jolka
01.06.2012 14:00:22
Большое спасибо за исчерпывающий ответ. Конечно, момент того, что государство будет переводить 13% заемщику очень и очень смущает. Лично мне кажется, что после Евро-2012 и выборов будет все печально в стране и этой компенсации, в самом лучшем случае, видать с огромной просрочкой. Было б совсем другое дело, если бы средства переводились напрямую в банк
ukrserg
07.06.2012 08:15:04
Ми були однi з перших, хто подав всi документи. Так як всi хотiли прозвiтуватись, що програма запрацювала в травнi, 31 травня з нами пiдписали договiр про майновi права Київмiськбуд i вiдбулось рiшення Ощадбанку про видачу нам кредиту(за умовами банку перший внесок складав 20%). Все було швидко i всi чиновники були аж занадто ввiчливi. Приїхав телеканал iнтер, всi прозвiтувались, що все ок, програма запрацювала. 8 червня мали пiдписати тристороннiй договiр i договiр з банком. Але вже 5 червня зателефонували з банку i сказали, що рiшенням правлiння банку умови були змiненi!!! I перший внесок вже 25%(в постановi написано до 25%). В банку поперднє рiшення (про надання нам кредиту з першим внеском 20%)нам не дали!!!! А дали з 25%. Пiдняли кiпiш, написали заяву на правлiння. Чекаємо...
Програма тiльки почала працювати, а з боку банку вже вiдбувся "кидок"...
Якщо хтось займається цiєю програмою - напишiть як просувається справа...
glory_a
09.06.2012 19:04:09
Я подготовила все документы по этой программе и принесла в фонд. Но оказалось, что мой дом не включен в список объектов, которые идут по программе 3%. Предложили подождать финансирование по программе 30/70. Если до конца лета результата не будет, буду подавать на 3%. И первый взнос сделаю по максимуму, чтобы если будут непонятки с возмещением процентов, то чтобы мои убытки были как можно меньшими. Но в любом случае это более выгодный вариант чем брать у застройщика по полной цене.
alisonya
12.06.2012 11:26:05
glory_a, а какой дом вы хотите? по-моему 70/30 выгоднее.
ukrserg
12.06.2012 13:49:11
Зi слiв працiвникiв Київмiськбуда по програмi 30/70 будуть квартири вiд 90кв. м.
alisonya
12.06.2012 14:34:17
ще були двокiмнатнi на Хорольськiй - близько 75 м
програма 70/30 розрахована, на тих людей, що вже мають житло, але затiсне для своєї сiм`ї. 3% iпотека - на молодi сiм`ї, що не мають нi житла, анi коштiв на його придбання. якщо є грошi на 70% або малогабаритне житло на продаж, 70/30 набагато вигiднiше, тим бiльше iпотеку дають максимум на 58 метрiв, яка б не була велика сiм`я. враховуючи величезний ризик того, що вiдсотки перестануть компенсувати одразу ж пiсля виборiв, 3% iпотека просто трохи краще, нiж нiчого, хоча б тим, що цiни на житло в програмi нижчi, нiж у вiльному продажу - бодай якась економiя
alisonya
12.06.2012 14:37:49
в iпотеку Київмiськбуд дає 1- i 2-кiмнатнi квартири на Позняках i Хорольськiй.
Лiко дає 1- i 3-кiмнатнi квартири в програму 70/30, 2-кiмнатнi, начеб-то, закiнчилися
glory_a
12.06.2012 14:53:07
Я хочу однокомнатную в Лико-Холдинге, на Симоненко 5-А. Но там пока нет финансирования по 30/70.
alisonya
12.06.2012 16:19:57
Думаю, есть смысл подождать. ликовские квартиры уж точно никуда не денутся. весь дом идет по программам - 70/30 и кредит под 10,75%. для участия в 3% ипотеке ни один ликовский дом не прошел комиссию. на фоне 3% ипотеки кредипт под 10,75%, ясное дело, популярностью не пользуется (сама вчера спрашивала). так что если не через 70/30, то никак вообще. расслабьтесь. дом, оттого что вы вложите сейчас все деньги и будете до сдачи сосать лапу, все равно раньше не построится. а если еще и в долги надо влезать, то - уж точно - чем позже, тем лучше.
glory_a
02.07.2012 08:16:03
Квартиры на Симоненко 5А убрали с продажи. В сентябре обещают пустить в продажу Ломоносова 48А. Правда там планировки 1-комнатных мне не нравятся. Поэтому решила не ждать и купила себе за те же деньги двухкомнатную в Украинке ЖК "Stugna House", среди соснового леса, с окнами на запад. Довольна как слон. Там сейчас акция, при оплате 100% цена за 1 кв. м 6300грн. Есть много двухкомнатных квартир. Обсуждение здесь http://realt.ua/Forum/0.php?IDF=5&IDT=7100&cpg=1