Tsmee
07.05.2010 10:31:02
Шановна Одеситка. Раджу вам підготувати свій варіант договору, а також наполягати на тому, щоб розшифровка ціни на послуги йшла додатком до договору - його невід`ємною частиною, на якій теж ставиться печатка та підписи.
Також раджу вам не просто принести свій варіант договору, а письмову заяву, в якій буде написано, що ви з таких-то причин не згодні з запропонованими ЖЕКом умовами договору, і пропонуєте свій варіант договору. Заява має бути в двох екземплярах - вони повинні її прийняти, поставити на ній вхідний номер і зареєструвати її у своєму журналі вхідних документів. Ту саму відмітко вони повинні поставити на вашому екземплярі заяви. У цій самій заяві попросіть підписати ваш варіант договору, або надати протягом двох днів свої вмотивовані зауваження щодо договору. Також не завадить написати, які дії ви будете виконувати у разі, якщо ваша заява не буде задоволена, або письмова відповідь на вашу заяву не надійде у вказаний термін.
Це робить процес значно ефективнішим, бо якщо ви просто прийдете зі своїм варіантом договору, і у вас його не візьмуть, і ви підете, то це ніде не буде зафіксовано і ні на що буде потім посилатися.
Maxymus
07.05.2010 10:41:41
okc: Читаю-читаю тут сейчас переписку на тему шлакбаумов, и не выдержала - решила и свое...
Я согласен с ОКС, парковка во дворе не должна быть платной или лимитированной по времени. Просто нужно упорядочить двор, нанести разметку, чтобы четко было понятно, где можно припарковать машину, а где нет. Должны быть специально отведенные места для спецтехники (скорая помощь, пожарная машина и т. д.) на которые парковать свой личный транспорт нельзя. На счет магнитных карточек для въезда во двор, штука полезная, ограничит въезд «левого» транспорта. Ну а что касается количества места во дворе, естественно всем не хватит и это не повод ставить машины в два ряда. Нет свободных мест во дворе, пожалуйста, выезжайте и ищите место вдоль дороги, на платной стоянке, где угодно. И не стоит возмущаться, что, мол, я ставлю на платной парковке, к которой нужно идти 300м., а кто-то возле подъезда бесплатно. Это личный выбор каждого, хотите иметь своё личное место в любое время дня и ночи, платите. Это моё мнение.
dimdim
07.05.2010 11:08:27
Уважаемые жильцы дома №3 предлагаю провести встречу для обсуждения сложившийся ситуации с подписанием ЖЕКовского договора и поиска решения по этому вопросу. Без подписанного договора ключи никто не выдаст, а подписывать эти договора просто нельзя. Если Вы внимательно прочтете договор, то наверняка обратите внимание на то, что это не договор, а просто кабала.
Предполагаемое время встречи 17-20 мая, прошу Вас подтвердить свое возможное участи и пожелание по дате встречи мне на почту: dim_ua@list.ru тел.0503551864
odessitka77
07.05.2010 18:18:44
Собраться только "ЗА". Написала вам на мыло.
Только есть нюанс, люди с нашего дома не сильно откливаються. а подписывают договор и ждут ключей. Состояние дел с судами и квартирами активистов в первом доме (по форуму) не придало оптимизма, во первых потому что видно. что бороться с "олигархом" почти бесполезно- он шагает "по трупам" так уверено и четко, что отобрать кватиры это просто еще цветочки.
Вообщем, жду ответа и приглашения на встречу. мы с мужем обязательно придем. Договор подписывать я пока не собираюсь.. думать буду. Кстати я уже придумала как платить за лифт в 2 раза меньше( но мне нужны соседи по 4-й секции 10 этаж)иначе афера не пройдет.
odessitka77
07.05.2010 18:26:05
Tsmee спасибо за совет. но я только не знаю. на какие лично готова действия если договор не примут. Написать что собираюсь в суд. суды как видим - не купишь-не выйграешь.. так можно бодаться бесконечно. Тут придумать что то такое не очень "хорошее" надо. Но для этого надо собраться тем, кто не равнодушен с обдираловке. И кто имеет возможность повременить пару месяцев с ключами
dimdim
07.05.2010 18:39:23
to odessitka77 : на мой взгляд не все так безнадежно! В любом случае можно попробовать, а там видно будет. Сейчас задача №1, собрать для обсуждения проблемы как можно больше жильцов.
odessitka77
07.05.2010 18:50:33
Угу, желательно чтобы был кто то юридически подкованный по вопросам -как обходить законы не нарушая их:)) а похоже все уже спят.. и думают какие мы дураки:)
Завтра встречаюсь с инициативным товарищем первого дома. Узнаю новости как там на "фронте".
snap
07.05.2010 20:45:21
odessitka77: Собраться только "ЗА". Написала вам на мыло.
Только есть нюанс, люди с нашего...
)))
На кожного олігарха знайдемо свого Робін Гуда ;)
Жодної квартири не заберуть, ОСББ функціонуватиме, будинок, принаймні 1-й, буде зразковим в Києві. Не майте жодного сумніву в цьому.
По договору ЖЕКу, що пропонується до підписання власникам квартир з 3-го будинку, не все так погано. ТОВ Голосієво підпише те, що потрібно Вам. В іншому випадку компанія Костржевського змушена буде доводити в суді, що Ваш варіант договору менш актуальний ніж їх. Буде Ваша воля, буде й результат.
Щодо суддів Голосіївського районного суду, то, переконаний, вони до моменту розгляду Вашого спору з ЖЕКом пройдуть через місію "примушення до об`єктивності".
;)
П. С. Істина тут одна - це триматися разом. Ви ж не думаєте, що один малограмотний псевдо олігарх може виявитися успішним в боротьбі з 1500 власників квартир житлового комплексу? Радив би Вам так не думати )
Успіхів нам всім.
Ось ще одна газета написала про нас:
(прибрати пробіли в першому слові) g o l o s i e v o.org/frm/viewtopic.php?f=6&p=520#p520
З повагою
Walter
07.05.2010 21:21:43
Договір в такому вигляді, як зараз він є (відсканований на форумі) - я не хочу підписувати. Оскільки він дає майже безмежні можливості для маніпуляції людям з ЖЕКу. А власники ЖЕКу і МЖБ, між іншим, довіру до себе зруйнували спробами відібрати квартири у людей з першого будинку - і невідомо, чим та ситуація може скінчитися. Тому треба захищати себе і своє майно вже зараз. Бо договір допускає зокрема такі маніпуляції - збирається троє працівників ЖЕКу, складають акт, що ви в своїй квартирі порушували тишу - і ви вже довжні їм 10 000 грн! Або напишуть, що ви робили ремонт в суботу - і знову 10 тис. І довести свою невинуватість ви не зможете ніяк. Ви можете лише надіятися що вони цього не будуть робити і сподіватися на їх чесність - що в даній ситуації звучить смішно.
Ну а зараз конкретика - зміни, які треба внести до нової версії договору:
1) Пункт 3.2.26 - переписати. Речення про заборону ремонту у вихідні і святкові дні прибрати зовсім. Час, коли порушувати тишу не можна повинен бути з 21-00 до 8-00, а не з 19-00 (це ж прописано у санітарних нормах). Дописати речення, що Акт порушення тиші мають право складати лише представники сусідніх квартир - на тому ж поверсі, поверхом вище і поверхом нижче. Всього представники з 3-х квартир. (До чого тут ЖЕК взагалі?)
2) В пункті 3.4.2 ("Надавати Споживачеві інформацію про структуру тарифу і т. ін.") добавити речення - На вимогу Споживача надавати копію Акту зйому показників з будинкового лічильника тепла (або чітку фотографію лічильника) за два попередні місяці, щоб Споживач міг проконтролювати правильність нарахування суми за теплову енергію. У випадку ненадання такої інформації у 3-х денний термін, Споживач звільняється від оплати даної послуги, оскільки перевірити достовірність і обсяги її надання не є можливим.
odessitka77
08.05.2010 09:23:38
Walter : и это еще не все пункты которые стоит откорректировать! Я не собираюсь каждый "пук" обсуждать с жеком!!!
И еще меня шокировала фильдеперсовая заява, которая прилагается к договору, в которой я должна указать кол-во проживающих в квартире. Это настолько мое личное дело, что пошли они в болото.
Я им акт приемки буду тянуть до последней капли их терпения, главное, чтобы хватило сил и нервов.
Давайте собираться с dimdim. Он говорит, что где человек 20 знает с нашего дома. надо собираться и думать вместе. И клонировать бы snap, чтобы он тоже нами занимался :)