Sasha_Dom3
25.09.2011 13:34:21
Ksushal: Здравствуйте! Кто знает, принял ли на баланс наш дом приватный ЖЕК, и сколько нам...
Станом на сьогоднi, директору ПП "Столичнi будинки" КМБ-м передано АКТ ПРИЙОМУ-ПЕРЕДАЧI Будинку. Процес йде. Ми зустрiчалися з директором даного ЖЕКу - Тетяною Василiвною Бiлан. Перед розмовою оглянули будинок, який вона обслуговує - враження досить позитивнi: чистота й порядок у дворi, пiд`їздах, конс`єржi, клумби огородженi i т. д. Тариф у тому будинку - 2,95грн.
Тетяна Василiвна налаштована до 1 жовтня будинок взяти на баланс. На 1 жовтня ми запросили її на збори, вiдтак, кожен бажаючий зможе задати питання.
warlock
25.09.2011 17:47:45
Sasha_Dom3: P.S. Ми не осторонь цiєї проблеми, розумiю Вас i теж готовий Вам допомогти. Можу скинути зразок листа на КМБ. Приходьте 1 жовтня й вiдпрацюємо алгоритм Ваших дiй.
26.09.2011 07:00:12
Sasha_Dom3:
Станом на сьогоднi, директору ПП "Столичнi будинки" КМБ-м передано АКТ ПРИЙОМУ-ПЕРЕДАЧI...
Добрый день, соседи. По поводу тарифа частного ЖЕКа, что входит в стоимость 2,95? В Бучанском ЖЕКе тариф примерно 1,70, и это только квартплата за м. кв. на одного человека из числа прописанных. Ни вода ни свет ни тепло в эту цену не входят. Если в 2,95 входит только квартплата то это дороговато.
warlock
26.09.2011 09:29:55
В бучанском ЖЭКе тариф 1,44 за кв. м
GOE
26.09.2011 13:57:49
Хотiв я взяти копiю техпаспорту в КМБ (квартира з числа 38) - там сказали, що передали в Бучанське БТI на виготовлення документiв i дали тел. БТI. За тим тел. мене послали на iнший тел. БТI, а там менi сказали - питайте в КМБ )))))))
злидень
26.09.2011 14:31:10
шановнi. до вашої уваги - http://www.telekritika.ua/news/2011-09-26/66017
це називається - подумайте, а я доповню...
а тепер я хочу дещо всiм чи то повiдати чи то розповiсти, а якщо по-простому, то... вiдкрити очi на деякi "диявольски" пробачте, суттєвi чи просто "незбачненно" простi речi. а якщо зовсiм по-мужицьки, то висловити свою особисту суто суб`єктивну думку на те, що бачу, чую та вiдчуваю
так ось. буду говорити як громадянин, спiввласник i людина, яка подекуди любить заглядати у закони, конституцiї, розпорядження, ухвали, постанови, укази, рiшення, якi прямо чи опосередковано зачiпають мої права.
перейду вiдразу до справи. я буду готувати цiлий ряд звернень, прохань, запитiв, заяв i т. д. з конкретними запитаннями до керiвництва банку "Аркада", Київмiськбуду, Бучанської мiськради, якщо виникне потреба прокуратурi, потiм депутатам Верховної Ради, Кабiнету мiнiстрiв, Президенту
на сьогоднiшнiй день я сформулювала для себе два ключових запитання до мера Бучi. Це я викладу у листi, де також вимагатиму, як це передбачено законом (зокрема про доступ до публiчної iнформацiї), у законодавчо визначенi термiни (5-10 днiв) дати вiдповiдi на конкретно поставленi запитання. по-перше, до мене дiйшла чутка, що остання сесiя мiської ради, яка без оповiщення (майже iнкогнiто) була проведена у минулий четвер, начебто вiдмiна власне рiшення про передачу нашого будинку до територiальної власностi громади Бучi. вiдмiнила! якщо так сталося, то це треба негайно в судi та звертатися до прокуратури. у зв`язку з цим я хотiла б ознайомитися з таким документом, власноруч пiдписаним Федоруком або отримати витяг певних пунктiв з нього, якi безпосередньо стосуються мене. друге. я все ж таки хотiла б дiзнатися причини, чому рiшення, прийняте ще 5 мiсяцiв назад до його вiдмiни (якщо таке було), не виконувалося посадовими особами Бучанської ради та хто повинен нести персональну кримiнальну вiдповiдальнiсть за бездiяльнiсть низки органiв мiсцевого самоврядування. до речi, така вiдповiдальнiсть передбачена також житловим кодексом i законом про житлово-комунальнi послуги. третє. я хотiла би почути вiд Федорука аргументованi вiдповiдi, що стосуються легiтимностi та законностi передачi будинку, у якому моя власнiсть, НЕдержавнiй структурi. чи проходили будь-якi тендери чи конкурси, як це передбачено низкою законiв про ринковi засади управлiння екоомiкою на здiйснення господарської дiяльностi на територiї громади Бучi. чи видавалися будь-якi дозволи на здiйснення такої господарської дiльяностi, що передбачає отримання прибутку через оренду засобiв, якi належать бучанськiй громадi. чи має дане пiдприємство дозвiл (лiцензiю) на здiйснення пiдприємницької дiяльностi. чи є реквiзити та адреса цiєї юридичної особи. якщо такi є, то хай оприлюднять чи покажуть копiї витягiв з Державного реєстру. чи передбачає хоч один закон здiйснення господарсько-пiдприємницької дiяльностi структурi, що зареєстрована у Києвi. чи не буде це порушенням принципiв мiсцевого самоврядування, якi гарантуються вiтчизняним законодавством. я маю право це знати, щоб знати, з ким я буду укладати угоду та яких умовах.
напередоднi наступної суботи я разом з помiчником юриста, адвокатом, помiчником районного депутата, моєю колегою, вiдомою телеведучою + ще ряду iнших запрошених журналiстiв навiдаюся до Бучi, щоб зареєструвати даний лист-звернення-запит i провести особисту зустрiч з Федоруком, про що буде домовлено напередоднi.
всiх, хто бажає приєднатися, поставити пiдпис пiд спiльним зверненням i за власним бажанням приєднатися до розмови або просто пiдтримати я повiдомлю додатково
злидень
26.09.2011 14:32:39
крiм того, я те ж саме хочу почути вiд забудовника, а конкретно мотиви та пiдстави передачi будинку на баланс приватнiй структурi. особисто я нiчого проти неї не маю, але зрештою я, слава Богу, з головою на плечах i не хочу потрапити у аферу, кабалу, ярмо, рабство чи в сто крат гiршi умови, нiж сьогоднi маю. нинi я володiю доволi критичною iнформацiєю щодо дiяльностi рiзного роду приватних жекiв. по-перше, вони можуть продаватися та перепродаватися, бо це бiзнес, мета якого - отримання прибутку. їх рахунки можуть бути де завгодно за кордоном, на офшорах. вони можуть постiйно перереєстровуватися, реорганiзовуватися чи лiквiдовуватися. їх активи можуть гуляти де завгодно i ми нiколи не зможемо перевiрити їх фiнансову дiяльнiсть. а тепер найнебезпечнiше. приватнi жеки, як юридичнi особи, податки сплачують у подвiйному розмiрi. жителiв вони можуть нагрiвати на шестикратному перевищеннi тарифiв на надання послуг. держава не має безпоседнього впливу на цiнову полiтику таких жекiв. балансоутримувач, згiдно закону, це власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансi вiдповiдне майно, веде бухгалтерську та статистичку звiтнiсть, здiйснює розрахунки коштiв. що таке баланс? це рiвновага, урiвноваження. тобто зведення дебету та кредиту до нулiв. коли йде рiзниця мiж числом сплачених послуг i числом наданих послуг, то рiзницю сплачує балансоутримувач. цю функцiю власне виконують жеки. iнша загроза, яка може очiкувати, - це переведення всiх активiв будинку (мереж) на баланс приватному жеку. це оначає, що iснує ризик назавжди розпрощатися з тим, чим можуть володiти спiввласники при створеннi осбб. далi. забудовник може передати у власнiсть частину примiщень приватникам. це означає, що ми можемо вже сьогоднi смiло розпрощатися зi своєю мрiєю мати осбб. попри мiсцевої влади та забудовникiв, нам палки в колеса буде ще вставляти з усiєї потуги приватний жек, бо нiхто, пiдкреслюю, нiхто не буде зацiкавлений у втратi тих актiв, якi є у їх руках. iнший варiант - забудовник i мiсцева влада можуть перебувати у змовi (держава проти власного народу?), зокрема мати спiльний iнтерес у примiщенням на першому поверсi, де можна вiльно розвивати власний бiзнес.
Alexandr1
26.09.2011 16:00:46
Sasha_Dom3: Щодо квартир, якi КМБ повинен був передати Бучi, але продав.
У добросовiсного...
Шановний Олександр, повнiстю з Вами згоден!
В суботу на 11.00 збори? Буду обовязково! Незалежнi юристи точно так ситуацiю i вирiшення її менi пояснили.
Я зрозумiв, що КГС далеко не на нашому боцi i бучанська адмiнiстрацiя теж. Не розумiю чому бучанська адмiнiстрацiя не судиться з КГС до тепер??? А вирiшує питання такими нецивiлiзованими методами?
Будинок на баланс ЖЕКа потрiбно ставити в любому випадку (для заключення договорiв в нас є всi необхiднi документи) - морози скоро... Я не розумiю лише як ЖЕК буде спiвпрацювати з бучанською владою (пiдключення до водопостачання, електрика, каналiзацiя i т. п.) Можливо не розумiю механiзм, та чи закiнчаться проблеми з пiдключення з моменту пiдписанням договору з ЖЕКом?
Всiм вдячний за небайдужiсть!
Ева111
26.09.2011 16:29:48
Доброго дня, дорогi сусiди, хочу опротестувати те, що написали стосовно приватного жеку, я розумiю що можливо є настороженiсть з приводу цього питання, але хочу навести неспростовнi аргументи:
- рiшення про прийняття на баланс вiдмiнене;
- опалювальний сезон через два тижнi;
- i саме головне ВIДПОВIДНО ДО ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА БАЛАНСОУТРИМУВАЧ НЕ ЯВЛЯЄТЬСЯ ВЛАСНИКОМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- всi офiснi примiщення, якi є на першому поверсi давновiчно розкупленi i перебувають у приватнiй власностi, тому робити бiзнес немає на чому!!!!!
- приватний жек та жек у мiстi Бучi єдине чим вiдрiзняється - це засновниками;
- без балансоутримувача ми незможемо заключити договiр з РЕС;
- в бiльшостi iз нас є дiти i нам немає де жити, є сiмї якi живуть без свiтла i води, а весь процес заставляння Князька Федорука взяти нас на баланс затягнеться не на один мiсяць, повiрте !!!!
- Кожному треба сiсти i подумати, що для Вас головне вiйна проти мiської влади i страшi наслiдки(бо будинок простоїть без опалення), чи спокiйно заїхати в свої квартири, створити ОСББ в подальшому, а зараз тимчасово пообслуговуватись в приватному жеку;
Тому давайте будемо розважливi, бо особисто я вже втомилась воювати!!!
Pani_Irena
26.09.2011 16:44:01
Друзi, я розумiю, що нерви в усiх поступово здають, але не треба панiкувати. Хай собi ЖЕК нас обслуговує, в суботу 1 жовтня проведемо установчi збори i створимо ОСББ. Подивимось як надаватимуться послуги, хто краще зможе обслуговувати наш будинок i вирiшимо потiм як бути. Зараз нам дiйсно вигiдно, щоб хоч якийсь ЖЕК врештi почав надавати послуги.
Говорила це вже разiв 100 i кажу ще раз: вiд того, у кого на балансi знаходиться будинок, не змiнюється те, що вiн є у спiльнiй власностi ВСIХ власникiв квартир. Це якби ви видали довiренiсть на машину своєму друговi. Вiн їздить на нiй, але власник все одно ВИ!
Не панiкуймо! А в суд встигнемо ще подати ;)