Idalgo
25.01.2011 13:18:27
Вот мы кто хвалит, кто ругает Союз, но все это уже история.
Двадцать лет как мы живем в независимой Украине. И мне подумалось-
а что такого наше государство смогло добиться за этот период, чем оно
могло бы гордиться?Ну и соответственно, чем мог бы гордиться простой украинец
при упоминании своего государства-)
Давайте в этой теме приводить реальные примеры того, чем может гордиться наше государство. Что нам удалось добиться за 20 лет независимости в любой из отраслей
науки, промышленности, культурной жизни и т. д.
Просьба только примеры типа " могу купить себе новую иномарку" не приводить-)
DonVito
25.01.2011 13:26:08
Если подходить к данной теме серьезно - то единственное достижение это то что смогли избежать стрельбы в Крыму и прочих возможных проблемных регионах. И то это не благодаря "розбудовникам", находившимся при власти, а благодаря менталитету населения региона, имеющего собирательное название "Украина". К сожалению как страна этот регион пока ничем похвастаться не может. А жаль, когда-то казалось что у Украины самые большие перспективы из экс-СССР.
kharch
25.01.2011 13:32:20
Iдальго, я не згоден про iномарку!
Чому це - не досягнення?
Питання ж було про Україну загалом.
Державi Україна гордитися власне нiчим. Це пародiя на державу. Зла i сумна.
Але я - прихильник лiберальної моделi.
Кожному - за його заслуги.
Не буду згадувати ворiв, якi при владi.
Слава богу по заслугам отримують i iншi.
Кожний вiд життя отримує те, що вiн бажає i чого вартий.
Дуже добре, що внаслiдок неефективностi скорочується масса не дружнiх до екологiї виробництв. Слава богу перед нашими електростанцiями не стоїть прiоритетної задачi збагатити уран будь-якою цiною.
Людям на цiй територiї потрiбно виживати i я в своєму оточеннi бачу що багатьом це вдається з посмiшкою на обличчi та жартом у серцi.
Це не пох. їстськi НII де народ протирав штани. Це справжнє iнтелектуальне виробництво.
Є багато iнших прикладiв де свобода розкриває творчий потенцiал.
Щодо держави - 20 рокiв труднощiв чи топтаннь не мiсцi чи навiть повiльної деградацiї соцiальних стандартiв - не найгiрший варiант. Не будемо забувати, що 1980 - це був пiк соцстандартiв. Можливо доречно порiвняти пiзнього хрущова чи раннього брежнжєва.
Все буде добре, треба просто прикладати зусилля.
Idalgo
25.01.2011 13:52:14
"Iдальго, я не згоден про iномарку!
Чому це - не досягнення?"
Ну как почему. Рассказывая, к примеру, китайскому товарищу про свою родину, я говорю, что мы построили и запустили коллайдер, к примеру. И испытываю за свою страну гордость. А от того, что я ему скажу, у нас в стране каждый второй ездит на машине, произведенной в твоей стране, какую я гордость испытывать буду?
"Це не пох. їстськi НII де народ протирав штани. Це справжнє iнтелектуальне виробництво."
Так приводи примеры, я ж и создал тему для этого. Какой интеллектуальный продукт мы получаем на выходе?
"Щодо держави - 20 рокiв труднощiв чи топтаннь не мiсцi чи навiть повiльної деградацiї соцiальних стандартiв - не найгiрший варiант. Не будемо забувати, що 1980 - це був пiк соцстандартiв. Можливо доречно порiвняти пiзнього хрущова чи раннього брежнжєва."
Ну подожди. С другой стороны мы в наследство ведь получили именно тот уровень, который и гарантировал, как ты выразился, пик соцстандартов. Так что неккоректности в сравнении, имхо, нету. Да кстати, суть темы не в сравнении Украина/СССР, а в том чем Украина самостоятельно может гордиться-)
kharch
25.01.2011 14:04:31
Iдальго, тема боротьби добра i зла - вона вiчна.
Якби Зло не було сильним, концентрованим, зiбраним i таким, що першим використовує можливостi що вiдкриваються то аморфне, розведене i неосяжне добро вже б давно його розчинило i люди б не мали що порiвнювати.
Тому перевагами сучасного суспiльного ладу в першу чергу скористалося концентроване зло.
I отже нам є куди рости, є бур`ян, який потрiбно викорiнювати в тому числi i з наших душ.
Ранiше була виставка досягеннь, щось типу потємкiнської дєрєвнi.
Зараз при владi знаходиться концентроване зло, зразок пороку, бездуховностi, пiдлостi, недалекостi.
Український народ як безмежне джерело добра та духовностi має перед собою яскравий його приклад. Немає сумнiвiв та недостовiрних вказiвникiв. Все чiтко i ясно вказано вiд чого нам варто позбутися для того, щоб жити щасливо i в ДОБРОбутi.
У нас пряма та свiтла дорога, Iдальго!
Про факти
http://ko.com.ua/node/54167
kharch
27.01.2011 13:18:39
Бути намальованим справжнiм фотомайстром було доступно небагатьом крiм членiв Полiтбюро, портретами яких простi радянськi люди обклеювали прихожi мiсця.
А зараз це доступно кожному, причому за невелику винагороду
http://picasaweb.google.com/108466487673956953235/C?authkey=Gv1sRgCPSR1NmakIGJIA#
Борода
27.01.2011 14:25:12
"Про факти"
А собственно, чем здесь гордиться? Что продукт деятельности мозгов утекает из страны? И туда же утекают денежки, которые в противном случае, могли бы пополнить бюджет страны? Если мы это считаем "достижением"...
"А зараз це доступно кожному, причому за невелику винагороду"
Не пойняв?! Ты хочешь сказать, что при советах ты не имел возможности достойно увековечить свой портрет?
kharch
27.01.2011 15:08:25
Юлiан - на такому рiвнi без сумнiву - "нi".
Голод вiн породжує прагнення бути кращим.
I зараз це прагнення нiхто не гальмує.
Стукачам не платять, зрiвнялiвки немає.
Тому є можливiсть отримувати сервiси та товари набагато кращої якостi за набагато доступнiшими цiнами.
Не всiм же їсти хлiб по 12 копiйок?
Комусь хочеться чогось-такого.
I що їм робити?
Насолоджуватися свободою та можливостями.
Ставати кращими.
Вдачi!
Idalgo
28.01.2011 07:10:31
" Голод вiн породжує прагнення бути кращим.
I зараз це прагнення нiхто не гальмує."
Харч, ну ты прям гигант мысли -)и отец русской, пардон, украинской, демократии-)
Мысль гениальна. Ты там не разрабатывал стратегию экономического развития Украины для ПРасов?Похоже, что они придерживаются твоей идеи - загонят всех пересичных в нищету и голод, голод начнет стимулировать электорат быть лучше и, вуаля, Украина явит миру новое экономическое чудо.
Правда, разочарую, мысль твоя не нова. Более того, недоработана до конца. Вот арийские рыцари, которым ты симпатизируешь эту идею развили до своего логического завершения. Помнишь «Arbeit macht frei» ?Труд делает свободным!
А какие, не побоюсь этого слова, шедевры, способен создать голодный раб!Вспомни египетские пирамиды, к примеру!
"Комусь хочеться чогось-такого.
I що їм робити?
Насолоджуватися свободою та можливостями."
Да-да, вспомним, например, гей-парады или легализованные наркотики в эуропе-)
kharch
28.01.2011 09:59:00
Iдальго, рiзниця мiж нами в тому, що коли я говорю "голод" то маю на увазi стрункого гепарда який мчить зi швидкiстю 110 км/год щоб голод втамувати, а ти - зразу якихось рабiв.
Зараз немає рабiв, є рабське мишлення.
Позбавляйся.
Вдачi!