nor
14.06.2009 16:44:07
Скажите, а есть на форуме кто-то из инвесторов третьего дома, кто уже просмотрел свою квартиру недавно на предмет недоделок МЖБ ? Если кто-то смотрел и обнаружил недоделки, зафиксировал их и потребовал от МЖБ их устранить, то какие СРОКИ на устранение этих недоделок Вам обещал МЖБ ?
Расскажите об этом, пожалуйста.
Kicker
14.06.2009 16:59:08
Я был, после просмотра вам дают такую себе анкету, куда вписываете недоделки. Вот по поводу сроков я не уточнял - мне не горит... Там правда есть пункт, где нужно указывать время следующего прихода. Т. е. это время по идее и будет тем временем, когда ваши недоделки должны быть устранены. Я этот пункт оставил пустым - я и сам не знаю, когда смогу снова зайти...
nor
14.06.2009 17:02:40
Спасибо за информацию. А какие недоделки Вы написали ( и, естественно, желаете же, чтоб их устранили )? Чтоб мне потом при просмотре хоть знать, на что обратить внимание...
Kicker
14.06.2009 18:33:46
Вопрос хороший - я бы предложил всем кто был на просмотре, написать о существенных недоделках. Так нам всем проше будет ориентироваться.
Что касается меня, то я не мастак в подобных вопросах... Но что думал, то скажу.
Стяжка вроде положена нормально.... Нормальная цементая стяжка, без трещин, то что не везде гладкая - так все равно самовыравнивающее нужно потом ложить, я так полагаю... В любом случае с уровнем по всей квартире не пройдешь, да и не будут они стяжку менять или выравнивать 2 см перепады. Штукатурка вроде ровная, но запесочена - кошмар. Пальцем водишь, штукатурка сыпеться... Ну, опять таки, переделать не заставишь... Т. е. в процессе ремонта грунтовать нужно 3-мя слоями :). В стенах сильных изменений не видел - где штукатурка, там ровные... В результате в качестве недостатков указал:
1. Арматура выглядывала в одном месте в комнате. Ну это самый банальный недостаток, что называется, ежу понятно - арматуру срезать, потом заштукатурить.
2. На одной из труб был краник, на другой нет. Ну доставят краник и все
3. Монолитная стена (она штукатуриться не должна, насколько я понял) отшлифована плохо. Если ложить беспесчанку, нужен будет толстый слой. Т. е. стену дошлифовать.
Ну собственно и все. Розетки - вроде в достаточном количестве. Ну я не фанат, на кухне по 12 розеток мне не надо. Собственно, больше ничего и не писал. А вы, уважаемые инвесторы, пишите, что кто нашел. Может, и я себе такое найду :)
nor
14.06.2009 18:48:32
Да... жаль, что в полу перепады... А так - вроде бы из Ваших недоделок ничего страшного не видно. Лишь бы штукатурка не посыпалась потом, при ремонте... Но будем надеяться на лучшее. Я посмотрю свою однушку в конце июня и напишу результаты.
Интересно, а ключи от квартир ну хотя бы к октябрю мы получим ? Вроде мне на словах обещают по телефону и в отделе продаж, и в отделе по работе с инвесторами, что к октябрю-таки дадут ключи. В отделе по работе с инвесторами вообще сказали, что БТИ уже квартиры обмеряло ! Если я правильно понимаю, то это значит, что БТИ осталось только на бумаге оформлять техпаспорта ( то есть уже не тратить время на обмер квартир дома). А это ускоряет процесс выдачи ключей.
Kicker
14.06.2009 18:54:57
Одну секундочку, nor, Вы меня неправильно поняли - Я НИКАКИХ ПЕРЕПАДОВ НЕ ЗАМЕТИЛ. Написал я в том смысле, что может они и есть, но проверить их наличие очень сложно - нужно ходить с уровнем. И потом, даже если я увижу, что пол неровный, вряд ли кто-то будет его исправлять. Вот что я хотел сказать. А так на вид стяжка вроде качественная, думаю, все должно быть OK :) Хотя если кто из других инвестров подойдет к вопросу более тщательно и заметит большие неровности - пишите, плиз, будем рады обсудить.
nor
14.06.2009 19:16:18
Классно ! Спасибо Вам за информацию. Я, если честно, почему-то надеюсь, что все будет хорошо ( а иначе, если не надеяться, то что ж остается-то ?). Ведь стяжку и штукатурку ( а они, по-моему, главная, тяжелая, большая и грязная работа в квартире ) разве МЖБ переделывать будет ? Так что хочется верить, что с этим сильно проблем при осмотре не будет. А краники - ах, если б только с ними-то и были проблемы...
snap
14.06.2009 20:36:31
Спроб на створення ОСББ ми матимемо багато, але бажаючих це робити з кожним разом буде все менше! Переконаний, чергова байдужість, що має свій вираз у неспроможності зробити елементарний внесок, як то постукати сусіду та відвідати загальні збори мешканців, позбавить ентузіазму навіть тих, хто готовий на етапі заснування ОСББ докласти значних зусиль.
Тому, спробу здійснення підготовчих робіт та проведенню установчих зборів нашого об’єднання я пропоную зробити останню і водночас успішну.
ОСББ має бути засновано влітку!
В цей період, звичайно, всі звикли приділяти час відпочинку, але водночас наявність вільного часу влітку дає нам можливість розпочати і завершити процес створення та реєстрації ОСББ.
З чого починати?
У вівторок 16 червня разом з представниками консультаційного центру по створенню ОСББ ми проведемо семінар для всіх, хто готовий здійснити свій посильний внесок у створення нашого об’єднання.
Час заходу – 18.30. Місце проведення – готель «Театральний».
З 16 по 21 червня оберемо дату проведення установчих зборів та розподілимо завдання між всіма нами, зокрема особливу увагу треба приділити: підготовці пояснювальних матеріалів та їх поширенню серед мешканців будинку, підготовці Статуту та оформленню інших необхідних документів, організації проведення установчих зборів та реєстрації ОСББ, іншим питанням.
____ липня (або ___ серпня) проводимо установчі збори.
Після цього реєструємо ОСББ та оформлюємо право власності на прибудинкову територію.
До зустрічі.
БУТИ чи НЕ БУТИ?
Сусіди, будь-ласка, залишайте повідомлення на НАШОМУ сайті (голосієво. нет. юа) чи ви будете на семінарі у вівторок. Нам потрібно знати точно кількість людей для відповідного облаштування аудиторії!!!
snap
14.06.2009 20:38:59
Ч.1
БУТИ чи НЕ БУТИ нашому ОСББ?
Шановні сусіди!
Досвід Києва та інших міст України говорить про те, що врешті мешканці активізовуються і створюють об’єднання співвласників. Проте, на жаль, рішення про це приходить тоді, коли часто вже буває занадто пізно. Люди усвідомлюють, що «щось треба робити», коли бачать зелений паркан поблизу їх будинку, який сигналізує про початок підготовки будівництва нової багатоповерхівки під їх вікнами, коли поблизу дитячого майданчику встановлюють алкогольну лавочку, а відповідний контингент клієнтів розміщується в пісочницях та на дитячих гойдалках, коли приміщення в будинку здається під аптеку, яка торгує трамадолом і приваблює десятки «паціентів» в день, які часто фінансову «допомогу» на свої «ліки» здобувають далеко не відходячи від місця розташування своєї «лікарні», коли з’ясовується, що ЖЕКи розбазарили всі нежитлові приміщення і тепер для того, щоб зробити колясочну необхідно для цього купити місце на території, яка колись належала самім же мешканцям, або ж пройти цілу чергу судових процесів та інстанцій.
Чи ми підемо цим шляхом чи іншим покаже час.
Ще раз від себе для чого нам ОСББ.
1. ОСББ – гарантія мешканців будинку захистити свій життєвий простір. У разі створення, ОСББ має право на отримання документів на право власності на прибудинкову територію.
Ніхто не зможе побудувати багатоповерхівку, магазин чи поставити чергову алкогольну лавку на нашій території!
2. ОСББ має достатньо широкий простір для вибору принципів господарювання. Так, воно може передати свій будинок на баланс та обслуговування будь-якій приватній чи відомчій житлово-експлуатаційній установі, або ж комунальному ЖЕКу, може укласти з ЖЕКом договори лише на деякі послуги, може самостійно проводити повне обслуговування житла, укладати прямі договори з “Київенерго” та ”Водоканалом”.
Якщо мешканців не влаштовуватиме якість послуг приватного ЖЕКу, його тарифи, ОСББ може поміняти його на інший, або ж здійснювати господарську діяльність самостійно!
3. ОСББ наближує мешканців до контролю за наданими послугами, дає змогу контролювати їх якість. Через об’єднання мешканці можуть брати участь у керівних органах самостійно, або через своїх представників впливати на рішення його керівних органів.
4. ОСББ, в нашому випадку – це оптимізований та обґрунтований тариф. Оскільки ОСББ є неприбутковою організацією, закон звільняє ОСББ від сплати податків. По-друге, ми самостійно можемо визначати які послуги нам необхідні і в яких обсягах, а які ні, якого управителя нам наймати, в який спосіб і за які кошти. У разі самостійного господарювання, ОСББ не сплачуватиме дивіденди власникам комерційних ЖЕКів і не формуватиме їм прибутків.
Кошти ОСББ – це можливості виключно для нашої громади!
5. ОСББ - це заощадження та бюджет розвитку. У разі наявності залишків грошових коштів ОСББ може накопичувати їх для поточних та капітальних ремонтів будинку, покращення благоустрою прибудинкової території.
snap
14.06.2009 20:41:26
хм... читати мої попередні повідомлення потрібно у зворотньому порядку )