Страхування позичальника

Sergit

Sergit

23.08.2005 13:53:00

Зараз практично всі страховики у нас пропонують програми страхування позичальника, що дає змогу компенсувати ризик, якщо ви втратите можливость виплачувати позику. Чи хтось близько з цим знайомився?
http://www.aska-life.com.ua/services/credit.html
http://etalon.aval.ua/press_centre/news/2005/07/221/
Наскільки то виаравдана справа?

З. І. Доречі деякі страховики вимагають надання копії договору іпотеки, яка, взагалі кажучи, є банківською таємницею.

Цитувати

Jarik

Jarik

25.08.2005 07:52:00

Банковская тайна - это для банка. Он не имеет права без разрешения клиента раскрывать сведений о клиенте за исключением случаев, четко предусмотренных ст.62 закона "О банках и банковской деятельности". Вы как клиент, можете сами предоставить любые необходимые сведения о себе, в т. ч. и текст договора ипотеки. Хотя реально, если страхуется жизнь, то ипотека тут не при чем. Страховая не должна в таком случае иметь право регресса к наследникам. Надо внимательно читать договор и правила страхования.

Цитувати

Sergit

Sergit

25.08.2005 08:55:00

1. Я мабуть невдало вжив термін "банківська таємниця", прошу вибачення. Я мав на увазі, що згідно договору позики, позичальник не має права розголошувати умов договору. Можливо це не у всіх банках так.
2. Тут мова не про страхування життя чи про медичне страхування. А саме про спеціальну програму страхування для тих, хто взяв кредит, в основному для іпотечних кредитів. Якщо ви зайдете за наведеними лінками, то зрозумієте, що мається на увазі.

Цитувати

Андрей

Андрей

25.08.2005 11:02:00

А по-моему, явно ведется речь именно о страховании жизни заемщика кредита - если с заемщиком случается утрата трудоспособности или смерть, то страховая компания выплачивает банку сумму непогашенного кредита (и выгобоприобретателям что-то, если выплата больше суммы долга). Плюсы для кредитобрателей: не боишься за свою квартиру в случае смерти/инвалидности. Минусы: доп. расходы. Но мировая практика показывает, что страховаться нужно... И это правильно.

Цитувати

Jarik

Jarik

25.08.2005 11:19:00

Sergit: 1. Я мабуть невдало вжив термін "банківська таємниця", прошу вибачення. Я мав на...

Далеко не во всех. Ваш банк скорее исключение. Я правильно Вас понял. Речь идет именно о страховании жизни. Просто такой общераспространенный вид страхования оказался очень кстати при кредитовании. При этом по общему правилу, выгодоприобретателем является банк-кредитор. Хотя, как мы видим, "Эталон" уже пошел дальше.

Цитувати

Sergit

Sergit

25.08.2005 11:27:00

Ок, припустимо то те саме. Тоді питання поставимо так: чи є сенс самому добровільно страхуватись за програмами, які пропонують страховики спеціально для позичальників? Чи хтось вже страхувався на таких умовах?

Цитувати

Денис

Денис

25.08.2005 12:23:00

Не совсем понятен вопрос: "Чи є сенс?" А разве у Вас есть выбор? По-моему, у всех банков обязательным условием является страхование жизни заемщика, чтобы в случае смерти или потери трудоспособности вернуть остаток задолженности по кредиту. Смысл тут очевиден.

Цитувати

Raven

Raven

25.08.2005 12:39:00

У УкрСиба - обязательно только квартиру страховать. (я тоже там брал кредит, знаю).
А вот в Райффайзене год назад начинал оформляться - так там аж 3 вида страховок обязательны были (квартиру, жизню и титульное страхование права собственности)...

А вообще, Sergit, идея о старховании жизни - хорошая, я раньше думал - обязательно застрахуюсь как возьму кредит. Теперь вот мысль вернулась... ;)

Цитувати

Sergit

Sergit

25.08.2005 15:16:00

Я теж почав цікавитись страхування, поспілкувався зі знайомим, який має програму в AIG. Є багато нюансів. Шановний Рейвене, якщо будете щільніше цікавитись програмами страхування, будь-ласка, поділіться на форумі, або напишіть мені на email.

Цитувати

Raven

Raven

25.08.2005 15:26:00

Sergit, якщо буду мати якусь додаткову інформацію з цього питання, обов"язково напишу на форумі.
З повагою,

Цитувати
1 2 3 4 ... 4
Архів