qqwweerrttyy
13.04.2012 11:50:30
Срок подписания договоров купли-продажи, касаемо нашего дома, еще не наступил. Я подписывал предварительный договор на покупку конкретно-определенной части жилого дома и, честно говоря - если застройщик обеспечит выдел части жилого дома из общей долевой собственности (ст. 364 Гражданского кодекса Украины) или все сособственники жилого дома не будут против осуществить раздел общей долевой собственности (то есть - дома) в соответствии с частями каждого (ст. 367 Гражданского кодекса Украины) - отсутствие формулировки "квартира" меня вообще не будет волновать.
Если застройщик просрочит выполнение своих договорных обязательств - я начну волноваться. И волноваться я буду профессионально. Но по состоянию на сейчас формальных оснований для претензий - нет.
Fedya
13.04.2012 12:34:26
qqwweerrttyy, те що Ви уклали попереднiй договiр i передали кошти на будiвництво не означає, що Ви автоматично стали спiввласником житлового будинку.
qqwweerrttyy
13.04.2012 12:52:21
Федя, я не писал, что стал сособственником жилого дома.
Fedya
13.04.2012 13:06:37
"общая долевая собственность" это к чему?
qqwweerrttyy
13.04.2012 14:18:09
Вiдповiм Вашою рiдною мовою.
Якщо вид об`єкту будiвництва (щодо якого вiдповiдною кiлькiстю фiзичних осiб укладено попереднi договори купiвлi-продажу частин житлового будинку № 1б та житлового будинку № 1г по вул. Матросова у мiстi Iрпiнь) буде змiнено на «Будинки багатоквартирнi пiдвищеної комфортностi, iндивiдуальнi» (Код 1122.2 Державного класифiкатора будiвель та споруд ДК 018-2000) – забудовник (а де-юре – фiзична особа, яка "будує" цi будинки i з якою укладенi нашi попереднi договори) пiсля отримання права власностi на будинок буде продавати нам квартири.
Якщо об’єкт, завершений будiвництвом, так i залишиться iндивiдуальним житловим будинком, продаватися будуть не квартири, а, власне, частини житлового будинку. Вiдповiдно – будинок буде мати правовий статус об’єкту спiльної власностi (Глава 26 Цивiльного кодексу України). Внаслiдок того, що в нашому випадку частини кожного майбутнього спiввласника є визначеними, матиме мiсце спiльна часткова власнiсть, а не спiльна сумiсна власнiсть. Всiх обмежень та незручностей такого правового статусу частин об’єкту нерухомого майна я описувати та коментувати не буду – буде бажання – самi прочитаєте в кодексi. Але усунути цi обмеження та незручностi можна шляхом або "видiлу часток iз майна, що є у спiльнiй частковiй власностi" (ст. 364 ЦК України), або "подiлу майна, що є у спiльнiй частковiй власностi" (ст. 367 ЦК України).
Наскiльки я розумiю, Фєдя, Ви не є особою, яка має вiдношення до тих, хто має бажання жити у будинках 1б та 1г i за цих пiдстав спiлкується на цiй гiлцi форуму. Якщо це дiйсно так – прошу Вас висловлювати песимiстичнi прогнози в iнших вiдведених для цього "мiсцях".
Тих, хто каже, що все буде погано, всюди вистачає i без Вас.
YuryRed
13.04.2012 14:25:02
HeLgA, предлагаю тут эту тему больше не развивать.
Считаю что в нашей стране задержка документов - это норма.
Риски есть, и от них никто не застрахован. Если боитесь рисков, лучше не инвестируйте в такое строительство.
Статья, которую вы привели, очень низкосортная. Никаких фактов нет. И никакой новой для меня информации тоже нет.
Если вы срочно хотите купить квартиру, просто всзвесьте для себя все "за" и "против" и принимайте какое-то решение.
Если остались вопросы, пишите в личку. Могу дать свой телефон в личке, позвоните, пообщаемся.
Fedya
13.04.2012 17:06:10
Квертi,
1. це самочинне будiвництво, якщо якимось дивним чином iндивiдуальний будинок не стане багатоквартирним
2. самочинне будiвництво неможливо подiлити або видiлити, юридичну сторону такого подiлу чи видiлу уявляєте?
3. мене зацiкавили iншi будинки будсфери, тому i на цьому форумi, є бажання придбати квартиру в iрпенi
4. де i як менi висловлюватись не вам вирiшувати
5. утикання менi рiдною українською мовою додає вам лише мiнусiв
Бажаю всiм отримати якнайшвидше право власностi на квартири.
qqwweerrttyy
13.04.2012 17:22:18
Простите, Федя, на Вашу чушь больше отвечать не буду.
semenovich
13.04.2012 17:27:38
Яскравий приклад тролiнгу! Не звертайте уваги на повiдомлення Fedya - нехай сам iз собою розмовляє...
fantasy198
17.04.2012 09:40:56
Добрый день всем соседям)))
Кто был на стройке последнее время, какие есть здвиги?