virtuoso
08.07.2009 21:14:24
Купівля квартири - тривалий процес.
Договір у мене був заключений 18 червня.
Квартиру оплачував в три транші, останній з яких 26 червня.
Яка дата, на Вашу думку, повинна вважатись як та, коли квартира куплена?
З юридичної точки зору - заключення контракту. З моєї точки зору - коли проведена 100% оплата. Або навіть не так - коли отримана довідка про проплату.
А у період з 18 червня до 26 червня я дійсно говорив за заключені договори (бо вони були, в т. ч. мій), але чи вважати це купівлею квартири? Кожен інвестор має право розірвати договір після підписання (і заплатити штрафні санкції).
А Ви моїм постингам взагалі не вірте - може, мені тільки "тринадцятий минало і я пас ягнята за селом"... а про квартиру тільки мрію...
на форумі можна багато чого написати :)
фывапр
08.07.2009 21:26:26
2 virtuoso
кстати вам в УМК ничего вскользь не говорили о возобновлении работ на втором доме? ;)
З. Ы. кстати если посчитать даже ваши деньги то одной только покупки вами паркинга хватит на примерно 100 окон вставленных в доме ;)
virtuoso
08.07.2009 21:45:26
будинок №2 - це друга черга будівництва. Роботи на ньому почнуться тільки після здачі першої черги (будинок №1, дитячий садок - про який чомусь мова у нас не йде уже кілька місяців, і паркінг).
На момент здачі першої черги будмайданчик навколо майбутнього №2 буде огорожений.
Думаю, що в УМК поки що за другий будинок не дуже переживають, тут би з першим все до ладу довести...
І маленький оффтоп, раз ми уже згадали за оплату квартир. Кілька разів бачив, як сусіди-колеги пишуть "сьогодні йду в банк платити", "договір заключив, оплачую завтра" тощо. Не рекомендував би так робити.
Якщо не використовується принаймні банальний анонімайзер (а у 99.9% випадків так і є), досить легко взнати Вашу IP адресу. По ІР адресі можна визначити адресу проживання або роботи (маючи контакти в провайдера). Можна також по адресі проживання (що часто співпадає з пропискою) визначити номер мобільного телефона, якщо це контрактне підключення, і підтвердити приблизне місцерозташування. Ну і далі в тому ж дусі. Це ж Вам не шубу в шорти заправляти, а гроші досить великі. Заради таких сум можна трошки і піднапрягтись, щоб вичислити людину.
І кільком спортсменам зустріти майбутнього, але незадачливого, інвестора в його ж під`їзді з чемоданчиком на, скажімо, 100тис у. о. значно легше, ніж пограбувати банк і забрати 5тис грн з каси. Під`їзд - це так, для прикладу, може бути і власна автомашина і інше.
Це не параноя, бо я за таке не переживаю (маю на це причини), а от декому може в житті згодитись.
фывапр
08.07.2009 21:52:12
2 virtuoso
у вас неправильная информация, детский сад относится к второй очереди строительства и должен вводится в эксплуатацию после здачи второго дома.... а строили его для того чтоб поселить там рабочих которые в основной массе приезжие что бы не снимать и не оплачивать для них общежитие и аренду автобуса который увозил их и привозил
virtuoso
08.07.2009 22:01:23
Можливо. За що купив, за те і продаю.
Цілком може бути, що садок введуть в експлуатацію пізніше... але він принаймні накритий, і уже давно.
А з другої сторони, на тій схемі, яка в мене на руках, садок не буде загорожений разом з будинком №2, а повинен бути в комплексі разом з першим будинком.
Ну це ми продовжуємо говорити про "кажущееся отражение кажущейся луны", як у класиків, взагалі-то... Треба слідкувати за вістями з фронту.
Що радує насправді, так це те, що ця гілка форуму очевидно стала найпопулярнішою. Півтори тисячі переглядів за добу і десятки постів...
matinale
09.07.2009 06:15:54
"Що радує насправді, так це те, що ця гілка форуму очевидно стала найпопулярнішою. Півтори тисячі переглядів за добу і десятки постів..."
virtuoso, так это во-многом благодаря Вам. Именно Вы задали такой ритм ))) Спасибо, кстати говоря.
ааа, я вам говорю про общеутвержденные нормы БТИ, а вы мне про то, что отдельновзятому застройщику на них наплевать. Поживем-увидим. Но где-то потом эта несостыковка за законом потом вылезет. Чего вам искренне не желаю, конечно же.
Для справки. У наших северных соседей такая перепланировка является законной и очень популярной. В Украине она запрещена в связи с тем, что обогревая дополнительные 9-10 м кубических, мы выходим за пределы отведенного нам объема тепла и "воруем" его у соседей - нарушаем общий баланс по дому.
virtuoso
09.07.2009 07:16:01
Основне, що є теми, на які можна поспілкуватись :)
Раз ми уже за тепло заговорили, пропоную вияснити, які радіатори нам будуть ставити. Поки що відомо, що вони будуть "більшовицькі". На сайті виробника пропонують кілька моделей (сподіваюсь, що лінки працюватимуть, інакше викладу у модифікованому вигляді):
такі
такі
virtuoso
09.07.2009 07:18:13
ок, викладаю заново:
http://www.pres.ua/docs/uploads/1.pdf
http://www.pres.ua/docs/uploads/3.pdf
http://www.pres.ua/docs/uploads/2.pdf
Сподіваюсь, що це не буде варіант №3 (недавно на Червонозоряному бачив досить модний будинок, а батареї опалення а-ля Хрущов, ребристі і нерівні).
надеюсьналучшее
09.07.2009 07:26:30
За отопительные приборы я вообще не волнуюсь. Даже если будут чугунные, как ставит КГС, их можно всегда поменять на красивые биметалические (75грн/секция).
virtuoso
09.07.2009 07:39:52
надеюсьналучшее, не поділяю Ваш оптимізм.
Для чого витрачати час і порядка 5000 грн (для трьохкімнатної) на заміну радіаторів, якщо питання можна вирішити ще до їх установки? А куди дівати "старі" радіатори? Ходити з ними по "Юності", пропонувати продавцям?
Справа в тому, що ребристі батареї по ціні приблизно такі ж, як і ламінарні. Якщо питання буде вирішене в їх користь (на це може бути ряд причин), то всім by default будуть ставити ребристі. Мені це не підходить.
Це питання в Меридіані вияснити поки що не зміг.