Shapka
12.01.2013 16:48:13
4 буд
Сьогоднi о 12 на коридорi 2 поверху вiдбулися збори мешканцiв нашого будинку. Зареєструвалось 30 чоловiк.
Пiднiмались питання:
1. Порядок в будинку: лiфти, мiсця загального користування, прибудинкова територiя. Треба говорити про це iз ремонтними бригадами i вимагати вiд них дотримуватись порядку.
Важливо: не змивати гiпсовi, цементнi сумiшi в каналiзацiю - вiд цього забивається стояк.
Не виставляти будiвельне смiття в коридори, не складати його надворi пiд будинком - треба зразу виносити/вивозити. Якщо треба машина, можна звернутись до Нiни Iванiвни 063-561-27-05, вона органiзує вивiз будiвельного смiття.
Писати заяви перед початком ремонтних робiт, де вказувати, номер квартири i ПIБ хлопцiв-ремонтникiв. Зразки заяви є у конс`єржа.
Дверi лiфта не можна тримати руками - лiфт блокується. У лiфтi є двi кнопки: вiдкрити (внизу) i закрити (вверху). Користуйтесь цими кнопками, не ламайте лiфт.
2. Вантажний лiфт - сьогоднi мала приїхати бригада i включити його. Але начебто тої бригади так i не було сьогоднi. Зв`язок iз диспетчером у лiфтах налагоджений. Наш електрик Кирилович усе, що потрiбно було на лiфтi, зробив. Тепер справа за обслуговуючою органiзацiєю.
3. Вода - вiдповiдальна в ЖЕКу за воду майстер нашого будинку Олена Миколаївна. Гарячої води нема i коли буде невiдомо, але ЖЕК каже, що не скоро. Користуємось поки лише холодною.
З 19 по 23 сiчня (i кожного наступного мiсяця) треба зняти показники лiчильникiв води i вписати їх у зошит, який буде у конс`єржiв. Початковi показники там уже будуть вписанi. Якщо цього не зробити, то буде нараховано по загальноквартирному лiчильнику.
4. Тепло - вiдповiдальна за тепло в ЖЕК Анна Андрiївна.
Заключити додаткову угоду на теплолiчильник, iнакше буде нараховуватись по загальнобудинковому лiчильнику.
Ключi вiд щитiв iз теплолiчильником - у вiвторок на нарадi буде вирiшуватись питання, як i коли нам нарештi видадуть цi ключi (один ключ нам, другий залишиться в ЖЕК).
З 20 по 24 сiчня зняти показники теплолiчильника i вписати їх у зошит, який буде у конс`єржiв. Початковi показники там уже будуть вписанi. Якщо цього не зробити, то буде нараховано по загальноквартирному лiчильнику.
Нараховувати за тепло будуть так - Вашi показники + тепло, яке пiшло на мiсця загального користування.
5. Електрика - пiдписати договiр iз Київенерго, пiсля цього ЖЕКiвський електрик Сергiй пiдключить Вашу квартиру. Але пiдписати договiр iз Київенерго можна лише пiсля того, коли матимете на руках завiрене в БТI чи на Повiтрофлотському Свiдоцтво на право власностi.
Оплачувати електрику не будемо, поки не отримаємо книжку для розрахункiв (це може затягнутись на мiсяцI).
6. Придивлятись до роботи конс`єржiв - через 2 мiсяцi нам наймати їх на роботу. Треба бути певним, що люди добре працюють. Не боятись робити конс`єржам зауваження.
Можливо, є бажаючi працювати конс`єржем серед наших сусiдiв - теж чудовий варiант.
До весни розробити трудовий договiр iз конс`єржами, який пiдпишемо.
Конс`єржам треба переробити маленьке вiкно. Зараз воно вiдкривається повнiстю, а це небезпечно i незручно. Треба замiнити його на вiкно, у якому верхня половинка буде глухою, а нижня вiдкриватиметься. У зв`язку iз цим прохання до сусiда Макаренка Максима: помiряти i обрахувати найдешевший варiант такого вiкна. Результат напишiть або тут, на форумi, або менi приватним листом. Додатково сусiдка Олена дiзнається вартiсть в iншого виробника вiкон.
Shapka
12.01.2013 17:14:16
7. Лiфти - прийняте рiшення обшивати усi 3 лiфти (частково матерiал є). Органiзацiя цього питання за мною. Почнемо не ранiше вiвторка - виконавцi поки не приїхали.
8. Слизькi сходи - треба купити i прикрiпити резинки. Органiзацiя i цього питання за мною. Почнемо не ранiше вiвторка - виконавцi поки не приїхали.
9. Iнформацiйний щит на 1 поверсi - роботи будуть вестись паралельно iз обшивкою лiфтiв.
10. Дашок на входом в будинок - сусiд Валерiй архiтектор розробить правильний дашок. Iз цим пiду до Шнайдера Ю. I. - вiн буде виконавцем, органiзацiйнi питання за мною. Вартiсть поки невiдома, орiєнтуємось тис на 6.
11. На чорному входi приварити "вушка" для замка. Вирiшувати питання будемо разом iз дашком.
12. Домофон - прийнято рiшення поки не включати. Поки ведуться електромонтажнi роботи в квартирах, дуже просто спалити систему домофона. Почекаємо, поки схлине масовiсть ремонтiв, заселиться трохи сусiдiв (поки жилих 3 квартири) i включимо.
Важливо - не пiдводьте в квартиру ТВ чи Iнтернет через домофонний кабель, iнакше спалите домофон.
Можливо, не будемо вiддавати домофон обслуговуючiй органiзацiї. Треба мати якiсь грошi, т. з. "загальнобудинковий домофонний фонд" на випадок поломки i визова майстра. А домофон ламається рiдко, єдине слабке мiсце - доводчик на дверi. При умовi обслуговування домофона третiми особами, вартiсть послуги близько 100 грн за рiк. Краще цi 100 грн кожна квартира здасть на благоустрiй будинку i прибудинкової територiї.
13. Огорожа - на зборах одноголосно всi за. Але прийняте рiшення зробити додаткове опитування - iз вiвторка у конс`єржiв буде листочок, висловлюйте на ньому свою думку. Вартiсть питання поки невiдома. Обраховувати будемо трохи згодом.
14. Грошi - фiнансування усiх етапiв благоустрою i збереження нашого спiльного майна лежить на нас. Тому ухвалено - здавати по 200 грн iз квартири. Казначей я - Оксана 050/670-одиниця-670.
Сьогоднi здало 28 квартир.
На тижнi зробимо зошит для конс`єржiв (вiдповiдальний сусiд Олег) - пронумерований, прошитий i тд, де треба записати - дата, прiзвище, номер квартири i сума. Раз в декiлька днiв я забиратиму грошi.
Shapka
12.01.2013 17:50:01
На сьогоднiшнiй день ЖЕК не надає нам послуги або надає в неповнiй мiрi, як от - вивiз смiття не було жодного разу, з 3 лiфтiв працює 1.
Коли прийдуть квитанцiї на оплату (5-12 числа кожного мiсяця), подивимось, як нарахують. Якщо нарахують по повнiй, треба йти в ЖЕК i писати заяву на iм`я Тамари Дмитрiвни: прошу зробити перерахунок.
У нас є сусiдка Ольга Володимирiвна - бухгалтер в ОСББ, яка чудово плаває в усiх ЖЕКiвських справах. Тому її пiдказки дуже важливi. Думаю, вона буде головна у боротьбi iз ЖЕКом)
crazy_profesor
12.01.2013 19:23:35
а как там наша идея об ОСББ?
Annita2012
12.01.2013 19:26:49
Добрый вечер, соседи! Пишу кому нужно координаты на заключение договора с Киевэнерго: переулок Червоногвардейский - 6, трамвай № 8 - остановка Карельский переулок и там пройти, режим работы: с понедельника по четверг с 8 до 19, пятница с 8 до 18, суббота с 8-17, обед 12-12,45. С собой берите док-ты: св о пр. собст., паспорт, код и ксерокопии этого. Во 2 доме заключили договор (приходил предст. Киевэнерго в жек) еще в конце сентября: сам договор получили мы подписанный 1 октябрем только 2 недели назад, книжки для оплаты пока вообще нет - все это передают людям через консьержей - набежало почти 1300 Квт за 4 мес. - позвонила в пятницу на горяч. линию Киевэнерго - сказали на их сайте распечатывать образцы квитанций - вписывать в них свой лиц. сч. - 11 цифр где № договора вверху и еще 3 каких то цифры он назвала по телефону и платить: платить буду по месяцам раскидывать т. к. свыше 800 квт в 1 квит.- повышенный тариф около 100 грн., а так до 250 - 21,54, а свыше 250 до 800 - 28,02. Насчет книжек сказали идти выяснять на пункты. Также якобы есть еще пункт Киевэнерго на Харьк. шоссе 170/1 - режим работы как на Чероногвард. - 6, но субб. и воскр. вых.- но я там не была. Оксана, доску Жековскую во 2 доме повесил Жек сам свою - со слов консьержек. Всем хорошего вечера!
Shapka
12.01.2013 22:05:53
crazy_profesor: а как там наша идея об ОСББ?
Думаю, с годик поживем с ЖЭКом, пока дом заселится. А там надо будет тикать от ЖЭКа.
Аннита, Аня, спасибо, по инфощите узнаю во вторник в жэковцев.
Vladimirrr
12.01.2013 22:35:52
To: voistov
Если мне не изменяет память, то 6го декабря, а получили зарегестрированные свидетельства те владельцы, которые сдали то ли до 3го, то ли до 1го декабря. Т. е. я опоздал буквально на пару дней. В любом случае, вы можете позвонить в ЖИ и уточнить. Я набирал их за день до " заселения ", ответили, что ни одно свидетельство еще не готово, на следующий день выдали штук 70! Наверное, хотели сделать сюрприз. Но мое свидетельство дед Мороз, к огорчению, зарегестрировать не успел.. Зато теперь я расширил свой кругозор, побывав в аеропорту " Жуляны ", и стал больше ценить аеропорт " Борисполь ")
pokupon
13.01.2013 15:09:48
Shapka: 4 буд
Добрий день! Ми, мешканцi буд. 23-В по вул. Урлiвськiй, отримали тарифи...
так уже известен ЖЕКовский тариф на обслуживание?
и еще: кто-то знает что за промзона перед домами в сторону Сортировочной?
Shapka
13.01.2013 15:55:56
pokupon, взагалi-то тарифи повиннi бути тут http://www.municipal.kiev.ua:8080/municipal/
Порiвняльну таблицю тарифу 23А i 23В додам в наступному повiдомленнi через деякий час. Або шукайте її в попереднiх моїх повiдомленнях.
Промзона - зараз там проходить лiнiя електропередачi на Теличку. Згiдно внесеним правкам в генеральний план Києва, там запланована висотна житлова забудова. тобто через кiлька рокiв лiнiю електропередач закопають в землю i забудують черговими висотками.
pokupon
13.01.2013 16:28:18
дуже дякую за вичерпну й оперативну вiдповiдь! Тариф засмутив(
а що з проводкою в будинку? ранiше тут писали, що погана i її слiд мiняти мерщiй. Справдi, треба мiняти?