Русский и Украинский - два госудаственных языка Украины!!!

kharch

kharch

12.02.2007 15:18:00

Пропоную темі змінити ім`я на "Ходіння по мукам".
Тоді стане ясно, що читати і розвивати її нічого.
Те, що тут хтось поставить точку чи не поставить нічого не зміниться.
Євро, Будда вчив що всі наші страдання витікають з того, що ми хочемо змінити те, чого змінити не можемо. Треба сприймати речі як вони є.
Невже Ваш прагматичний розум не підказує, що тому бидлу, яке зараз "відстоює" права російськомовних регіонів у ВР абсолютно начхати на статус російської мови.
Адже це не вони, а такі як Ви обробляєте тисячі сторінок не рідною мовою.
Коли Януковичу був потрібний закон про кабмін вони знайшли конституційну більшість.
Але (боюся) для Росіської мови такої більшості не знайдеться.
Хоча на місці націонал-патріотів я б з чисто прагматичних міркуваннь голосував за Російську другу державну. Щоб вибити у бандоти цей козир на виборах.
Нехай би подумали чим ще можна "годувати" свій електорат.

Прошу вибачення якщо когось образив цим постом.

Цитувати

Ivanna

Ivanna

12.02.2007 15:19:36

OlegNT: Хочешь жить в Украине, выучи ее язык. Ну или хотя бы уважай его. А статус русского...

Хочешь жить в Украине, выучи ее язык. Ну или хотя бы уважай его. А статус русского у нас и так очень завышен.

А кто сказал, что язык Украины только украинский? На русском говорит не меньшее число ее граждан, чем на украинском. Двуязычие сложилось исторически, и, как пишет А. Железный в книге "Происхождение русско-украинского двуязычия в Украине" не в результате "русификации", а как следствие длительного польского господства и сопротивления образованной части русского общества польской языковой экспансии, потому что понятие Украина появилось сравнительно недавно, раньше была Русь, и все мы - нынешние украинцы, русские - русичи.

Цитувати

Евроинтеграл

Евроинтеграл

12.02.2007 15:26:09

kharch: Пропоную темі змінити ім`я на "Ходіння по мукам".
Тоді стане ясно, що читати...

>> Євро, Будда вчив що всі наші страдання витікають з того, що ми хочемо змінити те, чого змінити не можемо. Треба сприймати речі як вони є.

Человек - такая тварюга, что может изменить почти всё, если хочет этого сам и может убедить в этом других. :)

"Однажды он прогнётся под нас..."

>> Невже Ваш прагматичний розум не підказує, що тому бидлу, яке зараз "відстоює" права російськомовних регіонів у ВР абсолютно начхати на статус російської мови... Хоча на місці націонал-патріотів я б з чисто прагматичних міркуваннь голосував за Російську другу державну. Щоб вибити у бандоти цей козир на виборах.

Мне, по большому счёту абсолютно всё равно, кто восстановит справедливость и какие политические козыри получит от этого.

>>

Цитувати

оптимистка

оптимистка

12.02.2007 17:54:32

А я хочу высказать просто свою точку зрения безо всякой зауми. Я всю жизнь жила в Украине, всю жизнь разговаривала на русском языке, и никого это не напрягало,-так почему же я в свои 38 должна переходить на украинский?Я же не иностранка, и многие годы это было нормальным, что же изменилось теперь. Я абсолютно не против укр. мови, я прекрасно ее понимаю, но говорить легко, чтобы меня было не напряжно слушать, я не смогу. Пусть учат в школе, постепенно это будет нормой-так нет, у нас все на давай-давай-типа, пятилетку за 3 года. Зачем?Все, что навязывается силой, вызывает неприятие. Ведь иной раз стыдно слушать по телевизору наших политиков или чиновников, когда они пытаются давать интервью на укр. языке. Да и на улицах не часто услышишь красивую украинскую речь-в основном это жуткий суржик, который и украинским-то назвать стыдно.

Цитувати

Изгой

Изгой

12.02.2007 18:46:06

А мне лично нравится

АКУШЕР (русс.)--ПОЛОГОЖІНКІВНИК (укр.)

Цитувати

zorro

zorro

13.02.2007 05:15:11

Viki: >>>Протекционизм - это экономический термин. Означает политику установки государством...

>>>Прекрасно - держава відміняє податки на видання української книги...
- держава допомагає грошима озвучувати фільми українською...

Вам як більше подобається, щоб я це називала?...

Если Вы перечитаете своё сообщение 09.02.07 / 09:08, то увидите что термин "державницький протекціонізм" был употреблен Вами по отношинию к государственному статусу украинского языка. О налогах на издание книг и озвучивание фильмов речь там не шла.

>>>Ви щось плутаєте, я з Вами не вирішую проблему державної російської мови,...

Я этого и не утверждал. Я писал о том, что принятый закон о телевидении не решает проблему государственного языка. А мы с Вами всего лишь обсуждаем эту проблему.

>>>... бо для мене вона не існує.

Думаю, что всё-таки наверное существует судя по тому сколько своего времени Вы ей посвящаете.

>>>А Ви, замість того, щоб питати державу про Ваші права, рекомендуєте їй надати Вам ще пустопорожніх абзаців (якщо Ви вважаєте, що Ваші права порушуються сьогодні, де впевненність, що завтра вони не будуть порушуватися) в конституції, поглибити розкол в суспільстві...

Насчет углубления раскола - не согласен, наоборот будет смягчение обстановки. Ведь одна из причин раскола - несправедливость, игнорирование и неуважение по отношению к довольно значительной части общества. На момент возникновения государства Украина, многие из нас были уже взрослыми сформировавшимися людьми. Государству - всего 15 лет. Не знаю средний возраст граждан Украины, но предположу что это лет 30-35. Так кто под кого должен подстраиваться? Государство под граждан или граждане под государство? Не говоря уже о том, что придание русскому языку статуса государственного займет намного меньше времени и сил чем массовое изучение украинского. И дело тут не в неспособности выучить язык, и не в лени - дело в принципе.

>>>Вам тільки так здається, немає якоїсь однієї дороги до демократії...;)

Не согласен, дорога к демократии одна - следование демократическим принципам.

>>> Ви праві, різні категорії - віра, для віруючої людини має найвищицй приорітет...

Я ничего не говорил о вере, я говорил о проблеме выходного дня. Или если у Вас по каким-то причинам не получится отпразновать Рождество 7 января, то Вы от этого перестанете быть православной?

Цитувати

zorro

zorro

13.02.2007 05:58:44

Viki: >>>Так ведь тоталитаризм и фашизм иногда неплохо уживаются.

для того, щоб...

>>>для того, щоб поставити діагноз - фашизм, треба виконання всіх пунктів, чи хоча б одного?

Наверное - всех или почти всех. Но дело за малым - нам не хватает только сильного лидера превыше закона и цели по расширению территории.

>>>підказка ;)
шукайте про німецькомовних чехів, якій був і який є їх відсоток... і у які періоди...

Вы хотите сказать, что эти цифры - результат государственной политики Чехии по введению единого государственного языка? Когда чешский язык стал единым государственным процент говорящих на чешском уже был приблизительно таким же как и сейчас.

Цитувати

Viki

Viki

13.02.2007 09:20:16

>>>Почему тогда моноэтничные (и, видимо, монолингвистичные?) Канада, Финляндия и Ирландия пожелали видеть у себя два госязыка?

мене особисто це не цікавить, хоча історії виникнення(існування) цих держав повністю відповідають на ваше питання. Про Ірландію взагалі можна забути, Англія задушила вже остаточно все що там було і такої долі для України і української мови я не хочу.

>>>Понятное дело, речь шла о том, какой язык предпочитают для общения жители Киева в свободном состоянии, без принуждения.

я жителька Києва спілкуюся зі своїм чоловіком виключно російською мовою, але не я, не він (який працює на одному з державних підприємств - документи українською) не вбачаємо за потрібне надання статусу другої державної - російській. Ми зараз тут опитування проведемо чи по очам перехожих будемо розуміти їх бажання...;)

>>>Дополнительно замечу, что в двадцатке экономических центров Украины только во Львове предпочитаемым языком является украинский.

а яку ж ви хотіли побачити мову у великих містах - звичайно мову міжнаціонального спілкування в СРСР - російську...70 років - це не 15

>>>Правильно сказать так: французское государство считает нужным накачивать деньгами свою киноиндустрию, которая абсолютно неконкурентоспособна на мировом рынке,

так я можу тільки подякувати Франції за це - який фільм ви запропонуєте своїй дорослій дитині на вибір - "Амелі" чи "Американську красоту" (оскароносну та конкурентноспроможну)

>>>Должны ли законы быть справедливыми? Да или нет?

так, закони повинні бути справедливими... давайте повернемося до цієї історичної справедливості щодо мов... бо сьогодні раптово називаються регіони, які нібито "завжди говорили російською" і це основний аргумент(можливо не конкретно ваш), "обруселіе інородцьі часто перегібают относительно исконно русскіх настроеній (Ленін)" -?!
Хіба збагатяться наші душі, якщо кожен з нас потече у руслі глобалізації, космополізації... Держава фінансує будування храмів, реконструкцію історичних памяток і таке інше - це гроші на вітер?! До української мови ставлюся також як до реліквії... ми, зросійщені нащадки своїх предків - добровільно зросійщені, бо хотіли мати роботу, карєру, знання..., змогли зберегти нашу мову лише у фолькльорному вигляді на правах есперанто... ганьба нам сьогодні, якщо ми не піднімимо її з попелу, а без державної підтримки- це неможливо... ну а російська нікуди не подінеться, якщо вона дійсно комусь потрібна - чи не так? ;)

Ну а це просто друга сторона справедливості - де всі ці люди поділися - ось яке я маю питання на сьогодні, чи ми роду свого зреклися, чи повмирали у голодні роки, чи були переселені по лінії партії...?! Чому це все мусується у
деяких регіонах, де малоросійська мова мала широкий вжиток?!

Перепись 1897 года.
Харьковская губерния
Язык или языковая группа
Великорусский -440936 чел. (17,9%)
Малорусский - 2009411 чел. (81,7%)

Херсонская губерния
Великорусский - 575375 28%
Малорусский - 1462039 71%

Таврическая
Великорусский - 404463 39,4%
Малорусский - 611121 59,6%

Кубанская область
Великорусский 816734 47,0%
Малорусский 908818 52,3%

Екатеринославская
Малорусский - 1456369 79,3%
Великорусский - 364974 19,9%

Цитувати

Viki

Viki

13.02.2007 09:22:31

>>>Пропоную темі змінити ім`я на "Ходіння по мукам".

це точно - і так зрозуміло, що кожен з нас не змінить своєї думки ;)
але завжди цікаво читати аргументи іншої сторони...

Цитувати

Viki

Viki

13.02.2007 09:44:49

Народний депутат України від Партії регіонів Ландик порадив тим студентам, яким не подобається викладання українською мовою, бойкотувати україномовних викладачів. Про це він заявив, відповідаючи на питання студента під час прямого ефіру на телеканалі ИРТА, передає «Схід.info».

Зокрема Володимир Ландик сказав : «... Не ходіть на лекції, робіть страйки, бойкотуйте, не пускайте викладача з українською мовою. Вимагайте російського... ».

Нагадаємо, що минулого року Президент Віктор Ющенко присвоїв народному депутатові України, президентові акціонерного товариства «НОРД» і Групи НОРД Валентину Ландику звання Героя України.
pro-ua

Оце я ромію рішення...;)))) державного діяча...

Цитувати
<< 196 197 198 199 200 ... 237
Архів