Налоговый кредит, возврат части %%.

Sergit

Sergit

03.08.2005 11:19:00

Скажіть будь-ласка повному чайнику суть цієї катавасії, чи я правильно зрозумів, що якщо я маю іпотечний кредит і всі мої доходи за основним місцем роботи, то я можу не платити подоходний податок з частини зарплати?

Цитувати

Alex_

Alex_

03.08.2005 12:12:00

To Sergit
Да, все именно так, можно не платить подоходный с части годовой ЗП, которая соответствует уплаченным за год %% по кредиту.

Цитувати

Sergit

Sergit

03.08.2005 12:56:00

Ок, а тепер глибше, якщо з частини, то з якої, і чи мають члени моєї сімї на такий податковий кредит....
А головне: що мені робити конструктивно? Іти на фірмі в бухгалтерію і казати, щоб вираховували менше податку? Які папери подавати?

Цитувати

Raven

Raven

03.08.2005 14:56:00

Alex_: To Sergit
Да, все именно так, можно не платить подоходный с части годовой ЗП,...

А как быть если официальная ЗП меньше суммы процентов?
Может налоговая еще доплатит, если документы подашь? ;))

Цитувати

Anet

Anet

03.08.2005 15:11:00

To Sergit

Якщо іпотечний податковий кредит почне діяти (обіцяють, що це може бути з виплат процентів за 2005 рік):
коли Ви будете подавати до 1 квітня 2006 року у податкову "Декларацію про доходи за 2005 рік", то просто до неї докладатимуться довідка про ваші доходи і сплачений прибутковий податок, а також довідка з банку про суму виплачених процентів по іпотечному кредиту. Розповсюджується лише на доходи людини, на яку оформлений кредит. Потім податкова порахує скільки вона повинна Вам повернути за 2005 рік. А от як далі точно не знаю. Скоріше всього Вам через деякий час перерахують ці гроші.
Кредит має бути терміном не менше 5 років. Скористатися податковим іпотечним кредитом можна лише раз на 10 років.
Так що до кінця цього року нічого робити не треба, лише сподіватися що ще запрацює з наступного року, а не відкладуть ще.

Цитувати

Alex_

Alex_

03.08.2005 15:13:00

НК может оформить тот, у кого были затраты, которые можно включить в состав НК. Т. К. ипотечный договор заключается только с одним человеком, то другие члены семьи могут "отдыхать"

Как конструктивно будет работать НК я сам не понимаю, возможно будет возврат денег через банк или для бухгалтерии будет выдана бумага и суммы будут компенсированы за счет будущих периодов.
В любом случае необходимо подать налоговою декларацию, но это весной след. года

Цитувати

Sergit

Sergit

14.03.2007 13:17:06

Загальна інформація є тут http://www.rsta.tr.ukrtel.net/News/News_DPA/schodo_novacij.htm
Але це теорія.

Чи вже можна оформляти цей кредит? Хтось оформляв? Що для цього треба конструктивно робити? Які обмеження в термінах для оформлення? Які документи треба і куди подавати?
Чи обовязково кредит податковий брати з 1го січня? Чи він може бути терміном на рік з будь-якої дати?
Яка максимальна сума кредиту на місяць? (зокрема якщо площа менше 100м2)

Цитувати

Anet

Anet

14.03.2007 13:32:31

посмотрите тут http://realt.ua/Forum/0_Forum.php?IDF=1&IDT=4401&cpg=3

Цитувати
<< 1 2 3 ...
Архів