Oksik_
19.04.2012 07:09:57
Доброго дня усiм! Дякую що вiдгукнулися на мої коментарi.
Звiтую: сьогоднi телефонувала в ДАБК м. К;иєва, уточняла на рахунок лiцензiї, проте нiчого конкретного сказати не можу, оскiльки самої лiцензiї менi рiелтор не скинула, в декларацiї є лише номер, а для того щоб перевiрити її менi потрiбно знати код ЄДРПУО, можливо у когось лiцензiє є на руках напишiть будь ласка менi цей номер Лiцензiя вiд 29.09.2011 р. АВ № 588829, а також вiд 09.03.2011 р. АГ № 575056.
На рахунок розбiжностей з Мiнiстерством менi сказали, що це може бути помилка в бланку, якi є стандартними i виконавець просто не помiняв назву, проте мене ця вiдповiдь аж нiяк не задовольнила, тому чекаю вiд вас код ЄДРПУО)))
Є Указ ПУ вiд 08.07.2011 р. № 742/2011 р., коли остаточно Мiнрегiонбуд став Мiнрегiоном, а отже i в декларацiї мало би значитися Мiнрегiон оскiльки видана лiцензiя вiд 29.09.2011 р., а отже це груба помилка(((
Крiм того, на рахунок укладання договору нотарiально, менi дали зразок вже укладеного нотарiусом договору (О. С. Лагоди), знайшла грубi помилки в прописi розрахунку за квартиру в якiй валютi здiйснювалася проплата (там де мало писатися гривнi стоїть у долларах США i навпаки). Я вважаю це недопустимою помилкою, оскiльки нотарiус за це бере немалi грошi. Це наводить на двi думки: про грубу помилку нотарiуса i його непрофесiйнiсть, або про те, що це комусь вигiдно, тому будьте уважнi тi хто завiряв договiр у цього нотарiуса, уважно прочитайте кожну букву, бо вона iнодi суттєво мiняє природу договору. Ось i вiдповiдь на питання чи варто бiльше довiряти у договiр завiрений нотарiально.
Чекаю ваших коментарiв.
Fedya
19.04.2012 07:48:27
Оксiку, щодо невiдповiдностi в назвi органу, то це може бути технiчна помилка, старi бланки тощо.
вважаю, що така помилка не є пiдставою для анулювання лiцензiї.
а що по номеру ЄДРПОУ Вам будуть називати данi з лiцензiї?
Крiм того, лiцензiя на провадження будiвельної дiяльностi зi створенням обєктiв архiтектури необхiдна лише тодi, коли ведеться будiвництво обєктiв 4 i 5 категорiї складностi. На скiльки я знаю по Iрпеню будинки заявляються як 2-3 категорiї.
в наш час потрiбно i нотарiусiв перевiряти).
Oksik_
19.04.2012 08:59:56
Fedya!
Вибачте, при чому тут анулювання лiцензiї? Я навiть словом про це не промовилась, тут мова йде про те чи ця лiцензiя є чи її немає, чи це дiйсно опечатка чи нi.
На рахунок коду ЄДРПУО, я чiтко написала, що вiн менi потрiбен для того щоб перевiрити чи така лiцензiя взагалi є, оскiльки у вiддiлi продажу менi її не показали. На рахунок даних з лiцензiї, навiть не розумiю чого у вас виникли такi питання? Може вiд того що ви не маєте уявлення як вона виглядає? Це документ на бланку суворої звiтностi, в якому зазначється що певна ФО чи ЮО має право здiйснювати будiвельну дiяльнiсть протягом певного строку визначеного в лiцензiї, також в лiцензiї зазначається незалежна будiвельна органiзацiя яка проводила експертизу, наскiльки я зрозумiла в цьому випадку "Архiтектурно конструкторське бюро "ГОТИКА".
На рахунок чи потрiбна лiцензiя взагалi Ваш коментар незрозумiла? По даному об`єкту вона є, про що чiтко зазначено в декларацiї, просто уважно прочитайте.
I взагалi я людина конкретна i не люблю коли хтось не перевiривши iнформацiю пише рiзну нiсенiтницю.
Fedya
19.04.2012 10:16:33
Iдентифiкацiйний код юридичної особи 33746049
Повне найменування юридичної особи та
скорочене у разi його наявностi ПРИВАТНЕ ПIДПРИЄМСТВО "АРХIТЕКТУРНО-КОНСТРУКТОРСЬКЕ БЮРО "ГОТИКА"
( ПП "АКБ ГОТИКА" )
Мiсцезнаходження юридичної особи 04123, ВУЛ. IВАНА IЖАКЕВИЧА, 16, КВ. 14, МIСТО КИЇВ, УКРАЇНА
ПIБ керiвника юридичної особи ТИЛIК ЄВГЕН АНДРIЙОВИЧ
Iнформацiя про здiйснення зв’язку з юридичною особою тел. 433 37 66
Мiсцезнаходження реєстрацiйної справи Подiльська районна в мiстi Києвi державна адмiнiстрацiя
Дата та назва останньої реєстрацiйної дiї 15.11.2005 Замiна свiдоцтва про державну реєстрацiю юридичної особи в зв`язку з його втратою або пошкодженням
Данi про перебування юридичної особи
у процесi припинення не перебуває
Fedya
19.04.2012 10:18:16
Я зрозумiв. Ви думаєте, що тiєї лiцензiї може i не iснувати, що забудовник (пiдрядник) сам її надрукував.
"також в лiцензiї зазначається незалежна будiвельна органiзацiя яка проводила експертизу, наскiльки я зрозумiла в цьому випадку "Архiтектурно конструкторське бюро "ГОТИКА"."
Це якраз i є нiсенiтниця. Ми про лiцензiю на здiйснення господарської дiяльностi, що повязана iз створення обєктiв архiтектури ведемо мову чи про декларацiю про початок будiвництва? Термiнологiя у Вас кульгає)
У лiцензiї зазначається:
найменування органу лiцензування, що видав лiцензiю;
вид господарської дiяльностi, на право провадження якого видається лiцензiя;
найменування юридичної особи або прiзвище, iм`я та по батьковi фiзичної особи (пiдприємця);
iдентифiкацiйний код юридичної особи або фiзичної особи (пiдприємця) - платника податкiв та iнших обов`язкових платежiв;
мiсцезнаходження юридичної особи або мiсце проживання фiзичної особи (пiдприємця);
дата прийняття та номер рiшення про видачу лiцензiї;
строк дiї лiцензiї;
посада, прiзвище та iнiцiали особи, яка пiдписала лiцензiю;
дата видачi лiцензiї;
iнформацiя про наявнiсть додатка до лiцензiї (iз зазначенням кiлькостi сторiнок) з перелiком робiт.
Для iнформацiї - лiцензується дiяльнiсть, пов`язана з будiвництвом об`єкта архiтектури, який за складнiстю архiтектурно-будiвельного рiшення та (або) iнженерного обладнання належить до IV i V категорiї складностi (далi - будiвельна дiяльнiсть з 01.03.2012.
КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
вiд 5 грудня 2007 р. N 1396
Київ
Про лiцензування господарської дiяльностi, пов`язаної iз створенням об`єктiв архiтектури
Я Вас нi в чому не звинувачую, просто цiкаво, чи ДАБI по номеру ЄДРПОУ надають таку iнфу.
Oksik_
19.04.2012 10:39:38
На рахунок "Готики" перепрошую, оскiльки вона зазначається в Декларацiї, а з усiм iншим згодна оскiльки все те саме написала своїми словами, а не процитувала нормативнi акти.
Oksik_
19.04.2012 10:52:21
Розмовляла з начальником вiддiлу продажу, Свiтланою здається. Вона заспокоїла на рахунок номерацiї будинкiв, оскiльки прочитавши форум в мене виникло багато питань, сказала, що будуть будинки 20Д та 20Д/2. Також на рахунок пiд`їздiв запитала, що за номерацiя 1к,2к,3к,4к чи така є насправдi, рiелтор вiдповiла, що такого немає, це два рiзнi будинки, якi мають 1-й та 2-й пiдїзд. Рiелтора звати Олена Ф., в принципi тут теж питань немає, я заспокоїлась.
Також я запитала чрму вона менi дала всi документи по об`єкту 20Д, а не 20Д/2 в якому я i збираюся купувати квартиру, вона просто вiдповiла, що в них просто були копiї з попереднього будинку 20Д, от їх i дала. А на будинок 20Д/2 є окремий пакет документiв, якi вона обiцяла дати, якщо я дам завдаток 1000 $. А якщо з документами щось не так, то що менi тодi робити? Хто грошi буде повертати?
Також мене проконсультувала юрист i сказала, що на кожен будинок має бути окремий пакет документiв (декларацiя, проектнi документиi т. д.), виключенням є лише випадок, якщо об`єкт будується як комплекс, тодi може бути один пакет документiв, але там мають бути зазначенi всi документи.
Кадастровий номер земельної дiлянки має бути кругом однаковий, в договорi, в актi на землю, в декларацiї, це свого роду "iдентифiкацiйний код". Тому обов`язково переглядайте, щоб все збiгалося.
На рахунок ДАБI теж з своїх джерел з`ясувала, що там була опiчатка, помилка виконавця.
Fedya
19.04.2012 10:53:53
Можливо я щось не розумiю. Лiцензiя має бути у генерального пiдрядника (пiдрядника) своя, у проектантiв, експертних органiзацiй (якщо це готика) - своя. Вважаю, потрiбно всi лiцензiї перевiряти.
Oksik_
19.04.2012 11:09:18
На рахунок чи потрiбно попереднiй договiр завiряти нотарiально вiдповiдаю вiдповiдаю вiдповiдно до законодавства.
Цивiльний кодекс України, я скину головнi статтi все iнше можете зайти на сайт ВРУ вiдкрити кодекс i почитати.
Глава 23 ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРАВО ВЛАСНОСТI
Стаття 331. Набуття права власностi на новостворене майно та об`єкти незавершеного будiвництва
{ Назва статтi 331 iз змiнами, внесеними згiдно iз Законом N 3201-IV ( 3201-15 ) вiд 15.12.2005 }
1. Право власностi на нову рiч, яка виготовлена (створена) особою, набувається нею, якщо iнше не встановлено договором або законом.
Особа, яка виготовила (створила) рiч зi своїх матерiалiв на пiдставi договору, є власником цiєї речi.
2. Право власностi на новостворене нерухоме майно (житловi будинки, будiвлi, споруди тощо) виникає з моменту завершення будiвництва (створення майна).
Якщо договором або законом передбачено прийняття нерухомого майна до експлуатацiї, право власностi виникає з моменту його прийняття до експлуатацiї.
Якщо право власностi на нерухоме майно вiдповiдно до закону пiдлягає державнiй реєстрацiї, право власностi виникає з моменту державної реєстрацiї.
3. До завершення будiвництва (створення майна) особа вважається власником матерiалiв, обладнання тощо, якi були використанi в процесi цього будiвництва (створення майна).
У разi необхiдностi особа, зазначена в абзацi першому цiєї частини, може укласти договiр щодо об`єкта незавершеного будiвництва, право власностi на який реєструється органом, що здiйснює державну реєстрацiю прав на нерухоме майно на пiдставi документiв, що пiдтверджують право власностi або користування земельною дiлянкою для створення об`єкта нерухомого майна, проектно-кошторисної документацiї, а також документiв, що мiстять опис об`єкта незавершеного будiвництва. { Частину третю статтi 331 доповнено абзацом другим згiдно iз Законом N 3201-IV ( 3201-15 ) вiд 15.12.2005 }
Стаття 334. Момент набуття права власностi за договором
3. Право власностi на майно за договором, який пiдлягає нотарiальному посвiдченню, виникає у набувача з моменту такого посвiдчення або з моменту набрання законної сили рiшенням суду про визнання договору, не посвiдченого нотарiально, дiйсним.
Oksik_
19.04.2012 11:26:15
Fedya: Можливо я щось не розумiю. Лiцензiя має бути у генерального пiдрядника (пiдрядника)...
Лiцензiя має бути лише одна, максимум двi, якщо там вносились якiсь змiни. На рахунок чи надають таку iнформацiю про лiцензiю по коду ЄДРПУО, то не всiм її надають потрiбно знати до кого звернутися)))
В мене просто є така можливiсть, тому й використоую її для того, щоб уникнути рiзних ляпсусiв. Також мене консультує юрист, що працює у цiй сферi.