ЖК "Новатор", Буча, ул. В. Интернационалистов, 16

serruy

serruy

12.08.2012 12:37:39

Здравствуйте! Я собираюсь покупать квартиру в будинку Родинний в Буче, застройщик тот же что и на Новаторе, под который только вырыли котлован, скажите (вы как уже с опытом вложения денег на перед) не было ли повышения цены за м2 при здаче дома или дополнительных внесений? Буду очень признателен.

Цитувати

sarafan

sarafan

12.08.2012 13:38:03

Доброго дня! Потрiбно частiше заходити на форум - пiднiмати собi настрiй;). Давайте я спробую вам пояснити абсурднiсть деяких ваших тверджень
1. Чому ОСББ? (буду викоритстовувати це звичне скорочення). Тому, що ми думаємо про вас. Як би це дивно не звучало. Справа в тому, що всi ми звикли спочатку махати руками, а вже потiм вияснити обставини. Наша держава (її законотворчi органи) передбачила ряд форм житлового управлiння. Наприклад осбб, кооператив або ж комунальний жек. Саме цi форми (створивши юридичну особу - замовника послуги) можуть замовляти послугу (знову приклад - вивiз смiття) у будь кого хто її надає на договiрних умовах: у приватного жеку, державного пiдприємства, в кiнцi кiнцiв виносити до Бородянки на смiттєзвалище самостiйно у вiдрах;).  
1.1. Саме для осбб та кооперативiв держава передбачила особливостi у ходi їхньої дiяльностi. Зокрема данi форми звiльненi вiд оплати пдв та в бiльшостi випадкiв звiльненi вiд податку на прибуток. А ще свiтло з загальних територiй (освiтлення пiд`їздiв, вечiрнє освiтлення прибудинкової територiї) осбб та кооперативи сплачують за спецiальними пiльговими тарифами.  
1.2. 2 гривнi 50 коп. Зазначенi у договорi за ослуговування з квадратного метру мають покривати цю затратну частину. Тепер включаємо логiку... Якщо обрати iншу форму управлiння i не мати цих особливостей то хто ж за це все платитиме??? Вiдповiдь дуже проста - ВИ ВСI!!!
2. Тепер про роль Сарафану у створеннi осбб. Давайте займемося елементарною математикою. 18000 квадратних метрiв. Мiнус дитячий садок, мiнус примiщення загального коритуання - залишається до реальної оплати десь близько 15000 метрiв квадратних. Давайте повiремо у фантастику i припустимо, що у комплексi не будуть проживати бабусi пенсiонерки, ветирани вiйни, iнвалiди 1 групи i всi справно платитимуть цих 2,5. 15000 метрiв множимо на 2,5 отримуємо 37500 гривень загального приходу в мiсяць. Тепер рахуйте... На таку територiю потрiбно мiнiмум 2 двiрника - по 3000 грн. Кожний = 6000 грн. На кожний з 4 будинкiв по 1 прибиральницi (фронт роботи солiдний). 1500 грн на 4 чоловiки = 6000 грн. На освiтлення загального користування (пiд`їзди, вуличнi фонарi в межах комплексу) орiєнтовно вiд 7 до 9 тис грн. ну хiба що ви будете ходити в темрявi;). Заробiтна плата керiвнику осбб, бухгалтеру. Дискусiйне питання... Я думаю що для початку, щоб нормальнi люди займались мiнiмум 5000 керiвнику та 4000 бухгалтеру. Скiльки вже вийшло = 29000 грн. А ще я думаю про те що осбб буде маса поточних питань - купiвля техiнвентарю, вирiшення проблемних питать по комунiкацiям (наприклад ваш випивший сусiд спустить у унiтаз полову тряпку i вас по стояку заб`ється каналiзацiя). I ще сотнi iнших питань!!!!!! Тому шановнi мешканцi!!! Не видумуйте що нам те потрiбно!!! Хочите - збирайтесь, переобирайте правлiння, берiть управлiння в свої руки - я того дуже хочу!!!

Цитувати

sarafan

sarafan

12.08.2012 13:47:54

.... До речi забувся.... У чому ж спiшка... У формi дiяльностi нашого пiдприємства не передбачено торгiвлю електроенергiєю. Тому з 1 вересня ми перстанемо давати можливiсть пiдключатися вiд нас. (а тим, хто не компенсує по лiчильникам почнемо вiдключати з понедiлка у вечерi). Ми здали усi комунiкацiї у експлуатацiю. Але Київобленерго не може прийняти вашi заяви про заключення iндивiдуальних договорiв до тих пiр поки не з`явится балансоутримувач внутрiшнiх мереж. Ним повинно стати дане осбб. Тому чим довше ми будемо вiдтягувати питання по створенню осбб тим збiльшується ймовiрнiсть з 1 вересня залишитись без свiтла.

Цитувати

serruy

serruy

12.08.2012 15:01:29

Здравствуйте! Я собираюсь покупать квартиру в будинку Родинний в Буче, застройщик тот же что и на Новаторе, под который только вырыли котлован, скажите (вы как уже с опытом вложения денег на перед) не было ли повышения цены за м2 при здаче дома или дополнительных внесений? Буду очень признателен.

Цитувати

Mira_sl

Mira_sl

12.08.2012 15:08:09

sarafan: Доброго дня! Потрiбно частiше заходити на форум - пiднiмати собi настрiй;). Давайте...

???????Може хтось конкретно пояснити хто у складi того ОСББ, Сарафан чи просто жильцi Новатора, бо я вже взагалi нiчого не розумiю. Нам було конкретно сказано у офiсi -Срафан не буде нас обслуговувати того, що група iнiцiаторiв вiдмовилася вiд їхнiх послуг за всiх жильцiв. ПРо що Ви шановний Сарафан зараз ведете розмову?

Цитувати

sarafan

sarafan

12.08.2012 15:34:13

Я можу пояснити. ОСББ це об`єднання спiввласникiв. Тому Сарафан може зайти у склад осбб тiльки як спiввласник примiщень. I має таке ж право голосу як кожен з вас. Питання стоїть тiльки у тому, хто вiзьме на себе тягар з органiзацiї осбб. Я писав ранiше, що побачивши паскудне вiдношення деяких жителiв у нас дiйсно пропав ентузiазм займатися новатором далi. Але коли з`явилася iнiцiативна група - нам стало приємно, що є люди яким також не все одно i вирiшили їм допомогти. Хто у правлiннi? По 3 представники з кожного будинку - власники квартир. Цих людей визначив я. З однiєю метою - включити вам свiтло по тарифам фiзичних осiб. Не бiльше i не менше. Не влаштує вас робота голови i правлiння - виходьте на вулицю, страйкуйте, мiтингуйте, переобирайте всiх кого хочете переобрати, приймайте рiшення що не потрiбно плати взагалi а потрiбно загребтися у смiттi!!! Що вам захочеться те й вирiшуйте! Ми проявили iнiцiативу тiльки лиш тому, що я чудово розумiю - якщо ми питання не проконтролюємо, то самостiйно ви будете булаву дiлити до кiнця наступного року.

Цитувати

minerva

minerva

12.08.2012 15:46:27

sarafan: Доброго дня! Потрiбно частiше заходити на форум - пiднiмати собi настрiй;). Давайте...

Уважаемый sarafan! Никто не собирается отказываться от грамотной и эффективной структуры управления, какой может оказаться ОСББ. Давайте не рвать тельняшки и не уходить в обиды, как непонятые массами гении. Давайте по существу. Вам же пытаются объяснить, что не надо делать.. Пардон, через заднее место. А в ответ снова - "Мы будем жить лучше" и "Вы сами не понимаете своего счастья". Людям надо объяснять и обсуждать Ваши стремления и идеи вместе с ними. И желательно, чтобы ВСЕ знали о Ваших действиях, тем более, что это четко прописано в законодательстве:
-------------------------------------------------------------------
Перед початком реєстрацii ОСББ в держаних органах небхiдно провести наступнi дiї:

1. Установчi збори
Для створення ОСББ, перш за все, необхiдно провести установчi збори. Скликання їх здiйснюється власником будинку або iнiцiативною групою, що складається мiнiмум з трьох власникiв квартир або власникiв житлових та нежилих примiщень.

Для того, щоб скликати установчi збори кожному власнику у будинку надсилаються рекомендованим листом або вручаються пiд розписку вiдповiднi повiдомлення. Важливо знати, що це потрiбно зробити не пiзнiше нiж за 14 днiв до дати очiкуваного проведення зборiв.

У такому повiдомленнi обов’язково вказується:

з чиєї iнiцiативи скликаються установчi збори;
мiсце i час проведення установчих зборiв (повиннi бути зручними для бiльшостi можливих учасникiв);
питання, що розглядатимуться на зборах (вiдповiдно до проекту порядку денного установчих зборiв).

Доцiльно зiбрати пiдписи осiб, яким ви вручили повiдомлення про проведення установчих зборiв. В першу чергу, маючи пiдписи власника будинку i/або членiв iнiцiативної групи на повiдомленнi, дозволить Вам легко довести дотримання вимог законодавства про склад i кiлькiсть членiв iнiцiативної групи в процесi створення ОСББ, у разi виникнення будь-яких питань, що стосуються реєстрацiї ОСББ (у тому числi на етапi реєстрацiї в органах державної влади). Крiм того, наявнiсть пiдписiв власника або членiв iнiцiативної групи на повiдомленнi зведе до мiнiмуму можливiсть оскарження правомiрностi створення ОСББ на тiй пiдставi, що не були дотриманi вимоги законодавства щодо необхiдного складу i кiлькостi членiв iнiцiативної групи.
У голосуваннi на зборах беруть участь власники квартир або уповноваженi ними особи при наявностi нотарiально засвiдченої довiреностi. Для пiдтвердження своєї особи учасники зборiв повиннi мати документ, що засвiдчує особу (бажано — паспорт); для пiдтвердження права власностi на квартиру, житлове або нежитлове примiщення (або їх частину)- документ, що засвiдчує право власностi (свiдоцтво про право власностi, договiр купiвлi-продажу, дарування тощо). Про необхiднiсть мати при собi на установчих зборах зазначенi документи бажано вказати в повiдомленнi, що розсилається власникам квартир, житлових та нежитлових примiщень.

Цитувати

minerva

minerva

12.08.2012 15:50:25

Установчi збори є правомочними, якщо на них присутнi бiльше 50% власникiв будинку. Враховуючи зазначену обставину, до проведення зборiв iнiцiативнiй групi, яка скликає установчi збори ОСББ, варто з’ясувати кiлькiсть власникiв у багатоквартирному будинку, направивши, наприклад, вiдповiдний запит в житлово-експлуатацiйну контору. У разi вiдсутностi достатньої кiлькостi осiб на установчих зборах iнiцiатор призначає новi дату, мiсце i час проведення зборiв. Новопризначенi установчi збори можуть бути скликанi не ранiше нiж через 14 днiв пiсля дня, в який установчi збори не вiдбулися.

Установчi збори скликаються для санкцiонування створення ОСББ, затвердження його статуту та обрання органiв управлiння. Рiшення на установчих зборах приймаються шляхом поiменного голосування та оформлюються особистим пiдписом кожного, хто проголосував, у протоколi, що ведеться на установчих зборах ОСББ. У вiдповiдних графах протоколу ставиться результат голосування кожного з присутнiх на зборах — «за» або «проти». Кожен iз власникiв на установчих зборах ОСББ має один голос — незалежно вiд кiлькостi квартир або примiщень, що знаходяться в його власностi, а також вiд їх площi. Рiшення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 2/3 присутнiх на зборах осiб, якi мають право голосу.

Для проведення зборiв i подальшої реєстрацiї ОСББ потрiбно також розглянути на установчих зборах наступнi питання:

визначення назви ОСББ;
обрання голови установчих зборiв (проводить установчi збори) та секретаря (веде протокол установчих зборiв);
обрання членiв правлiння та голови правлiння, членiв ревiзiйної комiсiї;
визначення представника для реєстрацiї ОСББ в органах державної реєстрацiї i т. п.

Цитувати

sarafan

sarafan

12.08.2012 15:52:09

Вот правильно!!!! Как Вы вовремя меня остановили! А я то чуть не нарушил закон!!! Не буду больше! Я уверен, что именно Вы, станете во главе новой, "правильной" инициативной группы, которая сделает все по закону, учитает мнение каждого жителя и все Вами останутся довольны! Удачи Вам! Я кстати такой же собственник квартиры как и Вы. Жду от Вас активных действий потому что я хочу быть с 1 сентября со светом!

Цитувати

minerva

minerva

12.08.2012 15:54:33

То, что Вы посчитали минимальную (оптимальную) себестоимость на коленке - это хорошо.... Но этого мало. Давайте как-то по правилам процессом заниматься и по порядку. А то ошарашенным людям раздали договора, из серии "Мы цыгане с одной стороны и директор порта с другой...". Все срочно подписываем.... Кто? Что? Кому? Детский сад.
Кстати... Если в договорах прямо прописано, что Новатор дает гарантию год гарантии на свои работы. Если что-то случается в этот первый год.... Искать крайних где? У сантехника ОСББ или в Новаторе?

Цитувати
<< 144 145 146 147 148 ... 286
Архів