a1234
15.05.2006 07:25:00
Michigander: Відповідаю чи навіть ні - запевняю: є. Я - один з них: практикую нерухомість у Штатах,...
З привоводу того що послуги рєалтора в Америці сплачуеє продавець усім віддомо, і що покупець вільона пташка не таємниця. Справа в іньшому чи потрапить в базу фирми будинок на який господар відмовляється укласти договір на обслуговування??? А зприводу того, якщо покупець придбає будинок за допомогою реалтора і відмовиться платити, мовляв сам знайшов бо народився таким розумним, дуже великий сумнів маю що йому це з рук минеться. Гарантії, справжні фахівці і гарне обслуговування має місце тільки в тому разі коли бізнес будується не за умов хто кого хітрійший, на кожну хитру дупу є,,,, з гвинтом.
Петрович
15.05.2006 22:05:00
ХахляцкаяМорда: Мичигандеру:
Молодец! Полностью с вами согласен! Именно таким и хочется видеть...
Великолепная идея насчет внесения брокера как 3-й стороны по договору. Осталось только воплотить ее на законодательном уровне. Кто бы надоумил наших народных избранников
Michigander
15.05.2006 23:48:00
В нас не існує "баз фірми". Ми користуємося Multi-Listing System (мультилістингова система), до якої заноситься інформація про увесь інвентар від усіх ліцензованих брокерів ("брокер" у нас - це майже завжди фірма, а не людина). Там, де я мешкаю й практикую, продавець, як правило, має вибір: 1) повне обслуговування з ексклюзивним правом брокера на продаж (5,5%-6% комісії), 2) неексклюзивний продаж (0%-3% комісії брокерові продавця, у залежності від ситуації, але завжди 2%-3% комісії брокерові покупця) та 3) так звана "одноразова платня" (500-1,000 доларів) від продавця за включення його нерухомості до Multi-Listing System. При цьому контракту не укладається.
Щодо оплати. Мої комісійні у 95% платить продавець, тому покупцеві, як правило, байдуже. Але, скажімо, коли до мене звертається людина, яка хоче придбати нерухомість з інвестиційною метою, тоді ця людина (покупець) у 95% випадків платитиме мій гонорар (моя ставка є стандартною - 3%). Чому? Тому що у більшості випадків "інвести" не є офіційно виставленими на продаж, а їх власники - як правило, алкоголіки чи безробітні, які просто не мають грошей платити мій гонорар. Я ж, зі свого боку, не можу втратити репутацію, обманюючи мого клієнта (покупця) щодо ціни. Скажімо, якщо якись алканавт хоче продати хату вартістю 200,000 за 120,000, то я своєму клієнтові кажу цифру "120,000", а не "120,000 плюс мої 3%" - репутація для мене є просто священною й втратити її можна дуже швидко. Але, гадаю, усі можуть зрозуміти, що навіть з урахуванням мого гонорару, мій клієнт купує за дуже вигідною ціною.
a1234
16.05.2006 09:52:00
Петрович:
Великолепная идея насчет внесения брокера как 3-й стороны по договору. Осталось...
У этой идеи уже борода ниже пояса, когда существовали биржи КУБ и Десятинная так и было. В договоре КУБа реквизиты брокера и фирмы прописывались в договре купли продажи, а на Десятинной всё это указывалось в бижевом контракте и реестрах. Такое вот ОТКРЫТИЕ.
Jarik
16.05.2006 10:01:00
Это не "когда существовали КУБ и Десятинная", а потому, что сторонами биржевого контракта по закону являются брокеры, которые в свою очередь представляют интересы продавцов и покупателей. Поэтому в биржевых контрактах всех товарных бирж в качестве покупателя и продавца должны указываться брокерские конторы (брокеры), представляющие интересы реальных продавцов и покупателей.
a1234
16.05.2006 10:25:00
Michigander: В нас не існує "баз фірми". Ми користуємося Multi-Listing System (мультилістингова...
Обьеднена база ліцензованих фірм це і є Multi-Listing System, і за дарма ніхто не дасть згоду рекламувати нерухомість, а хто порушить цю угоду того виженуть з цього бізнесу. НЕ маєшь бажання платити став великий біг-борд SALE.
В Київі теж є http://mls.org.ua/ навряд там робляться великі гроши. Наши співвітчизники бажають дармового обслувовування тому ім і трапляються неякісні послуги. Брати гроши за послугу с продавця простійше тому що його легше контролювати, він має рельний товар і йогму байдуже хто заплатить гроши, а покупець може біути єлементарно несплатоспроможнім чи так собі сам не знає чого хоче і може звинуватити реалтора що в нього немає потрібного обьекта і подякувати за знайомство.
ХахляцкаяМорда
16.05.2006 11:20:00
a1234:
У этой идеи уже борода ниже пояса, когда существовали биржи КУБ и Десятинная...
Ты в корень ЗРИ, а не зря бодайся. Тебе же Мичигандер написал, что брокер ОТВЕЧАЕТ перед покупателем за предлагаемый им "товар". Своими деньгами, а не "честным пионерским".
a1234
16.05.2006 11:44:00
Michigander: В нас не існує "баз фірми". Ми користуємося Multi-Listing System (мультилістингова...
Ось дивись на "ХахляцкаяМорда :"така ж собі людина без клепки в голові теж фахівець з нерухомості.
ХахляцкаяМорда
16.05.2006 12:08:00
а1234:
Не лучше-ль, на себя оборотится, дорогой сэр?
Riel
16.05.2006 12:48:00
Привет, Хох. Мор. и все на форуме.
Оно, конечно, очень возвышенно - опыт Штатов и Щвейцарии... Да как-то не очень верится в нашего законодателя. Посему воспринимаю окружающую действительность, как реальность, данную нам в ощущениях.
Есть ощущение, что это не спец. - ну, и посылайте его подальше. В чем проблема?