matinale
08.07.2009 09:38:12
virtuoso, а что Вам в Меридиане сказали по поводу отделки фасада?
virtuoso
08.07.2009 09:48:59
За фасад не питався, та і чесно кажучи, усній інформації не звик довіряти. Хто б її не надавав :)
Тому і провів близько години біля будинку, перевірив, як роботи йдуть. До речі, в секції З в пентхаузі зварку робили (видно здалеку).
Погоджуюсь - фасад це справа серйозна і за це треба боротись. Сказати-то можна, що і з мармуру зроблять, але якщо на практиці це виявиться проста штукатурка, як у КМБ на Троєщині, то це - гм... несолідно, чи що :)
Відкинувши чутки, залишається надіятись, що УМК/Меридіан не відступлять від обіцянок, реклами і затвердженого плану - і оздоблять фасад плиткою. Це все-таки іміджевий будинок і якщо такі очевидні речі, як зовнішній вигляд фасаду, будуть змінені по ходу будівництва (після того, як більшість квартир викуплена), не знаю, як підуть у них продажі на будинок №2. Форуми ще ніхто не відміняв :)
Та і у інвесторів буд. №1 з`явиться зайвий привід для тріпання нервів.
Будемо надіятись, що до цього не дійде.
virtuoso
08.07.2009 10:56:19
Ще кілька коментарів.
Будинок тепер видно навіть з вул. Кіровоградської, тобто кілометрів за чотири.
Дорога від "4 сезонів" на Саксаганського сьогодні зайняла 12 хвилин.
До попереднього обговорення по фасаду - хто як думає, є сенс домовлятись про заміну "балконної" силікатної (білої) цегли - на червону? Теплоізоляція там не до порівняння, а поки не всі балкони закладені, можна ще питання вирішити.
matinale
08.07.2009 11:34:39
virtuoso, я пока не специалист в этом деле. Договорится, наверное, возможно. Но, мне кажется, что керамика ничего не спасет. В любом случае нужно будет утеплять лоджию всякими изоверами, минватами и пр.
Fobia
08.07.2009 11:57:53
virtuoso, спасибо Вам за отчет со стройки, приятно наблюдать за ее продвижением.
AROMATOV
08.07.2009 12:01:41
polynuchka:
Приємно познайомитись) А на якому поверсі. Раджу наполягти, щоб додатком до...
Я БУДУ ЖИТЬ НА 18 ЭТАЖЕ В СЕКЦИИ *З*
СЕГОДНЯ ОПЛАТИЛ В БАНКЕ ОСНОВНУЮ ЧАСТЬ СУММЫ. ЖАЛКО ЧТО КУРС ОПУСТИЛСЯ !!!
ОПЛАЧИВАЛ В *ПОЛТАВА-БАНК*
ПО ПОВОДУ ФАСАДА Я СЧИТАЮ, ЕСЛИ УМК РЕШАТ ЭКОНОМИТЬ И МЕНЯТЬ ПЛАН, ТО ДУМАЮ ПРОСТО ТАК ЭТО БУДУЩИЕ ЖИЛЬЦЫ НАШЕГО ДОМА ОСТАВЛЯТЬ НЕ БУДУТ. ПРОСТО ВСЕ СОБЕРЕМСЯ И БУДЕМ НАСТАИВАТЬ НА СВОИХ ИНТЕРЕСАХ.
Я ВСЕ ЖЕ УВЕРЕН НА 99 %, ЧТО УМК СДАСТ ДОМ ИМЕННО ПО ПЛАНУ. ЭТО В ИХ ИНТЕРЕСАХ.
ВЕДЬ ЕСЛИ ПОЗВОЛИТЬ ПРОИЗВОЛ, ТО МОЖНО НАРИСОВАТЬ ПОКУПАТЕЛЯМ ПЛАН ИЗ ЧИСТОГО ЗОЛОТА, А ПОСТРОИТЬ ШАЛАШ.
virtuoso
08.07.2009 12:24:00
Тут же запитання комплексне. Не тільки вигляд фасаду, а і його якість (в т. ч. утеплення). Якщо утеплення адекватне, то можна і не заморочуватись за колір цегли на балконі.
Якщо ж утеплення "не дуже", то тут уже питання про цеглу стоїть дуже гостро. Небажано, щоб балкон промерзав - тут і ізоверами не допоможеш, бо по-хорошому, то треба утепляти ззовні, а не зсередини. Фізику - точку роси, глибину промерзання - ще ніхто не відміняв.
Якість фасаду (утеплення) також повпливає на необхідність кондиціонування (при всіх інших рівних умовах), тому пропоную уважно слідкувати за цією справою, благо що вона скоро повинна початись.
Фасад не склопакет, буде холодно - не поміняєш :)
ALximik
08.07.2009 12:33:30
А по-моему и штукатурка не очень то плохо держет тепло, главное что бы утеплитель(я так понимаю пенопласт)был быне тонкий!) Но вот внешний вид конечно штукатурки не сравнится с плиткой, так что будем бороться за плитку)))
matinale
08.07.2009 13:47:50
Я сейчас живу в новострое с штукатуркой и покраской поверх пенопласта. Тепло, хорошо... но! пенопласт - это вчерашний день. Слышала, что его очень не рекоммендуют использовать в качестве утеплителя по той причине, что он поддерживает горение. Возможно, это касалось внутреннего утепления лоджий, а не наружного фасада.
Что точно знаю, что в наружном рекоммендуют именно минеральную вату.
Говорила сегодня с Юлей - будет однозначно плитка. Какого именно производителя - в процессе обсуждения. Цвет обещает быть светлым )))
matinale
08.07.2009 14:15:23
Я ни на что не намекаю, но у наших соседей с Московской площади обшивают дом пенопластом, даже потолки лоджий.