porco_madonna
30.05.2011 08:25:18
Коней на скаку не мiняють
Судячи з того, який хаос зараз спостерiгається в стосунках Банк Аркада - ТОВ «Фiрма «Девелопер» - УМБ-1 та безладу на самому об’єктi, можна з впевненiстю сказати, що до такого розвитку подiй не був готовий нiхто i насамперед Банк Аркада, який iнiцiював змiну Замовника/Забудовника.
Звiсно, вiд розриву стосункiв нiхто не застрахований, але в цивiлiзованому бiзнесовому свiтi такi питання вирiшуються цивiлiзованим шляхом, а саме шляхом переговорiв мiж сторонами для безболiсної i коректної для iнвесторiв передачi справ (об’єкт, майно, залишки будiвельних матерiалiв, механiзми та фiнансовi розрахунки).
Про який професiоналiзм Банку Аркада може йти мова, якщо вiн, нехтуючи iнтересами тисяч iнвесторiв, ставлячи пiд загрозу не лише власну репутацiю, але й репутацiю Замовника i пiдрядникiв, створюючи соцiальну напругу i усвiдомлюючи можливi наслiдки, приймає рiшення, як каже приказка, «помiняти коней на скаку» будучи до цього абсолютно не готовим? Дуже сподiваюсь, що новi «конi» добiжать «до фiнiшу» ранiше за старих. Але боюсь, що вони взагалi не будуть знати, куди бiгти.
Про неготовнiсть Банку до такого кроку говорять наступнi факти:
1. Вiдсутнiсть у ТОВ «Фiрма «Девелопер» вiдповiдного штату, як мiнiмум, для прийняття справ вiд УМБ-1, не говорячи про наявнiсть фахiвцiв для повноцiнного виконання функцiй Замовника.
2. Вiдсутнiсть у Банку та ТОВ «Фiрма «Девелопер» оперативної iнформацiї про стан реалiзацiї проекту в iнженерних службах мiста (наприклад, АК «Київенерго», ПАТ «АК «Київводоканал», КК «Київавтодор» та iншi), службах Київської мiської державної адмiнiстрацiї (КМДА), Головного управлiння мiстобудування, архiтектури та мiського середовища Київської мiської ради (КМДА), Головного управлiння житлового забезпечення Київради, на кiнець, Iнспекцiї архiтектурно-будiвельного контролю у м. Києвi. Для того, щоб увiйти в курс всiх справ, потрiбен як мiнiмум час, якого просто нема.
3. Вiдсутнiсть у Банку пiдготовленої процедури безболiсної передачi справ новому Забудовнику. Пiдтвердженням цього є той факт, що станом на сьогоднiшнiй день договiр мiж Банком Аркада та УМБ-1 не розiрваний, договiр ген пiдряду з ВАТ «Трест КПШБ-2» пiдписаний, договори пiдряду не пiдписанi. Фiнансування будiвництва об’єкту не розпочнеться до тих пiр, поки не будуть врегульованi всi юридичнi питання.
4. Вiдсутнiсть у ТОВ «Фiрма «Девелопер» робочої документацiї по об’єкту для подальшого будiвництва.
5. Вiдсутнiсть фiнансових розрахункiв мiж Банком Аркада та УМБ-1.
Окремо хочеться зупинитися на ж/б №9 та запевненнях Банку, що два останнi поверхи будуть добудованi з цегли. Мабуть, це буде перший в iсторiї «панельно-цегельний гiбрид»? Нiхто не дозволить цього робити. А якщо теоретично це i можливо, то для цього потрiбен, як мiнiмум, новий проект будинку.
Вважаю, що будь-якому банку з такими пiдходами до справ та вiдношенням до iнвесторiв не має мiсця в цивiлiзованому майбутньому.
Екзамен №2 для Банку Аркада та ТОВ «Фiрма «Девелопер»: здача в експлуатацiю житлового будинку №№7 i 8 – 31 травня 2011 року, заселення – 30 червня 2011 року!!!
peters2007
30.05.2011 09:18:52
Достали. Все.
Odrick
30.05.2011 10:58:58
Сохраняем спокойствие. До среды по крайней мере :)
kotu
30.05.2011 11:18:29
Выше сказаное на этом форуме можно кратко резюмировать следующими положениями:
1. Достроить первую секцию без ДСК-4 не реально.
2. ДСК-4 тянет время и возможно не хочет заключать договор.
2. Достроить вторую и третью секции хоть и сложно, но возможно силами других компаний.
Предлагаю следующий план действий:
1. Инвесторам первой секции переложиться во вторую и третью секции.
2. Требовать ввод дома в эксплуатацию по этапам - в начале вторую и третью секции, а потом первую.
Ingvarr
30.05.2011 11:25:23
1. выбор 1-й секции, может быть не случайным... 2-я, 3-я секция, может быть "не вариантом"... соответственно, или 1-я, или вывод денег с этого объекта...
2. дом "по частям" сдать/оформить нельзя... требу не требуй...
kotu
30.05.2011 12:03:58
1. Забрать деньги можно только тогда, когда Аркада продаст Вашу квартиру другому инвестору, так прописано в договоре. И комиссионые в этом случае зверские. А готовую квартиру можно в крайнем случае продать по рыночным ценам если она Вам не подходит.
2. Если переделывать проектную документацию под другого исполнителя, то наверное сдать дом по частям всё таки можно, по крайней мере я видел много примеров когда дома в Киеве сдавались по секциям
Ingvarr
30.05.2011 12:13:45
1. спс, что напомнили о условиях договора, но с ними знаком) ждать когда квартира будет "готова" + оформлять/продавать... возможно лучше тогда "вложиться" в другой вариант...
2. рано об этом говорить, в том виде, который есть сейчас (по "бумажках") дом по секциях не сдать. А другие варианты - пока слишком туманны...
Serafim
30.05.2011 13:41:39
kotu: Выше сказаное на этом форуме можно кратко резюмировать следующими положениями:
1....
Блин - ну где ж мы так нагрешили-то! Купленное за свои кровные деньги официальным и законным путем еще и надо выпрашивать!!! И не просто выпрашивать, поскольку требовать вроде как даже и права не имеем... а клянчить - ну разберитесь там пожалуйста, отдайте нам наше (нам ведь чужого не надо!), выполните свою часть договора - ведь мы же свою выполнили...
kotu
30.05.2011 13:50:08
Серафим, совершено Вас поддерживаю. Я в такой же позе как и Вы, деньги заплачены огромные (для меня по крайней мере) и приходится бессильно наблюдать за этим всем.
Serafim
30.05.2011 13:58:56
kotu: Серафим, совершено Вас поддерживаю. Я в такой же позе как и Вы, деньги заплачены...
Да я думаю практически у всех весьма сложная ситуация.
А соседи уже и креативчик организовывают:
ralfer :
30.05.11 / 16:06
схема.
заключаем договора на ремонт с "рога и копыта", прописываем неустойку в сумме 16 000 у. е. за невыполнение нами сроков начала работ сразу в назначенную в сертификате дату сдачи (помните что в сертификате).
после сразу в суд и требуем компенсацию управителем нашей неустойки ибо по их вине... после с директором "рога и копыта" дружно хлопаем в ладоши над денюжками.
запускаем по всем квартирам :). и считаем прибыль.