snap
05.10.2007 13:47:48
Дякую, Юля. Цікаво було почитати. Багато чого вже чув, але тут все систематизовано.
У мене в перечитуванні договору виникло таке запитання. А чому взагалі інвестори мають брати на віру обміри БТІ. Ну, дивіться, наприклад.
"""""""Умовно я представники будівельної компанії. Вийшло так, що метраж трохи менший в підсумку, аніж було заплановано. "Потрібно повертати бабло, яке я так люблю", - подумав я. Потом иду к корупціонеру БТІшнику і пропоную йому хабар, тобто фактично даю його. Той на радощах приписує всім по метру-два. І всі в шоколаді."""""""
Окрім інвесторів, звичайно.
Не зустрічали випадково ніде на інших гілках форуму, або в житті подібних ситуацій? Тобто чи не ставилося кимось і колись під сумнів об, єктивність обмірів БТІ?
serega138
05.10.2007 15:02:45
вопросы, действительно, более чем актуальные, но все идет к тому, что инвесторам окажется легче оплатить лишние метры, чтобы поскорее получить документы (нет возможности больше ждать, например) - такие условия создаются не зря и не случайно...
кстати, по субботам на ут1 показывают наш комплекс во всей своей могучей красе))
http://intv-inter.net/ru/tv/programm/?id=344866&act=tvp&channel=ut1
архив передач в календаре спарва
Angel
05.10.2007 15:13:27
Product placement... Я как раз была в офисе на Жилянской, когда их девочка рекламист бугала с криками "у кого мегодня есть галстук, будем кино снимать". Кино и немцы.
Артур
06.10.2007 11:03:17
Вчера были мы на Жилянской... выясняли вопросы по доплате за лишние 1,03 кв. м... по получении документов... получили официальное извещение о сдаче дома, и счет на доплату лишнего 1,03 кв. м, еще нас известили тем, что на само получение документов на квартиру мы можем оформить договор поручения (с кем-не уточнил) на оформление документов права собственности на квартиру, и за получение свидетельства на право собственности на квартиру мы должны будем уплатить 1200 грн... документы, минимум будут готовится 2-3 месяца - такой срок нам озвучили на Жилянской, также мы взяли проэкт договора с ЖЭО... изучаем смотрим..., представитель ЖЭО, находится там же на Жилянской в к.32... У кого какие новости?))
snap
06.10.2007 11:15:05
Артур, а рахунок Вам виставили на надлишкові метри по поточним цінам?
Бо раніше сусіди згадували, що на Жилянській лише натякали на це, але рахунки ще нікому не виставляли.
Тут мені знайомі юристи говорять, щоб не було затримок з отриманням права власності можна сплатити і по поточним, а потім після сплати вже оскаржити в суді стягнення по завищеній ціні. Можна і колективно. Але це окреме питання.
Артур
06.10.2007 16:36:31
Да, по поточній, але це згідно умов договору, ми укладали інвестиційні договори, то в наших договорах міститься норма про те, якщо квартира меньше від заявленої площі, то вони нам сплачують по поточній ціні, якщо більша, то ми їм... також по поточній ціні... і можливостей для оскарження я поки тут не бачу... що вдієш - пряма норма договору... Я згоден, щоб не валандати зі здачею... треба сплатити...
snap
06.10.2007 21:49:39
так, у Вас важко щось оскражувати.
А от у мене в угоді інша ситуація. У мене сказано, що вони відшкодовують нестачу метражу по ціні придбання мною останнього Лоту облігацій, а в іншому випадку, з яким ми зіштовхнулися зараз, коли площа виявилася більша, нічого не сказано. Тому, мені є над чим подумати ;)
Krista
08.10.2007 06:45:51
Уважаемый snap, у меня такая же формулировка в договоре и я готова разделить с вами расходы на оплату юриста. /nonosha2007@ukr.net/
snap
09.10.2007 14:16:03
Схоже, нам потрібно буде почекати з позовами і оскарженнями у суді.
Я сьогодні відвідував Міськжитлобуд. Пояснив які саме пункти значаться у нас в угоді. На це мені відповіли, що від керівництва компанії ще не надходила інформація щодо того по яким цінам ми будемо докуповувати наші метри. Так що очікуємо на виставлені рахунки МЖБ.
Kaa
09.10.2007 14:41:13
Кто делает/затевает перепланировку на этапе строительства в однокомнатной с прицелом переделать в 2-ку? Какие идеи?