Лена_Позняки
30.11.2013 09:03:56
Добрый день, соседи!
Побывала в среду в квартире с осмотром, у меня 110, 17 этаж, 1 секция, однушка. Специально с собой взяла профессионального строителя, инженера, который именно строил дома. В квартире как раз были электрики, совсеммолодые ребята, делали разводку.
В общем какие самые явные глюки
1)Несущая стена в комнате слева возле окна перекошена внутрь на 6 см.
2)Потолок в комнате мы намеряли всего 2,66
3) В ванной плохо сделана изоляция по полу - наквецали кое-как не плотно
4)Самое ужасное - в ваннной повесили огромный пожарный щит. Мне мой знакомый сказал, что в принципе, щиты такие ставят в коридорах.
5)Под окном на кухне то ли приклеена. то ли вставлена какая-то пластина укрепляющая, тоже не совсем плотно.
6)Радиаторы в кухне, комнате стоят такие маленькие, что я очень расстроилась - еще придется и радиаторы менять.
Прошу подсказать, кто уже сталкивался с подобным при осмотрах? Куда сообщают о этих проблемах? Где можно почитать проект?
Вчера позвонили из финансового, сообщили обмеры, у меня минус 0,4 от положенной площади(наверное 6 см по стене 1,4) съели))) Доплата неболшая, порядка 2 тыс. грн. но я пока не знаю стоит ли доплаичать, пока они все не исправят.
Буду очень благодарна ВСЕМ за практический совет. СПАСИБО!)
SLAVA_77
30.11.2013 09:10:52
Лена_Позняки, простите, Вы думаете, что исправят несущую стену и увеличать высоту потолков?????
Helga01
30.11.2013 09:29:41
SLAVA_77:
Объясните пожалуйста как запахи с их новой кухни попадали к вашим родителям...
Ванна теперь в спальне. Постоянно шумит вода над головой.
SLAVA_77
30.11.2013 09:31:38
Да, тогда конечно, так нельзя делать, согласен.
Лена_Позняки
30.11.2013 09:40:28
SLAVA_77: Лена_Позняки, простите, Вы думаете, что исправят несущую стену и увеличать высоту...
Я не думаю, я спрашиваю совет и у кого какая ситуация.
botanyk
30.11.2013 19:34:24
Alex-VO: Здравствуйте, будущие соседи! Хочу поделиться мнением по созданию ОСМД (ОСББ - укр)....
Ви вважаєте що жек який нам нав`язують з його м`яко кажучи пiдмоченою репутацiєю краще впорається зi своїми обов`язками? А якi важелi впливу має жек на злосних неплатникiв, якi не може мати осбб?
botanyk
30.11.2013 19:47:48
Лена_Позняки: Добрый день, соседи!
Побывала в среду в квартире с осмотром, у меня 110, 17 этаж,...
думаю що монолiт вам не вирiвняють, навiть при великому бажаннi, та й потолок навряд чи пiднiмуть, те саме стосується й радiаторiв, тому при нагодi можете спокiйно починати ремонт. А от з електриками ви мене здивували, я з другої секцiї, i ел. розводка по квартирi в мене була ще мабуть три мiсяцi тому.
Alex-VO
01.12.2013 23:30:00
Вiдповiдь Alex.VO для botanyk.
Справа не в тому, якi важелi впливу має ЖЕК чи ОСББ на злiсних неплатникiв - практично в обох випадках вони однаковi - вiд попередження до подачi позовної заяви до суду з використанням процедури наказного провадження. Справа в тому, що в ЖЕКу цим будуть займатися ФАХIВЦI, якi мають вiдповiдну освiту (профiльну, юридичну) та роками напрацьований механiзм, а в ОСББ є велика вiрогiднiсть дилетантського пiдходу, так як обраний голова правлiння ОСББ може не мати вiдповiдної освiти та фахового досвiду, що позначиться на якостi виконання такої роботи - грамотно складеної позовної заяви з урахуванням кожної деталi. Причому на рiшення суду можуть вплинути такi факти, як перебування чи неперебування будинку на балансi ОСББ (прийняття будинок на баланс ОСББ - це дуже складна i вiдповiдальна процедура, рiшення про це приймається на загальних зборах власникiв квартир, якi в бiльшостi випадкiв також не мають фахової освiти). До того ж суд бiльше лояльний до ЖЕКу (за "совковою" iнерцiєю), нiж до ОСББ. I повнiстю виключаються конфлiктнi ситуацiї мiж власниками квартир, оскiльки при вирiшеннi даного питання ЖЕКом дiє схема ЖЕК-НЕПЛАТНИК, тодi як при вирiшеннi питання ОСББ дiє схема СПIВВЛАСНИКИ -СПIВВЛАСНИК-НЕПЛАТНИК.
Alex-VO
02.12.2013 00:36:20
Продовження теми: ЧОМУ В НАШОМУ БУДИНКУ НЕ ПОТРIБНО СТВОРЮВАТИ ОСББ?
Одна з причин - надмiрно велика кiлькiсть майбутнiх власникiв квартир в нашому будинку, чим буде ускладнено прийняття рiшень на зборах, а також органiзацiя та проведення самих зборiв - як установчих, так i подальших загальних.
Судiть самi. В нашому будинку - приблизно 770 квартир. Якщо в кожнiй квартирi в середньому - 2-3 власника, то приблизно у всьому будинку 1500 власникiв. Вiдповiдно до статтi 6 Закону України "Про ОСББ" кожен власник квартири має один голос незалежно вiд площi та кiлькостi квартир в його власностi. Збори ввважаються правочинними, якщо на них присутнi бiльше половини воасникiв, тобто в даному випадку потрiбна присутнiсть 751 власника. Про проведення зборiв повiдомляється в письмовiй формi пiд розписку або шляхом поштового вiдправлення рекомендованим листом. Ви уявляєте, скiльки часу займе оформлення цих повiдомлень та їх розсилка (роздача)? Зi свого власного досвiду повiдомляю, що в 150-квартирному будинку, в якому я зараз проживаю, я обходив 150 квартир за мiсяць (!!!), тому що в бiльшостi випадкiв застати власникiв можна тiльки ввечерi пiсля роботи. А що робити з тими власниками, якi придбали квартиру, як засiб збереження коштiв, i реально проживають в iншому мiстi? Де їх шукати?
Далi. Де 751 власника розмiстити? Не на вулицi ж! Потрiбно орендувати окремий зал! А якщо кожний власник захоче виступити? Якщо кожному дати по 2 хвилини, то щоб вислухати всiх, потрiбно бiльше 20 годин!!! Хто витримає таку тривалiсть зборiв? А якщо скоротити час, то зменшується вплив власникiв, якi не змогли виступити за браком часу, на управлiння, внаслiдок чого зникае сама суть ОСББ - вплив КОЖНОГО власника на прийняття рiшення.
irina0403
02.12.2013 09:47:07
Нам сегодня cказали по телефону метраж +3 метра. Озвучили сумму и сразу предложили бежать платить. Ни счет не дают, ни расчет суммы, ничего. Доплату придется делать согласно договора, самим предложили пересчитать и проверить. Это что, все так платили?
Планируем для начала подъехать в отдел БТИ КГСа посмотреть и просчитать все по техпаспорту, чтобы понимать, где добавились метры, а уже потом рассчитывать сумму согласно договора и прощаться с деньгами