Ирпень, ул. Высокая, 10-а и ул. Суворова, 22-а

gala-la

gala-la

01.02.2013 09:15:25

Про дизельгенератор - поки-що я також пас. Моя сiм"я буде жити на першому поверсi, а скiльки децибел i який "аромат" генератор видає працюючи - була можливiсть переконатись. Рiч гарна, але не тодi, коли вона в тебе пiд вiкнами. Якщо десь далi вирiшите поставити - в принципi, готова послухати "комерцiйну пропозицiю". Я людина запаслива))
Також купила стабiлiзатор iз акумулятором. Пока задоволена, далi - буде видно.

Ще одне питання для "зошита в клiтинку" пана Анатолiя: коли нам весною подадуть воду з скважини, то чи буде працювати та автоматика i чи буде вода подаватись при вiдключенiй електроенергiї?

Цитувати

АнатолийЛинский

АнатолийЛинский

01.02.2013 10:15:40

Дуже коротко бо сильно спiшно. Якi не є ЖЕК-и, але то професiйнi органiзацiї, а що пропонують тi, которi ратують за ОСББ???? А я наперед скжу Вам що. А пропонують нам свавiлля Швондерiв та Шарiкових (Фiльм "Собаче серце" надiюсь всi дивились?) Такi горе фахiвцi по причинi вiдсутностi знань та умiнь посилаються не на закони та технiчнi норми, а на "собрание жильцов постановило". Все в точностi як у управдома Швондера, який завiтав до профессора Преображенського. Я проти розвороту еволюцiї назад, а також проти iнженерно-технiчної примiтивiзацiї. А тому я проти ОСББ.

Цитувати

kupec

kupec

01.02.2013 10:38:28

Доброго всiм дня!
Є два аспекти стосовно ОСББ та ЖЕКу:
1. Прибудинкова територiя наразi належить забудовнику. Територiя може бути передана у власнiсть ОСББ, але не у власнiсть ЖЕКу.
2. Вступити в ЖЕК легко, а як з нього вийти? Цiлком ймовiрно, що за кiлька мiсяцiв цiни на обслуговування в ЖЕКу рiзко зростуть, або якiсть надання послуг нас не буде задовiльняти. Що тодi?

Чи можлива робота в наступному форматi: створюється ОСББ, яке пiдписує договiр про спiвпрацю з ЖЕКом. Якщо щось не задовiльняє - ОСББ розриває договiр i пiдписує з iншим ЖЕКом (з кращим спiввiдношенням цiна/якiсть).

Я не спецiалiст в даному питаннi, можливо помиляюся. Якщо так - виправте, i запропонуйте свiй варiант.

Дякую

Цитувати

zireael

zireael

01.02.2013 10:56:26

Толи я не понятно пишу, толи плохо читаете:
цитирую:
3. Электрик. 4. Сантехник. 5. Уборщик (-ца).
Начиная с п. п. 3. -люди могут работать по совместительству, оплата сдельная. Наличие документов и допусков по ремонту и обслуживанию должно быть и должны быть спецы. + ко всему вызовы не "динамить".

Этими людьми могут быть и рабочие ЖЭКа и т. п. но только оплата идет им от нас и мы же их можем пинать через директора ОСББ. Приведете своих людей - спецов и без деградаций назад и т. п. - пожалуйста. Хотите сами делать - пожалуйста.
Все, я устал кому-то что-то рассказывать, доказывать и объяснять. У каждого есть свое мнение. Все люди взрослые. Я ухожу в тень ( прошу не путать с словом "пень" ), сижу и наблюдаю :Р

Цитувати

АнатолийЛинский

АнатолийЛинский

01.02.2013 17:27:15

Значить так. Бензинову електростанцiю я не нав`язую. Я думаю, що життя само до цього питання поверне. А у нас з комунальними пiдприємствами чомусь так: вода в водогонi зникаєлише тодi, коли наступила велика спека, електрику, або газ вимикають в найлютiшi морози, або на Новий Рiк. Тому, якщо при затяжному морозi градусiв так на 20-25 в електромережах щось перегорить, то кожен з нас на другий - третiй день буде згiдний навiть щоб горбатий "Запорожець" гуркотiв у нього на власному балконi, якщо вiд цього буде подаватись в квартиру електроенергiя. Час покаже.

Цитувати

АнатолийЛинский

АнатолийЛинский

01.02.2013 17:55:21

Що до ОСББ. Чому в останнiй iсторичний перiод виникли такi органiзацiї? Та тому, що державнi мужi, проаналiзувавши витрати, виявили що для утримання житлового фонду тих коштiв, якi поступають в якостi кварт. плати дуже недостатньо. Надходження за квартирнi плати не покривають i половини необхiдних потреб. Що ж робити? Випливає само собою - пiдвищення розмiрiв квартирних плат. Але це "свiтить" соцiальним вибухом. Це тому, що середньої заробiтньої плати на Укрїнi не вистачить щоб оплатити утримання квартири та оплатити комунальнi послуги. Виходить, що державним мужам потрiбно миритись з дотуванням на утримання житлового фонду. А це дуже великi грошi з державного бюджету. Тодi у державних мужiв виникає питання: "А навiщо ж тодi ми, державнi мужi, добивались верховної влади в країнi, якщо бюджетнi грошi замiсть того, щоб красти, ми змушенi витрачати на утримання житлового фонду? Що ж тодi красти при допомозi складних фiнансових авантюр, якщо грошi розiйдуться на комунальнi потреби?". I тут одному iз них в голову прийшла блискуча iдея. Пiдштовхнути легковiрне населення до "добровiльної" вiдмови вiд державного утримання житлових будинкiв. Тодi на такий будинок взагалi нi копiйки витрачати не потрiбно, а коли таких облопошених буде майже половина держави, то для державних мужiв запахне великими грiшми, якi вони профессiонально роздеребанять. Ото ж придумали ОСББ.
Для того, щоб яскравiше пояснити приведу звичайнiсiнький життєвий приклад. Припустим, що шквальним вiтром вiдiрвало дошку на карнизi аж пiд дахом. Дошка висить на одному цв`яховi, гойдається, та погрожує рикошетом упасти на якусь дитину на подвiр`ї. Що зробить ЖЕК? А пришле спец. машину - "вишку", на кiнцi стрiли якої установлена корзина для рем. персоналу. Ремонтники сядуть в корзину, машина пiднiме їх пiд дах. Вони без зайвих зусиль приб`ють вiдiрвану дошку цв`яхами. Машина опустить робiтникiв на землю, всi сядуть в ту ж машину та й поїдуть собi на базу. А що зробить голова ОСББ? Технiчної спецiальної освiти вiн не має, практики роботи в комунальних господарствах теж не має. Iнструменту, спец. пристосування та спец. технiки теж в нього немає. А що ж у нього є? А є у голови ОСББ лише власний язик в ротi, яким можна лише плiтки по подвiр`ю розпускати.

Цитувати

gala-la

gala-la

01.02.2013 18:30:38

АнатолийЛинский, у голови ОСББ є грошi, якi йому платять жителi будинку. Вiдкриваэмо гугл, пишемо "аренда вышки" i вуа-ля, перший попавшийся сайт - http://avtovyshka.kiev.ua/ (адмiн, це не реклама), оперативна подача машини i майстра.
А що буде, якми подзвонимо в ЖЕК? Чуємо - ой, майстер в запої, ой, немає грошей на бензин, ой, вишка поламана i нема грошей на запчастини, нема грошей, за якi її ремонтувати i т. д. i т. п.

Якби все так було гарно з ЖЕКами, як ви собi уявляєте, то люди б з задоволенням там обслуговувались, не створювали б ОСББ, не було б загаджених пiд"їздiв, брудної придомової територiї, i так далi. Це я про Iрпiнь. Мiсто наше не дуже чисте. Поїдьте в сусiдню Бучу - подивiться, порiвняйте.

I ще раз повторю те, що вже сто раз казали на зборах - Iрпiнський ЖЕК НЕ ХОЧЕ брати собi на баланс новобудови. Тому всi цi розмови - пусте.

Цитувати

АнатолийЛинский

АнатолийЛинский

01.02.2013 18:43:05

Ой! Галочка! Тiльки не смiши копита колгоспного коня. Невже ти не знаєш, що найняте ЗАВЖДИ, як мiнiмум в два рази дорожче, чим своє? Невже ти не розумiєш, що арендатори "вишки" для того i купували її щоб на нiй заробляти для себе грошi? Тому кожна вкладена гривня в оборотнi кошти (моторне мастило, бензин, зарплата водiя) повинна принести не менше однiєї гривнi в прибуток власнику вишки. В цьому випадку оплата послуги "вишки" буде на багато бiльш, нiж вдва рази вiд оборотних витрат. Галочка. Ти ж не з Мiсяця примiгрувала, ти ж з України. Невже тобi потрiбно поясняти, що всi грошi, якi пiдуть на покриття потреб чистого прибутку власниу "вишки" будуть вилученi з наших кишень?
А ЖЕК на пряяму пiдпорядкований мiському головi. А в кожному будинку на то i є свiй "сплет-совет". Вiдправляємо його в Мiськ. Раду до мiського голови. Прикомандировуєм до цiєї депутацiї двух самих скандальних на будинок жiнок i Вуа-ля. Не встигне депутацiя повернутись, як справа буде зроблена по мiнiмуму витрат.
От тобi, Галочка, i вуа-ля.

Цитувати

gala-la

gala-la

01.02.2013 19:26:27

Звичайно, власники вишки також зароблять. Чи Ви думаєте, що в ЖЕК квартплату платити не треба?.. i працiвники ЖЕКу харчуються лише духовно i їм не треба буде з нашої ж кишенi платить всiй гвардiї, та ще + меру, куму, свату i брату? Безкоштовно, як ви самi уже писали вище, в наш час нiхто нiчого не робить.
Що в ЖЕК, що в ОСББ потрiбно буде платити, одне дiло, якщо нашi будинки очолить справжнiй хазяїн, який буде пiклуватись про благоустрiй, бо буде мотивований це робити - i фiнансово, i для власного авторитету, i для того, що це ЙОГО дiм i вiн в нiм живе. Друге дiло, якщо платить незрозумiло кому (це я про ЖЕК) i їм до лампочки, як там i що в нашому будинку, аби не скаржились. а як i поскаржаться, то нашi скарги їм по цимбалах.

Та давайте по дiлу.
Питання таке: якщо ви проти ОСББ, а в ЖЕК нас не беруть, то залишається що? Приватний ЖЕК? Про який, здається, говорив Денис на останнiх зборах? :) I, на скiльки я володiю iнформацiєю, нiби то на тому i вирiшили, що пока будемо обслуговуватись в приватному жецi, а далi видно буде. Так?
По цифрах:
Приватнi ЖЕКи беруть приблизно 3 грн/м2. на мою квартиру в 55 м2 це виходить 165 грн.
Є в Iрпенi один кооперативний будинок на 96 квартир, в ньому є квартира 50 м2, платять: смiття 14,6грн, освiтлення 6,00грн, лiфт 24грн, всього 86,9. На ремонти всього (косметика, дах, кабель i т. д.) збирають окремо. За пiд"їздами нiхто не дивиться. Лампочки вiшають тi, кому бiльше треба. При тому, що однi жителi купують енергозберiгаючi лампочкi, а другi жителi тi лампочки крадуть. Однин чоловiк в лiфт три рази дзеркало вiшав. Тiльки третє i залишилось, першi два украли. Пiд"їзд миють самi жителi по черзi. От вам реалiї сьогодення.
Я до чого: будинку потрiбен хазяїн iз своїх. Але, я так зрозумiла, у нас бажаючих тягнути цей важкий вiз немає.

Цитувати

gala-la

gala-la

01.02.2013 19:28:47

Прочитала ваше вiдредаговане повiдомлення уже пiсля вiдправки свого.
Пане Анатолiю, так Iрпiнський ЖЕК не хоче брати на баланс новобудови. Оце таке вуа-ля. Що пропонуєте?

Цитувати
<< 210 211 212 213 214 ... 247
Архів