S_V_S
18.11.2009 22:00:53
Доброй ночи уважаемые инвесторы!!!
Большой привет Lyuska и BigLawyer!!! Ребята Вы лучшие, но я не пойму одного, почему Вы (L. и B.) до сих пор не написали заявление на отказ от мусоропровода, или я не прав?!?
Barbossa
19.11.2009 08:12:36
У меня вопрос ко всем, кто заключил кредитный договор с Киевской РУсью. У всех ли есть пункт (у меня это п. 3.2.4) про "мовчазну згоду". То есть я соглашаюсь что банк поднимает процентную ставку и может особо меня не информировать потому как моя мовчазна згода на это у него уже есть.
Был ли у кого-то опят общения с банком по поводу удаления/ редакции данного пункта, да и других вот таких хитрых моментов в договоре? Договор довольно занимательный, ловушка на ловушке. Чего стоит только "втрата ліквідності".
Пожалуйста, отзовитесь кот общался с банком про это. Был ли успешный опыт у кого-то, или все согласились на эти условия.
Спасибо.
IgoroKG
19.11.2009 08:33:49
Взагалі раніше це звучало як " банк має право змінити процентну ставку..." Але на цей пунк є постанова кабміну про заборону банком в односторонньому порядку робити такі зміни. Так хто раніше оформляв кредит можуть спати більш-менш спокійно.
Що до нового догову - то юристи банку роблять спробу обійти цю постанову формулюванням про мовчазну згоду.
Взагалі - дуже небезпечний пунк. В минулому році над цим особливо ніхто не замислювавсь бо ставки падали, а тепер коли кредит у баксах, зарплата у гривнях, а банк ще підіймає відсотки - це просто кидалово.
Також пропоную уважно почитати:
http://news.yurist-online.com/laws/1535/
де знахрдиться Закон вiд 12.12.2008 № 661-VI
А для тих хто попав цікавий блог
http://blog.liga.net/user/vtybinka/article/2227.aspx
Barbossa
19.11.2009 08:44:31
IgoroKG,
В том то и дело, что последним предложением в этом параграфе про мовчазну згоду (чтоб ей) дописано - что мол стороны договорились, что это не является увеличением процентной ставки в одностороннем порядке. Фраза просто замечательная, рука не поднимется подписать. Банк поднимает процент особо не парясь меня увведомлять - а я соглашаюсь что это не односторонний порядок. Эх...
На каждый закон/ указ/ постановление - есть антидот в договоре.
Спасибо за ссылки, ознакомлюсь.
хотьбыдостроили
19.11.2009 08:46:03
Barbossa : Опыт общения был, попытки объяснить, что я всегда в зоне досягаемости, меня всегда можно найти, проговорить причины увеличения ставки, подписать по взаимному согласию доп. к договору. НО. На все был дан один ответ, никакие пункты договора изменить нельзя, либо подпись либо до свидания. то же самое с договором на покупку облигаций, никакие изменения не принимаются, хочешь покупай по таким условиям, а нет........ Одно "радует", общался с людьми кто брал кредиты на жилье в других банках, то же Укрсоц, условия в договоре практически те же, "драчные", у тебя, как у заемщика нет никаких прав, банк может "крутить" тебя как угодно. У знакомого подняли % в ноябре прошлого года основываясь на увеличение % учетной ставки НБУ, которое произошло в апреле того же года. Остается только надеяться на порядочность Киевской Руси. Во всяком случае, впечатление от банка, пока, очень и очень положительное. Надеюсь, оно не испортится в будущем.
IgoroKG
19.11.2009 09:13:04
Якщо дуже необхідно, чекати не можете, і. т. п то беріть але через рік-півтора, коли банки почнуть знову давати кредити або виагайте внесення змін до догову - або робіть перекридитацію в іншому банку з більш лояльними умовами. По пергше - Русі це не вигідно, По друге - на той момент квартира буде на вторинному ринку. Ризики менші- отже умови більш лояльні.
BigLawyer
19.11.2009 10:49:13
S_V_S: Доброй ночи уважаемые инвесторы!!!
Большой привет Lyuska и BigLawyer!!! Ребята...
Дякую за комплімент ;) Особисто я ще минулої середи написав заяву але був зайнятий і не повідомив громадськість.
BigLawyer
19.11.2009 11:19:15
Стосовно кредитів (моя власна думка):
- зараз брати кредит це кідалово 100%, але з іншого боку ви не знайдете найкращої пропозиції від інших банків на сьогоднішній день. Тобто це кідалово, але на трішечьки меньше ніж у інших. Умови повірте у всіх фінансових установ однакові, це пов`язано з тим довгим і тернистим шляхом через який вони пройшли. І якщо наприклад взяти перші кредитні угоди (до 2007 року) то це "небо і земля". Я і сам дивуюсь якими жорсткими стали умови але вони оправдані. Фінансові установи не підуть на уступки і не будуть міняти жодних умов, тому ви або погоджуєтесь і звичайно погано спите ночами але у власній квартирі або також погано спите ночами в чужій квартирі. Тому підсумовующи вищезазначене я схиляюсь до того, що кредитом можна скористуватись лише у разі коли у Вас не вистачає трохи грошенят (20-30% не більше) або ви хочете одразу зробити ремонт (як у нашому випадку) тоді власне сенс є. Більше це дуже ризиковано і катострофічно невигідно. Ви просто ніколи Вашу квартиру за такі гроші не продасте. Це власна думка, тому сприйсайте її обережно. Удачі в прийнятті корисних рішень ;)
Nikolya
19.11.2009 11:48:49
BigLawyer, мабуть тоді краще жити все життя знімаючи квартиру і щомісяця збагачувати орендодавців на 2500,00 грн. (приблизно), чи краще ціж самі гроші сплачавати за користуванням кредиту, і хай даже навіть через максимальні 20 років бути власником нерухомості!
Це моя думка.
BigLawyer
19.11.2009 12:19:05
to Nikolya:
я ще раз хочу зауважити, що все залежить від того скільки грошей ви будете брати в кредит, якщо більше ніж 30% і ви плануєте їх повертати більше ніж 10 років то у вас приблизно сумма кридиту подвоється якщо не стане більшою втричі (реальна відсоткова ставка з усіма супутніми витратами буде близько 24-25% річних). Оренда в розмірі 2500 грн. буде значно меньшою ніж виплата відсотків за кредит. От і порахуйте, що Вам вигідніше. Ви мене вибачте, але ви мені нагадуєте менеджера із "Файна Юкрайна" в епізоді коли вони сидять в барі і один (Притула) другому (Молочному) каже: "... я отут собі підрахуваш шо свою однокімнатну 17 метрів в хрущовці на краю Борщаговки, яку я взяв під 99% відсотків річних дешевше ніж за 600 тисяч доларів через 5 років продавати сенсу не буде" (приблизно так). Сподіваюсь зрозумієте, без образ. Ще раз вибачте.