ЖК "Милославичи", Троещина-20, ул. Закревского, 99, стройплощадка 11 (ДБК-4)

Vasiliy_n

Vasiliy_n

23.11.2012 09:47:24

Хорошие вопросы! Прошу простить, что не успеваю ответить на многие уже заданные, поэтому рекомендую читать все об создании ОСББ, зайти на форум "Пчилки", связавшись с NOVOSEL1 (стр. 31).

Напоминаю, ОСББ в праве нанять того или иного ЖЭКа, и даже "Комфорт-Мастер" а не заниматься всем жкх-управлениемм самостоятельно (я уже писал об этом, см. стр. 31). Только мы при этом будем в статусе ОСББ.

О плюсах -прочитайте опросник, "плюсы ОСББ"(см. стр. 32). Вот выдержки из него:
"Карта-опрсиник для определения намерений жильцов заказывать необходимый перечень коммунальные услуг и других необходимых услуг (например охрана) через "ОСББ" (неприбыльную организацию собственников квартир многоэтажного дома, которая самостоятельно заключает договора с подрядными организациями(с теми же ЖЕКами), но при этом перечень необходимых услуг, и их качество определяют
жильцы дома)

Плюсы "ОСББ":
- возможное снижение тарифа на коммунальные услуги через заказ только необходимых услуг жильцам
- возможность контроля жильцами взаиморасчётов "ОСББ" с подрядными организациям за:
ремонтные работы, вывоз мусора, охранные услуги, фактический расход воды, газа, электроэнергии по дому и пр.)
размещения рекламы в подъездах / на доме, сдачи в оренду шахт для телекомуникационных линий и пр."

В этом же опроснике есть графа о желании войти в правление ОСББ и желание стать председателем, поэтому прошу активного участия!
Ещё нужны активисты из 3-й секции.

Цитувати

LILY

LILY

23.11.2012 09:58:05

Я могу прочитать!!!
А вот люди которые не имеют доступ к интернету или не являются на форуме, а купили квартиру в нашем доме послушали на сборах.

Нас на форуме 10-к жильцов, а кв. продано весь дом....!!!!

Цитувати

Vasiliy_n

Vasiliy_n

23.11.2012 10:14:48

Спасибо за замечание! Предлагайте альтернативные пути.
В ДБК-4 список будущих жильцов могут дать с их координатами?

Напоминаю, я считаю, что с помощью опросника, который нужно расклеить в каждой секции до 30.11.12, все владельцы будут проинформированы об ОСББ по приходу в свои квартиры, плюс - объявление о собрании в 12:00 01.12.12 на каждом парадном даст нам пообщаться.

Цитувати

pirr

pirr

23.11.2012 11:53:50

В ДБК-4 список будущих жильцов могут дать с их координатами?

Однозначно нет. Это конфиденциальная информация.

Цитувати

technoua

technoua

23.11.2012 12:08:30

FYI

http://www.epravda.com.ua/publications/2012/11/23/345486/

Цитувати

Vasiliy_n

Vasiliy_n

23.11.2012 13:46:50

ilarion: буду 1.12 на 12.00.готов быть добровольцем!

ilarion, напишите мне на мейл, пообщаемся (и насчет варианта с картами-опросниками тоже).
Буду на встрече в 12:00 01.12.12

О статье technoua : мне понравилась; надеюсь, она будет интересна всем.

Цитувати

NOVOSEL1

NOVOSEL1

23.11.2012 18:48:26

Jeny: Бодрое утро :)
Я слышала по поводу «Комфорт-майстер» - это неплохой жэк. Кто...

От кого Вы такой, извините, бред слышали?
Упаси Господь что бы Ваш дом вляпался как мы!!!
Зайдите на нашу ветку форума,-(Позняки-4а, ул. Елены Пчелки, 2 (Киевгорстрой), посмотрите последние боевые события с жеком.
Не поленитесь и просмотрите наш форум, это будет показатель работы конторы. Дошло до вызова милиции и т. д.

Цитувати

NOVOSEL1

NOVOSEL1

23.11.2012 19:22:47

Агитка за ОСББ на Пчiлки,2, Делимся с Вами)))
Об’єднання спiввласникiв багатоквартирних будинкiв (ОСББ) – це юридична особа, створена власниками для управлiння, утримання та використання неподiльного та загального майна.
Вищим керiвним органом ОСББ є загальнi збори. На загальних зборах члени об’єднання здiйснюють своє право вирiшувати пов’язанi з дiяльнiстю ОСББ питання.
Основним документом є статут об’єднання.
Поточний контроль за надходженням та витрачанням коштiв в об’єднаннi здiйснює правлiння об’єднання. Правлiння перiодично звiтується на загальних зборах про виконання фiнансового плану. Правлiння укладає угоди та наймає на роботу працiвникiв для виконання робiт по утриманню будинку.
Переваги ОСББ:
•зменшується квартплата порiвняно з квартплатою ЖЕКа за рахунок:
-вiдсутностi податкiв на прибуток (до 30% вiд прибутку), на додану вартiсть (20%);
-вiдсутностi прибутку ЖЕКу (10-50%);
-надходження додаткових коштiв вiд здачi в оренду службових квартир, що побудованi на кошти власникiв;
-надходження додаткових коштiв вiд здачi в оренду об’єктiв, що перебувають у спiльнiй власностi (господарських та нежитлових примiщень, прибудинкових територiй, тощо);
-надходження додаткових коштiв вiд розмiщення реклами в лiфтах, за використання шахт провайдерами телекомунiкацiйних послуг, i. т. д.;
-здiйсненню фiнансового контролю членами ОСББ за використанням коштiв.
•пiдвищується якiсть житлово-комунальних послуг, завдяки тому що:
-ОСББ приймає будинок на свiй баланс i самостiйно здiйснює експлуатацiю будинку або самостiйно визначає експлуатацiйну органiзацiю;
-ОСББ укладає прямi договори з пiдприємствами, що поставляють газ, воду та тепло, займаються вивезенням смiття, ремонтом, в результатi чого ОСББ отримує можливiсть впливати та контролювати якiсть житлово-комунальних послуг;
-члени ОСББ планують заходи з ремонту та модернiзацiї будинку, прибудинкової територiї шляхом прийняття рiшень на загальних зборах;
-члени ОСББ можуть самостiйно визначати кошторис утримання будинку, встановлювати розмiри внескiв на утримання будинку та прибудинкової територiї шляхом прийняття рiшень на загальних зборах.
•ОСББ має право отримати у довгострокове користування або власнiсть прибудинкову територiю, завдяки чому:
-ОСББ отримує захист вiд ущiльнення забудови);
-ОСББ справляє вплив на забудову мiкрорайону (якщо дiлянка, що видiляється пiд забудову, прилягає до прибудинкової територiї ОСББ, вiдповiдно ст. 5 Закону України «Про основи мiстобудування» та ст. 18 Закону України «Про планування та забудову територiй» ОСББ є юридичною особою, з якою має бути узгоджено будь-яке будiвництво на нiй).
•стає менше боржникiв за спожитi житлово-комунальнi послуги завдяки тому що:
-пiдвищується вiдповiдальнiсть мешканцiв за свiй будинок;
-бiльш прийнятнi тарифи, нiж в ЖЕКу;
-власники бачать, на що використовуються їх грошi;
-боржники отримують можливiсть використання за згодою членiв ОСББ свого трудового внеску (не маєш грошей – зроби що-небудь корисне для будинку) замiсть квартплати.
•провайдерiв телекомунiкацiйних послуг обиратимуть самi мешканцi, а не ЖЕК!

Цитувати

NOVOSEL1

NOVOSEL1

23.11.2012 19:24:06

продолжение Агитки
ОСББ
-самостiйно встановлює заробiтну плату обслуговуючому персоналу, включаючи голову об`єднання i бухгалтера, та контролює якiсть виконання робiт;
-має можливiсть отримання кредитiв в банку на проведення ремонту, встановлення приладiв облiку води, тепла, газу тощо;
-здатна вирiшувати загальнi проблеми мешканцiв, вiдстоювати їх iнтереси та права;
-це можливiсть кожного мешканця безпосередньо приймати участь в управлiннi i утриманнi будинку (обрання до органiв управлiння, голосування на загальних зборах тощо);
-це вiдсутнiсть проблем з отриманням необхiдних довiдок, оформлення документiв на отримання субсидiй, прийняття документiв на видачу паспортiв, на реєстрацiю (прописку) тощо. Голова ОСББ має право завiряти довiреностi на отримання пенсiй, представлення iнтересiв тощо.
Важливо:
Усi належнi пiльги та субсидiї по сплатi квартплати та житлово-комунальних послуг для членiв ОСББ зберiгаються.
Новостворене ОСББ не повинно вiдповiдати за борги мешканцiв будинку, якi залишились у них перед ЖЕКом.
Мешканцi ОСББ знають, за що вони платять грошi, їх важче обманути. Якщо ж правлiння намагатиметься це робити - його можна переобрати, натомiсть ЖЕК не переобереш.

Цитувати

Bart

Bart

23.11.2012 22:27:58

Наташенка11дом:
У меня 1й подъезд. 4й этаж.
Хоть квартиру намерена продавать в ближайшее...

Интересует 1 ком. квартира. Хочу купить! Подыскиваю варианты. Что почём?

Цитувати
<< 64 65 66 67 68 ... 128
Архів