Голосеевский р-н, ул. Казачья, 112-114 (Киевгорстрой)

Vladikus

Vladikus

28.02.2010 12:55:26

На объекте: монолит на техэтаже пока не завершен, потолок залит частично, а котельняя часть только начата. Вывешены люльки для монтажа утеплителя, который уложен процентов на 40-50. На 9-ом и техэтаже делают кладку. Отопление не разведено, как и заливка пола - даже на втором этаже. Лифтовые шахты - конь не валялся. Сдача в марте - нереально, да и апрель, который на стенде тоже. Более менее "точный" срок будет известен после монтажа и пуско-наладки котельней, и установки лифтов. По поводу стоимости продажи газа нашему ОСББ по цене "для населения", а не "по цене для промышленности" - дайте контакт Киевгаза, который это может програнатировать. Что касается необходимости лицензии и цен на газ - я руководствуюсь соответствующими официальными письмами и разъяснениями. По поводу создания ОСББ, и передачи котельней на ее баланс, мой P&L (пока с очень приблизительными данными) показывает, что никакого "в 2-3 раза дешевле" не получается. Вместо того чтобы болтать, прошу предоставить конкретный бюджет, хотя бы за один квартал (зимний), я сравню со своим, может я где-то не прав.

Цитувати

Vladikus

Vladikus

28.02.2010 13:15:52

Для Ольги, просто вставлю текст из моего письма в КГС (копия Аркаде): Відповідно до ст.19 Закону України «Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю», після введення в експлуатацію будинку, для оформлення правовстановлюючих документів забудовник (Київміськбуд) та довіритель (інвестор) підписують складений забудовником акт прийняття-передачі об’єкта інвестування, в якому зазначаються зокрема: перелік обладнання, яке було встановлено на об’єкті будівництва для наступної його передачі експлуатуючим організаціям чи об’єднанню співвласників житлового будинку. Далее в письме я задаю конкретные вопросы о перечне этого оборудования, которое планируется передать, с ТТХ - которые необходимы для правильного расчета цен. Электричество, вода, канализация - предоставляются монополистами по "единым" ценам, хоть через ЖЕК, хоть через ОСББ. Вывоз мусора - по сути "полумонопольный" рынок из-за монопольных цен на заводе "Энергия" и полигоне захоронения. А вот по поводу уборки мусора, уборки и вывозе снега, электрик, сантехник - зависит от нас. Но "эти цены", несопостовимы с ценой за отопление и горячую воду. Давайте разделим свои усилия - я готов работать с КГС по поводу передачи лестничных клеток, котельней - в ОСББ + лицензии, а кто-то - с Киевгазом по вопросам цен на поставку газа нашему ОСББ. Получатель газа - ОСББ а не население, поэтому я и не уверен что цена будет как "для населения". Читайте Лист Національної комісії регулювання електроенергетики України
№5565/13/17-08 від 09.09.2008 (Щодо ціни на природний газ для мешканців багатоповерхових будинків, облаштованих даховими котельнями) де написано, що: Виходячи із зазначеного, мешканці багатоповерхових будинків, облаштованих даховими котельнями (об`єднання співвласників багатоквартирних будинків) повинні закуповувати природний газ за ціною, яка затверджена для підприємств комунальної теплоенергетики, та котелень суб`єктів господарювання, зокрема блочних (модульних) котелень (в обсязі, що використовується для надання населенню послуг з опалення та гарячого водопостачання, за умови ведення такими суб`єктами окремого приладового та бухгалтерського обліку тепла і гарячої води).

Цитувати

Nik_Chornyy

Nik_Chornyy

28.02.2010 19:33:09

Згідно Закону України "Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку" ст.11... Об`єднання після набуття статусу юридичної особи може: прийняти на власний баланс весь житловий комплекс. У разі якщо у новозбудованому будинку власники квартир, приміщень протягом двох місяців після підписання акта державної приймальної комісії не створюють об`єднання і не приймають на баланс основні фонди, сільська, селищна, міська рада може своїм рішенням призначити балансоутримувача. Ст. 19... Спільне майно співвласників багатоквартирного будинку складається з неподільного та загального майна. Неподільне майно перебуває у спільній сумісній власності співвласників багатоквартирного будинку. Неподільне майно не підлягає відчуженню. Що таке загальне майно, неподільне майно дивись ст. 1 Закону.
Тепер на запитання:За три кімнатну квартиру площею 68,6 м кв. за тепло заплачено жовтень-38,07 грн., листопад-106,55 грн., грудень-156,46 грн., січень- 181,18 грн. Плата за тепло тільки в зимові місяці.
Ніяких лічильників тепла в будинку не буде. Плата за використаний газ. Газ для котелень в будинках дешевше ніж для ТЕЦ.
Потрібно в березні проводити збори, створювати ініціативну групу, збирати гроші для її роботи і вона займеться організацією ОСББ.

Цитувати

Nicks

Nicks

28.02.2010 20:26:16

ОСББ має достатньо широкий простір для вибору принципів господарювання. Так, воно може передати свій будинок на баланс та обслуговування будь-якій приватній чи відомчій житлово-експлуатаційній установі або ж залишити його в комунальному ЖЕКу, може укласти з ЖЕКом договори лише на деякі послуги, може самостійно проводити повне обслуговування житла, укладати прямі договори з "Київенерго" та "Водоканалом". Важливо, що об’єднання не платить податок на прибуток у частині основної своєї діяльності і має достатньо широкий простір вибору принципів свого господарювання.

Консультаційний центр сприяння розвитку ОСББ у Києві. Центр працює за адресою вул. Межигірська, 3/7, оф. 38, 3 поверх. Попередній запис на консультації – за номером (044) 383 70 71 або 8 094 928 40 71.

Детальніша інформація про центр та кампанію – за номером (044) 425 31 55 або 8 093 354 07 44 (Інна).

Цитувати

Vladikus

Vladikus

28.02.2010 21:48:10

Надо разобраться. Я плачу за 65 м. кв. - круглый год (а не только в зимние периоды): жовтень -62,80; листопад - 62,80; грудень - 62,80 січень - 62,80 стабильно. По сути - то же самое, но учитывая непонятную динамику к повышению - Вы скоро перегоните по цене. Плюс - возьму субсидию, как пенсионер.

Цитувати

Nik_Chornyy

Nik_Chornyy

01.03.2010 06:43:53

Хто може відповісти яка зараз вартість 1 м. кв. опалення в Києві? Я думаю що не менше 6 грн./м. кв. круглий рік без всяких пільг.
100% впевнений, що вартість всіх послуг в ОСББ в декілька разів дешевше ніж в ЖЕК.
Перевірено на власному досвіді:1. Вартість всіх послуг в ОСББ складає у нас 1,93 грн/м. кв. в місяць(утримання голови правління, бухгалтера, сантехніка, електрика, двірника-прибиральницю, зовнішнє освітлення, обслуговування ліфтів, три консьєржа (будинок огороджений і консьєрж при вході на територію будинку цілодобово), обслуговування дахової котельні(сертифікований спеціаліст +гарантійне обслуговування котельної), обслуговування ШРП, обслуговування приміщення для консьєржів, канцтовари, вивіз відходів, інструменти двірника-прибиральниці, вода для поливу газонів та інше.)
Я не є інвестором Вашого будинку, але своїм дітям не буду бажати гіршого. Рішення приймати Вам разом, але починати це потрібно уже зараз.

Цитувати

Sasch

Sasch

06.03.2010 05:45:16

Здравствуйте, будущие соседи!
Хочу присоединиться к обсуждению ОСББ. А именно - паркинг по моему мнению должен приниматься на баланс ОСББ.
Я не согласен с Nik_Chornyy :
27.02.10 / 09:18 "4.... собственностью инвесторов, впрочем как и все остальное, кроме паркинга Скорее всего на эти два объекта созданы ООО, которые тоже инвесторы."
Паркоместа приобретаются у Киевогорстроя (а никак ни у некого ООО). Права собственности покупателя оформляется в БТИ с уплатой 2% пошлины, короче говоря как квартира. Обязательным условием договора является заключение договора на обслуживание с ЖЕКом. Так, например, обстоит дело на Позняках.
Поэтому логично, что вместо ЖЕКа (в моем примере ЖЕК обслуживает этот 1 объект) должно выступать ОСББ, если мы его создадим.

Цитувати

Sasch

Sasch

06.03.2010 05:56:32

стоимость ежемесячной оплаты за паркоместо плавающая и зависит от текущих расходов - общий счетчик на электричество и отопление, делится на всех +охрана (три смены по 2 чел.). Сумма в месяц набегает 300-400 грн, что немало и хотелось бы этим управлять (чтобы она не росла до бесконечных размеров) - так что мне кажется это никак не менее важно, чем расходы на содержание квартиры и в рамках компетенции ОСББ. Паркингом думаю будут пользоваться многие - как минимум арендуя паркоместа

Цитувати

Nik_Chornyy

Nik_Chornyy

06.03.2010 11:14:10

В теорії все побудоване на вул. Козацька 112-114 має належати інвесторам, але на практиці буде зовсім інше. Київміськбуд через свою "підставну фірму" буде здавати в оренду офісні приміщення і на цьому буде заробляти. За тепло, воду і таке інше ця "фірма" буде сплачувати ЖЕКу (ОСББ), водоканалу і т. д. або ці приміщення Київміськбуд виставить на продаж і тоді нові власники можуть стати учасниками ОСББ. Це кращий варіант. З паркінгом гірша ситуація, тому що місця може викупити вся округа, в тому числі і власники квартир цього будинку. Київміськбуд знову через свою "підставну фірму" буде надавати послуги по паркуванню автомобілів і на цьому заробляти. Сплата за тепло і інше як і за офіси. Теоритично, якщо будуть викуплені всі паркомісця, нові власники можуть стати учасниками ОСББ і спільно управляти паркінгом.

Цитувати

Olga_

Olga_

06.03.2010 13:31:00

Плюс - возьму субсидию, как пенсионер.
Vladikus не переживайте. В кінці кожного місяця голова об`єднання співвласників будинку подає список в райдержадміністрацію з переліком пільговиків. Ці кошти держава компенсує на рахунок об`єднання.

Цитувати
<< 38 39 40 41 42 ... 255
Архів