kupec
28.05.2013 11:54:47
Доброго всiм дня!
Я поспiлкувався з юристом, який оформлював ОСББ у Iрпенi, i є наступна цiкава iнформацiя:
1. Кiлька будинкiв можуть входити в одне ОСББ, якщо цi будинки мають спiльнi комунiкацiї. Так як в нас свiтло, вода, газ, каналiзацiя - фактично спiльнi, то нашi кiлька будинкiв можуть входити в одне ОСББ.
2. Якщо з якихось причин не вдається створити одне ОСББ (наприклад, в нас по документах рiзнi комунiкацiї) - можна створити Асоцiацiю ОСББ рiзних будинкiв. Але, поки я не бачу проблем iз п.1.
3. Землю, на якiй побудованi будинки, забудовники, як правило, дарують ОСББ. Це найбiльш поширений спосiб передачi прав власностi. Звiсно, щоб щось дарувати - потрiбно ним володiти.
Якщо земля в орендi - то її не можна передати у власнiсть нi кооперативу нi ОСББ. Це зрозумiло.
4. 7%, якi потрiбно заплатити при оформленнi договору купiвлi продажу.
Насправдi, цi 7% має платити забудовник, як податок вiд продажу нерухомостi. Звичайно, забудовник первiшує цi виплати на нас. Але, дуже важливий момент - це вартiсть одного метра квадратного, вiд якого, власне i рахують цi 7%. Ранiше, цю вартiсть визначало БТI. Тепер - приватнi структури.
Звiдси висновок - цiну за 1м. кв. можна як значно занизити, так i значно завищити.
Якщо хтось бачив на свої очi документ, в якому вказана точна вартiсть 1 м. кв. в Київськiй обл. - дайте посилання.
Дякую
gala-la
29.05.2013 09:45:17
=========ВНИМАНИЕ===========
Встреча инвесторов дома по ул. Высокая, 10а
с застройщицей Иванютой А. С.
во вторник, 4 июня, в 12:00
в офисе застройщицы по адресу Ирпень, ул. Украинская, 85
http://maps.visicom.ua/c/30.23375,50.52844,16/m/u8vrrym2t4/i/ADR3K0MYBF8RU8V6SF,u8vrrym2t5
=============================
gala-la
29.05.2013 10:20:19
Уважаемые соседи, у кого были вопросы по толщине стен, в частности, Ukka.
Пожалуйста, прочитайте страницы форума - начало вторая часть СТРАНИЦЫ 5 из сообщения vitach в 06.08.11 / 20:21 http://realt.ua/Forum/0_Forum.php?IDF=5&IDT=7035&cpg=5
и заканчивая на средине СТРАНИЦЫ 7 ключевым сообщением форумчанина kupec в 22.08.11 / 12:03
Думаю, ответы на многие ваши вопросы прояснятся.
loyirsan
29.05.2013 11:18:21
Добрый день всем! По Высокой в последнее время какой-то "движняк" наблюдается, а по Суворова - тишина. Почему у нас никаких встреч с застройщицей? У нас что? всё так плохо? Кто владеет информацией по договорам, поделитесь.
Ukka
29.05.2013 14:33:31
Галя, спасибо за ссылку, но опять же "доплачивать ничего не надо". Всегда все финансовые вопросы решаются исходя из площади, которую намеривают БТИ или аналогичные структуры. Надумай продавать, дарить, завещать все считается только от площади по БТИ и никаких +. Я была бы рада доплатить за выросшую площадь, а дарить больше 1000 у. е. совсем не собираюсь.
дима_89
29.05.2013 19:01:01
Люди что вы скажите на то, что к нашей ТП хотят подключить ёщо один дом...
Ukka
30.05.2013 11:17:42
АДВОКАТ
Свяжитесь со мной пожалуйста 097-318-44-55
kupec
30.05.2013 19:50:02
loyirsan: Добрый день всем! По Высокой в последнее время какой-то "движняк" наблюдается, а...
Щоб був "двiжняк" треба, щоб хтось "двiжував".
Я телефоную Андерсон щодня. Частину проблем вже вирiшили. Iншу - в процесi. Дещо так i не зрушило з мертвої точки. Але якщо буду дзвонити i цiкавитися тiльки я - то й не зрушить.
Стосовно пiдключення до ТП - то будуть пiдключатися 2, а не 1, будинки. Для цього сьогоднi прокидали кабелi. Саму ТП мають обладнати додатковими лiчильниками i т. д.
vns
30.05.2013 21:03:07
Пропоную нам,iнвесторам по Суворова, теж зiбратись та запросити забудовницю. Питань накопичилось чи мало :отримання документiв, вивезення смiття, облаштування прибудинкової територiї i т. д. На скiльки я розумiю збори будинку по Високiй вже декiлька раз iнiцiює забудовниця або її представники з АН "Партнер" про що є повiдомлення на данному форумi i в цих повiдомленнях вони анонсують що будуть пiднiматись питання про оформленням документiв на право власностi, а наш будинок наче знаходиться на тiй же фазi будiвництва що i будинок по Високiй, але збирати нас i розмовляти з нами забудовниця чомусь не хоче. Ще дуже хвилює що на данний час на сайтi ДержАрхIнспекцiї не має зареєстрованої декларацiї навiть про початок будiвельних робiт по нашому будинку, я вже мовчу про декларацiю про готовнiсть обєкта до здачi хоча на будинок по Високiй обi цi декларацiї є зареєстрованi. Тому вважаю нам потрiбно зустрiтись i послухати пояснення забудовницi по данним питанням тим бiльше що вiд попередньої зустрiчi пройшло вже чимало часу.
gala-la
31.05.2013 05:48:52
vns, всi збори жителiв високої iнiцiюють iнвестори. Але так як на зустрiчах нашої забудовницi не було (хоч її запрошували), то останнi збори вже iнiцiювала вона, так як у нас перед пiдписанням документiв залишились ще не вирiшенi питання до неї.
Нагадую:
Зустрiч iнвесторi будинку по вул. Высокая, 10а з забудовницею
вiдбудеться в вiвторок 4 червня, в 12:00 в офiсi забудовницi, за адресою мIрпiнь, вул. Українська, 85
Явка обов"язкова! Будуть вирiшуватись ДУЖЕ важливi фiнансовi питання!!!!!