Светлана44
08.04.2014 19:22:38
Уточняла сегодня актуально ли 10-го подписать договор, т. к. физически завтра только приеду в Киев, в ЗО-2 ответили, что ДА. 10-го обязательно подпишу. Я из 2-го дома. Еще уточнила, будут ли продлевать сроки подписания договоров, мне менеджер ответил, что руководство в курсе всего, читают форум и будут принимать адекватные решения. Будем надеяться.
norman_ua
09.04.2014 05:54:32
Danse_Macabre:
***Стосовно дати введення в експлуатацiю.
Не знаю який саме у Вас договiр,...
Добрий день! Не хочу довго писати, бо ЦЕ ПИТАННЯ НЕ ТАКЕ АКТУАЛЬНЕ, ЯК РАННI РЕМОНТИ, але:
1) у вашому дописi була претензiя до "перекошеностi договорiв не на користь iнвесторiв", тому я зрозумiв, що ви скаржитеся на негативнi умови стосовно iнвесторiв, а не на юридичну технiку самого договору. Або ви неправильно висловилися, або я неправильно зрозумiв; i
2) згоден, що в договорi є юридичнi погрiшностi, але категорично не згоден, що ви не зможете захистити свої iнтереси за цим договором з огляду на згаданi погрiшностi. Зокрема, iз ЗУ "Про регулювання мiстобудiвної дiяльностi" випливає, що введення в екплуатацiю здiйснюється лише стосовно закiнчених будiвництвом об`єктiв. Тодто, ввести в експлуатацiю неможливо до завершення будiвництва i вказаний вами "строк завершення будiвництва" (звичайно, тут треба було вказати "термiн", а не "строк" з огляду на положення Цивiльного кодексу) можна вiдраховувати вiд термiну прийняття будинку в експлуатацiю, оскiльки прийняття в експлуатацiю передбачає попереднє завершення будiвництва. Питань може бути багато, але i способiв їх вирiшення теж, тому на цьому зупиняю аргументацiю.
ПIДСУМОК: я згоден, що iнвестицiйний договiр з точки зору юридичної технiки потребує доопрацювання, але категорично не згоден iз "перекошенiстю договорiв не на користь iнвесторiв" i тим, що на пiдставi цього договору не можна буде захистити свої права. Iнше питання, що iз сьогоднiшнiми судами найкращими аргументами є грошi та зв`язки, але сподiватимемося, що це змiниться i наразi я впевнений, що в суди у нас не буде пiдстав iти.
А якщо виникне форс мажор (наприклад, "врятування України братським народом вiд бандерiвцiв i НАТО"), то нiяки суди нам не допоможуть.
AA5975
09.04.2014 08:35:37
bubuzja:
Как Вы не понимаете, что это все взаимовсязано! Ковальская сказала, что если...
Я из семьи строителей, я знаю о чем говорю, и Киевгорстрой и Житлоинвест сейчас просто замораживают стройки.
Наведiть приклад, будь ласка.
Ситуацiя в країнi дiйсно складна. Це стосується окремих сiмей зокрема. Проте Вам, напевно також з Вашої дзвiницi наплювати на цi сiм"ї з їхнiми проблемами.
Вже неодноразово було сказано: "Сытый голодному не товарищ". Пiдписуючи угоди, ми беремо на себе зобов"язання платити комунальнi, починаючи з жовтня мiсяця. З 1 квiтня пiдвищилась цiна на теплопостачання пiдприємствам. Те ж саме чекає населення. Вся сума комунальних буде 1,0-1,5 тис. грн. В сiм"ях ще є дiти, школи i т. д. Вас цi грошi не спасуть, а комусь буде частина розрахуватись за додатковi м2 пiсля замiрiв БТI. Пiдписати угоду - не проблема. Проблема скоротити платежi за кредитами на пiвроку.
Yuliya1980
09.04.2014 08:43:15
Наша песня хороша... Если у Вас нет денег на коммуналку, то у Вас тем более не будет денег сделать ремонт, который сейчас стоит ОЧЕНЬ ДОРОГО, зачем ввязываться в новостройку комфорт-уровня, если без проблем можно купить квартиру на вторичном рынке, цены на котором постоянно идут вниз. Не понимаю логики, скорее всего ее просто нет.
Wladimir
09.04.2014 08:46:07
Ivan_s: Никто не спрашивал, вернут ли на сайт первую камеру?
На сайте ведутся технические работы, в том числе и по восстановлению картинки видео-камеры. В ближайшее время видео возобновится. Пока есть возможность просматривать строительство с этой камеры: http://build.kovalska.com/neruhomist/ob-ekty-v-budivnytstvi.php
Afina13
09.04.2014 08:49:39
Pakito: По состоянию на 03.04.2014 у Ковальской остаются в продаже 167 квартир. Значит, продано...
Согласна, мне тоже казалось с самого начла, что эта идея - бесперспективная... Особенно учитывая сложивщуюся экономическую ситуацию.
bubuzja
09.04.2014 08:51:30
AA5975:
Я из семьи строителей, я знаю о чем говорю, и Киевгорстрой и Житлоинвест сейчас...
Вы знаете, как раз мне не наплевать. Я предлагаю и предлагала платить их часть коммунальных. И не только я. А вот позиция - ничего не знаю, отстаньте, ничего подписывать не буду - вот она мне не понятна. Это раз.
Дом на Коперника и Радунской (Киевгорстрой) будут достраиваться и сдаваться очень и очень долго (это как пример). Речь не идет уложиться в указанные сроки, уже речь идет - вообще достроить. И знаете, если бы тем инвесторам предложить такой вариант, как предлагают нам, они были бы счастливы. Но, повторяюсь, у нас здесь сложилось общество оптимистов, которые готовы откладывать аж до следующего года возможность своего заселения.
На этом, исчерпав все аргументы, разрешите удалиться из обсуждения.
Знаю, что коллектив Ковальской читает форум, хочу сказать спасибо за темпы стройки в столь нелегкое время, и за призрачную надежду получить квартиру уже в этом году.
AA5975
09.04.2014 09:03:51
Добре. Тепер цiкаво, як Ви бачите ситуацiю з оплатою Вами моїх комунальних, по-перше. По-друге, де Ви наберете ще принаймнi 180 (до 480, розрахунок вище. Навiть не 600) чоловiк? Вони не читають форум i не чують Ваших доказiв.
Aiza
09.04.2014 09:08:04
Вопрос сдачи дома пораньше актуален для всех, а не только для людей которые оплатили полную стоимость квартир. Ведь всем кто еще не внес полную стоимость так или иначе придется ее выплатить. Только неизвестно, что будет через 2 недели, не говоря уже через год. И что потом вы будете делать, когда деньги за квартиру вы наконец выплатили, а жить то оказывается негде...
SVD48
09.04.2014 09:15:44
То AA5975. Накидаем вам денег в почтовый ящик. Или попросим копилку в ЖЕКе поставить для помощи в оплате ком. услуг соседям. Зарезервировал однокомнатную. Оплата на следующей неделе. Договора на заселение и ремонт 2014 выдадут при подписании и еще один голос за ввод у нас добавился.