Непроизносимый
26.10.2012 11:19:07
Жорик: ПРОШУ КОНСУЛЬТАЦИИ!!!
3 дом. По замерам БТИ квартира стала на 0,5 кв. м. больше,...
Насколько я понимаю БТИ делает техинвентаризацию только по заказу лица, которое правомерно владеет объетком недвижимости. До государственной регистрации права собственности нового собственника квартиры (то есть вас) еще нету, поэтому любые обмеры даже повторные будут делаться по заказу заказчика строитлеьтсва, то есть ЖИ. Судя по этим судебным решениям http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/5557438 http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/22135890 и учитывая что в договорах не прописан какой-либо механизм согласования окончательного размера площади, вам легче будет доплатить сколько надо, сделать повторные замеры, обратиться к ЖИ за возвратом лишне уплаченного, если откажутся, то судиться, правда в суде скорее всего встанет вопрос об провдении экспертизы, которая будет проводить замеры уже по решению суда, а как там экспертиза установит, то то в принципе и будет.
homo_sapiens
26.10.2012 11:49:26
to Непроизносимый: Спасибо!
gordeyka
26.10.2012 12:44:47
насколько я знаю, то можно заказать БТИ до документов на квартиру, знакомые на Васильковской (ФОРУМ ИНВЕСТ) заказывали, у них квартира больше на 7 метров оказалась. БТИ заново обмеряло при них пересчитали, все сошлось. У меня БТИ намеряло +1.28 м (двушка 3 дом)
homo_sapiens у Вас двушка или трешка, или однокомнатная?
ксюшик
26.10.2012 13:47:56
УРАААА!!! У МЕНЯ ЕСТЬ ОТОПЛЕНИЕ, ЧЕГО И ВСЕМ ЖЕЛАЮ!!!! Спасибо всем, кто участвовал в терроре всех органов власти!!!! Мы их победили!!!
Непроизносимый
26.10.2012 13:53:03
gordeyka: насколько я знаю, то можно заказать БТИ до документов на квартиру, знакомые на Васильковской...
Ну тогда расспросите у них детали такого заказывания и при каких обстоятлеьтсвах, какие документы от них БТИ потребовало и пр.
itesites
26.10.2012 13:55:35
ксюшик: УРАААА!!! У МЕНЯ ЕСТЬ ОТОПЛЕНИЕ, ЧЕГО И ВСЕМ ЖЕЛАЮ!!!! Спасибо всем, кто участвовал...
Поздравляю :)
homo_sapiens
26.10.2012 13:56:52
gordeyka: насколько я знаю, то можно заказать БТИ до документов на квартиру, знакомые на Васильковской...
3 дом, 2-х комнатная 2К, оказалась больше на 0,8 метра.
Непроизносимый
26.10.2012 14:14:27
С сайта Киевского БТИ
Питання: №1591 вiд 13.09.2012 12:38:26 Доброго дня! У 2007 роцi я iнвестувала у будiвництво житлового будинку. У вереснi 2012 забудовник повiдомив, оплачена мною квартира за даними БТI на 1 кв. м. бiльше, а тому менi необхiдно доплатити вартiсть цього метра. Проте, при фактичному обмiрi цiєї квартири мною особисто (iз знаннями норм ДБН) виявлено зменшення площi квартири на 1,5 кв. м. Скажiть будь-ласка, яким чином можна внести змiни в данi БТI, якщо я фактично ще не є власником квартири, тобто менi не надано жодних документiв. Буду вдячна за вiдповiдь, оскiльки у вас на сайтi описанi ситуацiї лише для власникiв квартир.
Вiдповiдь: Ви можете звернутись з проханням до забудовника замовити переобмiр квартири в вашiй присутностi
Питання: №1531 вiд 23.08.2012 14:06:34 Доброго дня! В мене на руках є договiр iнвестування в новобудову. Перед тим, як провести остаточнi розрахунки iз забудовником хочу у Вас спитати: 1. Який документ я можу вимагати у Забудовника, щоб бути впевненою, що будинок введенiй в експлуатацiю? 2. Якщо Забудовник менi вiдмовить в наданнi цього документу, де я ще можу подивитись цей документ? Якi документи менi треба мати з собою, щоб менi надали можливiсть ознайомитись з документом про введення в експлуатацiю? 3. Якщо я не довiряю тим остаточним метрам, за якi Забудовник вимагає доплату (рiзниця в площi мiж начальною - промежутковою(через змiну проекту)- та кiнцевою площею є 74-81-85 кв. м), можу я замовити незалежний обмiр своєї квартири (на яку весь час навiть номер змiнювався), якщо я не маю свiдоцтва про власнiсть? Це для мене дуже важливо, тому що забудовник вимагає сплати за остаточнi метри по ринковiй цiнi. Якщо я сплачу, то при перемiрюваннi забудовник менi не поверне цю суму. 4. Як проходить пiдписування акту з Забудовником? 5. Якi документи повинен забудовник менi надати для того, щоб я могла самостiйно оформити Свiдоцтво про право власностi на квартиру в новобудовi? 6. Чи є якiсь обмежувальнi термiни при оформленнi цього свiдоцтва? 7. В якiй Державнiй установi я повинна з цими документами оформлювати Свiдоцтво про право власностi на квартиру? В який термiн це свiдоцтво оформлюється? 8. Пiсля отримання свiдоцтва я повинна зареєструвати право на власнiсть в БТI? Дуже дякую. З повагою.
Вiдповiдь: 1. Ознайомтесь з Постановою КМУ вiд 13 квiтня 2011 р. N 461 на головнiй сторiнцi в рубрицi "Нормативнi документи"
2. Державна архiтектурно-будiвельна iнспекцiя та її територiальнi органи
3. Замовником послуг в БТI є власник або забудовник
4. Питання поза компетенцiєю Київського БТI
5. Питання поза компетенцiєю Київського БТI
6. Питання поза компетенцiєю Київського БТI
7. Оформленням правовстановлювальних документiв на квартири займається КП "Житло-сервiс": вул. Днiпровська набережна,25-б
телефони для довiдок: 281-44-17, 281-44-20, приймальня 281-44-01
Їхати: вiд метро "Осокорки" автобусом № 42 або маршруткою до зупинки "вул. Батуринська" (супермаркет "Антошка")
8. Ви маєте право подати документи на державну реєстрацiю права власностi.
№1235 вiд 05.06.2012 15:43:35 доброго дня. Замовляла переобмiр квартири в новобудовi, але коли прийшов ваш спiвробiтник, через виясненi обставини iз забудовником, вiд переобмiру вiдмовилась. Чи повинi менi частково повернути кошти т. я. переобмiр не був проведений, а тiльки ваш фахiвець виїзджав на обєкт
Вiдповiдь: Так, грошi повертаються за частину роботи яка не виконувалась. Звернiться в кабiнет №2 бухгалтерiя
Непроизносимый
26.10.2012 14:21:29
homo_sapiens:
Питання: № 587 вiд 22.09.2011 23:57:41 Доброго дня. Я – iнвестор квартири у новобудовi. Дiм прийнятий в експлуатацiю, та Забудовник повiдомив менi листом остаточну площу квартири. Я самостiйно провiв обмiри i є розбiжнiсть в пару метрiв мiж даними забудовника та моїми. Я хочу замовити в БТI повторний переобмiр квартири. Якi документи менi потрiбно мати? Я ще не отримав прав власностi на цю квартиру, так як для цього менi потрiбно спочатку сплатити Забудовниковi за додатковi метри, яких я не знайшов. В мене є Договiр про участь у ФФБ та лист вiд Забудовника на iм’я Начальника БТI, про те, що Забудовник надає згоду на проведення переобмiрiв. Чи цього достатньо, щоб замовити переобмiри? Та яку саме послугу менi замовляти в БТI? "Виготовлення технiчного паспорту на квартиру з обстеженням (переобмiром)"? Дякую. Валерiй
Вiдповiдь: Переобмiр квартир в новозбудованих будинках на якi не оформлено право власностi можливий по листу забудовника.
Замовте виготовлення технiчного паспорту на квартиру з обстеженням (переобмiром)
№1279 вiд 26.06.2012 14:43:25Добрий дня! Улiтку 2011р купили квартиру у Забудовника за договором майнових прав (тобто я-iнвестор), в якiй у березнi 2011р були замiри БТI. Дiм прийнятий в експлуатацiю. Почали ремонт квартири. На зборах iнвесторiв Забудовник повiдомив, що можна оформлювати права власностi. У вiддiлi продажу сказали, що документи, отримаю пiсля сплати додаткових метрiв, яких не має. По даним ремонтної бригади i моїх Забудовник збiльшив на пару метрiв площу квартири. На моє прохання Забудовник дав ксерокс Технiчного паспорту на мою квартиру, але не хоче замовляти, або давати згоду на проведення переобмiрiв, посилаючись на те, що в тех. паспортi є примiтка, що пiд час проведення тех. iнвентаризацiї оздоблювальнi роботи виконанi не в повному обсязi. Ми вiдправили Забудовнику заказним листом заяву на прохання переобмiру. Вiдповiдi нiякої. Як менi замовити в БТI повторний переобмiр квартири? Якi документи менi потрiбно для цього мати ? Як правильно зробити? Дякую.
Вiдповiдь: Замовленя можна оформити за листом забудовника на переобмiр квартири.
Непроизносимый
26.10.2012 14:23:05
homo_sapiens:
Питання: №1332 вiд 09.07.2012 16:24:39 Доброго дня! Я є iнвесторм квартири в житловому буднику. У червнi 2011 року iнспектор БТI провiв обмiри будинку загалом, квартири зокрема. Фонд фiнансування про результати iнвентаризацiї повiдомив у травнi цього року. Ознайомившись iз результатами обмiру було виявлено значнi розбiжностi мiж проектованою та фатичною площею квартири на понад 6 м кв бiльше. Враховуючи викладене, я як iнвестор провiв незалежний обмiр iз залученням фахiвцiв одного iз архiтектурних бюро, якi здiйснювали обмiр лазерною рулеткною. Згiдно результатiв обмiру було встановлено, що вiдхилення вiд проектної площi квартири не перевищує 0,3 м кв, а не 6 м кв. Очевидно, отримавши вiдповiдну iнформацiю, я як iнвестор, з мето встановлення остаточних розмiрiв квартири маю право провести повторний обмiр квартири представником БТI за моєї присутностi. На жаль, компанiя забудовник вiдмовила менi у проведеннi повторного переобмiру. ВИХОДЯЧИ З ВИЩЕВИКЛАДЕНОГО ПРОШУ ВАС ДАТИ ВIДПОВIДЬ НА НАСТУПНI ПИТАННЯ: 1) ЧИ МОЖЕ ПРЕДСТАВНИК БТI ПРОВЕСТИ ПОВТОРНИЙ ОБМIР КВАРТИРИ ЗА ВIДСУТНОСТI ЗГОДИ ЗАБУДОВНИКА, АЛЕ НА ЗАМОВЛЕННЯ IНВЕСТОРА, ЧИ ЦЕ ПЕРЕДБАЧЕНО? 2) ЧИ МАЄ ПРАВО IНВЕСТОР НА ПОВТОРНИЙ ОБМIР КВАРТИРИ ЗА ВЛАСНИЙ КОШТ У РАЗI ТАКОЇ ПОТРЕБИ, ЧИМ ЦЕ РЕГУЛЮЄТЬСЯ? 3) ЧИМ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ ПОРЯДОК ПОВТОРНОГО ОБМIРУ КВАРТИРИ? Дякую на перед за вiдповiдь! З повагою, Михайло!
Вiдповiдь: Дозвiл на будiвництво отримав забудовник, тому саме забудовник оформлює замовлення на проведення iнвентаризацiї. Ви маєте можливiсть звернутись до забудовника з вимогою замовлення проведення поточної iнвентаризацiї в Вашiй присутностi.
Порядок проведення iнвентаризацiї врегульвано Iнструкцiєю про порядок проведення технiчної iнвентаризацiї об`єктiв нерухомого майна затверджена наказом Держбуду N 127 вiд 24.05.2001 iз змiнами i доповненнями
Питання: №1664 вiд 02.10.2012 18:02:41 Доброго дня! Я iнвестувала у будiвництво житлового будинку. У травнi 2012 забудовник повiдомив, оплачена мною квартира за даними БТI на 1.5 кв. м. бiльше, а тому менi необхiдно доплатити вартiсть цiєї рiзницi метрiв. Проте, при фактичному обмiрi цiєї квартири мною особисто виявлено зменшення площi квартири на 1 кв. м. Звернулася з проханням (листом з повiдомленням ) до забудовника про переобмiр квартири у моїй присутностi присутностi, Пройшло вже бiльше 2 мiсяцiв -вiдповiдi я так i не отримала. Будь ласка, напишiть усi наступнi кроки, як потрiбно дiяти, якщо забудовник не дає дозволу на переобмiр квартири. Скажiть, будь-ласка, усi наступнi кроки або яким чином можна внести змiни в данi БТI, якщо я фактично ще не є власником квартири, тобто менi не надано жодних документiв.
Вiдповiдь: У Вашому випадку тiльки забудовник може оформити замовлення на переобмiр.
№1337 вiд 10.07.2012 10:43:00 Доброго дня! Забудовник провiв обмiри квартири, цi обмiри є значно перевищенi вiдносно проекту i викликають у мене сумнiв. Я знаю, що маю право провести переобмiр, але забудовник вiдмовив менi у такому правi. Чи визначене у законодавствi моє право на повторний обмiр квартири? Як змусити забудовника дати вiдповiдний дозвiл на переобмiр? Чи є законними дiї забудовника? Дякую!
Вiдповiдь: У разi порушення Ваших прав можете звернутись до суду