Jackas
13.01.2012 20:43:00
а к нам оно точно не относиться? что за развод налоговой и почему они так же нас развести не могут?
Вовчик11
13.01.2012 20:44:57
в письме написано, что ФФБ тоже подпадают под первое "постачання житла"
ludacik
13.01.2012 21:02:00
я не спец, но там же на форуме Комфорт-Тауна нна след. странице написано:
"196.1. Не є об`єктом оподаткування (ПДВ)операцiї з:
196.1.1. випуску (емiсiї), розмiщення у будь-якi форми управлiння та продажу (погашення, викупу) за кошти цiнних паперiв, що випущенi в обiг (емiтованi) суб`єктами пiдприємницької дiяльностi, Нацiональним банком України, Мiнiстерством фiнансiв України, органами мiсцевого самоврядування вiдповiдно до закону, включаючи iнвестицiйнi та iпотечнi сертифiкати, сертифiкати фонду операцiй з нерухомiстю, деривативи, а також корпоративнi права, вираженi в iнших, нiж цiннi папери, формах; обмiну зазначених цiнних паперiв та корпоративних прав, виражених в iнших, нiж цiннi папери, формах, на iншi цiннi папери; розрахунково-клiрингової, реєстраторської та депозитарної дiяльностi на ринку цiнних паперiв, а також дiяльностi з управлiння активами (у тому числi пенсiйними активами, фондами банкiвського управлiння), вiдповiдно до закону та iнших видiв професiйної дiяльностi на фондовому ринку, якi пiдлягають лiцензуванню вiдповiдно до закону.
(Кодекс податковий, ВР України, вiд 02.12.2010, № 2755-VI "Податковий кодекс України")"
"сертифiкати фонду операцiй з нерухомiстю" - это не мы случайно?
Вовчик11
13.01.2012 21:06:20
ludacik,
а меня и не волнуют операции по выпуску ценных бумаг - допустим, и не облагается НДС выпуск наших свидетельств участников ФФС...
Меня гораздо больше волнует оформление права собственности - и вроде по смыслу получается, что кто-то должен уплачивать НДС! Но кто, когда, или вообще никто не должен - не ясно!! ((
"...операцiєю з першого постачання житла буде вважатися OПЕРАЦIЯ З ПЕРЕДАЧI ПРАВ ВЛАСНОСТI (оформлення правовстановлюючих документiв) на готове новозбудоване житло (об`єкт житлового фонду) до першого власника такого житла, незалежно вiд джерел фiнансування будiвництва: чи за рахунок власних коштiв пiдприємства забудовника, чи за рахунок учасникiв фонду фiнансування будiвництва, чи за кошти держателiв облiгацiй"
Хотя, повторюсь - возможно это всё - ложная тревога... Буду рад, если так окажется..
ludacik
13.01.2012 21:10:15
ну повторюсь, я не спец., но по-моему облагаться налогом может не оформление права собственности, а конкретно купля-продажа, а в цитате написано, что
"196.1. Не є об`єктом оподаткування (ПДВ)операцiї з:
196.1.1. випуску (емiсiї), розмiщення у будь-якi форми управлiння та продажу..."
но могу ошибаться, конечно...
Вовчик11
13.01.2012 21:17:04
Это если Вы выпускаете облигации, насколько я понимаю - тогда не платите НДС. Но чётко написано, что в независимости от источников финансирования (включая ФФС) - облагается НДСом операция первой поставки жилья (это в законе), а Лекарь разъясняет, что под такой поставкой имеется в виду ОФОРМЛЕНИЕ права на жильё на первого собственника! Как-то так...
ludacik
13.01.2012 21:18:12
ну не могу комментировать, могу только предполагать, нужен спец по этому вопросу
ludacik
13.01.2012 21:39:03
Нашла комментарий на домашнем форуме 8го дома:
"Спросила у бухгалтеров. Физики не плательщики НДС. Если НДС должен быть это не наши проблемы, они сразу должны установить цену с НДСом. У нас в любом случае возникает налоговый кредит и право к возмещению. Потом почитаю.
Платят:
1.2. Особа - будь-яка з наведених нижче осiб, незалежно вiд того, чи є така особа резидентом чи нi:
суб`єкт пiдприємницької дiяльностi, в тому числi пiдприємство з iноземними iнвестицiями, незалежно вiд форми та часу внесення цих iнвестицiй;
(абзац другий пункту 1.2 статтi 1 iз змiнами, внесеними
згiдно iз Законом України вiд 20.12.2001 р. N 2899-III)
iнша юридична особа, що не є суб`єктом пiдприємницької дiяльностi;
фiзична особа (громадянин, iноземний громадянин та особа без громадянства), яка здiйснює дiяльнiсть, вiднесену до пiдприємницької згiдно з законодавством, або iмпортує товари на митну територiю України;
представництво нерезидента, що не має статусу юридичної особи."
Вовчик11
13.01.2012 21:45:23
Фух, хорошо если так... Теперь окончательно убедится нужно будет))
ludacik
14.01.2012 05:20:03
нинель1919: vlapov, школу строят. но могут и как садик потом стопарнуть. а через время разморозить,...
Кстати, о школе нашла такие мысли на форуме 9го дома, может кому-то пригодится:
Летом, когда встал вопрос о переводе ребенка в школу, которая находится в пешеходной близости к дому (мы, наивные, думали. что въедем к Новому году), то обошли ВСЕ близлежащие. Скандинавская гимназии переполнена. по 36 человек в классе, она маленькая душная, маленькая территория возле школы, пр другие рассказывать не буду что-то более-менее похожее, тогда позвонили в районную администрацию, спросили к какой школе мы относимся, внятно ничего не ответили, но сказали. что наши новостройки относятся пока к новой школе на Княжем затоне. Оказалось. что новая школа - это Киевская инженерная гимназия, с двумя бассейнами, бесплатными кружками, стадионом с искусственной травой и т. д. Пока очень довольны. Кстати летом записались без проблем, а сейчас, говорят надо начинать в феврале.