chell
24.11.2008 23:37:27
Предлагаю обсудить план инвестора !
Основні елементи бізнес-плану
завершення будівництва житлового комплексу „Три богатирі”
у м. Київ по вул. Борщагівській 182в. Єгор Божок.
Вихідні елементи:
Замовник будівництва компанія „КРС” – на грані банкрутства, не має можливостей і намірів добудовувати об’єкт.
Управитель ФФБ за програмою „КРС” банк „ЗІБ” отримав безвідкличну довіреність на забудову об’єкта, має бажання „загасити” скандал і для того якимось чином добудувати об’єкт, водночас не має бажання інвестувати додаткові кошти.
Будівельна організація – дочірня компанія КРС, готова продовжувати будівництво за умови надходження фінансування.
Інвестори – всі (або майже всі) сплатили вартість своїх об’єктів нерухомості, бажають завершити будівництво і введення об’єкту в експлуатацію якомога ближчим часом.
Можливий шлях далі:
Провести аудит будівництва на предмет визначення обсягів добудови та вартості відповідних робіт.
Терміни – до кінця 2008 року.
Особливості – така робота потребує послуг висококласних аудиторів з будівельним профілем.
Наскільки мені відомо, аудит, нібито, має бути проведений ЗІБ, водночас особливих зрушень до цього часу не спостерігається. Крім того, вбачається доцільним мати незалежну оцінку. Пропонується замовити і провести аудит самостійно і, у випадку підготовки такого ж аудиту банком, порівняти дані і опосередковано визначити правдивість намірів „ЗІБ”. Вартість якісного аудиту є доволі високою, втім, якщо розбити цю вартість на всіх постраждалих інвесторів, сума внеску кожного дорівнюватиме близько 100-150 грн. Наскільки мені відомо, більшість постраждалих інвесторів готова була платити таку суму щомісячно за послуги юристів, а деякі – навіть більше.
chell
24.11.2008 23:39:34
Продолжение ч.2.
Скласти реєстр інвесторів, встановити зі всіма оперативний зв’язок.
Терміни – до кінця 2008 року.
За ініціативою ІГ така робота вже проводиться, за що цим хлопцям та дівчаткам велика вдячність. Єдине – треба активізуватися ВСІМ і ВСІМ перестати бути байдужими. Сподіваюся, що коли шлях уперед викристалізується, активність підвищиться.
Досягти з банком „ЗІБ” юридично зобов’язуючих домовленостей щодо скорішої добудови об’єкта. Ці домовленості мають включати:
- підтвердження зобов’язання добудувати і здати в експлуатацію, включно з отриманням відповідних дозволів, погоджень, документації,
- план-графік будівництва, з кінцевим терміном на початку літа 2009 року,
- кошторис відповідних витрат,
- назву та зобов’язання забудовника,
- ГОЛОВНЕ – створення контрольно-ревізійного органу (КРО) у складі інвесторів, представників ЗІБ, забудовника тощо для проведення щотижневого або що двотижневого контролю з ходом добудови. За підсумками щотижневої або що двотижневої роботи КРО публікувати звіт про хід будівництва на нашому сайті (дозволить здійснювати подвійний контроль за участю тих, хто не увійде до КРО).
- ОКРЕМО – зобов’язання ЗІБ домагатись від КРС відшкодування невиконаних зобов’язань або хоча б їх частини в грошовій формі, в тому числі через ліквідатора.
У мене є інформація, що одна з російських компаній має намір купити активи КРС, що залишаються, або їх частину, і, відповідно всі зобов’язання, одним з яких є добудова нашого дома, при наявності позову або звернення до ліквідатора у нас з’являються шанси отримати хоча б щось. Але все це вже в процесі.
Терміни – протягом січня 2009 року.
Особливості – така робота потребує послуг юристів, якщо це буде ЗІБ можна залучити їх юристів і зекономити наші гроші.
chell
24.11.2008 23:40:51
Продолжение. ч.3.
Тепер давайте розмірковувати. Попередній аналіз ідеї створення ЖСК, досвід інших постраждалих від непорядності комерсантів від будівництва дають нам досить скептичну картину перспектив швидкого та успішного завершення „проекту ЖСК”.
З іншого боку, ЗІБ, принаймні, демонструє готовність до пошуку виходу з цієї скандальної ситуації, він також готовий, як я зрозумів, взяти на себе функції забудовника. ЗІБ має доволі вже створений і доволі організований бюрократичний апарат, частина якого вже займалася нашим об’єктом.
І нарешті ЗІБ - це структура, яка вже досить давно діє в Україні, яка фігурувала на всіх попередніх етапах бюрократичного оформлення нашого будівництва, може від нашого імені стягувати щось з КРС.
І нарешті, все це ВЖЕ Є, ІСНУЄ і ФУНКЦІОНУЄ, в наявності також певний досвід, а ЖСК немає ще, навіть, на папері. А КРО створити, значно простіше, до нього можуть увійти хоч всі бажаючі інвестори.
Визначитися щодо будівника, який завершить об’єкт.
Терміни - протягом січня 2009 року.
На мою думку, треба залишити поточного будівника. На те є декілька причин: він робив цей проект, будував його до цього часу, проходив з ним всі інстанції в Києві. Тому він знає всі особливості, пов’язані з об’єктом. Продовження роботи з поточним забудовником дозволить зекономити час, оскільки де-факто треба заплатити і відновити роботи, зняти з себе купу головного болю з матеріалами, пошуком бригад тощо. І головне, він має реальні шанси та можливості здати об’єкт в експлуатацію місту, оскільки якось свого часу це будівництво в тих же інстанціях погоджував.
Визначитися щодо фінансів
Терміни – протягом січня 2009 року.
По-перше, як мені здається грошей на добудову треба менше ніж афішується. Проте це вже буде наслідок аудиту
снує декілька можливих джерел наповнення бюджету на добудову:
1) розморожування резервного фонду (для цього треба отримати згоду в керівництва банку а також декількох інстанціях, включно, я думаю, з НБУ. Я готовий поговорити в НБУ);
2) продаж непроданих житлових та нежитлових об’єктів (у випадку зрушення й початку роботи за тим чи іншим шляхом, готовий спробувати переконати своїх багатих друзів купити об’єкти, що залишаються, або дати гроші в якості інвестиції з тим, щоб після продажу квартир ми їх повернули назад з певним прибутком );
3) за моїми даними ЗІБ має певну кількість квартир в якості застави від КРС, думаю їх можна переконати внести до існуючого ФФБ хоча б якісь кошти, щоб добудувати вже де-факто їх квартири;
4) частина інвесторів, за моїми даними, готова доплатити за свої квартири або нежитлові помешкання (у майбутньому їм за це можливо було б дати якісь пільги, можливо в частині плати за обслуговування будинку тощо ).
5) інші шляхи, в тому числі – допомога.
Будівництво відновити вже з лютого 2009 року.
Паралельно продовжувати всі інші дії, які вже наразі робляться з тим, щоб продовжувати тиск на всіх винних.
Я розумію і повністю поділяю обурення всіх інвесторів, своїх колег по нещастю. Маю намір сам відстоювати правду, але, при цьому, мені дуже хочеться робити це вже у своїй новій квартирі.
З глибокою повагою,
Єгор Божок
komar
25.11.2008 00:20:19
ИГ в субботу 22.11.2008 с целью обмена "опытом" побывала с гостях у ОСББ "Чубинська перлина", смотрите видеоотчет (часть 1) http://investor182.at.ua/news/2008-11-24-22
скоро появиться вторая часть
skeptik111
25.11.2008 07:31:18
От что меня просто удивляет. Мягко говоря. Человек (Егор Божок) предлагает:
"Досягти з банком „ЗІБ” юридично зобов’язуючих домовленостей щодо скорішої добудови об’єкта. Ці домовленості мають включати:
- підтвердження зобов’язання добудувати і здати в експлуатацію, включно з отриманням відповідних дозволів, погоджень, документації,
- план-графік будівництва, з кінцевим терміном на початку літа 2009 року,
- кошторис відповідних витрат,
- назву та зобов’язання забудовника,
- ГОЛОВНЕ – створення контрольно-ревізійного органу (КРО) у складі інвесторів, представників ЗІБ, забудовника...".
Вы вообще перечитывали ЧТО написали? В одном и том же абзаце признаете, что нет даже НАЗВИ забудовника, а уже через три строки предлагаете ему "юридично зобов’язуючі домовленостій" по поводу графика его работы! И даже конечный срок ему уже установили. Да, блин! Аж зло берет... Поймите же наконец, никакому профессиональному Забудовнику наш объект и нах.... ни на кой черт не нужен!!!!! Строить не за что!!! Неужели это ТАК трудно доходит?!!! Квартир свободных - с гулькин нос, и на те "розпорядный майна" КРС уже здоровенный зуб точит. На собрании были? Слушали "розпорядника"?
А еще ниже ВЫ предлагаете ОСТАВИТЬ ТОГО ЖЕ Застройщика? Кого? КРС? Оч-чень мило. Сначала найти нового, потом оставить старого... Вы уж определитесь как-то с Застройщиком.
И с размораживанием резервного фонда... Ну, прочитайте, для чего он предназначен по Закону. Вопросы сразу отпадут.
С независимым аудитом-идея хорошая. Я лично поддерживаю. Только ГДЕ, в каком помещении, к примеру, и по КАКИМ ДОКУМЕНТАМ его проводить? Все документы - в банке. А тут некоторые особо агрессивные собираются банк чуть ли не в осаду взять. Оч-чень хорошая обстановка для аудита! Но в целом, независимый аудит - очень здоровая мысль. Заодно проверим, готовы ли инвесторы пожертвовать на первый шаг по достройке хоть какие-то... как Вы говорите? 150 грн.? А не мало будет? Может, и хватит. Если все сдадут. 150*300=45 000 грн. И кто-то на другом сайте говорил о 5-10 тыс $. Ну, это можно разузнать.
И с КРО идея хорошая-обязательно надо будет реализовать. Потом. Сейчас ревизовать пока нечего-стройка стоит.
Нов целом все это основных проблем не решает.
инфо
25.11.2008 09:13:17
"Толерантный" скептик- завтра вы скажете, что что-то мы не так сделали и как раньше писали- виноваты будем только мы с вами - как можно предлагать такой сырой вариант ( и уже "сбрасываться!"!!), который нарушит юридическую ответственность сторон, которые за это должны нести ответственность ( в том числе и банк)?! Так вот, в вашей назойливой "толерантности" по отношению к банку много агрессии к инвесторам, которые пытаются цивилизовано отстаивать свою точку зрения.
skeptik111
25.11.2008 09:44:13
Дело не в толерантности, а в набивших оскому попытках поставить "телегу впереди лошади".
Мало кому из нормальных людей придет в голову затевать КАКОЕ-ЛИБО серьезное бизнесовое мероприятие, не оценив своих финансовых возможностей. По сути перед нам такая же "бизнесовая" задача - достройка домов. Стоимость - ориентировочно 38 мл. грн.. Если четко не понимать ОТКУДА (сбрасываемся, отсуживаем... нужное вписать) возьмутся деньги, то ВСЕ мероприятие превращается в авантюру дилетантов-мечтателей. Я не строитель, но я это ясно осознаю.
Пока я четко не осознАю, на каком из путей достройки ОТКУДА возьмутся деньги - я лично НИ ПО КАКОМУ из предлагаемых путей не сделаю и шага. Я никогда не ввязываюсь в авантюры. Сознательно.
Расплывчатый план действий типа: "Давайте как-то(!) давить на банк (КРС, розпорядника... нужное вписать), пусть достраивает!" меня не устраивает. Вот и вся "толерантность".
JannaF
25.11.2008 12:33:14
инфо: "Толерантный" скептик- завтра вы скажете, что что-то мы не так сделали и как раньше...
То и оно, что если бы в ЦИВИЛИЗОВАННОЙ стране мы жили (я не против жить в Швейцарии, например, и судитьс) там с кем-то), то и вопрос бы решался в ЦИВИЛИЗОВАННом суде. Народ как с луны, чесное слово... Сразу прошу прощения, если обидела своих же соседей.
Но, увы, живем мы не в ЦИВИЛИЗОВАННОЙ стране, а прошу прощения в.... Не хочу ругаться, потому что люблю свою Батькивщину. А вот страну ненавижу!!!
yfnfif
25.11.2008 12:45:27
Уважаемые господа инвесторы!Пожалуйста давайте приступим к решительным, незаконным какими угодно их назовите ДЕЙСТВИЯМ!!!!! ЭТО ЕДИНСТВЕННЫЙ СПОСОБ -ПРИВЛЕЧЬ К НАМ ВНИМАНИЕ ВСЕХ КТО ЭТОГО НЕ ХОЧЕТ!
boom
25.11.2008 13:06:06
Уважаемый скептик, спасибо вам за внимание. Я не шучу, вы второй человек, который откликнулся на мое предложение. Призываю всех следовать вашему примеру!
У меня какие-то проблемы с отправкой сообщений на этот форум я написал вам ответ на ваши комменты в чате, что на другом сайте, я там писал как "егор"