SVD
02.04.2012 13:49:24
Действительно ЖЕК Компас вызывает массу недовольства от жильцов http://realt.ua/Forum/0.php?IDF=3&IDT=4738&cpg=55. Кроме того, частные (ведомственные) ЖЕКи это прибыльные организации, а ОСББ -нет. Почему мы, инвесторы, за свои деньги построившие этот дом, должны делать прибыль частным ЖЕКам? Выход один - ОСББ. Посмотрите как работает ОСББ рядом на Тычины 16/2 или на бульваре Давыдова. Везде идеальный порядок и тарифы не выше общегородских
Venez
02.04.2012 14:29:00
Приватний ЖЕК Компас обслуговуе деякi будинки-новобудови КМБ, директор Зайцева Тетяна Олександрiвна. Потрiбно зiбрати iнформацiю щодо тарифiв i вiдгуки про якiсть обслуговування. А про те, що ОСББ - неприбутковi органiзацii - знае вже вся Украiна, хоча б на прикладi сумнозвiсного дому на Лiвобережцi, де жильцям навiшували пеню в декiлька тис. грн. тiльки за прострочку комун. платежiв. Для керiвництва цi органiзацii е надприбутковими.
JulJul
02.04.2012 15:53:11
На мой взгляд, ОСББ может и хорошо, но уважаемые форумчане, а давайте подумаем про мнение других, ведь на форуме нас не так много как инвесторов 3- х секций!! Может стоит устроить собрание, или как то подключить к обсуждения других людей…
У ключницы есть книга с данными инвесторов которые приходили на стройку и записывались, оставляли свои координаты для связи в дальнейшем а это достаточно много людей.
Кто думает про покупку паркинга? И когда его сдадут?
Sushka
02.04.2012 16:21:18
Я еще раз хочу задать свой вопрос. Тут все так активно обсуждают ОСББ или ЖЭК, но на самом-то деле еще дом не сдан. И как может работать комиссия по приему дома, если дом не закончен? Мне все это кажется замыливанием глаз. Кто-то может объяснить текущую ситуацию грамотно?
Sushka
02.04.2012 16:23:57
Менеджеру сказали говорить нам про комиссию, чтобы мы успокоились. Но мне это непонятно. Сегодня на стройке строителей не видела. Может, из-за плохой погоды, не знаю.
JulJul
02.04.2012 17:42:01
Sushka :
П О С Т А Н О В А КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ
13 квiтня 2011 р. N 461 Питання прийняття в експлуатацiю закiнчених будiвництвом об`єктiв
JulJul
02.04.2012 17:45:15
п.6. Постанови КМУ
.... У разi прийняття об`єкта в експлуатацiю в I або IV
кварталi строки виконання окремих видiв робiт з оздоблення фасадiв
та благоустрою територiї можуть бути перенесенi, але тiльки у
зв`язку з несприятливими погодними умовами. Перелiк таких робiт i
строки їх виконання визначаються замовником, про що робиться
вiдповiдний запис в декларацiї або в актi готовностi об`єкта до
експлуатацiї.
7. Якщо проектною документацiєю визначено пусковий комплекс
(чергу), вiн може бути прийнятий в експлуатацiю окремо вiд
об`єкта. При цьому пусковий комплекс (черга) повинен вiдповiдати
вимогам щодо його безпечної експлуатацiї.
У разi потреби замовник може до прийняття об`єкта в
експлуатацiю вносити погодженi з автором проекту будiвництва
пропозицiї щодо змiни складу пускового комплексу. При цьому iз
складу пускового комплексу не повиннi виключатися будiвлi та
споруди санiтарно-побутового призначення, а також тi, що
призначенi для створення безпечних умов життєдiяльностi.
JulJul
02.04.2012 18:04:31
Sushka :
Лист Державної архiтектурно-будiвельної iнспекцiї України вiд 10.11.2011 № 40-16-4092 «Про документ, який пiдтверджує прийняття в експлуатацiю закiнченого будiвництвом об`єкта»
Alexpharma
02.04.2012 19:15:59
JulJul: Sushka :
Лист Державної архiтектурно-будiвельної iнспекцiї України вiд 10.11.2011...
Перша проблема для нас з таким "кишеньковим" Жеком в тому, що це дозволяє забудовнику передати йому на баланс будинок з усiма недолiками та проблемами, що стосуються мiсць загального користування, адже кожен iнвестор "приймає" лише власну квартиру, все, що стосується мiсць загального користування - то це ОСББ чи ЖЕК...
Crio
02.04.2012 20:00:29
Sushka: Я еще раз хочу задать свой вопрос. Тут все так активно обсуждают ОСББ или ЖЭК, но...
Пока у жильцов нет документов на квартиру, невозможно создать ОСББ.
Ситуация, предположительно, может развиваться следующим образом.
При получении документов на квартиру, инвесторов принудят подписать договор с "карманным" ЖЭКом. А без этого, документы, под разными предлогами не отдадут.
Поддерживаю мнение, что нужно устроить собрание инвесторов. Встретиться, познакомиться и решить, как быть дальше. Создавать ли ОСББ и т. д. и т. п.
Юристы на форуме есть?