ЖК "Новатор", Буча, ул. В. Интернационалистов, 16

koketka-smile

koketka-smile

03.12.2012 07:49:06

ВАЖНО !!!!!!!!!!
Уважаемые соседи ! У кого есть притензии к Сарафану, недоделки со стороны Сарафана, недовыполнение договорных условий со стороны Сарафана, просьба подать заяву в ОСББ Сергею Александровичу до конца недели ! Все заявы будут переданы им руководству Сарафана с установленным сроком решения проблем.

Цитувати

i_one

i_one

03.12.2012 11:41:05

Вiтання всiм сусiдам!
Взяв на себе смiливiсть зробити невеличкий розрахунок тарифу за послуги ОСББ в перерахунку на 1 кв. м.
Короткий опис введених даних: за основу був взятий кошторис, що викладений вище. Були вiдкинутi статтi видаткiв, що мають разовий характер, а тi, що постiйнi - згрупованi (виробничi, адмiн, тощо...) Окремо перерахував вартiсть освiтлення всього комплексу. Приблизно пiдрахована к-ть енергоспоживаючих приладiв та їх споживання електрики. За основу взяв тариф 1,4 за кВт, хоча для юр осiб дiє трьох (двох) тарифна сiтка оплати i вночi вартiсть кiловата може бути нижчою. Видатки проставлялись враховуючи сезонний фактор (напр. бiльше споживання води в лiтнiй перiод на полив, тощо.). Додав вiд себе ще один вид резервного фонду: фонд для покриття заборгованостi. Так як є пiльговi категорiї споживачiв, покриття пiльг яких йде з бюджета мiста, а найгiршi контрагенти це держ i мiсцевi органи, то щоб уникнути розривiв мiж надходженнями компенсую 5%-ю накруткою. Плюс це й же фонд можна розглядадти як компенсацiйний на випадок можливих прорахункiв, або як такий що буде компенсувати вартiсть здорожчення послуг для ОСББ в майбутньому. Отже якщо опиратись на цифри запропонованого кошторису, то вартiсть 1 кв. м для кожного обiйдеться десь в межах 4,50 грн. Прошу зважити що ця цифра не є вiрною, так як є статтi видаткiв, що можна зменшити. Я бачу три основних: перша вивiз змiття через день або пн., вт., пт. таким чином ця стаття зменшиться в двоє. Друге якщо тариф за електрику вночi менший хочаб у двiчi нiж 1,40 то й вiдповiдно ця стаття зменшиться десь на 60%. Третє прибрати посаду заступника. В даному випадку заступником може бути бухгалтер. При таких розкладах тариф може зменшитись до 3,50 за кв. м..
Отже висновок: Виходячи з елементарного складання чисел тариф за 1 кв. м. послуг ОСББ знаходиться десь в межах 3.50грн 4.50 грн. А вартiсть 2,50 для мене з самого початку була низькою.
Ну i попередження: даний розрахунок це виключно моє бачення i вiн не претендує бути основою, але якщо це комусь знадобиться (наприклад координацiйнiй радi) прошу, користуйтесь. Якщо необхiдно можу допомогти як порадою так i конкретною роботою.

Цитувати

i_one

i_one

03.12.2012 12:59:33

В попередньому повiдомленнi давав посилання на таблицю. Але видно алмiни його видалили хоча не зрозумiло з якої причини. Тому повторюю. Таблицю можете скачати за посиланням h t t p ://us.ua/972670/ (прибирiть лишнi пробiли) пароль до файлу 0206

Цитувати

voodoo

voodoo

03.12.2012 13:42:44

а зачем нам в новом комплексе содержать постоянно электрика и сантехника??? что они тут будут делать??? зам управляющего тоже сомнительная должность.

Цитувати

irina79

irina79

03.12.2012 13:58:08

i_one спасибо большое за таблицу! все стало понятно и прозрачно. Согласна с voodoo по поводу постоянного сантехника и электрика. Давайте лучше приглашать их по мере необходимости и оплачивать выполненный объем работ (например по трудовому договору). Зам по-моему тоже абсолютно не нужен, у нас не такой уж большой комплекс.

Цитувати

Tar

Tar

03.12.2012 14:21:11

stcserega: "предварительный договор" они имели введу как основной, т. е. имеет юридическую силу,...
Хоть я и не из Вашего жилого комплекса, но год назад заселялись в новострой в Буче, также было много дискуссий на тему ЖЭК vs ОСББ. Так вот к жильцам на встречу приходило несколько частных ЖЭКОв, тариф был 2,50 - 2,60. В итоге наш дом сейчас обслуживает частные ЖЭК с тарифом - 2,56. В Буче есть дом на Тарасовской, с ОСББ - тариф в пределах 2 грн. У Вас 3,50 - 4,50 - явно перебор.

Цитувати

i_one

i_one

03.12.2012 17:10:10

Якщо передавати на ЖЕК, то утримання прибудинкової територiї буде десь бiля 2,50 грн. Але чи надає ЖЕК послуги з охорони, садiвника, чи будуть доглядати за газонами, або самий мiнiмум - наскiльки оперативно будуть замiнюватись згорiвшi лампи в пiд`їздах та на територiї. Якщо набiр мiнiмум: вивiз смiття, прибирання територiї, то тариф буде бiля 3 грн. Охорона об`єкта добавляє десь 0,55 грн до тарифу. Тому не треба порiвнювати непорiвнюванi речi. Все ж таки своє обслуговуюче хозяйство це своє.

Цитувати

trust_me

trust_me

03.12.2012 19:31:52

Вношу свою лепту в процесс экономии: относительно первых двух пунктов "Расходы на канцтовары". Речь идет о заправке картриджей. Будучи специалистом в обслуживании оргтехники, отвергаю пропорцию 2 пачки бумаги на одну заправку. Ибо одна заправка позволяет распечатать 2-2.5 тыс. страниц. (Другой вопрос - что планируется печатать в объеме 2 тыс. страниц или 4 (четыре) пачки бумаги ежемесячно? ))). Конкретно моя лепта: обязуюсь полгода заправлять по себестоимости, что составляет более чем в два раза меньше указанного. Копеечка к копеечке...
Кто следующий? )))

Цитувати

voodoo

voodoo

04.12.2012 06:58:38

Tar:
Хоть я и не из Вашего жилого комплекса, но год назад заселялись в новострой...

да конечно что перебор!!! ещё и какой! к примеру, квартплата на Оболони, с оплатой за лифт, мусоропровод, уборщиц, дворников составляет 2.35 грн. я согласен, что надо доплатить охранникам, но всё-равно цены нереальные. вообще-то, насколько я помню, застройщик обещал, что комплекс будет обслуживать частный ЖЕК!!! а у нас этим занимаются люди абсолютно не имеющие никакого отношения и понятия в сфере ЖКХ. тренируются так сказать... сразу отвечаю тем, кто сейчас на меня накинется с фразами типа "так займись сам этим" - я не специалист ЖКХ, опыта ведения данного хозяйства у меня нет, у меня есть своя работа, и не собираюсь я тратить своё свободное время на то, чем должны заниматься профессионалы, которым мы же и будем платить. и вообще, ОСББ - это балаган. давайте, всё-таки, посматривать в сторону частного ЖЕКа, как и планировалось изначально, а? как по мне, это будет намного эффективнее и меньше будет доставлять нам лишних хлопот.

Цитувати

Skrinbox

Skrinbox

04.12.2012 07:24:04

voodoo,
не стоит приводить примеры квартплат в других городах. Это слишком условно, ведь мы не видим этих домов на Оболони. Может там стоит хрущ с загаженными подъездами и ничего (как обычно) не делается, так там и 2,5грн. много. По моему мнению конструктивнее обсуждать смету, а не ждать, что придет *человек из сферы ЖКХ*, и чудом сделает квартплату рубль, а услуг на целых 5 рублей.

Цитувати
<< 203 204 205 206 207 ... 286
Архів