alleco
26.11.2010 13:33:46
Податковий кодекс зупинить процес створення нових ОСББ в Українi та призведе до масової лiквiдацiї вже iснуючих
Декiлька громадських органiзацiй та об’єднань спiввласникiв багатоквартирних будинкiв звернулися до Президента України з проханням не пiдписувати Податковий кодекс.
У своєму зверненнi вони зазначають: «Податковим кодексом передбачено, що особою, вiдповiдальною за погашення грошових зобов’язань чи податкового боргу платника податкiв, є «стосовно кооперативiв, кредитних спiлок, товариств спiввласникiв житла або iнших колективних господарств - їх члени (пайовики) солiдарно».
На членiв названих вище неприбуткових органiзацiй невиправдано поширюється вiдповiдальнiсть за зобов`язаннями таких органiзацiй. Це ставить їх навiть у гiрше становище, анiж засновникiв суб`єктiв пiдприємницької дiяльностi, якi, як правило, не несуть вiдповiдальностi за зобов`язаннями створених ними юридичних осiб.
«Ця норма дозволяє за наявностi заборгованостi за названими кооперативами, спiлками чи товариствами iнiцiювати їх лiквiдацiю та пред`явити вимогу до будь-кого з членiв про сплату всiєї суми заборгованостi», - зазначається у листi.
В умовах, коли iснуючi в Українi ОСББ постiйно зустрiчаються з проблемою неправомiрного нарахування їм боргiв комунальними пiдприємствами чи державними податковими iнспекцiями, багато в кого може виникнути спокуса за такi уявнi борги об`єднання вiдiбрати цiлком реальну квартиру у його члена.
Якщо Податковий кодекс набере чинностi у такiй редакцiї, то створювати ОСББ в країнi буде значно менше охочих.
мамочка
29.11.2010 20:54:07
Добрый вечер! Народ у всех опять батареи еле теплые и вода? это что, наша песня хороша......
OP_5_2_6
29.11.2010 21:43:43
Вчера батареи были потеплее.
taras_s
30.11.2010 12:22:37
http://news.online.ua/360865/
Aurinko
02.12.2010 06:46:44
Подскажите, у всех в квартире жутко холодно и батареи чуть теплые или это мне нужно искать и устранять какую-то проблему с отоплением?
laotzu
02.12.2010 09:48:51
Добрый день. Я из з-ого подъезда, 3-х комнатная квартира. Температура в жилых комнатах +16, на кухне +15. По сравнению с вчерашним днём батареи стали немного теплее. Насколько я знаю, если температура падает ниже +18, мы можем вызывать представителя ЖЕКа и составлять акт. Может нам следует коллективо написать заявление о перерасчёте денег за отопление? Если у всех такая температура, то мы имеем полное право требовать перерасчёт и не платить по полной. Интересно было бы узнать какая температура в остальных квартирах?
Aurinko
02.12.2010 13:12:53
да уж, у меня тоже батареи потеплее были чем в предыдущий день, но температура в квартире, по-моему, не увеличилась).... жалоба, перерасчет - согласна на все, что в результате даст горячие батареи)))))))))) Такого бодрого утра как вчера-сегодня у меня давненько не было!
plenchik_
05.12.2010 11:05:01
Продам 5 мешков по 30 кг финишной шпаклевки - "Екогипс" (Турция) по 48 грн/мешок. Также за символическую плату пол-ведра Грюндермиттеля и пол-мешка Фюгенфюллера (все Кнауф). Самовынос, Пчелки 2, 5-й подъезд. (050) 356 45 21.
lexus1210
05.12.2010 17:00:31
всем добрый вечер... после ремонта остался козел, находится в 5 подъезде, отдам безвозмездно в хорошие руки... звоните 0999777480
laotzu
06.12.2010 16:56:49
Сегодня где-то в 15-45 проравало батарею в 3-ем подъезде нашего дома, в правом крыле, 3-х комнатная квартира № 330. Вода достигла аж 14-ого этажа, может быть и 13-ого, но не уверен. У меня на 14-ом этаже была полная ванная комната воды, немного задело стены. Строители, которые делалаи ремнот в 330 квартире, сказали, что не их вина, а ДСК, которые плохо закрепили резьбу.