George_34
17.11.2011 20:04:26
це не припис, а лист нам вiд ДАБК.
для iнформацiї:
http://panagia.org.ua/rus/article/62
особливо цiкавi абзаци:
- Законом № 578 Кримiнальний кодекс України (надалi – ККУ) доповнили статтею 1971. Її частина 3 за самовiльне будiвництво передбачає санкцiю у виглядi штрафу вiд 300 до 500 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян (НМДГ для визначення розмiру штрафу — 17 грн., т.т. штраф в межах 5100 — 8500 грн.) або арешт на строк до 6 мiсяцiв, або обмеження волi на строк до 3 рокiв, а частина 4 – позбавлення волi на строк вiд 1 до 3 рокiв.
- Розмiр штрафу за проведення будiвельних робiт без дозволу на їх виконання або без затвердженої проектної документацiї складає 50% вартостi цих робiт.
- Сплата штрафiв не звiльняє пiдприємство вiд усунення допущених порушень i вiдшкодування збиткiв, заподiяних внаслiдок порушень, передбачених цим Законом.
- Справи про правопорушення, розглядають все тi ж iнспекцiї ДАК, дотримуючись при цьому Положення про штрафи. Рiшення посадової особи iнспекцiї про накладення штрафу оформляється постановою про накладення на пiдприємство штрафу за правопорушення у сферi мiстобудування. Пiдприємство повинно сплатити штраф у 15-денний термiн з дня його накладення. У разi несплати — вiн стягується iнспекцiєю за рiшенням суду.
i до цього ще:
Стаття 376 ЦКУ. Самочинне будiвництво
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=435-15&p=1321561013608663
Forcer
17.11.2011 20:28:09
На счет сбора подписей под расписку и аферистов.
Как по мне, то сейчас не стоит рассылать письма:
1. Люди действительно сомневаются в силу объективных и субъективных причин.
2. Собрать собрание стоит - мы определим количество участников и настроение по созданию ОСББ.
3. В случае, когда будет кворум (больше 50%), а так же из числа кворума проголосуют 2/3 за, тогда можно через 14 несколько дней созвать уже "официальное" собрание (согласно процесса, прописанного в Законе). На этом же собрании предлагаю согласных, при положительном голосование, сброситься на конверты для возразивших и проголосовавших против. Думаю, что по 7 грн. сможем сброситься (на два письма, что бы было с запасом).
4. При сборе в следующий раз подписей, выдать краткую заметку о том, зачем это надо.
Текст заметки может быть следующим:
«Шановний спiввласнику!
Просимо прийняти участь в установчих зборах з приводу створення ОСББ, якi вiдбудуться за адресою ххх о хх:хх дата.
Для створення ОСББ необхiдно пройти процедуру оповiщення спiввласникiв згiдно припису Закону про ОСББ:
«Для створення об`єднання скликаються установчi збори.
Скликання установчих зборiв здiйснюється власником будинку або iнiцiативною групою, яка складається не менш як з трьох власникiв квартир або нежилих примiщень.
Повiдомлення про проведення установчих зборiв направляється власником будинку або iнiцiативною групою не менше нiж за 14 днiв до дати проведення установчих зборiв. Повiдомлення направляється в письмовiй формi i вручається кожному власнику пiд розписку або шляхом поштового вiдправлення (рекомендованим листом). У повiдомленнi про проведення установчих зборiв зазначається, з чиєї iнiцiативи скликаються збори, мiсце i час проведення, проект порядку денного. »
За для економiї часу та зусиль iнiцiативної групи стосовно зведення iнформацiї про отримання, просимо Вас отримати запрошення у консьєржа та поставити пiдпис про отримання.
Дякуємо.
З повагою, iнiцiативна група. »
Для печати документ доступен здесь:
https://docs.google.com/document/d/16STIYLLbKCz4mYcqges_dd2rPDR0MMLLGMJ-zpfiJ34/edit
Forcer
17.11.2011 20:35:13
George_34: це не припис, а лист нам вiд ДАБК.
для iнформацiї:
http://panagia.org.ua/rus/article/62
особливо...
Саме так, а в останньому абзацi iде мова про припис:)
Esmeralda27
17.11.2011 20:36:25
George_34:
ну философ))) таких людей в интернете на форумах называю Тролями))) которые...
George 34, думаю, после такой инфы даже те, кто был против кирпичной стены с металлодверью, станут за. Кстати, против они были скорее всего из-за цены. Такое решение ведь дороже пластика?
Выше Yana, по-моему, предлагала использовать газобетон, как менее затратный вариант. Почему бы и нет?
Что касается меня лично, то признаюсь, когда сказали сдать деньги, сразу сдала (одна из первых), но глубоко в детали не вникала и даже мысли не было, что пластик - не самый подходящий материал для такого дела.
Теперь же сколько времени прошло, а перегородки нету никакой. Сейчас каждый, кто сдал, очутился в ситуации - денег нет, и перегородки нет.
Решения два: либо раздать то, что собрали, либо прийти к консенсусу. Может, на собрании этот вопрос заодно и решить? Возможно, дособирать нужную сумму, чтобы хватило на стену.
Forcer
17.11.2011 20:40:13
Forcer:
Оскiльки, вищезгадану особу запрошено для складання акту про адмiнiстративне правопорушення, то буде лише 5-10 мiнiмумiв.
Звiсно є можливiсть добитись щоб переквалiфiкували судову справу в кримiнальну, але це важкувато.
George_34
17.11.2011 20:55:17
Forcer:
ну, не акту, а протоколу... а суд не в будь-якому випадку, а у разi несплати штрафу в 15-денний термiн, а рiшення такi, за позовами ДАБК, суди приймають на раз... як у ДАI... там ще й пеня може бути як у ДАI, удвiчi... я не вникав.
George_34
17.11.2011 21:04:27
Esmeralda27:
George 34, думаю, после такой инфы даже те, кто был против кирпичной стены с...
металлопластиковая перегородка 6500 грн. по смете, которая на дверях висит, но если все сдадут по 100 грн., то это уже 10000 грн., не думаю, что перегородка из пенобетона с железной дверью будет дороже (нужно уточнять), а переговорное устройство перенести имеющееся сейчас возле пластиковой двери. Даже если и будет дороже, то не на много, и все-равно я за то, что ее нужно сделать как следует, раз и навсегда.
По поводу собранных уже денег не волнуйтесь, я узнавал, они у консьержей, и я им сказал, чтобы ЖЭКовским работникам их не отдавали, так как мы принимаем решение об капитальной перегородке, после этого случая они только руками и ногами ЗА. Так что они теперь сами не отдадут деньги на пластик, а только по нашей команде.
Forcer
17.11.2011 21:09:56
George_34:
ну, не акту, а протоколу... а суд не в будь-якому випадку, а у разi несплати...
За "акт" перепрошую, звiсно протокол (пора спати).
George_34
17.11.2011 21:12:29
Forcer:
Оскiльки, вищезгадану особу запрошено для складання акту про адмiнiстративне...
давайте будемо оптимiстами i сподiватимемось на краще)
George_34
17.11.2011 21:20:51
Для iнформування скептикiв щодо створення ОСББ:
http://www.obozrevatel.com/news/2011/1/17/416491.htm