vitach
05.11.2011 15:53:03
Не вставилось, извините.
gala-la
06.11.2011 08:05:14
Спасибо за фоточки :)
zireael
07.11.2011 07:11:11
Нашел на форуме полезную информацию для общего обозрения:
Доброго дня, шановнi сусiди!!!
"Тепер час задуматися над створенням ОСББ чи передачею будинку на баланс ЖЕКу, оскiльки всiм необхiдно буде користуватись комунальними послугами рiзного роду. Наприклад, сьогоднi iснуючi жильцi будинку стикнулись з проблемою вивезення побутових вiдходiв...
Я пропоную все ж таки створювати ОСББ, оскiльки ми зможемо контролювати якiсть наданих нам послуг та впливати на його роботу.
Переваги створення ОСББ:
- ОСББ самостiйно визначає експлуатацiйну органiзацiю, що буде обслуговувати будинок.
- З пiдприємствами, що поставляють газ, воду та тепло, займаються вивезенням смiття, ремонтом, ОСББ укладає прямi договори, в результатi чого отримує можливiсть впливати та контролювати якiсть житлово-комунальних послуг.
- Пiдвищення якостi житлово-комунальних послуг.
- ОСББ самостiйно визначає кошторис утримання будинку, квартир та вiдповiдно розмiр внескiв на утримання будинку.
- Отримує право вiдвести прибудинкову територiю в спiльну сумiсну власнiсть.
- Використання платежiв власникiв жилих та нежилих примiщень саме на потреби будинку, в якому знаходяться данi примiщення.
- Усi належнi пiльги та субсидiї по сплатi квартплати та житлово-комунальних послуг для членiв ОСББ зберiгаються.
- ОСББ є неприбутковою органiзацiєю, у зв’язку з чим не платить податки на прибуток та на додану вартiсть.
- Можливiсть використання за згодою членiв ОСББ трудового внеску мешканцiв замiсть квартплати (внескiв на утримання).
- Отримання додаткових грошових коштiв на утримання будинку за рахунок надання в оренду об`єктiв спiльної власностi (нежилi, допомiжнi примiщення, технiчне обладнання, при будинкову територiю).
- Пiдвищення вартостi квартир в даному будинку при продажi.
- Можливiсть отримання кредитiв в банку на проведення ремонту, встановлення приладiв облiку води, тепла, газу тощо.
- З’являється органiзацiйна структура, що здатна вирiшувати загальнi проблеми мешканцiв, вiдстоювати їх iнтереси та права.
- Можливiсть кожного мешканця безпосередньо приймати участь в управлiннi i утриманнi будинку (обрання до органiв управлiння, голосування на загальних зборах тощо).
- Члени ОСББ самостiйно визначають види та об’єми робiт, необхiдних для якiсного утримання будинку та прибудинкової територiї, приймають участь у розробцi та контролi виконання правил проживання в ОСББ.
- Наявнiсть механiзму впливу на порушникiв внутрiшнiх правил.
- Вiдсутнiсть проблем з отриманням необхiдних довiдок, оформлення документiв на отримання субсидiй, прийняття документiв на видачу паспортiв, на реєстрацiю (прописку) тощо. Голова ОСББ має право завiряти довiреностi на отримання пенсiй, представлення iнтересiв тощо.
- ОСББ може виступати стороною в судовому процесi.
Основним недолiком створення ОСББ є те, що на початку дiяльностi ОСББ витрати на утримання будинку можуть бути достатньо великими. Окрiм „iндивiдуальних” витрат (пов’язаних з власною квартирою, офiсом тощо), кожний власник повинен покрити витрати, пов’язанi з „спiльною власнiстю”."
Впринципе проблем не вижу - главное в этом: Человек, который будет ведать всем.
П. С. по поводу интернета - опять же нарыл - 5-ть заявок с дома и интернет проводят - мелочи - можно пока не заморачиваться ( ИМХО).
По поводу котлов - лично мое мнение ( хоть и денег не куча) - но б. у. я покупать не буду. Тем более которые ввод в эксплуатацию 2001г ( им уже 10 лет). На обогреве и на котле экономить не собираюсь ( не те вещи, на которых экономить). Решать Вам. Но, как сказал Сергей, повешаем всем одинаковые - потом берите и меняйте ( естественно за свои деньги) - в договоре прописано что вешают тот котел, который я предоставлю ( тех. требования на котел должен сообщить застройщик).
vitach
07.11.2011 07:55:17
zireael - очень емкую информацию вы предоставили, но кое-что не сходится. Я работала в такой структуре, и не все верно.
- ОСББ є неприбутковою органiзацiєю, у зв’язку з чим не платить податки на прибуток та на додану вартiсть. НДС платит каждая организация, как только зашло на счет 300 тыс. грн.
- Отримання додаткових грошових коштiв на утримання будинку за рахунок надання в оренду об`єктiв спiльної власностi (нежилi, допомiжнi примiщення, технiчне обладнання, при будинкову терититорiю.
У нас будет спiльна власнiсть? И еще для ОСББ нужен хоть какой-то кабинет, не думаю, что здесь он есть... Где Предсидатель и работники могут сохранять документы и работать.
- Наявнiсть механiзму впливу на порушникiв внутрiшнiх правил.
Это просто нереально - единственный механизм это суд.
- Вiдсутнiсть проблем з отриманням необхiдних довiдок, оформлення документiв на отримання субсидiй, прийняття документiв на видачу паспортiв, на реєстрацiю (прописку) тощо.
Не совсем верно: субсидиями занимается отдел субсидий, ОСББ только делает расчет, а паспортами - паспортист, который должен работать на зарплату.
Правильно написано, что Человек, который будет ведать всем.
А еще немаловажно, чтоб имел крепкую нервную систему, чтоб жильцов выслушивать. И смог за минимальные деньги делал максимальную работу.
ТАТКА
07.11.2011 08:34:10
zireael: Нашел на форуме полезную информацию для общего обозрения:
Доброго дня, шановнi...
А где в договоре указано про то, что "вешают тот котел, который предоставляет застройщик"??? Я такого не нашла.... что это за бред вообще парить нам б/у котлы???
zireael
07.11.2011 08:52:14
vitach : - не буду спорить, т. к. я не ас в этом вопросе - спасибо за корректировки. Как и говорил - я просто скопипастил :)
ТАТКА : - в договоре такое не прописанно. И прошу не поднимать панику. - это всего-лишь слова от прораба. Выльются ли они в действия - вопрос в будущем. Но, просто предварительно нужно ознакамливаться, чтоб не застал факт в расплох.
vitach
07.11.2011 10:49:29
Нам прораб сказал, что многие хотят именно эти котлы, на что мы категорически заявили о покупке нового. Думаю, никто не имеет права поставить нам (за наши деньги) бу котлы, хоть они прошли все тесты, это же не входит в стоимость квартиры по договору.
По поводу ОСББ: может у кого есть организаторские способности и свободное время, этим заниматься.
zireael
07.11.2011 11:02:56
Я думаю по поводу организаторских способностей и свободного времени решим на собраниях ( которые надеюсь будут в ближайшее время) - хотелось бы собрать намного больше людей. Т. к. контактов у меня в наличии где-то около 20-и инвесторов - а в реальности их в 4-е раза как минимум больше.
Che
07.11.2011 19:29:44
Сегодняшние фотки.
Стеклят ударно - уже половина (ну почти :-) )застеклена. На крыше кладут деревянные перекрытия, делают крыльцо и достраивают дымоходы.
Che
07.11.2011 19:32:42
А, еще поставили какую то электробудку: