ЖК "Голосеево", Голосеевский р-н, ул. Голосеевская, 13 (Міськжитлобуд)

ГРМ

ГРМ

22.04.2010 15:55:06

троль.?

Цитувати

snap

snap

22.04.2010 16:00:51

Сусіди і не сусіди, давайте, будь-ласка, спробуємо зберегти толерантне ставлення один до одного.
Врешті, для взаємних образ можна створити окрему гілку в форумі.

Цитувати

dimdim

dimdim

22.04.2010 16:51:00

ГРМ: Шановні у Вас справжня параноя. Радію, що Ваша ініціативна група з комерційними інтересами...

to ГРМ: а кто вам сказал, что в третьем доме нет активистов?! Могу вас успокоить - есть, и мы сделаем все возможное для создания ОСББ. А вы хорошо подумайте перед тем как делать незаконные перепланировки, добром это не кончится.

Цитувати

Tsmee

Tsmee

22.04.2010 17:37:21

Шановні сусіди. Якщо у когось є негативні приклади роботи ОСББ, дуже прошу ділитися ними. Я вже поділився позитивним прикладом, про який можна дізнатися більше і взяти у них певний досвід.

З кожним роком все більше створюється ОСББ і не тільки в Києві. Я так і не прочитав тут жодної ґрунтовної відповіді - чим же може бути поганий ОСББ. Я вже писав, що квартири у будинках з ОСББ є дорожчими за аналогічні з ЖЕКами. Це об`єктивний факт - краще, коли ти сам маєш вплив на господарювання в будинку, і коли ЖЕК не є монополістом, і не може щось неадекватне нав`язувати через силу.

ГРМ, у ваших повідомленнях тут не видно логіки. То ви розповідали, що справа про відбирання квартир - це жарт і довше всіх не могли у це повірити, то потім ви сказали, що МЖБ вбив свою репутацію і тепер має терміново забрати свої позови до суду, бо в них немає перспективи і жодної логіки. А тепер ви якось те все забули, і знову пишете тут, що вам не цікаво про це все знати, і що треба говорити не про проблеми, а про якісь "актуальні і цікаві події". Виглядає так, наче вам комфортніше ховати голову в пісок і переконувати себе, що все добре, все добре, і нічого не станеться.

У той самий час ви говорите про перепланування з порушенням несучої стіни, яка може призвести до руйнування будинку. Адже між кухньою і балконом між вікном і дверима за проектом є бетонна перегородка, яку ви, не маючи жодної уяви про інженерію, про правила, збираєтеся знести?

Цитувати

okc

okc

22.04.2010 18:31:01

Я ничего толком НЕ понимаю ни в ОСББ, ни в КООПЕРАТИВНЫХ домах, ни в ЖЕКах.
Но ! Сегодня по телевизору были новости про то, что в КООПЕРАТИВНЫХ домах и в домах с ОСББ сейчас поотключали воду ВСЕМ жильцам ( отключили попросту весь дом целиком!), так как договора с водоканалом такие дома заключают ОДИН договор на весь дом, по-этому если в доме есть несколько должников по воде, то водоканал отключил воду ВСЕМУ дому ( а до этого все жильцы дома даже подавали в суд на своих же соседей-неплательщиков, а толку от этого было - НИКАКОГО!).
Еще : у моих знакомых с кооперативных домов по 8-9 месяцев не работали лифты ( и мусор не вывозился долго...), так как тоже были неплательщики в кооперативе. То есть страдают в таких домах - ВСЕМ домом из-за НЕСКОЛЬКИХ неплательщиков.
И никакие суды толком-то так никого и не заставили заплатить долги...
А в обычных домах ( с обычными городскими ЖЕКами ) такого нет никогда.
Или в ОСББ попросту накапливается какой-то "аварийный" фонд, из которого потом ЗА СЧЕТ ДОБРОСОВЕСТНО платящих жителей "покрываются" НЕплательщики???

Цитувати

Tsmee

Tsmee

22.04.2010 18:46:34

okc, а що з приватними жеками, а не "простыми городскими"? Чим приватний ЖЕК кращий від кооператива чи ОСББ? Якщо у приватного ЖЕКа є ті, хто не платить, то теж відключають воду всьому будинку?

Ще таке питання, що відбувається, якщо у звичайному ЖЕКу хтось не платить? Водоканал за гарні очки не відключає воду, чи якось покривають фондами за рахунок тих, хто платить?

Ми жили у будинку з ОСББ. Там робиться дуже просто - боржників, хто винний гроші за якісь послуги, перелічують у списках і вивішують ці списки скрізь у під`їздах. На людей це діє, і всі одразу платять. Ніколи нічого не відключали всьому будинку. Уявіть собі, якби відключили за умови, що перелік боржників висить у всіх на виду? Людині легше оплатити, ніж розмовляти з сусідами і відповідати на питання, чому через них відключили всім водопостачання.

Ще приклад - той же ОСББ нещодавно вивішував об`яву про те, що будуть загальні збори, на яких буде затверджуватися річний звіт. Звіт затвердили, потім цей звіт вивішується на загальних дошках, і кожен може подивитися, на що витрачалися фонди. Відчуйте різницю.

Цитувати

Kicker

Kicker

22.04.2010 19:57:39

Насколько я понимаю, один из самых острых вопросов с ОСББ - что делать в случае, если значительная часть жильцов не платит? Этот вопрос раз за разом повторяют противники (и сомневающиеся в) ОСББ. Но абсолютно логично задать себе другой вопрос: а что делает ЖЕК (тем более, частный) в этом случае?? Практически сегодня господин Jin-Jin достаточно убедительно поставил нас на место ЖЕКа, указав, что и у него есть такие сложности, которые он может решать по-разному: брать кредит и т. д. Ну и как же решение выбрал наш ЖЕК? Да очень простое, он решил собрать по 2-3 тыс грн. И всего делов! Была проблема - и нет проблем. Это ему нужно сейчас когда вселившихся людей очень мало. Чтобы за их счет оплатить весь дом, надбавка за комуслуги будет очень большой. А в долгосрочной переспективе это решаеться за счет повышенной платы. Но только почему сторонники ЖЕКа считают это мелочью, с которой спокойно можно считаться, а в случае ОСББ это катастрофа, я не понимаю. Я, например, считаю, что для случая неплатежей отдельных жильцов, вполне приемлемо создать отдельную статью оплаты в этот самый фонд, о котором намекнула okc, и всем будет понятно за что они платят, и кто должник. Рано или поздно должники заплатят (думаю, быстрее с ОСББ чем с ЖЕКОМ), но в случае с ЖЕКом этот момент пройдет незаметным и деньги пойдут непонятно куда. А в случае с ОСББ можно динамично следить за количеством неплтельщиков и корректировать отчисления в этот самый фонд.

Цитувати

snap

snap

22.04.2010 21:29:11

В тих ОСББ, які я добре знаю, рівень неплатежів менший за 5%, в частині з них неплатників рахують на пальцях однієї руки.
Проблему хронічних неплатників вирішують двома шляхами:
- чекають на продаж квартири (довгий спосіб)
- подають позов до суду.
Останній спосіб доволі швидкий. Як правило, при надходженні судової повістки боржник одразу ж сплачує все належне.
Для того щоб підсумувати додам єдине, що ЖЕК не має жодної переваги над ОСББ в питанні стягування заборгованості. І для тих і для інших шлях єдиний - через суд, якщо просвітницькі дії не мають ефекту.

Цитувати

snap

snap

22.04.2010 22:02:55

okc: Я ничего толком НЕ понимаю ни в ОСББ, ни в КООПЕРАТИВНЫХ домах, ни в ЖЕКах.
Но...

Я вже десь писав, що не варто шукати ключ до успіху в будинку виключно в формах господарювання. Вчора мав зустріч з одним відомим депутатом Київради. Він разом з одним з заступників прокурора мешкає в новому будинку на лівому березі, який обслуговує приватний ЖЕК. В останнього побільше в рази об’єктів аніж в нашого знаходиться в управлінні.
Скаржився мені, як їм набрид цей безлад і що вони прийняли рішення створювати ОСББ.
Загалом, і ЖЕКи і ОСББ можуть бути малоефективними в господарюванні. Але у випадку з існуванням останнього завжди є шанс виправити ситуацію, винайнявши гарних управлінців, або ж змінивши неефективний ЖЕК. Так давно живе цивілізований світ. Щоправда, в більшості, об, єднання співвласників закордоном не здійснюють господарювання самостійно, а винаймають для цього управлінські компанії, або ж професійних управлінців в цій галузі. Самі ж скеровують їх роботу, задають пріоритети, контролюють якість.
Ми зараз завершуємо формування бази даних, що включає всі ОСББ міста.

Цитувати

svbogus

svbogus

23.04.2010 06:51:58

snap: В тих ОСББ, які я добре знаю, рівень неплатежів менший за 5%, в частині з них неплатників...

есть еще 3й способ борьбы с неплатильщиками - поквартирное отключение воды и света (самый быстрый :)

Цитувати
<< 356 357 358 359 360 ... 621
Архів