flex
15.08.2006 11:19:00
2Мусик.
А вы сами таких видели?
Впервые пришлось общаться с риелтором и за две недели пока негативные впечатления. Ничего нормального пока не нашли, и вобще смешно говорить про то количество просмотров которые мне организовала. Я самостоятельно поработав с газетой 1 час нашел пару-тройку вариантов и договорился про просмотры. А сегодня мне она звонит и заявляет что ничего нету, осталась только троещина. (И это после выхода нового авизо, и при том что параметры поиска достаточно свободные). Я просто в шоке.
flex
15.08.2006 11:25:00
2 Мусик
Тут увидел такое:
>>Мне лично попались замечательные Грамотные проффесионалы.
А контакты этих проффесионалов намылить можете. Может и мне пригодится.
kyi (at) bigmir.net
xonix406
15.08.2006 13:04:00
to flex
зачем Вам "проФФесионалы"??? случай, который Вы описываете, не просто показательный - это НОРМА для наших риэлторов
мусик
15.08.2006 15:33:00
to flex : запросто только не знаю какое у вас мыло, намыльте мне - я отвечу. Может мне просто повезло с риелтером.
ric
16.08.2006 08:17:00
YarikDnepr: Я бы с большим удоволствием риелтеров бы обижал физически. Каждый день перед работой,...
оставь мыло. я риелтер. будешь осуществлять свою мечту. тебя в детстве видно обижали?
flex
16.08.2006 10:46:00
Так вон же мыло в предыдущем посте есть.
kyi (at) bigmir.net
Maksym_Kozub
20.08.2006 14:40:00
Є одна дуже проста річ, яку варто було б зробити. Але зробити це майже неможливо, бо я уявляю собі, як протестуватимуть наші брокери. Треба було б _зобов`язати_ зазначати в усіх оголошеннях або ціну продажу квартири вже з урахуванням усіх відсотків посередників з боку продавця (якщо вже в нас такий дурний ринок, що посреднику продавця платить покупець, — а в тому, що так не повинно бути, я підтримую Оганесяна), або зазначати "плюс стільки-то %). Тоді не було б таких ситуацій, я кзараз. Я хочу купити квартиру в межах певної суми. Припустімо, 50000 доларів як абсолютний максимум. Я бачу три оголошення в "Авізо". В усіх трьох стоїть ціна 48000 доларів. Тільки одне — від господарів квартири № 1, друге — від посередників, що продають квартиру № 2 за свої 2,5%, а третє — від посередників, що продають квартиру № 3 за 5%. Я цього, звісно, не знаю. Дзвоню за третім оголошенням — і дізнаюся, що витратив час даремно, бо сума перевищує мій максимум. Тихо лаюся й Дзвоню за другим, щоб, поїхавши на перегляд і виявивши купу проблем з документами тощо, витративши час на це все, тільки тоді подзвонити за першим. А якби я бачив чесну цінову інформацію, то за першим оголошенням подзвонив би одразу.
Тоді й не буде проблем на кшталт (Андрей12, 09.06.06, 14:40):
Negative:
А почему бы сразу не указать в объявлении, что цена квартиры не 50000 тысяч,...
--------------------------------------------------------------------------------
Так так и пробуем делать и делаем. В коммерческой недвижимости это работает, в квартирах только в дорогих. В типовых 1,2-х это не конкурентно
способно в рекламе, т. к. коллеги выставляют цену без комиссионых.
Все буде конкурентно, якщо змусити _всіх_ зазначати реальну ціну.
Крім того, посередники повинні б зазначати, що вони посередники (так, як це робиться на realt.ua :)). Тоді буде зрозуміло, до чого готуватися.
Цих двох правил мені особисто було б мінімально достатньо, щоб діяти як покупець у ситуації, коли ринок переповнений посередниками, які мені особисто не потрібні. Я особисто не хочу замовляти їхні послуги. Я знаю одне агентство, брокери якого допомагають мені шукати квартиру. І то не тому, що я не готовий читати "Авізо" тощо, а тому, що в оголошеннях стільки "води" (посередники продавця, що приховують важливі деталі, тощо), що я вже не можу марнувати на це час. Мені не потрібна їх "відповідальність"(так, Едуарде, міфічна!) брокера за чистоту документів. Я вмію сам їх перевіряти, а крім того, квартира купується в кредит, і документи дуже уважно перевірятиме банк. (До всього, цей банк не перший місяць є моїм клієнтом, я спілкуюся з цим банком в тому числі й на рівні його першої особи, і знаю, що цей банк допоможе мені в усіх "технічних" питаннях, якщо вже у мене виникнуть такі питання.) І все зводиться до того, що на початку літа ми вже змушені були орендувати квартиру, бо стара оренда закінчувалася, а купити не встигли, бо я провів не один день у переглядах квартир, з якими все закінчувалося кількома варіантами:
"Ой, извините, мы сами не знали, что хохяин из своей гостинки "студио" сделал" (брокер № 1)
"Ой, извините, мы сами не знали, что перепланировка не узаконена и хозяева её узаконивать и не собираются) (брокер № 2 — "серйозне", відоме агентство; це вже зустріч, коли збиралися давати задаток і на якій, нарешті, з`явився техпаспорт; перепланування ж насправді за новими Правилами можна було оформити, але господарі цим не займалися, а брокери, очевидно, просто нре звертали на це уваги)
Це були приклади розмов із брокерами продавців, а от те, що вийшло, коли я прийшов до агентства, що є у нас, здається, найбільшим і найвідомішим, входить до всsх можливих асоціацій і вважається "професійним": "Ой, извините, мы не знали, что тут такая дикая планировка — вход в кухню прямо из комнаты и т. д.".
Maksym_Kozub
20.08.2006 14:57:00
Тобто висновок один: мені особисто, як грамотному покупцю, готовому працювати з інформацією, українські "брокери" як елемент ринку, скоріше за все, й не були б потрібні взагалі; якщо вже ринок ними переповнений, то я хочу уникнути марнування часу за рахунок відсутності в оголошеннях інформації про реальну ціну (див. на початку) і безграмотності українських "брокерів".
І абсолютно згоден з Negative (08.06.06, 19:04):
--------------------------------------------------------------------------------
Как только продавец будет оплачивать услуги брокера то:
1. Он крепко подумает стоит ли ему отдавать 5% от стоимости квартиры за то что брокер разместит в авизо бесплатное объявление или может сделать это самому. А так же сам расклеит на столбах объявления "Продам" и почитает объявления "Куплю".
2. 80% брокеров пойдет работать кассирами в супермаркет, кондукторами в троллейбус и т. п., где нужны рабочие руки и не нужны мозги
3. Оставшиеся 20% брокеров будут настоящими профессионалами, которые не будут бояться подписать договор и нести ответственность по нему, оказывать качественные услуги за адекватное вознаграждение, и просто дорожить своей репутацией.
watu
02.10.2006 23:31:00
л-ю-д-и, вы заметили что это самая "жаркая тема" - "как кинуть брокера". А давайте обсудим как кинуть врачей, стоматологов, учителей, менеджеров, водителей, юристов...... и т. д. Ваши зароботки мы не обсуждаем, потому что многие из вас и сами не знают чего они стоят. Получили копеечку - и в норку, и "обсираем" соседа, что-бы на тебя не подумали. Я брокер. И знаю, что наша проблема в том, что нет у нас образования, экзаменв, тестов, законов и т. д., которые отсеивали бы "любителей", я сам от них страдаю так же, как и водитель на дороге от коллеги, который мешает ехать неумея, но пробуя. А насчет размера гонорара, то в мире у нас один из самых низких. Проблема наша в том - что мы ХОХЛЫ (без обьяснения). Слово не воробей...., и действия и обиды не вернуть. Думайте, что делаете и что говорите, учитесь быть Людьми. А насчет брокерских денег - пойдите сами в брокеры, увидите. Удачи.
Иван
03.10.2006 06:54:00
watu : вот пока вы в своей профессии не будете нести никакой финансовой иили юридической ответсвенности за свои действия или бездействия, до тех пор и будет к вам такое отношение. Такого числа случайных и некомпетентных людей как в вашем деле нет больше нигде.