Киево-Святошинский р-н, м. Боярка ул. Колхозна 23/3

MilaVas

MilaVas

03.07.2011 18:36:12

HelenMarlen: Не знаю, о каком собрании шла речь в связи с получением свидетельства.
У нас договор...

Здравствуйте HelenMarlen, приятно, что вы уже с нами, довно вас не было.

Свидетельство про право собственности ещё никто не имеет, поскольку только 29.06.2011. БТИ приняло пакет документов на оформление техпаспартов (точнее ЗАСТРОЙЩИК оплатил эту услугу БТИ, соответственно с этой даты БТИ начнёт что-то делать- и на это у него есть 30 дней, но вроде как обещали отдавать частями).
2. И самое главное Застройщик утверждает, что не может сделать свид. собст.(в связи с новым законодательством), т. е. по независим от них причинам.
Или может в случае оформл. нот. зав. довер.(я ранее об этом писала)

По поводу документов, которые на руках: на сколько я знаю, то довидку у всех забрали(якобы для подтверждения собственников в местных органах "самоврядування", вместо них выдали акт приёмка-передачи квартиры, и соответсвенно большая часть инвесторов уже подписали(т. к. хотели побыстрее получить долгожданное свидет. собств.)

По поводу стоянки -согласна надо дожимать ЗАСТРОЙЩИКА и срочно.
Котельню-испытывали, газ - я так понимаю, надо просто собрать людей, лифты-утверждают, запустят после сдачи в Жек, а в Жек не могут сдать пока не выдали свид. собств.(и люди не заселились)-вообщем пока как-то вяленько.

Цитувати

Руслан-113

Руслан-113

04.07.2011 07:04:25

СВIДОЦТВО ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТI
Гадаю працiвники БТI мотивують необхiднiсть довiреностi вiд iнвесторiв пунктом 2.4. Тимчасового Положення про порядок державної реєстрацiї права власностi та iнших речових прав на нерухоме майно, згiдно якого:
Пiд час подання заяви про державну реєстрацiю прав фiзична особа повинна пред`явити паспорт або iнший документ, який унеможливлює виникнення будь-яких сумнiвiв щодо цiєї особи, а у разi подання заяви представником фiзичної чи юридичної особи - паспорт або iнший документ, який унеможливлює виникнення будь-яких сумнiвiв щодо цiєї особи, та документ, що пiдтверджує його повноваження дiяти вiд iменi таких осiб.

В iнших нормативно-правових актах я нiяких подiбних застережень не памятаю.

Особисто я не зовсiм згоден з такою позицiєю працiвникiв БТI.
Оскiльки, трактую даний пункт так: документом, що пiдтверджує повноваження представника Забудовника дiяти вiд iменi iнвесторiв є Договiр про ФФБ, в якому Довiритель фактично надав згоду Забудовнику дiяти вiд його iменi, в тому числi щодо оформлення свiдоцтва про право власностi.
Це, що стосується подачi заяви про державну реєстрацiю права власностi (оформлення свiдоцтва).

Ранiше було зазначено, що згiдно законодавства, Правил ФФБ - свiдоцтво про право власностi виготовляється силами Забудовника та за його рахунок.

Разом з тим бюрократiю в нашiй державi нiхто не вiдмiняв. Тому, якщо це принципова позицiя БТI, необхiдно миритися або їти в суд. Звичайно питання не варте, щоб його вирiшувати в судовому порядку. Залишається видавати довiренiсть або їхати до БТI самостiйно.
Правда, вiдвiдувати БТI необхiдно буде принаймнi двiчi. Перший раз для подачi заяви про реєстрацiю. Другий раз - для отримання свiдоцтва. I це, якщо не виникнення якихось формальностей, при яких необхiдно додатково навiдуватися БТI ще раз-два.
Для мене, як юриста, залишається цiкавим питання: навiть у разi необхiдностi самостiйно iнвестору потрiбно самостiйно подавати заяву та отримувати свiдоцтво, то чому вiн повинен i сплачувати мито за державну реєстрацiю. Якщо в законi чiтко прописано, що сплачує забудовник.

Цитувати

Руслан-113

Руслан-113

04.07.2011 07:12:31

На днях мiй колега має бути в Києво-Святошинському БТI. Попрошу його дiзнатися iнформацiю з перших рук. Звичайно викладу на форумi.

Цитувати

Руслан-113

Руслан-113

04.07.2011 08:15:13

СВIДОЦТВО ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТI
У разi вiдмови видачi довiреностi необхiдно буде:
1. приїхати в БТI подати заяву про державну реєстрацiю
2. приїхати в БТI забрати свiдоцтво, поїхати в мiську раду, пiдписати свiдоцтво (пiдпис, печатка)
3. приїхати в БТI, вiддати свiдоцтво для оформлення витягу про державну реєстрацiю права власностi
4. приїхати в БТI забрати свiдоцтво.

При подачi заяви необхiдно сплатити мито в розмiрi 72,00 грн. (питання залишається вiдкритим: по законодавству платити має забудовник, офiцiйної позицiї забудовника я не знаю)

Цитувати

Руслан-113

Руслан-113

04.07.2011 08:18:23

72,00 грн. - це офiцiйне мито за бланк свiдоцтва про право власностi.
Крiм цього БТI справляє плату за державну реєстрацiю права власностi. Ця плата становить 200-250 грн.

Цитувати

MilaVas

MilaVas

04.07.2011 10:36:10

Руслан-113 спасибо за нужную информацию.

Как мне кажется, это всё таки нежелание застройщика(умело завуалированное)и в плане финансовом экономия у них выходит неплохая 140*300=42 000.

Даже если подтвердиться, что БТИ действительно "хочет видеть каждого", надо настаивать, чтоб ЗАСТРОЙЩИК оплатил все фин. издержки(соответственно те у кого акты)так как это он(застройщик) сделал с тех паспортами. А мы уже выполним "бумажную работу".

Цитувати

жестокий

жестокий

04.07.2011 14:46:56

Всем здрастье.
Кому нужно ТВ спутниковое около 80 руско-украинских каналов обращайтесь (097)103-00-03;222-74-26 Сергей (дешевле чем везде). Сам мониторил.
Заказал у них, остался полностью доволен, поставили быстро и качесвено на 2 тв.
P.S. Вчера прошолся вокруг дома насчитал 12 балконов установленых.
И еще одно интернетом доволен уже пользуюсь неделью. Скорость отличная и пока небыло ниодного збоя.

Цитувати

M_A_A_L

M_A_A_L

05.07.2011 05:21:04

а мы были очень неприятно удивлены, когда увидели у выезда выброшенные остатки плитки (возле малины). Причем скложилось впечатление, что ее там не просто выбросили, а еще и равномерно распределили по газончику. Ужас. Люди, ну будьте ж людьми, уберите за собой.

Цитувати

MilaVas

MilaVas

05.07.2011 11:30:39

Руслан-113: СВIДОЦТВО ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТI
Гадаю працiвники БТI мотивують необхiднiсть довiреностi...

Для мене, як юриста, залишається цiкавим питання: навiть у разi необхiдностi самостiйно iнвестору потрiбно самостiйно подавати заяву та отримувати свiдоцтво, то чому вiн повинен i сплачувати мито за державну реєстрацiю.

Якщо в законi? чiтко прописано, що сплачує забудовник.
Руслан, а можете указать какой именно закон?

Цитувати

Руслан-113

Руслан-113

05.07.2011 14:54:37

Обовязок забудовника оформити свiдоцтво про право власностi закрiплений в: 1) ст. 19 Закону України "Про фiнансово-кредитнi механiзми i управлiння майном при будiвництвi житла i операцiях з нерухомiстю;
2) Правилах Фонду фiнансування будiвництва, затверджених "Днiпробуд";
3) Договорi про участь у ФФБ.

Цитувати
<< 106 107 108 109 110 ... 142
Архів