anry
02.07.2009 06:52:23
Investor-7,
Несуча стіна тому так називається, що несе на собі навантаження і тримає конструкцію будинку. В монолітно-каркасних будинках (таких, як наші) можна зносити будь-які внутрішні перегородки, але ні в якому разі не можна зносити несучі стіни - це небезпечно! Franky на попередній сторінці наводив приклад, коли після знесення несучих стін валився будинок. Я не юрист, але думаю, за це можна і під суд піти (в усякому разі - це було б правильно)
olegkk
02.07.2009 07:11:11
Уважаемые, кончено НЕТ! Несущие не то что сносить их даже штробить запрешают (например для кондиционеров)....
А если все будут кондишены ставить и удалать части несущей стены то может и похуже этого быть... http://www.webpark.ru/comment/51490 там правда причина другая... :)
ybilyk
02.07.2009 07:11:36
Насправді в наших чиновників можна вирішити будь-які проблеми. як казав герой Кустуріци: "якщо проблема не вирішуєься грошима - її можна вирішити великими грошима".
Якщо звернутися до нормативів, то несучі конструкції не можна не лише зносити - їх навіть категорично заборонено штробити для приховування комунікацій. Тобто, відбійним молотком взагалі не можна працювати по несучій стіні. Але я дуже сумніваюся, що всі без виключення заховають свої комунікації під гіпсокартон.
Подивіться на оголошення про демонтаж стін в газетах: там пропонують виносити все, в тому числі вирізають монолітні конструкції. Все упирається в ціну.
Минулого тижня бачив, як на Печерську в новободову на Щорса 32 на передостанній поверх висотки піднімали БАСЕЙН! Розміром з кімнату. Для чого розібрали фасадну стіну квартири. Підозрюю, що замовника не дуже хвилювало, які стіни довелося знести, щоб вперти покупку в потрібне місце :)
Не виключаю, що і у нас знайдуться замовники, яким заважатиме монолітна конструкція. По звуку всьому будинку добре чути, на якій стіні працюють будівельники. Якщо по моноліту - це почують мешканці найближчих десяти поверхів :)
alllochka27
02.07.2009 07:21:33
Investor--7: А БТІ взагалі може погодити знесення несучої стіни? З переплануванням і без рухання...
Ульяна привет, это Алла! мы сделали перепланировку до того как начало мерять БТИ, так дешевле. Мы заплатили архитектору который проэктировал дом и естественно он поставил свою подпись на новом тех. паспорте квартиры. В БТИ обошлось бы на много дороже!
Investor--7
02.07.2009 11:01:43
Та я особисто теж переконана, що несучі стіни рухати не можна - це я запитанням відреагувала на запитання koxi (невдало :) ). Не можна ані з точки зору затвердження в БТІ, ані з точки зору піддавання небезпеці своїх же рідних.
А щодо перепланування дозволеного, БЕЗ рухання НЕСУЧИХ конструкцій, - ми, на жаль, не зробили перепланування на стадії будівництва, тепер треба чекати документів і потім вже самим все робити. Тому, якщо хтось має досвід затвердження перепланування в БТІ - поділіться, будь-ласка!
Investor--7
02.07.2009 11:17:44
alllochka27:
Ульяна привет, это Алла! мы сделали перепланировку до того как начало мерять...
Класно! А ми мали кілька варіантів перепланування на стадії будівництва, але затормозили процес, а тепер шкодуємо
koxi
02.07.2009 12:00:14
а зачем мне что-то выяснять с БТИ если я просто хочу балкон с кухней объединить, я у них и не собирался спрашивать, а тем более за что-то платить. а проверить они не могут. так как пускать я их не обязан. ес-но если стена несущая то никто ее трогать и не собирается.
ybilyk
02.07.2009 12:02:48
Якщо робите перепланування "під себе" - не обов*язково ходити по ЖЕКах та БТІ. Робите, як хочете - і нікому про це не кажете. Якщо потім будете продавати - вам знадобиться довідка з БТІ. Ось тут можуть виникнути проблеми. АБо доведеться знову змонтувати з гіпсокартону стіни на тих самих місцях, або доведеться витратити зайві кілька тисяч доларів на хабарі - для узгодження проблеми.
Крім пошкодження несучих конструкцій заборонено також переносити санвузли на житлову площу та багато чого іншого. Знов-таки, для узаконення згодом може знадобитися певна сума грошей. Ну, або в гіршому разі, якщо когось заллєте чи створите інші проблеми - сусід зможе звернутися до суду. Подібне перепланування має певні побічні сторони.
tsvovan
02.07.2009 12:04:54
Так она 100% несущая, у вас есть только один вариант, чтобы не было потом проблем ни с БТИ(при продаже), ни с соседями, которые рано или поздно об этом узнают. Это просто винять окно, и сделать столик на месте окна, даже очень хорошо получается!!!
koxi
02.07.2009 12:32:50
сегодня ходил смотрел, ну не может она быть несущей: во-первых из кирпича, во-вторых, что она несет если там окно. а его вынять - пустота. да и сверху вроде даже до потолка не достает.
а че при продаже люди из БТИ проверяют квартиру?