Позняки-2, стройплощадка 8-А (Киевгорстрой)

Al_Morgan

Al_Morgan

03.12.2013 16:14:08

Усiм доброго дня

Ситуацiя: менi сьогоднi дзвонили з КМБ, але через поганий зв`язок я не змiг з ними нормально поговорити. Передзвонював на той мобiльний номер, з якого дзвонили, але на нього неможливо дозвонитись (наче кажуть, що такого номера не iснує).
Отже, я подивився останнi сторiнки форуму i дозвонився на номер 280-91-95, який хтось залишав в цiй темi. Там сказали, що за обмiрами квартира зi 110.95 (4-а секцiя) стала 114.1 (+3.15м кв.) Пiсля питання до коли треба сплатити, сказали, що до кiнця тижня (!) Мабуть, досить оптимiстично думають, що >> 30 тисяч грн дуже легко дiстати за декiлька днiв. На питання, звiдки такий термiн, вiдповiли щось не дуже зрозумiле. На питання, з ким можно поговорити про результати вимiрив дали номер 280-41-70.
Ок, наступний крок, я дзвоню на даним номером, це виявляється вiддiл БТI (щодо назви не впевнений, але тi, хто займаються вимiрами). Питаю, чи можу я дiзнатися результати по 4-й секцiї будинку 8-а. Менi здивовано кажуть, що ще не передавали результатiв загальних по 1-4 секцiях до фiнансового вiддiлу (нiби цей вiддiл назвали), i що можна спробувати передзвонити за тиждень-два (або днiв за 8-9 принаймнi).

Хтось може прокоментувати ситуацiю?
Основнi питання, звiсно, це термiни сплати пiсля оголошення кiнцевого метражу, реальнiсть перевiрки цього самого метражу (читав тут, що принаймнi у 2-х людей з 4-ої секцiї з 110.95м стало 113.5м у обох). Ну, i цiкаво, якiй iнформацiї з якого вiддiлу вiрити щодо кiнцевих результатiв обмiрiв.

Дякую

Цитувати

ThumbsUpGuy

ThumbsUpGuy

03.12.2013 16:27:12

Al_Morgan,

згiдно тексту iнвестицiйної угоди - у нас є 10 банкiвських днiв (тобто 2 календарнi тижнi) на погашення рiзницi.

Мене також непокоїть, що пiдставою для оплати є телефонний дзвiнок.

Крiм того, зауважте, що 10 банкiвських днiв починають вiдлiковувати вiд моменту повiдомлення iнвестора про суму доплати - схоже ваш "вiдлiк" вже запущено.

Ми вирiшили, що в разi отримання такого дзвiнка, наступного дня зробимо вiзит в КМБ для уточнення деталей.

Цитувати

Al_Morgan

Al_Morgan

03.12.2013 16:51:59

ThumbsUpGuy:

Дякую за Вашу вiдповiдь

Щодо пiдстави оплати - це цiкаво, бо врештi-решт я сам їм подзвонив (не з мобiльного). Тобто я сумнiваюсь, що це є офiцiйна пiдстава (яке гарне слово). Справа в тому, що так будь-хто може подзвонити їм з будь-якого номеру, зарекомендувавшись будь-ким. В кiнцевому пiдсумку представники КБМ менi не дозвонилися.

Але ще iнше питання, що вiддiл вимiрiв каже, що не передавав iнформацiї замiрювань.

Да, ще одне, я запитував, коли телефонував за другим номером (БТI), чи часом не знають вони, скiльки часу дається на оплату пiсля озвучення остаточних вимiрiв. Менi вiдповiли, що наче немає някого офiцiйного обов`язкового строку...

Особисто у мене в договорi (на це посилається п. 2.1.2, де згадуються 10 банкiвських днiв) сказано: (п. 3.2) Решту вартостi майнових прав на Квартиру, що залишились не сплаченими, Покупець оплачує пiсля обмiрiв органом, що проводить техiнвентаризацiю та отримання технiчного паспорту на Квартиру за цiною майнових прав у перерахунку на 1 кв. м., яка дiяла на момент здiйснення Покупцем останнього поточного платежу за цим Договором. Оплата має бути здiйснена Покупцем протягом 10 (десяти) банкiвських днiв з дня отримання вiд Компанiї вiдповiдного повiдомлення.

Тобто момент а) "отримання технiчного паспорту" - це до чого тут взагалi? I момент б) що таке отримання вiдповiдного повiдомлення вiд компанiї? Дзвiнок у компанiю з власною iнiцiативи? Лист на поштову скриньку? Iнше?

Цитувати

ThumbsUpGuy

ThumbsUpGuy

03.12.2013 18:21:47

Al_Morgan

Це, швидше за все, означає, що у КМБ вже є техпаспорт на ваше помешкання (виходячи з того, що вам вже зателефонували).

I, схоже, КМБ вже вважає, що повiдомив вас i очiкує на отримання решти коштiв протягом 2-х тижнiв.

Хоча, можливо є сенс вимагати вiд КМБ листа або чогось подiбного (хоча б в електронному виглядi), адже телефоннi дзвiнки - це все дуже умовно.

Також, як варiант, можна "штурханути" спецiялiста, який укладав з вами угоди - вiн зобов`язаний якщо не бути в курсi, то надати вам достовiрну iнформацiю пiсля її уточнення.

Цитувати

ilonalumej

ilonalumej

03.12.2013 18:39:51

Доброе время суток. Скажите пожалуйста метры которые добавились оплачиваются от 1-го метра или сантиметры тоже. У меня добавилось 0.75м.
Спасибо.

Цитувати

yasarova

yasarova

03.12.2013 18:42:32

И до 1 м также оплачивается.

Цитувати

ilonalumej

ilonalumej

03.12.2013 18:51:45

я так понимаю нам надо доплачивать 2% и тех 0.75см. сума получается порядка 15000 грн.

Цитувати

yasarova

yasarova

03.12.2013 18:59:18

Верно.

Цитувати

pulsar28

pulsar28

03.12.2013 19:44:24

Я тоже вчера сам позвонил по этому номеру 280-91-95, и мне сказали что обмеры готовы, и в течении 2х недель надо оплатить. А не оплачу то что, какой-то штраф впаяют?

Цитувати

ilonalumej

ilonalumej

03.12.2013 19:46:51

у меня в договоре написано, что оплата происходит после обмеров БТИ и выдачи тех паспорта. по поводу штрафа ничего.

Цитувати
<< 393 394 395 396 397 ... 565
Архів