Home65
14.11.2013 08:32:20
"Незаинтересованный юрисконсульт" и здесь лукавит и скромно умалчивает, что это не сложно: сразу после проведения собрания необходимо направить запрос в государственный орган, выдающий свидетельства о праве власности, и получить от него официальный ответ, который и будет единственно-необходимым/достаточным доказательством (в том числе и для любых судов) сколько собственников жилых и нежилых помещения зарегистрировано ним на
момент (дату/время) проведения собрания, откуда и будет следовать, является ли проведенное собрание правомочным.
>> Як бути з власниками нежитлових примiщень?! Вам вiдомi їх iмена/назви?! Вам вiдомо, чи є вони власниками, чи досi являються iнвесторами?!
Необходим запрос от инициативной группы к застройщику/ФФС/компасу, с требованием сообщить эти сведения, необходимые для реализации требований законодательства, в т.ч. закона "Про ОСББ", (в т.ч. имена/адреса ВСЕХ инвесторов для рассылки официальных приглашений)
При уклонении - в прокуратуру.
Очередное, о чем скромно умалчивает "Незаинтересованный юрисконсульт",- это о том факте, что даже в случае признания судом неправомочности проведенного собрания, ничто не отменяет право создать еще одну инициативную группу, провести еще одно собрание и зарегистрировать ОСББ с другим названием, учтя все ошибки, на которые укажет суд.
Проект Статута, конечно, правильно было бы разослать для предварительного ознакомления.
Вопросы статута, тарифов, кандидатур уголовников решаются путем занесения в статут требования, что в статут могут (и, возможно, должны) быть внесены изменения по такой-то процедуре, и что деятельность первого состава Правления ограничена весьма коротким сроком (скажем в полгода), спустя который строго обязательны: Проверка деятельности + Переизбрание (по результатам проверки) + Пересмотр тарифов + Внесение наработанных изменений в статут.
Чайка
14.11.2013 10:17:59
Стаття 6 Закону України "Про ОСББ" говорить:
Установчi збори правомочнi, якщо на них присутнi бiльше 50% власникiв.
Це означає, що особливу увагу слiд придiлити легiтимностi проведення установчих зборiв. Тобто, збори будуть вважатися легiтимними за умови присутностi на зборах не менш нiж 50% власникiв квартир нашого будинку. Так, наприклад, якщо у будинку 81 квартира, то на зборах має бути присутнi не менш нiж 41 власник квартир або їх представники. А також, Рiшення приймається шляхом поiменного голосування iз зазначенням: ПIП реквiзитiв свiдоцтва о правi власностi та номеру квартири. Рiшення
оформлюється особистим пiдписом кожного, хто проголосував, у
протоколi iз зазначенням результату голосування ("за" чи "проти").
На мою думку, присутнi гостi з сусiднiх будинкiв - це для масовки. Контроль повиннi здiйснювати з нашого будинку, а не гостi.
смит
14.11.2013 11:23:20
Аркада придумала отличную схему оптимизацию расходов. Передают дома с недоделками в сотни тысяч гривен Компасу за определенную плату, тот выжидает гарантийные сроки от застройщиков и при желании жильцов отдает дом под ОСББ. Скорее всего, когда все дома будут сданы, Компас попросту обанкротится и концы в воду. Яркий пример с входной дверью в 14 доме, установили бракованную дверь, когда обратились в Аркаду они сказали Ваш дом принял ЖЭК все вопросы к нему. Теперь жильцы дома вынуждены самостоятельно собрать 10 тыс. грн., чтоб поменять дверь. В МОПах даже не сделали затирку щелей в плитке и пр. При монтаже оборудования в ИТП разговаривал со слесарями, сказали этот хлам максимум 5 лет послужит и начнет «сыпаться». Если есть возможность и силы бороться не сдавайтесь, создавайте комиссию по приемке дома и пусть все доводят до ума, Ваш дом того стоит.
_Lawyer_
14.11.2013 13:12:10
То AlterEgo:
"Такого требования в законе нет."
Ви абсолютно правi! Такої вимоги сам Закон України "Про ОСББ" не мiстить… Але Вам, напевно, саме це i потрiбно – знайти прогалину в законодавствi?! Треба читати норми чинного законодавства не з конкретної тоненької книжечки пiд назвою "Закон про ОСББ", а застосовувати сукупний аналiз норм дiючого законодавства, що регулює тi чи iншi суспiльнi вiдносини чи процеси. Бiльше того, я навiв Вам приклад судової практики по скасуванню державної реєстрацiї ОСББ, на пiдставi того, що було порушено порядок його створення (порядок скликання загальних зборiв).
"Полагаясь на имеющиеся сведения."
Скажiть, будь ласка, звiдки iнформацiя, чим вона пiдтверджується, яким чином вона була отримана?! Просто встати i сказати: "На сьогоднi видано 5 свiдоцтв на право власностi, а тому кворум складає 2,5 особи!", - вибачте, але так не можна! Чи, Вашi слова носять виключно iстинний та iмперативний характер?!
"Если кто-то желает оспорить, обязанность доказательства лежит на обвиняющей стороне."
Я перепрошую, а це з якого процесу?! Цивiльного, кримiнального, господарського, адмiнiстративного?! Вибачте, мене, будь ласка, за цю долю iронiї, але якщо Ви не спецiалiст в певнiй сферi, то могли б просто утриматись вiд подiбних абсолютно НЕ правильних тлумачень норм процесуального права. Нi хто, нi кого, нi в чому не обвинувачує...
"При этом известно, что для инвесторов нежилых помещений эта волокита, скорее всего, затянется на несколько лет."
Не зрозумiв цiєї ремарки. Яка "волокита"? Станом на сьогоднi, Ви отримали правовстановлюючi документи?! Напевно, що так. ТОВ Фiрма "Компас", станом на сьогоднi, отримало правовстановлюючi документи – це факт, в якому Ви зможете переконатись 16 листопада. То, про яку "волокиту" Ви кажете?! Та ще й тривалiстю в декiлька рокiв?!
Люди (напевно) просто не хочуть займатись цим самостiйно! Iснують певнi договiрнi вiдносини, умовами яких передбачено, що всi дiї по реєстрацiї права власностi бере на себе Девелопер. То ж навiщо людям "бiгти поперед потяга" та реєструвати право власностi самостiйно?! …а потiм, ще й вимагати вiд останнього повернення понесених "реєстрацiйних" витрат?! Можливо, бiльшiсть iнвесторiв чекає поки Девелопер виконає взятi на себе зобов’язання та самостiйно оформить i видасть їм правовстановлюючi документи?! До речi: якщо у когось виникають непорозумiння, викликанi змiною законодавства, що регулює процес набуття та реєстрацiї права власностi – будь ласка, можете звертатись до мене за консультацiєю. В приймальнi години, я з радiстю надам вичерпнi вiдповiдi на Вашi запитання з приводу нового порядку реєстрацiї права власностi… безкоштовно! :)
"Разумеется, он подготовлен, рассмотрен и предварительно одобрен."
А менi можна його почитати?! Бажано, почитати заздалегiдь, а не безпосередньо за загальних зборах… Скiльки iнвесторiв його вже бачили/погодили?!
"А вот опыт руководящей работы, равно как и высшее образование, уверен, есть у большинства будущих жителей нашего дома."
То навiщо Ви хочете створити ОСББ без участi цих досвiдчених людей?! Навiть, право голосу у них намагаєтесь вiдiбрати! Я вже не кажу про право бути обраним та право на набуття членства в ОСББ…
Lirik написав: В голосовании принимают участие только собственники с оформленными документами (копию свидетельства будем требовать при регистрации на зборах) по принципу одна квартира - один голос. За этим будет жесткий контроль за этим на собрании (приходите - поможете). Все остальные инвесторы дома также приглашаются на собрание, будут принимать участие в обсуждении, НО ГОЛОСОВАТЬ НЕ СМОГУТ.
То Jackas:
"Вы где либо видели добровольную передачу дома любого Жека Осбб ???"
Я не тiльки "бачив", а безпосередньо приймаю в цьому участь!
На сьогоднi вiдбувається процес приймання-передачi житлового будинку № 3 по вул. Ващенко. Я являюсь членом комiсiї з приймання-передачi будинку. Станом на сьогоднi, представники ОСББ отримали доступ до технiчної документацiї для ознайомлення, вже проведено спiльний огляд технiчного стану IТП та насосної, сторонами попередньо погоджено дати наступних оглядiв, тобто, проводиться плiдна робота направлена на передачу будинку на обслуговування ОСББ… i без будь-яких судових процесiв…
АЛЕ! Хочу акцентувати увагу аудиторiї! Я особисто був присутнiй на загальних зборах по Ващенко, 3, i я особисто бачив, як близько пiвтори сотнi зiбравшихся у актовiй залi ДРДА людей ОДНОГОЛОСНО(!) проголосували "ЗА" створення ОСББ! Оскаржувати створення такого ОСББ – нiкому i на думку не спаде. Для мене, як для юриста – це дуже безперспективне заняття. До речi: новеньку квартиру у цьому будинку менi "подарували" саме його мешканцi – користувачi форуму :)
А що наразi пропонуєте Ви???
Створити ОСББ групою 10-15 осiб "Полагаясь на имеющиеся сведения" ?!
ОСЬ ЦЕ бiльше схоже на рейдерський захват, про який пан Lirik писав у своїх завiдомо необґрунтованих скаргах до Антимонопольного комiтету України! До речi, хочу повiдомити, що останнiй не знайшов нiчого "кримiнального" та "кабального", а нi в текстах 3-х стороннiх договорiв, а нi в тому, що забудовник самостiйно визначає "хто" буде експлуатувати новозбудований будинок, саме тому, справа про порушення антимонопольного законодавства за колективною скаргою мешканцiв Вашого будинку Комiтетом порушена так i не була (порушення вiдсутнє).
То Home65:
"Незаинтересованный юрисконсульт" и здесь лукавит и скромно умалчивает, что это не сложно: сразу после проведения собрания необходимо направить запрос в государственный орган, выдающий свидетельства о праве власности, и получить от него официальный ответ, который и будет единственно-необходимым/достаточным доказательством (в том числе и для любых судов) сколько собственников жилых и нежилых помещения зарегистрировано ним на момент (дату/время) проведения собрания, откуда и будет следовать, является ли проведенное собрание правомочным.
Тобто, Ви пропонуєте спочатку провести загальнi збори, а вже потiм встановлювати чи були вони правомочними?! Ви, мабуть, жартуєте?!
"Очередное, о чем скромно умалчивает "Незаинтересованный юрисконсульт",- это о том факте, что даже в случае признания судом неправомочности проведенного собрания, ничто не отменяет право создать еще одну инициативную группу, провести еще одно собрание и зарегистрировать ОСББ с другим названием, учтя все ошибки, на которые укажет суд."
I саме в такий спосiб Ви пропонуєте вчитись створювати ОСББ?! :)
"Он якобы нисколько не боится проведения собрания по созданию ОСББ, поскольку сможет запросто оспорить в суде как якобы неправомочное, но в это же время непонятно зачем так настойчиво и якобы "аргументированно" отговаривает от проведения собрания."
Я нiкого не вiдмовляю вiд проведення зборiв, це апрiорi неможливо – збори вже призначено. Навпаки, я закликаю всiх прийти на цi збори та не допустити створення ОСББ окремою групою "абсолютно незацiкавлених" осiб!
То warovik :
"Из контекста понял что юрист собственник квартиры в нашем доме... Если не ошибаюсь, на соседних ветках, юрист компаса уже выступал собственником квартиры в доме где уже проводилось собрание... "
Люди, я Вас обожнюю!!! Вже другу квартиру менi на цьому форуму "подарували"!!! :)
Нажаль, я вимушений Вас "засмутити". Вже бiльше 20 рокiв я проживаю на Троєщинi, у 3-кiмнатнiй квартирi, яка ще у 1992 роцi була отримана моїм батьком (вже пенсiонером МВС), в якостi службової та в подальшому приватизована, i проживаю я в цiй квартирi разом зi своїми батьками, дружиною та трирiчним сином. I нiхто менi нiяких "новеньких" квартир не видавав! Все це – або вiдверта брехня, або збуджена фантазiя окремих громадян. Хоча, вiд новенької квартири я б (звiсно) не вiдмовився :)
З повагою,
юрисконсульт
ТОВ Фiрма "Компас"
vlapov
14.11.2013 13:41:34
_Lawyer_
Та хочуть люди осбб то хай собi роблять, вам по сутi рiзницi не має. А якщо занiматись лiкбезом, то можно сказати шо будинок с самого початку "рейдерсько" вiддали жеку. Хiба люди мали свое законно право вирiшувати якому жеку вiддатись, - НI. Чи мали люди свое право создати осбб - НI.
Повиннi вирiшувати мешканцi, а не компас, юрист чи Кочерга.
С повагою, i краще юридично проведiть перевiрку на яких пiдставах мусорозбiрнки с/п5,/сп8 , холли корiдорiв с/п3 вiдданi в аренду невiдомим особам. Чи питав шановний жек дозволу у мешканцiв, та i куди iде бабосiк. Проведiть i скажiть, оце буде по чеснаку.
П.С. Я не за и не проти осбб я не проти i не за компаса. Але все повиннi, ше раз повторю, вирiшувати люди, тому не треба iм морочити голову.
Argal
14.11.2013 13:55:46
_Lawyer_: То AlterEgo:
...Ващенко, 3...: новеньку квартиру у цьому будинку менi "подарували" саме його мешканцi – користувачi форуму :)
Дальше не читал - не вижу смысла...
Кирилл - действуй, гони эту шарашкину контору сганым веником, держу за вас всех кулаки!
Argal
14.11.2013 14:02:56
vlapov: _Lawyer_
Та хочуть люди осбб то хай собi роблять, вам по сутi рiзницi не має....
Ошибаешься - есть разница.
Когда ты имеешь актив, который каждый месяц тебе приносит баблос ("доишь" жалкен людишкен-нищебродунгов)- это гуд.
А вот когда у тебя этот актив пытаются отобрать эти самые нищебродунги, вместо того, чтобы тебе и квартирки отдать, и баблос непонятно за какие услуги приносить - это бэд...
Ничего, методом деда Ипатьева все лечится...;)
Home65
14.11.2013 14:17:05
To_Lawyer_:
Не морочьте людям голову, описанный мной алгоритм полностью жизнеспособен в условиях оформления прав собственности далеко не всеми инвесторами:
п.1. Проводится собрание.
п.2. Делается запрос государственному регистратору прав собственности о количестве зарегистрированных ним собственников по состоянию на момент проведенного собрания.
п.3. В полученном официальном ответе содержится подтверждение либо легитимности, либо нелегитимности проведенного собрания.
п.4. При легитимности - документы собрания используются для дальнейших шагов процедуры регистрации ОСББ.
При НЕлегитимности - документы дальше не подаются, назначается и проводится новое собрание (переход к п.1. этого алгоритма).
В противном случае, достоверной информации на момент проведения собрания не будет никогда вплоть до момента регистрации прав собственности ВСЕМИ 100% инвесторов, включая инвесторов возможно недораспроданных нежилых помещений. Соответственно, до этого момента создания ОСББ не будет и жек будет продолжать доить всех абсолютно без препятствий, чего вы столь усердно и добиваетесь
>> "Очередное, о чем скромно умалчивает "Незаинтересованный юрисконсульт",- это о том факте, что даже в случае признания судом неправомочности проведенного собрания, ничто не отменяет право создать еще одну инициативную группу, провести еще одно собрание и зарегистрировать ОСББ с другим названием, учтя все ошибки, на которые укажет суд."
>> I саме в такий спосiб Ви пропонуєте вчитись створювати ОСББ?!
Это только на крайний случай ошибок, от которых никто не застрахован как минимум до тех пор, пока законодательство не страдает идеальностью.
Имелось ввиду, что волков бояться - в лес не ходить.
Что не надо так уж отчаянно бояться возможных ошибок и по этой причине не действовать вовсе.
Конечно же действовать, по возможности максимально их избегая и памятуя, что есть возможность их исправить, даже если и будут они допушены.
>>Я нiкого не вiдмовляю вiд проведення зборiв, це апрiорi неможливо – збори вже призначено. Навпаки, я закликаю всiх прийти на цi збори та не допустити створення ОСББ окремою групою "абсолютно незацiкавлених" осiб!
Люди действительно заинтересованы дать отпор неадекватному жеку и жить всем домом дальше по-человечески.
>> А менi можна його почитати?! Бажано, почитати заздалегiдь, а не безпосередньо за загальних зборах…
Как вы сами говорите, вы не являетесь ни инвестором, ни собственником недвижимости в этом доме. Зачем вам давать его читать и зачем вам присутствовать на собрании собственников?
Представителям жека на нем категорически не место даже в качестве молчащих наблюдателей - они все равно обязательно БУДУТ ПЫТАТЬСЯ вставлять палки в колеса и срывать проведение собрания.
(На месте Лирика, я бы пропускала на собрание исключительно инвесторов и собственников, и никаких посторонних лиц!!!, особенно от жеков и рда - - они самые заинтересованные лица в срыве собрания.)
To_Lawyer_: Опишите лучше, в чем заинтересованы вы с жеком больше: в несоздании ОСББ или в максимальном отдалении момента создания ОСББ?
Чайка
15.11.2013 11:05:30
Добрый день.
Пару дней назад мне позвонили (женский голос) и пригласиули на собрание. Мы разговаривали по поводу ОСББ и мне сказали, что Правление работает совершенно бесплатно, но Статут говорит обратное: "ОСББ має право створювати органи управлiння та визначати умови їх дiяльностi та оплати"
НЕ понимаю, зачем обманывать людей
Чайка
15.11.2013 11:12:21
Выдповыдно до Статуту :"Об`єднання має право за рiшенням правлiння вiдповiдно до його повноважень, визначених цим Статутом, та доручень загальних зборiв:
придбати у спiльну часткову власнiсть членiв об`єднання квартири або нежитловi примiщення будинку, iншу нерухомiсть, основнi засоби, обла днання та iнвентар."
Интересно за чей счет?