snap
21.02.2007 19:45:04
Ок, далі. Не втрачаючи можливості, я зайшов до Віктора Миколайовича Дубка (Директор ТОВ «Будівельна компанія «Міськжитлобуд») і одразу ж розповів йому про нашу ініціативу. Звичайно, це для нього новиною не стало. Адже, в офісі на Жилянській теж читають цей форум, а іноді, навіть, і пишуть, що правда забувають сказати хто вони є.
Дубко сказав, що це гарна ініціатива, але реалізувати її зараз він не може, ну, хіба що ми наполягатимемо, адже «Хазяїн – барін». Серед причин, які назвав були наступні:
- якісь норми не дозволяють;
- інвесторів багато на всіх касок не вистачить;
- на кожного інвестора треба дати по майстру, а їх стільки не має;
- бруду на майданчику по коліно, всі забрудняться, або треба чоботи всім купити.
В підсумку ще було зазначено, що для того щоб такий день провести потрібно зупинити повністю будівництво на об’єкті, що коштуватиме сотні тисяч гривень на день, а запускати після того треба днів п’ять.
Я вислухавши це все подякував і попросив якомога швидше написати нам офіційну відповідь, щоб розіслати її всім інвесторам зареєстрованим, і, таким чином всім стане зрозуміло, чого це не можливо, або чого воно переноситься. А сам подумав «перевіримо ми ці норми на справжність».
На тому і розпрощалися. Йшли дні, а відповіді так і не було. На листі я навмисно залишив свій номер телефону для того, щоб сповістили, коли відповідь буде готова. Життя бурхливе, часу, як завжди, не вистачало. Але періодично я робив дзвінки про стан справ, адже час відведений Законом вже сплив.
Відповіді, звичайно, в слухавці вражали. Часто ніхто не міг зрозуміти, де саме і хто його міг зареєструвати, потім говорили, що Дубка не має і допомогти нічим не можуть.
З того моменту пройшло багато часу, дехто з інвесторів почав перепитувати як справи з Днем відкритих дверей і я знайшовши хвилину відправився у багатостраждальний офіс. Треба відмітити, що за цей час я вже двічі побував на будівництві («Не так тут і брудно», - подумав я тоді. Вартість квитка – «щоб на пляшку вистачило»).
А було це напередодні мого від’їзду з України, значить кінець січня, або перші числа лютого. Дубка не було, мені довго шукали хто міг реєструвати листа, але потім не знайшовши спрямували до некоего Євгена (на форумі Jin-Jin). Там моєму здивуванню було де розгулятися. Євген мені сказав, що відповіді ще не має. Я зауважив, що вже пройшло понад два місяці з моменту реєстрації листа. На що Євген мені нахабно заявив, що відповідь вам відправимо скоро. Потім судорожно шукав його у себе на столі, ну, і, звичайно, не знайшов, комусь дзвонив. Після чого він зауважив, що нічого страшного все одно він пам’ятає про що ми в ньому просили компанію. Коли я перепитав і попросив конкретніше сказати, коли надішлють, отримав відповідь що за декілька днів. Для того мене він попросив дати мою домашню адресу мовляв по телефону дзвонити не хочуть. «Ок», - сказав я і залишив йому контактну адресу.
З того моменту пройшло, також, багато часу, але відповіді так і не має.
Ось так показово працює Міськжитлобуд. Для мене людини з не совковим сприйняттям світу – це повний шок. Про імідж, я так зрозумів, ніхто і не збирається дбати. Навіть, листам раду не можуть дати.
Я собі думаю так. Якщо не пускають на майданчик, то щось бояться показати. Відкритість і прозорість – це, очевидно, не є характеристиками компанії, якій ми довірили будувати свої квартири. А вони, переконаний, могли б стати гарним фундаментом для побудови відомого імені, яке асоціюється з надійністю.
Ось так.
snap
21.02.2007 19:48:34
Що з цим робити?
Варіанти:
1. Звернутися до суду. Ууууу… подумали ви і я, лише не суд. Довго, та й заради чого.
2. Перекрити дорогу біля Жилянської, повідомити завчасно в пресу. Скандал на всю країну, відповідь швидка, компанія йде на поступки в усьому в чому лише можна. Швидко й ефективно. Але імідж компанії постраждає на довго, а можливо і назавжди. Народ почувши страшне слово «міськжитлобуд» почне жахатися і стороною обходити її пропозиції. Жаль їх. Вони щойно ж почали, стараються напевно, правда ми цього не помічаємо.
3. Попросити керівництво звільнити нафік нікудишні кадри, дати нам відповідь і почати наші взаємостосунки з чистого листа.
4. Якийсь інший варіант.
Мені більше до вподоби другий. Це цікаво, модно, або як зараз говорять гламурно, і ефективно. Але треба ж все робити, щоб собі не нашкодити. А раптом хтось захоче їх перевірити, або ще щось, знайдуть ще щось. А це може вплинути на темпи будівництва. А в квартирку хочеться заїхати вчасно.
Ось такі піроги, сусіди.
П. С. А ще мене страшно дратує, що вони навіть форум свій закрили. Насправді, я переконаний, керівництво, навіть, не уявляє як можна розпіарити компанію і скільки дивідендів отримувати на рівному місці. Взагалі інформаційна складова у них страждає.
Повертаюся в країну на початку березня, але доступ до Інтернету маю постійно ;).
Nova
22.02.2007 12:57:39
Странно, что предыдущее сообщение осталось без внимания инвесторов... Вначале, хотела бы выразить огромную благодарность snap-у за рвение и преданность делу (общему для всех инвесторов). Мое мнение: отчасти "місьжитлобуд" прав, ведь случись что-либо на стройке во время ее посещения инвесторами, отвечать кому?... но, в тоже время, не понятно их затягивание с вразумительным ответом, что вызывает лишние подозрения, да и их отношение к документам (мое заявление также было утеряно, на будущее: делайте копию с отметкой о регистрации). А из предложенных вариантов мне близок №3: уволить часть сотрудников, уж много пофигистов работает на Жилянской, что не лучшим образом сказывается на репутации "місьжитлобуд".
serega138
22.02.2007 14:23:40
snap: Що з цим робити?
Варіанти:
1. Звернутися до суду. Ууууу… подумали ви і я,...
спасибо snap`у за информацию!
причин на самом деле может быть очень много - почему они отмазываются. одной из них - это то, что ИМ нужно будет в кратчайшие сроки вынести не одну и не две (и не три) тачки с дерьмом, которое накопилось в наших новеньких квартирках, а так же очень тщательно "присыпать" все мокрые углы, после чего ну очень бдительно следить, чтобы никто не возобновлял свою халатность. Это может быть только одна одна из многих причин, не главаная, но все же, путешествовать по стройке и показывать обгаженные квартиры у не хватит смелости...
Павлик
23.02.2007 11:22:51
Ну как бы с одной стороны понимаю строителей. Думаю им нечего скрывать, просто лень напрягаться и заниматься экскурсиями на объект, если это не есть их прямая обязанность.
С другой стороны себя тоже жалко, хочется права покачать: вроде как немалые деньги уплачены, так что могли бы и прогнуться и как-то решть вопрос с организованной экскрусией на объект.
С третьей стороны -- не вижу никаких проблем попасть на объект за 20 рубасов и посмотреть свою хатыночку.
К вопросу о том что делать: основной вопрос кто всем этим будет заниматься. Не хотелось бы прослыть человеком, занимающим приспособленческую позицию, но мне реально влом заниматься судами, перекрытиями улиц и прочее.
Как вариант. Проскакивала инфа, что народ с жилянской таки читает форум. Так вот Вам мега месседж от меня и от всех желающих попасть на объект, который считаем зарегистрированным заявлением, потому как уже опубликовано и ушло в мир, нигде не потеряется и не пропадет в недрах офиса на жилянской:
ГОСПОДА С ЖИЛЯНСКОЙ. МЫ ХОТИМ ПОСМОТРЕТЬ КАК ВЫ СТРОИТЕ НАШИ КВАРТИРКИ. ПРОШУ ДАТЬ ОФИЦИАЛЬНОЕ ДОБРО НА ПОСЕЩЕНИЕ СТРОЙКИ. НЕ НАДО НИЧЕГО ОРГАНИЗОВЫВАТЬ. МЫ ВСЕ ПРИДЕМ В РАЗНОЕ ВРЕМЯ. ПРОСТО СКАЖИТЕ ТАМ КОМУ НАДО: "МОГУТ ПОДОЙТИ ИНВЕСТОРЫ -- ПУСТИТЕ ИХ ПОСМОТРЕТЬ, ОНИ ВАМ ДЕНЕГ ДАДУТ!" МЫ Ж ВСЕ РАВНО ПРОСОЧИМСЯ :-)
Павел
Павлик
23.02.2007 11:30:15
Блин, паркинг за 20 штук -- это круто. Понимаю что все дорожает, понимаю что надо, но уже в ужасе от предстоящих расходов. Буду ждать лета, когда начнут продавать. я реально лучше еще одну машинку куплю чем паркинг за 20 штук.
serega138
23.02.2007 11:34:31
2 Павлик
попасть на объект можно и без хабаря, но если предложите - отказываться никто не будет :\
Yuliya-
26.02.2007 10:57:16
((( Ну не скажите! Попыталась 24 февраля попасть на стройку - НЕ ПУСТИЛИ!!! (((
Я уже занялась дизайном, нужно сделать все замеры, а тут такой облом :-(
Даже денег не захотели брать: может, охранников, настрощали?!
Хочу попасть в свою квартиру!!! Точно согласна с Павликом - мы можем и все скопом, а по очереди. Даже можем список посещения составить, раз на то пошло!
AnnK
26.02.2007 11:17:55
Всем привет! Звонила на Жилянскую узнать как пройти на стройку, ответ последовал таков: "После посещения инвесторой на стройплощадку за 20 грн. охране был выговор и установлены штрафные санкции" :-(((
Yurist
26.02.2007 12:00:55
Благодарю нашего анонимного руководителя виртуального комитета инвесторов за его преисполненное духом протестантизма и романтизма одновременно повествование. Признаюсь, я очень тронут вашей настойчивостью в стремлении защитить общий интерес. Едва ли не каждый из нас решил бы проблему в свойственной пост-советскому человеку манере - индивидуально договорившись о просмотре своей собственной квартиры с охранником стройки. Вы же демонстрируете образец нездешнего энтузиазма и преданности общественному интересу.
Конечно, я бы мог спросить себя, почему такие люди, как вы, не работают маркетологами в Миськжитлобуде. Но не спрашиваю, потому что знаю ответ: вы бы туда не пошли - там слишком маленькая зарплата, с которой едва ли бы вы могли себе позволить квартиру в Голосеево. Увы, колоссальные сверх-прибыли от неконкурентного и деформированного рынка первичной недвижимости в Киеве достаются одному - двум физическим лицам, спрятавшимся за кипрскими оффшорами, сколотившими начальный капитал, раздавая или получая взятки, и имеющими пещерные представления об управлении и маркетинге. Эти люди не понимают, зачем приглашать в свои компании людей, подобных нашему руководителю комитета инвесторов, и платить им достойное вознаграждение, если можно заплатить достойную взятку недостойному чиновнику, отхватить кусок киевской земли и стричь свои купоны. Может быть, они и правы. Есть бизнес, успех которого зависит от квалификации и образования персонала. А есть бизнес, успех которого зависит от государственных лицензий, дающих право на монополию. В условиях ограниченного предложения земли в Киеве, зависящего к тому же от решения чиновника, наша стройка - это бизнес второго типа. Основная статья расходов владельца такого бизнеса - это, конечно же взятка, а не оплата труда. Поэтому оффшорные деньги, которые в условиях конкуренции доставались бы квалифицированному персоналу, в условиях непрозрачного распределения муниципальных лицензий достаются хаму-чиновнику.
Покуда не заработанный, а "взятый" доход будет движущей силой преуспевания, то тех пор совершенно неэффективными будут попытки влиять на принятие решения цивилизованным методом, а не взяткой.
Предлагаю поэтому посмотреть на взятку как на валюту, имеющую хождение в этом зазеркалье. И если мы хотим получить услугу, то давайте за нее платить валютой, имеющей хождение. А свою валюту (т. е. время на составление грамотных документов и на ведение цивилизованных переговоров) обменяем - по весьма выгодному, кстати, курсу - на ту, которая принимается к оплате в Миськжитлобуде.