Почему люди едут в Киев?

Yelena

Yelena

22.07.2005 08:24:00

Стосовно Львова я б навіть додала, що за останні років 8 російської мови там різко та активно побільшало, на жаль. Може, це враження гостя міста пов`язано із засиллям російської попсні та шансону, що лунає з кожного генделика.

Цитувати

Traveler

Traveler

22.07.2005 11:33:00

To Влада
Я про таке вперше чую, що когось у Львові побили просто за те, що він розмовляв російською. Я часто їжджу до Львова з друзями з Києва, котрі спілкуються російською, та ще жодного разу не було проблем.

Був один раз випадок, коли побили одного російськомовного можна умовно назвати знайомого (сиділи за сусідніми столиками в генделику у Львові), правда він коли трохи випив чогось вскочив і почав всім розказувати що він Мааасквіч, а ми хохли погані та бендерівці і просто третьосортні неосвідчені западєнци, хоча певне він між усіми нами і мав найгіршу освіту.

Мушу признатись, що за таке гріх було не зїздити по морді.....

А стосовно Вашого випадку, то розкажіть як конкретно все сталось.....
Просто якщо мене побють в донецьку із за того, що я з кимось просто за щось зіївся чи когось образив, це зовсім не означатиме, що мене побили за мою мову.

Цитувати

Dmytro

Dmytro

22.07.2005 12:58:00

>>Був один раз випадок, коли побили одного російськомовного можна умовно назвати знайомого (сиділи за сусідніми столиками в генделику у Львові), правда він коли трохи випив чогось вскочив і почав всім розказувати що він Мааасквіч, а ми хохли погані та бендерівці і просто третьосортні неосвідчені западєнци, хоча певне він між усіми нами і мав найгіршу освіту.

Мені здається, що той Мааасквіч це скоїв навмисно, чоб потім у своїй Маааскві розповідати як його бандерівці у Львові побили за російську мову.

Цитувати

Влада

Влада

25.07.2005 15:45:00

Traveler, я про "побили" вообще не говорила. я говорила о казусах п. п. русского языка, когда нам, а это было 10 лет назад, не продали хлеб, пока один их наших на укр. языке не попросил. Хлеб покупали на вокзале электрички львовской области.
"що за таке гріх було не зїздити по морді" а вы всегда так решаете проблемы... и обращаете на всяких разных мимо проходящих и сидящих, кто что говорит и прочее...????!!! Я думаю нормальные люди иначе должны решать вопросы.

Цитувати

Влада

Влада

25.07.2005 15:50:00

только не подумайте ради бога, что я защищаю этого Маасквича.
Он поступил и правда по свински.
Казалось, бы чего ты едешь туда, раз так не навидишь этих людей и место где они живут.

Цитувати

Маса

Маса

26.07.2005 07:08:00

Dmytro: >>Був один раз випадок, коли побили одного російськомовного можна умовно назвати...

ІМХО така поведінка того “масквіча” до мови та міста ніякого відношення НЕ МАЄ.
Це ЗВИЧАЙНЕ ХАМСТВО...
Можливо, був би там справжний культурний москвич, він йому ще б додав стусанів...
Щоб Москву не ганьбив...

Цитувати

Traveler

Traveler

26.07.2005 14:16:00

"Я думаю нормальные люди иначе должны решать вопросы."
Я цілком нормальна людина, і питання здебільшого вирішую інакшим чином.
Просто деколи бувають випадки, коли вирішувати такі речі мирно просто немає бажання, бо це зачіпає дещо більше ніж просто влісні інтереси.

А стосовно того, що не продали хліб.....
Знаєте як кажуть в кожному місті бувають свої дурні....
Але по цьому ніколи не можна судити про все місто назагал. Бо у Львові переважно незнайомі люди, і особливо в сфері послуг ставляться до тебе максимально толерантно.

Цитувати

Olga

Olga

26.07.2005 14:56:00

Обсуждение Львова, конечно, не вписывается в тему "Почему люди еут в Киев", ну, да ладно, хочу обнародовать одну забавную историю, прозошедшую с нами во Львове.

Ездили мы как-то с мужем и еще одной парой на выходные во Львов.
Я, муж и моя подруга свободно говорим по-украински, а муж подруги всю жизнь жил то в Абхазии, то в России, то вообще за границей, по-украински все понимает, а сказать не может. НО ОООЧЕНЬ ХОЧЕТ. И вообще старается, где может, упражняться в родном языке жены.
Приходим в "Амадеус", подходит милая девушка-официант принять заказ, тут Станислав, поняв, что настал его звездный час, произносит "можна я зроблю заказ!" и начинает "дівчИна! нам, будь ласка, мясо! і того, огірків порубати, і цей, як його?... е-е-е, ладно картоплю буду"
Она посмотрела на него (видели бы Вы эти глаза) и говорит: "Я Вас правильно поняла - Вы бы хотели свиной медальон со сложным гарниром и салат?"
Самое, конечно, интересное, что она угадала. Мы, конечно, посмеялись (не зло) над нашим другом, но я лично для себя сделала два наблюдения:
- Станислав совсем недавно стал гражданином Украины, но он уважает эту страну больше, чем многие коренные жители,
- во Львове совершенно спокойно Вам могут ответить по-русски, видя ваши затруднения.

З. Ы. Сейчас он намного лучше говорит по-украински, избавляется постепенно от суржика, который почему-то прилипает к речи иностранца гораздо проще и быстрее грамотной речи, ходит на курсы.

Цитувати

Mikolai

Mikolai

03.08.2005 16:17:00

Эх Киев Киев... любимый город. Даведь нет прекраснее его. Покрайней мере воду пить можно, зимой незамерзаем, менты хоть и хулиганы зато почки непродают.

Цитувати

DonVito

DonVito

04.08.2005 07:16:00

Пара интересных статей по теме:
"Почему я хочу уехать в Киев"
http://www.from-ua.com/voice/42ef212c90608/
---------
"Почему я не хочу уезжать в Киев"
http://www.from-ua.com/voice/42f0d4684dd19/

Цитувати
<< 13 14 15 16 17 ... 20