katerina
12.11.2010 14:07:36
Стаття 19. Взаємодiя управителя ФФБ, забудовника та довiрителя пiсля введення об`єкта будiвництва в експлуатацiю
Пiсля введення об`єкта будiвництва в експлуатацiю забудовник письмово повiдомляє про це управителя та надає данi щодо фактичної загальної площi об`єктiв iнвестування, отриманi вiд органiв, що здiйснюють реєстрацiю права власностi на нерухоме майно.
Управитель ФФБ надає забудовнику перелiк довiрителiв, якi мають право отримати у власнiсть закрiпленi за ними об`єкти iнвестування, вiдповiдно до отриманих довiрителями вiд управителя майнових прав на цi об`єкти iнвестування, i повiдомляє кожного довiрителя про введення об`єкта будiвництва в експлуатацiю, а на письмову вимогу довiрителя надає йому копiю вiдповiдного акта.
На пiдставi даних щодо фактичної загальної площi об`єктiв iнвестування довiритель за поточною цiною вимiрної одиницi об`єкта iнвестування здiйснює остаточнi розрахунки з управителем ФФБ та отримує в управителя ФФБ в обмiн на свiдоцтво про участь у ФФБ довiдку за встановленою формою. Ця довiдка є документом, що пiдтверджує право довiрителя на набуття у власнiсть закрiпленого за ним об`єкта iнвестування.
Отриману вiд управителя ФФБ довiдку про право довiрителя на набуття у власнiсть об`єкта iнвестування довiритель надає забудовнику для подальшого оформлення права власностi на закрiплений за ним об`єкт iнвестування.
Для оформлення правовстановлюючих документiв забудовник та довiритель пiдписують складений забудовником акт прийняття-передачi об`єкта iнвестування.
Стаття 24. Нагляд та регулювання дiяльностi управителiв ФФБ i забудовникiв
Нагляд та регулювання дiяльностi управителiв ФФБ здiйснюють спецiально уповноважений орган виконавчої влади у сферi регулювання ринкiв фiнансових послуг та Нацiональний банк України у межах своїх повноважень. Основними напрямами нагляду та регулювання дiяльностi управителя ФФБ є:
• контроль за вiдповiднiстю Правил ФФБ та умов договорiв про участь у ФФБ вимогам законодавства;
• контроль за дотриманням управителем обмежень, встановлених законом та Правилами ФФБ;
• виконання зобов`язань управителем ФФБ щодо включення довiрителiв до перелiку, який управитель надає забудовнику для передачi об`єктiв iнвестування у власнiсть довiрителям;
Нагляд та регулювання дiяльностi забудовникiв здiйснює спецiально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань будiвництва та архiтектури в межах та в порядку, визначених законодавством.
Метою нагляду та регулювання дiяльностi забудовникiв є контроль за дотриманням забудовниками вимог цього Закону та iнших актiв законодавства у сферi будiвництва.
Основними напрямами нагляду та регулювання дiяльностi забудовникiв є контроль за дотриманням забудовником зобов`язань, встановлених законом та договором з управителем ФФБ, у тому числi за дотриманням зобов`язань стосовно:
• реєстрацiї та оприлюднення проектної декларацiї i змiн до неї;
• органiзацiї спорудження об`єкта будiвництва у вiдповiдностi з проектною декларацiєю;
• ведення за кожним об`єктом будiвництва звiтностi за встановленою законодавством формою та регулярного її надання управителю;
• заборони укладання за одним об`єктом будiвництва договорiв з рiзними управителями ФФБ.
Спецiально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань будiвництва та архiтектури забезпечує застосування до забудовникiв, що порушують свої зобов`язання, встановленi законом та договором з управителем ФФБ, заходiв впливу в межах та в порядку, визначених законодавством.
katerina
12.11.2010 14:10:45
Владикус, так выложите нам Ваш акт приема-передачи Киевгорстроя, а то я, честно говоря, сомневаюсь в введении дома в эксплуатацию и подписании акта госкомиссией.
vikin
12.11.2010 14:15:08
Причина оттяжек после сдачи дома - расписанные( возможно и неоплаченные вовсе) на "своих людей" квартирки, за которые кому-то придется платить после заселения. Надо понимать % таких жилплощадей приличный и их надо бы срочно продать. Но цены Аркада - держит. Заодно и инвесторов. Да и покрутить лишний год такой суммой - нехилый навар будет.
kacnep
12.11.2010 14:16:16
Київмiськбуд продає квартиру i просить оплатити ще й повiтря яке в квартирi, бо що таке коефiцiєнт поверховостi 5% до суми який дiє на будь-який поверх я не розумiю, а звiдки взявся другий коефiцiєнт кiмнатностi це взагалi фантастика, за 2-к ти платиш 5%. Фактично 10% вiдсотки ти платиш за вигадки КМ-Буду. платити ще 10-15 тисяч доларiв якось не тяне, особливо коли вони важко заробляються
katerina
12.11.2010 14:23:36
Владикус, Вы пишите что решили все по телефону и получили акт. Тоже по телефону? Или Вы за час успели очаровать аркаду так, что они Вам особисто выдали СПРАВКУ (Довiдку) про право довирителя на получение в собственность об`єкта инвестирования и Вы со Справкой на ковре самолете смотались в Киевгорстрой и там Вам тоже с радостью выдали Акт приема-передачи квартиры! очень интересная история...
katerina
12.11.2010 14:29:36
Чтоб инвесторы понимали: 1. Госкомиссия, от которой присутствуют разные службы (пожарники, Киевэнерго, санстанция и т. д.) должна подписать акт введения дома в эксплуатацию. НА основании этого акта Аркада обязана перечислить Киевгорстрою остаток наших денег (оперативный резерв), которые он придерживал до акта.
2. Аркада должна выдать нам Справки на собственность.
3. На основании Справки Киевгорстрой должен дать на акты преима-передачи квартир.
4. Есть 15 дней на замечания. и т. д.
katerina
12.11.2010 14:32:44
Я не видела Акта введения дома в эксплуатацию, хотя и Аоркада и киевгорстрой говорят, что он есть, но... не подписан Киевэнерго... Мы имеем право по закону требовать нам его предоставить.
Oksy1
12.11.2010 14:48:46
katerina, значит встречаемся в воскресенье в 13-00. Если что-то поменяется, то, пожалуйста, сообщите. Координаты у Вас есть.
Olga_
12.11.2010 15:04:03
Буду з копiями документiв в недiлю о 13:00 бiля дому на Козацькiй 112-114. Заяву пiдпишу з задоволенням, бо уже надоїло що годують обiцянками.
Vladikus
12.11.2010 15:23:21
katerina: Я не видела Акта введения дома в эксплуатацию, хотя и Аоркада и киевгорстрой говорят,...
Для того, чтобы посмотреть Акт ввода, нужно подойти в КГС в отдел продаж, там его показывают всем желающим. Просто я так воспитан, если мне необходим хлеб - я иду в булочную, а не в суд. Дивная вы юрист Катерина, стали довирителем ФФС и даже правила его не прочитали. Мне лично Аркада все изменения в свои правила присылает - просто закон переписали в него. Нет, по телефону решили вопрос с Аркадой (собственно и люлей им отвесили за одно) только в отношении справки на право на получение в собственность объекта инвестирования (чтобы его номер и дату вписать в КГСовский акт приема-передачи), а сам Акт я получил не по телефону а на руки. Без обид Катерина, мы работаем на один результат, просто разными методами.