LOptimist
21.01.2013 18:43:13
АнатолийЛинский: Вот это я понимаю КОНСТРУКТИВНЫЙ ПОДХОД. Спасибо.
zireael
21.01.2013 21:38:38
Очень информативно и доступно. Огромное спасибо.
Пару моментов хотел бы добавить:
1. Все жители мансарды планируют "освоить" пространство под крышей.
2. Если я правильно понимаю - Червона Калына тоже претендует еще и как на это пространство, чтоб переделать для себя.
Так что +1.
Итого 4-е человека планируют и хотят забрать чердак.
АнатолийЛинский
21.01.2013 22:26:26
zireael. Запевняю, що всi хто щось планує, або ще не планує будуть будувати противопожежнi перегородки в пiддаховому просторi iз незаймистого матерiалу - обухiвського пiноблоку. Чому iменно з нього? Та тому, що вiн легкий так як виготовлений iз матерiалу не на цементнiй, а на вапняковiй основi. Чому це потрiбно збудувати? Та тому, що деревина, якої вище 5-го поверху застосовано дуже багато, не оброблена антизаймальною речовиною. Обробити її немає можливостi тому, що проживання в квартирах 5-го поверху стане неможливим (дихати буде нiчим). Пожежна небезпека i без того висока, пiдвищиться тим, що ця деревина перебуває в такiй "жаровнi" (пiддаховий простiр влiтку iначе не назвеш), що загорiтись вона там може вiд сiрника, або вiд недокурка. Квартири обов`язково потрiбно роздiлити противопожежними перегородками, так як пожежа об`ємом в цiлий поверх так розiгрiє несущi стiни та залiзобетоннi плити, що вогонь перекинеться на нижнi поверхи. Я нагадаю Вам ситуацiю з висотками в США, в яких на верхнiх поверхах терористи влаштували пожежу. Казалось би - повиннi вигорiти лише тi верхнi поверхи, якi прийняли удар. Але ж висотки з великим запасом мiцностi несущих конструкцiй склалися немов карточнi будиночки. А нашi несущi стiни який мають запас мiцностi? Помню, що проскакувала iнформацiя, що середину несущих стiн засипали будiвельним смiттям.
Ashkim
22.01.2013 08:47:15
АнатолийЛинский, otlichneishee predlojenie!!!!! Esli ia pravilno ponimau, dom po Visokaia 10a sostoit iz 2-h podiezdov i v kajdom podiezde po 4 kvartiri na etaje, toest 8 mansardnih kvartir vo vsem dome. АнатолийЛинский, a vi ne podschitivali kakih kapitalovlojenii potrebyetsia dlia realizacii predlojennogo vami proekta???
InfinityRespect
22.01.2013 10:14:29
Нашел статью о нововедениях (перепланировки). Может кому интерестно.
http://www.business.ua/articles/companies/V_Ukraine_izmenilis_pravila_pereplanirovki_kvartir-44724/
АнатолийЛинский
22.01.2013 10:40:03
Ashkim. Дякую за запитання. Я не пiдраховував, але я переконаний, що противопожежнi заходи повиннi були бути передбаченими. Як правило в таких випадках деревина ОБОВ`ЯЗКОВО повинна бути оброблена противозаймистою речовиною. Тiльки бiда в тiм, що випари вiд цiєї обробки iдкi та токсичнi. А в умовах високих температур (маю на увазi пiддаховий простiр влiтку) середовище стане повнiстю непридатним для перебування люлдини. Тому такий варiант являється неприйнятним - це однозначно. Чим керувались проектанти та яким мiсцем думали експерти, якi перепровiряли проект, я сказати не можу, але переконаний, що фактом являється помилка або ще на стадiї проєктування, або на стадiї будiвництва (з умисною метою єкономiї коштiв). Я вважаю, що наш пiддаховий простiр вкрай пожежонебезпечний. Я також вважаю, що витрати на противопожежнi заходи непорiвняннi з можливими потенцiальними наслiдками пожежi. Тому, на мою думку, в ситуацiї, яка склалася, самим кращим виходом являється упереджувальнi дiї шляхом локалiзацiї та недопущення розвитку пожежi в масштабi всього будинку. А це означає, що протипожежнi переборки, якi б дiлили пiддаховий простiр пропорцiйно квартир, повиннi бути влаштованi. В такому разi якщо вiдбудеться займання в однiй квартирi мансардового поверху по побутовiй причинi (скажiмо - горiлку гнали), або ж по причинi замикання електропроводки, то така пожежа уже буде заздалегiть локалiзована i практично нiякої шкоди всiм, разом взятим, мешканцям нашого будинку не принесе. Я як батько двух дiтей, для яких ми з дружиною i будуємо двi квартири, хочу бути впевненим, що в майбутньому подiбне лихо не трапиться з моїми дiтьми по причинi зовнiшнього чинника. Тому я наперед пiдняв це питання. А передбачувати та прораховувати всi можливi варiанти розвитку подiй з iнженерними спорудами - це моя профессiя.
oksana68
22.01.2013 11:15:23
Анатолий Линский в каком парадном вы купили квартиры своим детям?
АнатолийЛинский
22.01.2013 13:39:08
oksana68. Ми Вашi сусiди по площадцi.
mmmaria
22.01.2013 18:54:59
а может вопросы по-поводу - " будувати противопожежнi перегородки в пiддаховому просторi iз незаймистого матерiалу - обухiвського пiноблоку" - стоит задать застройщицам, ибо это я понимаю их упущение либо недоработка.
gala-la
22.01.2013 19:04:09
zireael, на встрече будем, на сколько собираемся, время?
Пригласите, пожалуйста, Дениса. Интересно, что там с документами. И кому платить за газ и свет, я до сих пор не узнала :-Р
Кстати, тем соседям, которые не запускают систему отопления т. к. жалеют денег - у меня за месяц набежало 60 кубов = 60 грн, в квартире плюсовая температура, котел установлен на 45 градусов.