Осокорки-6, стройплощадка 11, ул. Чавдар, 1 (Ковальская)

Idalgo

Idalgo

07.10.2011 08:49:06

Немного свежих новостей. Точнее одна новость. Поднимали тут вопрос о прроходе от нашего дома к переходу к метро. Так вот видел вечером, что от пешеходной дорожки начали делать ответвление, которое должно идти к нашему дому, куда то в район трансформаторной. Сегодня будет видно подробней. Но факт в том, что удобный проход к лестнице будет

Цитувати

Удаленный

Удаленный

07.10.2011 10:21:50

На сайт добавили условия кредитования. Интересно, что есть все дома кроме нашего. Думаю, из-за того, что не проданных квартир почти не осталось.
А это хорошо - дом скорее станет обжитым.

Цитувати

a155

a155

07.10.2011 11:07:15

А на сайте Otp

http://www.otpbank.com.ua/about/partners/realty/investconsulting.php

указаны только 2 дома (Левитана. Пчелка) о Милославской ни слова.

Но процент 9,99 - это наверное самый низкий сейчас на рынке, ниже чем было до кризиса :-)

Цитувати

RayCo

RayCo

07.10.2011 12:32:58

Усiм привiт!
Я ваш сусiд, але не по будинку, а по мiкрорайону. Сам планував тут купувати 2-шку 87кв. м. у секцiї 2, але все ж таки обрав готову квартиру у сусiдньому будинку. Але оскiльки вже маю певний досвiд з жеком Ковальскої, то хочу подiлитись. А то читаю тему (за звичкою i з цiкавостi), а часто одне й те саме обговорюється... Отже:
1. Смiттепровiд. Ковальска його заварить однозначно. В усих будинках сусiднiх вони заваренi. Зроблять це з питань зручностi i санiтарiї. Просто за проектом смiттепровiд має бути, але це доволi непрактично. На додачу дуже незручно вивозити смiття обслуговуючим органiзацiям. Так що скорiше доведеться добиватись, щоб його не заварювали, анiж навпаки.
2. Лiфти. Щоб не вбили їх за першi роки, то Ковальска їх обшиє QSB чи чомсь таким. При чому для ремонтiв будуть наполягати використовувати лише один лiфт, який i буде обшитий.
3. Теплолiчильники. Пiсля пiдписання договору з жеком одразу пишiть заяву на Муляра (вам надиктують що саме писати) на видачу Технiчних Умов щодо пiдключення лiчильника. Це все буде у пiдвалi будинка №3 у Ольги Антонiвни (принаймнi у мене так було). За тиждень-два вам видадуть аркуш А4 з Технiчними умовами пiдписаний головним iнженером. З цим папiрцем (та звiсно з грошима) iдiть у будь-яку компанiю, що має лiцензiю на встановлення лiчильникiв (Антап-Україна, Водолєй-Енергосервiс тощо). Усюди цiни приблизно однаковi. Менi встановлював Водолєй, бо в них дешевше i простiше лiчильник. Пiдписуєте договiр. За два тижнi вам ставлять лiчильник i видають усi документи на руки. Викликаєте сантехнiка, щоб вiн опломбував лiчильник i iдете пiдписувати доп угоду до тiєї ж Ольги Антонiвни. Все.
До речi це можна робити лише з 01 квiтня до 01 жовтня. Не в опалювальний сезон. Також враховуйте, що до тарифу буде додаватись 20% у зв"язку з втратами тепла. Так за проектом розраховано.
4. Жек проти ОСББ. Не знаю кому як, але я не маю жодних (поки що!!!) претензiй до Ковальскої. Тарифи у нас зараз 3,57 за кв. м., хоча коли ми купили квартиру, то був 2,15... Але в цiлому все чисто, аккуратно, чемно. Я сам перед купiвльою квартири багато читав про жек Ковальскої негативу i був пiдготовлений до страшного (знаючи про рiзнi iсторiї в Коронi, Гришка 9 и т. п.), але все поки що без проблем з вирiшенням будь-яких питань.

Цитувати

Idalgo

Idalgo

07.10.2011 12:55:03

Ув.RayCo, спасибо за информацию!
1. Собственно я так и писал, точнее те же доводы за заваренный мусоропровод и приводил.
2. Ничего не имею против. Очень разумно и по-хозяйски. У нас, например, в свое время не обшили чем-то кабину и за время ремонтов достаточно ее подубили.
3. Очень ценная информация. Касаемо вот этой фразы
" Також враховуйте, що до тарифу буде додаватись 20% у зв"язку з втратами тепла."
т. е. при счетчике - тариф на гигакалории 20% на потери, при его отсутствии - тариф на квадратный метр площади?Непонятно какие потери в 20(ДВАДЦАТЬ) % могут быть в новом доме?
И еще вопрос - Вы поставили себе этот счетчик?Как получается по факту, выгодно, если да, то насколько выгодно?
4. Жек проти ОСББ. Ну если было бы наоборот, то это был бы оксюморон-)
"Тарифи у нас зараз 3,57 за кв. м., хоча коли ми купили квартиру, то був 2,15"
В принципе не смертельно, хотя у меня в доме с ОСББ в том же районе тарифы ниже. Но кто поручится, что ЖЭК не поднимет тарифы и дальше?И главное чем они это обосновывают?И еще, смотрю на придомовую территорию вашего и соседнего домов - честно говоря не особо. Ни ограждения, ни каких либо клумб.
Машины паркуются на пешеходных дорожках, ЖЭКу на это пох. Это не есть хорошо.

Цитувати

RayCo

RayCo

07.10.2011 13:08:29

Idalgo,
3. Коли тепло подають на будинок, то лiчильник загальнобудинковий стоїть у пiдвалi i вiн рахує те тепло, що зайшло в будинок. Якщо усi квартири обладнати теплолiчильниками, то сумма усих їх показникiв не буде дорiвнювати показнику загальнобудинкового лiчильника, бо поки те тепло дiшло до квартири частина тепла розгубилась по трубам. Якимось чином було обраховано, що втрати складуть 20%. Природу цього коефiцiєнту я не оспорюю, бо розумiю звiдки вiн береться, а чому саме така величина - не знаю. В цiлому це краще, нiж фiксована оплата за опалення мiсцб загального користування, як це практикується у деяких будинках. Були приклади, що люди ставили лiчильник, а за опалення платили ту ж сумму, що i ранiше (начебто за мiсця загального користування) плюс ще й по лiчильнику...
4. Ну це вже маєйже холiвар :) А Ви певно плутаєте мiй будинок. Я у сусiдньому живу, в якому ЖЕК. У нас двiр гарненький i консьержки ганяють автiвки з бордюрiв. Що немає огорож - то правда... Да i свiтло вуличне вночi нiяк не ввiмкнуть... Щось ще не пiдключили.

Цитувати

Idalgo

Idalgo

07.10.2011 13:27:59

RayCo: Idalgo,
3. Коли тепло подають на будинок, то лiчильник загальнобудинковий стоїть...

"4. Ну це вже маєйже холiвар :) А Ви певно плутаєте мiй будинок. Я у сусiдньому живу, в якому ЖЕК. У нас двiр гарненький i консьержки ганяють автiвки з бордюрiв. Що немає огорож - то правда"

Ну я так понял, что Вы живете в одном из домов по Чавдар. Их я и имел в виду. Не говорю, что там плохая придомовая территория, говорю что ЖЭК ею не занимается и не улучшает-)Из-за нежелания поставить те же оградки - народ постоянно паркуется на дорожках. Я на днях с одним таким автолюбителем чуть не подрался, когда на замечание, что из-за его припаркованной на дорожке развалюхи нельзя пройти маме с коляской, а он в ответ начал мычать, что мол мне больше всех надо-)Еще народ на постоянной основе выезжает из двора через те же дорожки и газон, хотя можно обьехать дом и выехать из двора нормально.
Хотя обратите внимание на дома по Бажана, там везде ограждение поставлено и такой проблемы практически нет.

Цитувати

RayCo

RayCo

07.10.2011 13:44:24

Idalgo
Досить дивно... У мене нарiкань немає... принаймнi на мiй будинок. Як в iнших - не скажу, бо не буваю там. Огорож немає - це справдi трохи бентежить, але машини переважно нормально ставлять. Бувають унiкальнi люди... Он хтось менi мою машину потер нещодавно, бо мало виявилось ширини в 4 метри для проїзду...
Що менi насправдi в цих усих будинках подобається - це те, що усi вони мають рiзнi дитячi майданчики. У мене жiнка з дочкою ходять по рiзних майданчиках i нiколи дитинi не набридає. Великий майданчик бiля 5-го будинку. Там завжди i дiтей найбiльше...

Цитувати

RayCo

RayCo

07.10.2011 13:59:27

Idalgo,

Забув вiдповiсти про лiчильник. Поставив я його всього 2 тижнi тому, так що поки щ нiчого не зекономив :) Обiйшлося все менi в 4000 грн. Це ультразвуковий лiчильник з iнтервалом повiрки в 4 роки. Ultraheat 2WR. Здається так. Чи багато я зекономлю - не знаю. Робив рiзнi розрахунки. Виходило вiд 4 до 7 рокiв строк за який вiн окупиться. Я ставив переважно з метою платити лише за те, що споживаєш. На минулiй квартирi опалювали так, що треба було вiкна вiдкривати. Тепло разом з моїми грошима улiтало у вiкно. А тут є можливiсть прикрутити крани i менше за це платити. Також певною мiрою це можна розглядати як капiталiзацiю квартири :)

Цитувати

Феникс

Феникс

07.10.2011 14:21:44

Goose: Да, вот его сайт:
http://gro-za.pp.ua/
Рекомендуется для ознакомления.

Спасибо за информацию о сайте. Сайт очень полезный. Там дедушка - гроза администрации. Мне приходилось немножко с ним работать.

Цитувати
<< 156 157 158 159 160 ... 525
Архів