ЖК "Голосеево", Голосеевский р-н, ул. Голосеевская, 13 (Міськжитлобуд)

sec

sec

20.04.2010 19:17:11

to jin-jin: уважаемый, Вы хотите сказать, что все другие ЖЕКи (в т. ч. и частные), обслуживающие новостройки, работают себе в убыток, проводя ТО лифтов после ремонтов квартир? А что будет, если через 5 лет снова захочется сделать ремонт - тоже отваливать 3К за ТО??

Цитувати

LM27

LM27

20.04.2010 19:25:45

А мне кажется Jin-Jin у нас из МЖБ :)
Как же справляются лифты ОТИС в офисных зданиях и других новых и не новых домах, но без такого "взноса по нецелевому использованию лифта"??

Цитувати

Golosievets

Golosievets

20.04.2010 19:40:39

Шановний Jin-Jin.

Дякую за відповідь і за спробу пояснити логіку ЖЕК.

1. Кожен з мешканців зобов`язаний ставитися бережно до спільних територій та спільного обладнання у будинку. Кожен мешканець відповідає за своїх ремонтників. Якщо ремонтник ламає ліфт, то і ремонт він так само зробить, і мешканець має нести відповідальність у разі грубого порушення ним чи його людьми правил користування ліфтом. Такий пункт можна включити як стандартний у звичайний договір з ЖЕК.

І те, що в першому будинку зараз поганий стан ліфтів - це прорахунок ЖЕКу і МЖБ - був недостатній нагляд, недостатнє обслуговування, неправильне планування фондів, несвоєчасний ремонт.

2. ТО авто проходиться раз на рік. Ліфти ОТІС розраховані на дуже великі навантаження, вони використовуються у висотних офісних будівлях, де протягом робочого дня вони безперервно перевозять людей у битком набитому режимі. І скільки ж коштує одноразовий технічний огляд одного ліфта ОТІС? Ви хочете сказати, що 2000 грн? Дуже я в цьому сумніваюся. І, думаю, не важко довести, що це не так. І навіть якби це було 2000 грн. на місяць, то це 20 грн. з квартири в місяць (як ви кажете - роблять ремонти 100 квартир на під`їзд), але ніяк не 3000 грн. з квартири. 3000 грн - це 150 місяців (!!!) техоглядів ліфтів. При цьому, ЖЕК же не звільняє нас від квартирної плати (завищеної у 4 рази).

Ще якось можна було б зрозуміти, якби ЖЕК казав: будь ласка, ще не всі заселилися, тому заплатіть нам квартплату наперед, щоб у нас були гроші наперед робити техогляд ліфтів. Але це має бути попередня оплата, з наступним звільненням тих, хто заплатив, від квартплати.

Останню фразу вашого пункту 3 я взагалі не зрозумів. Що значить не запускають в експлуатацію? Я вам раджу проїхатися лівим берегом і подивитися, скільки там таких новобудов, як Голосієво - більше 20 поверхів. Їх там цілий ліс. Та весь Київ у таких новобудовах. І що, ви хочете сказати, що ніхто ніде не запускає ліфти в експлуатацію? Скрізь запускають, скрізь після здачі будинків в експлуатацію ліфт працює і дає людям можливість жити, робити ремонти.

Людина, коли купує квартиру у будинку, вона вже ціною квартири платить за користування ліфтами, і перший період, коли йдуть ремонти, має бути в це закладений. Забудовник і його жек повинні мати фонди для попередньої безперебійної експлуатації ліфтів. Знову ж, дивіться, що я написа у п.1.

Ідея винайняти людину, яка буде чергувати і слідкувати за тим, щоб будівельники не нівичили ліфт, - хороша. Але, скільки платиться зарплатня ліфтеру? Не кажіть, що більше 1000 грн. Навіть якщо це додати до 2000 грн, то це виходить 30 грн на місяць. Це 100 місяців, якщо виходити з суми 3000, яку ЖЕК намагається здирати з кожної квартири.

Ну не сходяться ваші розрахунки, ні логіки немає в цьому, ні законних підстав.

3. Цей пункт - абсолютно безпредметний без вказування конкретно, скільки коштує ТО ліфта на місяць. Ми ж не просимо чогось надзвичайного. Просто маємо право знати, скільки коштує ТО, хто його виконує. Це ж не важко взнати. В мене знайомі займаються девелопментом, і я взнаю по своїх каналах, якщо ви не можете сказати суму. Яка б вона не була, 3000 гривен з квартири - це на сотню місяців. А ремонт йде максимум 3 місяці. Знову не сходиться. Не можна брати 3000 грн з квартири за користування ліфтом. Знову ж таки, як я заселюся, то користуватися ліфтом буду більше, і перевозити він буде більше, ніж мої ремонтники мають перевести 500 кг. 3-4 рази за весь ремонт.

4. Про з. п. ліфтера я вже писав. Це - копійки, які, якщо їх поділити на 100 квартир, дають 10 грн в місяць. Але ніяк не 3000 грн.

Цитувати

Golosievets

Golosievets

20.04.2010 20:11:56

Frosty: Господа, не хочу вас расстраивать, но по опыту никто никому никаких объяснений давать...

Я так розумію, що ви за підзвітність експлуатуючих організацій мешканцям будинків, а також - за оптимальне керування коштами, які мешканці платять за послуги комунальних служб.

Я згоден з Yurist, що варто займати конструктивну позицію і в першу чергу шукати порозуміння з ЖЕК через діалог.

ЖЕК сам надає розшифровку витрат, і немає нічого складного в тому, щоб включити цю розшифровку як додаток у договорір. Це цивілізований підхід, який чітко регламентує послуги, що надаються. Мешканці, як споживачі послуг, згідно з законом про захист прав споживачів, мають право отримувати та фіксувати на договірному рівні цінову структуру послуг.

Якщо вам пропонють послуги, які ви вмотивовано вважаєте дорожчими за аналогічні послуги на ринку, то ви маєте повне право отримати детальну розшифровку цих послуг, зафіксовану у договорі.

Цитувати

Kicker

Kicker

20.04.2010 21:04:08

Jin-Jin, ну нет у Вас шансев против Golosievets`а... Так что Ваше радикаьное начало "Все что вы насчитали не верно" - звучит забавно, уж как ни крути. Раз уж сказали про ТО, так и вправду скажите про то, сколько оно стоит. Да и вообще все у Вас забавно :)) Чего стоит
"... заехало делать ремонты 100 квартир, и всем лифт подавай..."
Ага, надо же, живет на 22 этаже и лифт ему подавай!!!
"хватит денег из кварплаты на запуск лифта?"
Вот вы мне, несведущему, скажите что значит "запуск лифта"? Что такое испортят ремонтники, что наш лифт нужно будет каждый раз по-новой, как сомолет, запускать? Проблему перегруза решает лифтерша. Пошарпанный интеръер частично квартплата, частично можно взять единоразовую плату в 200 грн и до свидания.

Кстати, что-то не слышно информации о суде, молчат господа из инициативной группы по 1-му дому. Ведь интересно в свете того, что хотелось бы и в 3-ем доме ОСББ как-никак (ну лично мне, не знаю как всем)

Цитувати

snap

snap

20.04.2010 21:59:55

Ми інформуємо на новому форумі у відповідних розділах.
Коротко:
- справа по спробі ліквідації ОСББ в 1-му будинку (цивільна) активно розглядається, на минулому тижні слухали свідків (працівників ЖЕКу та МЖБ), наступне засідання 29 квітня
- справа по спробі ліквідації ОСББ в 1-му будинку (адміністративна) без зрушень. після самовідводу Антонової призначили нову суддю. наступне засідання 05 травня
- справи по відчуженню квартир 17 та 19 травня. на попередньому позивач підтвердив свої вимоги
Зі свого боку ми активно інформуємо депутатський корпус, міжнародні та українські правозахисні організації, збираємо підписи під зверненнями до керівництва країни, плануємо акції протесту і здійснюємо цілий ряд інших заходів, про які розповімо вже після завершення "проблеми Костржевського". Ну й окрім того, в проміжках між судами активно готуємо реквієм для ТОВ «ЕО «Голосієво», і проводимо підготовчу роботу для управління будинком і прибудинковою територією.
З повагою,

Цитувати

Tsmee

Tsmee

21.04.2010 07:07:42

Я ще додам, що розповіді про те, що ремонтники ламають вантажні ліфти тим, що перевозять на них вантажі, - це казки вже хочби тому, що сучасні ліфти OTIS обладнані вдосконаленими запобіжниками, які можна налаштувати на певну граничну вагу. Навіть дитина знає, що якщо у лійт зайде більше людей, ніж можна, то ліфт буде подавати попереджувальний звуковий сигнал і не почне рухатися. Ця функція запобіжника була навіть у старих радянських ліфтах, так що вже казати про сучасні швидкісні вантажні ліфти OTIS? Щодо псування внутрішнього оздоблення, то зайдіть у ліфт будь-якої новобудови, в тому числі в Голосієво, і ви побачите, що на час ремнотів стіни в них обліплені фанерою та картоном. В кінці знімається цей картон чи фанера і ліфт виглядає нормально. А подряпини можна зафарбувати чи поремонтувати у будь-який інший спосіб. Такий одноразовий оздоблювальний ремонт ліфта буде коштувати декілька сотень гривень.

Цитувати

Frosty

Frosty

21.04.2010 07:35:33

Ну чего вы прицепились: хлопцы хотят заработать лишние пару миллионов; нашли причину и повод, как сбить бабки... Всего то по три штуки, зато они себе по новой тачке купят... И лифты подкрасят... А вы тут мешаете... Так и в суд недолго попасть ввиду того, что ваши квартиры уже кому-то были проданы до вас... Компании Сармос Лимитед, например...

Цитувати

Jin-Jin

Jin-Jin

21.04.2010 07:36:13

Попробую объяснить:
Обслуживание одного лифта стоит 1200 грн/ мес. + зарплата лифтера 2000грн/мес. = 3200 грн/мес на один лифт. Лифтов до вчерашнего дня работало 4 шт на весь дом. Умножаем 4 лифта на 3200 грн = 12800 грн/мес. на обслуживание всего дома. Далее: дому 2 года. 12800грн/ мес *24 мес. = 307200 грн/ за два года. - это затраты которые понес жек (не учитаны доп работы на мелкий ремонт. Теперь за 2 года в дом въехало 100 семей (по факту меньше. На сегодня около 120 кв.)Плату за лифт берут с однокомнатной 2004 грн единоразово, с двушки 2940 грн.. Кол-во однокомнатный 206 шт в доме, двушек 136 шт. Для расчета возьму, что ДАЖЕ все платят по 3000 грн. Итак: 100 квартир * 3000 грн = 300 000 грн. Но хочу сказать, что много людей не оплатило. Теперь вам вопрос: ГДЕ ЖЕКУ ВЗЯТЬ НЕДОСТАЮЩУЮ СУММУ?
По мусору: Вы насчитали что на вывоз мусора берут с жильцов 7200 грн/мес. это при 100% заселении дома. "Підрахуем": Вывоз мусора не за точку, а за куб мусора оплачиваеться. Вывоз 1-го контейнера стоит 40 грн. возле второго дома их 4-ре. 40 грн*4 контейнера=160 грн/ в день * 31 день= 4 960 грн/ мес. Сегодня дом заселет на 26%. 7600 грн - 100%"""4960 грн - Х% ИТАК: 4960 *100 /7600 = 65 % это процен заселения дома при которой жильци покрывалибы сумму 4960 грн., но Живет всего 26%, а платит и того меньше. Опять вопрос к вам:ГДЕ ЖЕКУ ВЗЯТЬ НЕ ДОСТАЮЩИЕ ДЕНИГИ? В дополнение к написаному, вчера запустили по два лифта на секции. Теперь надо умножить все на два.
Р/S и так по всем вашим расчетам. Ошибка большенства в том, что все считаю что дом полностью заселен и все при этом платят. И ваши заевления, что дом можно обслуживать за 1,1 грн с метра полная чушь (простите за грубость). Задайте СНАПУ вопрос почему ОСББ не вышло на 1,1 грн, а вышли на 3,2 грн. при этом забыли добавить НДС.
С уважением.

Цитувати

Frosty

Frosty

21.04.2010 07:51:12

Ув. Jin-Jin,
1. А с какого перепугу Вы берете то, что дому два года? Люди платят с момента получения права собственности, и если они его получили в августе прошлого года, то с этого момента они уже платят тариф по дому. До этого момента вопросы по лифтам к ЖЭКу и МЖБ. Поэтому Вашу математику насчет 307 тыс. надо пересчитывать.
2. А что, мусор вывозится каждый день? Где? Можете подтвердить? В первом доме при заселении 70% мусор вывозится в лучшем случае три раза в неделю. Тоже пересчитывать надо.
И надо учитывать, что за это время с момента получения права собственности люди платят тариф. А если не платят - это вопрос платежной дисциплины в ЖЭКе. Заставить человека заплатить - не проблема. Отрубили свет, сослались на ремонт системы - хотите, подавайте в суд... заплатят сегодня же, ну или в крайнем случае завтра...

Цитувати
<< 349 350 351 352 353 ... 621
Архів