ЖК "Озерные зори", Березняки, ул. Шумского, 3-а (InCo Home)

AlexG

AlexG

06.06.2013 15:45:45

AlexG: IНСТРУКЦIЯ про порядок проведення технiчної iнвентаризацiї об`єктiв нерухомого майна...

6. Пiдрахунок площ об`єктiв
6.1. Пiдрахунок площ примiщень будинкiв здiйснюється в журналах внутрiшнiх обмiрiв (додатки 1.6, 1.7). Пiд час пiдрахункiв слiд користуватися величинами, визначеними у процесi безпосереднiх обмiрiв, пiдрахунки виконувати з точнiстю до одного десяткового знака.
Площа примiщення прямокутної форми пiдраховується множенням довжини на ширину. Площа примiщень, якi мають неправильну форму, пiдраховується за вiдповiдними формулами, що застосовуються для пiдрахунку площ окремих геометричних фiгур, на якi умовно подiляють план примiщення неправильної форми.
...
Площу примiщень будинкiв визначають за їх розмiрами, вимiрюваними мiж опорядженими поверхнями стiн i перегородок на рiвнi пiдлоги (без урахування плiнтусiв).
...
Площа нiш у стiнах, заглиблення яких складає бiльше 10,0 см, ширина не менше 100,0 см i висота вiд пiдлоги 1,8 м i бiльше (за винятком нiш для приладiв опалення), уключається в площу примiщення, у якому вони розмiщенi.
6.2. Пiдрахунок площ квартир у житлових будинках i гуртожитках, побудованих або реконструйованих пiсля 01 сiчня 2006 року, визначається з урахуванням вимог ДБН В.2.2-15-2005.
Загальну площу квартир визначають як суму площ усiх примiщень квартири (за винятком вхiдних тамбурiв в одноквартирних будинках), вбудованих шаф i лiтнiх примiщень, пiдрахованих iз такими знижувальними коефiцiєнтами:
для балконiв i терас - 0,3;
...
Площу пiдлоги мiж примiщеннями квартири в межах отворiв без дверей (арок) слiд зараховувати до загальної площi квартири при ширинi отвору не менше 0,7 м i висотi не менше 1,9 м вiд рiвня пiдлоги (при цьому площа пiдлоги, розташованої в межах отворiв без дверей, мiж житловими примiщеннями розподiляється мiж ними порiвну, а мiж житловими i нежитловими примiщеннями зараховується до нежитлової площi, а в громадських та виробничих примiщеннях - до допомiжних).
...
В однокiмнатних квартирах та гуртожитках можуть влаштовуватись згiдно з проектом кухнi-нiшi.
...
У разi реконструкцiї квартири з улаштуванням кухнi-нiшi з лiквiдацiєю стiни або перегородки мiж житловою кiмнатою та кухнею до допомiжної площi вiдноситься 5 кв. м.
...
10. Поточнi iнвентаризацiйно-оцiнювальнi роботи
...
Поточнi iнвентаризацiйно-оцiнювальнi роботи виконуються в присутностi власника та завершуються його пiдписом в абрисi та ескiзi.
Матерiали конструктивних елементiв та рiк побудови будинкiв, господарських будiвель i споруд вказує замовник, що вiдображається в абрисi (ескiзi) та засвiдчується його пiдписом.
...
Результати обстеження вносяться червоною тушшю у вiдповiднi форми-бланки (додаток 1) iз записом дати та прiзвища виконавця робiт.
...
12. Контроль за якiстю виконання робiт
Контроль за якiстю виконання робiт з технiчної iнвентаризацiї об`єктiв здiйснюється контролером, призначеним керiвництвом суб`єкта господарювання.
Пiд час контролю iнвентаризацiйних робiт необхiдно виконати i перевiрити:
точнiсть зовнiшнiх промiрiв i даних вiдлiкiв по прорiзах (вiкон i дверей);
точнiсть лiнiйних промiрiв у серединi примiщень, наскрiзних промiрiв, товщину стiн та перегородок; повноту (достатнiсть) допомiжних промiрiв (дiагоналей) у примiщеннях зi складною конфiгурацiєю;
оформлення ескiзiв та журналiв пiдрахункiв (пiдписи, дата виконання робiт та iнше);
...
Справи з великою кiлькiстю грубих помилок бракуються, робота не оплачується, перероблення її доручається iншому виконавцевi.
...
Справи з помилками повертаються для переробки та виправлень.
...
Проконтрольованi справи пiдписуються особою, яка здiйснює контроль, на справах ставиться дата проведення контролю.
...

Цитувати

магдалена

магдалена

06.06.2013 17:11:27

я тоже узнала площадь по замерам БТИ. и она увеличилась почти на 3 метра!!!! сказать что я в шоке, это ничего не сказать. при покупке нас убеждали, что за всю их историю площадь увеличивалась максимум на 1 метр. даже если бы у меня увеличилась бы площадь на 1 метр, даже если бы его по сути и не было, я бы заплатила и не морочилась бы, но извините 3 метра!!!!, это уже слишком. конечно же буду тоже перемеривать. и считаю правильным решение объединиться в этом вопросе. но только в БТИ обращаться уже не нужно в любом случае. результаты обмеров будут такими же. надо обращаться именно в независимую организацию. и может если мы обратимся целой группой инвесторов нам могут дать скидку на обмеры. и вообще считаю что лучше заплатить 4000 грн за повторные обмеры, чем 30000 грн за метры которых нет. надо же знать какой-то предел.
уверена, что если бы у каждого площадь увеличилась на 1 метр в среднем, никто бы ничего не перемеривал и не делал бы шум из этого. и застройщик всеравно поимел бы свои левые деньги на метрах которых нет. а так и квартиры уверена в продажах упадут и шуму много наделают. ну зачем?????ну капец обидно.

Цитувати

магдалена

магдалена

06.06.2013 17:19:13

и считаю, что будет правильным, чтобы Инвест консалтинг исправил на сайте ОЗерных зорь в пункте Планы квартир площадь на каждую квартиру. есть еще много непроданых квартир и будущие инвесторы должны заранее тоже видеть настоящую площадь будущей квартиры и мы сможем тогда сделать какой-то вывод видя площади. действительно ли дом "раздуло" или там есть квартиры у которых уменьшилась площадь.
или будущие инвесторы вначале покупают, а потом их радуют что их квартира больше на 5 метров???

Цитувати

магдалена

магдалена

07.06.2013 07:14:50

и еще хотела написать по поводу балконов...
какой островок спасения???может до 9 этажа.. потому что пожарная лестница выше не подымется.
но если представить ситуацию когда сосед с 20 этажа покурил и выкинул свой окурок и он от ветра или просто от траектории своего полета залетит на чей-то балкон и может возникнуть такое же возгорание как на шулявке. лично мне такие эксперименты не нужны. в любом случае застеклю балкон. мне кажется после случая на шулявке застекленный балкон это уже необходимость, а не просто прихоть жильцов. или пусть ЖЭК даст конкретные рекомендации как себя от этого обезопасить или пусть пишут каждому расписку о том, что если сгорит квартира они все оплатят. они ж уверены, что такое не случится.
а еще вы в курсе, что у кого витражные окна, то кондиционер ставить нельзя. можно только на опять таки незастекленный балкон на несущую стену. а витражи как раз на жаркой стороне почти у всех, кроме окон выходящих на Тельбин.

Цитувати

zheka

zheka

07.06.2013 07:38:41

я лично тоже буду стеклить не сильно спрашивая, а по лишним квадратам... переписка здесь нас не спасет-только встреча с застройщиком!

Цитувати

Serge_L

Serge_L

07.06.2013 07:45:51

Я вот уже не первый раз читаю и недоумеваю, ну какие там "витражные окна"? Насколько мне известно, там обычный стеклопакет, а окна во всю стену или на всю высоту комнату называют "французские" или "видовые". Витраж - это "немного" иное...

А по поводу окурков... тут и застекление ничего не гарантирует. У меня сейчас балкон застеклен и стоит секунду открыть... уже весь пол в опаленных дырках. Тут только сознательность соседей может помочь :(

Такого как на Шулявке быть не должно. Там на пенопласт сверху легко возгораемый пластик одели и минеральной ваты не было совсем. И балконы в данном случае совсем не при чем. Между плитками пластиковыми имеются большие щели и окурки попадают именно туда, плавят пластик и потом уж возгорание. В ОЗ на пенопласт одета цементная стяжка, от окурка загореться вряд ли может.

А балкон - да, минимум один я тоже застеклить планирую, дабы использовать его не только как сборник снега зимой.

Цитувати

AlexG

AlexG

07.06.2013 08:24:32

магдалена: и еще хотела написать по поводу балконов...
какой островок спасения???может до...

IНСТРУКЦIЯ про порядок проведення технiчної iнвентаризацiї об`єктiв нерухомого майна (станом на 10.02.2013 р.)

Источник http://pravo-ua.info/content/instrukciya-pro-poryadok-provedennya-tehnichnoyi-inventarizaciyi-obiektiv-neruhomogo-mayna/page/0/4

Не належать до самочинного будiвництва:

для квартир багатоквартирних житлових будинкiв, гуртожиткiв:

перепланування, пов`язанi зi збiльшенням житлової або пiдсобної площi за рахунок демонтажу перегородок без порушення капiтальних несучих стiн, несучих конструкцiй, опор, балок за рахунок площ коридорiв та допомiжних примiщень;

влаштування чи закриття дверних (вiконних) прорiзiв у внутрiшнiх некапiтальних стiнах;
влаштування перегородок в пiдсобних примiщеннях;
демонтування або влаштування шаф, антресолей, комор;
демонтування камiнiв, грубок, печей (без перекривання вентиляцiйних шахт, димоходiв);

зменшення площ за рахунок утеплення, оздоблення стiн;
перестановка iнженерного та сантехнiчного обладнання в межах призначених примiщень;
засклення балконiв та лоджiй, крiм будинкiв, що занесенi до Державного реєстру нерухомих пам`яток України;

Цитувати

AlexG

AlexG

07.06.2013 08:48:17

Обратите внимание что все Ваши вопросы/права регулируются законодательством.

По поводу лишних квадратов: Вам показали документ в котором указаны размеры, подписи и печати организации которая проводила замеры согласно "IНСТРУКЦIЯ про порядок проведення технiчної iнвентаризацiї об`єктiв нерухомого майна (станом на 10.02.2013 р.)"? Кто присутствовал при замерах, кто проводил контроль?

По поводу балконов: по-моему все четко прописано в "IНСТРУКЦIЯ про порядок проведення технiчної iнвентаризацiї об`єктiв нерухомого майна (станом на 10.02.2013 р.)".

Лень прочитать - платите.

Цитувати

AlexG

AlexG

07.06.2013 08:58:15

apartment:
Добрый день, а где вы увидели штукатурку в ОЗ? На сколько я знаю БТИ должны...

Я так ничего и не нашел насчет коэффициента который упомянул apartment, только "Обмiр примiщень слiд здiйснювати вiд оздоблених поверхонь стiн та перегородок." и "Площу примiщень будинкiв визначають за їх розмiрами, вимiрюваними мiж опорядженими поверхнями стiн i перегородок на рiвнi пiдлоги (без урахування плiнтусiв)." в IНСТРУКЦIЯ про порядок проведення технiчної iнвентаризацiї об`єктiв нерухомого майна (станом на 10.02.2013 р.)

Цитувати

Августин

Августин

07.06.2013 09:48:55

Кто в "материале" почитайте... да и остальным будет интересно.....
http://infocorn.org.ua/materials/articles/Yuriy_Vasilenko_Tetyana_Montyan_Spovid_kvartirnih_lohiv/46343

Цитувати
<< 65 66 67 68 69 ... 337
Архів