АнжеЛико
04.02.2010 17:50:04
йцукенг : а метраж паркинга какой?
йцукен
04.02.2010 18:12:19
2 АнжеЛико
кажется 19 квадратов.... но точно не помню....
virtuoso
04.02.2010 18:55:08
Площа паркомісця 18 з гачечком. Але якщо врахувати, що під стіною буде обмежувальна балка, то "корисна" площа, згідно з проектом, 16.35м2. Це цілком достатньо для седану бізнес-класу, але впритик для кросовера/джипа. Escalade або Tundra навряд чи помістяться :)
Вартість паркомісця залежить не тільки і не стільки від собівартості будівництва або площі самої стоянки. Перш за все на вартість впливає попит. А у нас паркомісць об`єктивно небагато. Паркінг - не квартира, яких сотні і їх можна перекупити, об`єднати тощо. Хто вже собі придбав, то зубами триматиме, а не віддасть.
йцукен
04.02.2010 19:02:34
2 virtuoso :
идеально брать два соседних паркоместа, идеально становится рядом крузер 200 мужа и деу матиз жены :)
virtuoso
04.02.2010 19:13:27
Хм, ну я з таких міркувань і брав два поряд :)
Більше того, так як колони стоятимуть через два паркомісця, то при взятті "пари" вони будуть обмежені цими самими колонами з двох сторін. Шанси пошкодити чужу машину при паркуванні мінімальні (якщо в сім`ї це комусь актуально :)))))
k376
04.02.2010 19:26:25
Я думаю ценность паркинга вы несколько преувеличиваете. Я живу на Харьковском, паркинг в моем доме стоит пустой, желающих продать очень много, покупать никто особо не жалает. За аренду просят 500 гр в месяц, что обусловлено высокими коммунальными платежами за сам паркинг, охраняемая стоянка стоит 300 гривен в месяц, ставить возле дома можно бесплатно.
Если рассматривать паркинг в качестве инвестиции то купив паркинг за 196 000 гр и сдавать даже за 600 гр в месяц, то он окупится за 27 лет.
Если купить его для хранения своего авто, то тоже выгоды мало, за эту сумму можно купить неплохую иномарку и 10 лет покупать для нее КАСКО и держать на охраняемой автостоянке.
virtuoso
04.02.2010 19:26:37
Кгм. Звершилось. Три рази прочитав біжучу стрічку над форумом.
25 процентів знижки до 1 березня!!!
Зараз почнуться розпродажі, як влітку. Щоправда, залишились-то майже виключно трьошки
Хух, все-таки здоровий глузд переміг над жадібністю. Зараз за кілька тижнів назбирається грошей і на благоустрій, і на підключку до комунікацій. Не чекав такого широкого жесту від УМК, скажу чесно. Забираю свої обідні слова назад: виглядає, що дійсно на межі рентабельності будинок буде, а не швидка нажива.
йцукен
04.02.2010 19:34:44
2 k376 :
я тоже живу на позняках.... у меня две "неплохие иномарки" которые я ставлю под домом.... но один паркинг я уже купил, второй куплю до здачи дома обязательно... по любой цене, даже дороже машины которую я там буду ставить.....
k376
04.02.2010 20:36:51
Йцукен, мне вспоминается анекдот:
Встречаются два Новых Русских возле бутика. Один - другому:
- Вот, смотри, галстук купил за 1500 баксов! А тот - ему:
- Ну ты и лоханулся, вон там за углом такой же по 2000!
Лучше бы вы похвастались покупкой квартиры в успешно сданном доме. Если не секрет, зачем вам сразу две неплохие иномарки? Взяли бы лучше одну хорошую!
virtuoso
04.02.2010 20:52:35
Ну, можна безкінечно говорити про те, як добре і вигідно ставити машину на (від)криту парковку. Правда життя в тому, що в мікрорайоні немає парковки. Є гаражі, але всі зайняті (а в перспективі підуть під знос).
Тепер наступна правда життя: із 460 квартир у більшості жильців буде по машині, в декого по дві або й три. Ми нещодавно ціле голосування серед інвесторів з цього приводу організовували, і хто заходить на неоф. форум, це бачив. В підземному паркінгу порядка 140 місць. Ще сто машин можна буде поставити на сходах під`їзду, в будці консьєржа, на клумбі і в пісочниці. Ще сто можна буде кинути вздовж Трутенко (від Ліко-холдінгу до самої станції метро). А решта? Собі на балкон носити?
А з чим порівняти очищення машини від льоду і снігу, а потім заведення її при мінус 25, з острахом поглядуючи на амперметр? В підземному паркінгу це "сів і поїхав".
А з чим порівняти, що навіть коли вдасться раз в рік упихнути машину десь під під`їзд, завжди знайдеться мудрагелик, який її підіпре "на 5 мінуток...5 часіков" і Ви ризикуєте не встигнути в аеропорт?
А те, що паркінг освітлюється і охороняється, а на вулиці машину можуть і будуть шкрябати вандали і аматори паркувального мистецтва? А нерви, шукання винуватих, трата часу в СТО на кузовні роботи? А та ж економія на КАСКО?
Паркінг - це інвестиція. На 10-20-30-50 років. Орендна плата будь-де це гроші на вітер. Сьогодні платиш-маєш де ставити. Завтра носи машину з собою. Може, на твоє місце хтось достойніший уже знайшовся.
Крім того, в підземному паркінгу можна поставити ящик для інструментів (вкрутивши його в підлогу, наприклад)... або зберігати несезонні шини... Их, що тут говорити...
===============
"4 сезони": однокімнатні від 9385 грн/м2, двохкімнатні від 8250 грн/м2, трьохкімнатні від 7857 грн/м2. Обмежена пропозиція. Будинок готовий більш, ніж на 90%. Хороші сусіди :)