Vladikus
02.08.2010 11:26:31
02.08.10
Завершення фасадних, внутрішніх оздоблювальних роботи, монтаж котельної, прокладка зовнішніх інженерних мереж.
По моим наблюдениеям, сроки горят из-за коммуникаций. Отопительная система, вместе с котельной не готовы вообще. Трубы не подключены, не смонтированы, радиаторы в квартирах не установлены. По поводу канализации и воды - не скажу. Ул. Широкая разрыта до сих пор и в ней еще капаются, и явно не геологи. Что ищут - не признались. Я так понимаю что "канализация", "вода" или "газ". Надеюсь что уже не будут переносить сроки.
Vladikus
02.08.2010 11:39:39
Vladikus: В связи с размером площадки, размер площадки под домом на первом этаже 2-го подъезда...
К стати, я проверил, эта площадка на 1-м этаже 2-го подъезда выходящая во двор, не входит в перечень продаваемых объектов (нежилых помещений). Наверное вся эта площадь будет "общей". А учитывая то, что снаружи она утеплена - есть подозрение, что она будет застеклена. Того глядишь - будет что-то вроде оранжереи!
ещенепридумала
03.08.2010 16:19:58
Мне предложили купить квартиру №34, 38, 2-х (Козачья 112-114). Надеюсь, если преобрету - буду единственной хозяйкой, или у этих квартир уже есть владельцы? отзовитесь!
Nik_Chornyy
06.08.2010 16:09:58
Ще раз стверджую, що для роботи дахової котельні ліцензію отримувати не потрібно!
Vladikus виясніть будь ласка, якщо це можливо, який лічильник газу будуть ставити на даховій котельні. Це дуже важливо. У нашому ОСББ була проблема з газовим лічильником, а саме: встановили лічильник з пропуском газу більше 10 метрів кубічних за секунду. Зимою ніяких проблем, а літом ОСББ потрібно менше 5 метрів кубічних в секунду, а облгаз рахував по мінімуму лічильника ( 10 метрів кубічних в секунду ), поставили другий лічильник і тепер літом газ іде через нього, а зимою працює "старий" лічильник газу.
Vladikus
06.08.2010 16:41:52
Только сидеть в тюрьме не хочется за занятие лицензируемой хоздеятельностью без получения лицензии. Я получил уже 3 подтверждения о том, что нужно получать лиуензию. Кроме того, почитай нормативку. Если увверен - велком в наш ОСББ в качестве ФУКСА.
Vladikus
06.08.2010 16:49:44
Згідно з п.73. ст.9 Закону України „Про ліцензування певних видів господарської діяльності” виробництво теплової енергії, та постачання теплової енергії – є ліцензованими видами господарської діяльності. Згідно з п.9 Переліку органів ліцензування, затвердженого Постановою КМУ №1698 від 14.11.2000 року, Мінжитлокомунгосп, та місцеві органи виконавчої влади віднесено до органів, які здійснюють ліцензування цих видів діяльності. Ліцензія видана Мінжитлокомунгоспом діє на всій території України, а ліцензія видана місцевим органом виконавчої влади – на відповідній адміністративно-територіальній одиниці. Газова котельня, яка після введення будинку в експлуатацію, буде належати всім власникам житлових та нежитлових приміщень будинку, за рішенням членів ОСББ може бути передана на баланс цього ОСББ. Після чого, таке ОСББ (якщо саме він безпосередньо буде експлуатувати цю котельню, а не передасть її в оренду іншій компанії), незаважаючи на те, що фактично таке ОСББ буде здійснювати виробництво та постачання теплової енергії виключно мешканцям одного будинку (членам ОСББ, та іншим власникам приміщень будинку, які не війдуть до числа членів), набуде статус теплогенеруючої та теплопостачальної організації, господарська діяльність яких підлягає ліцензуванню.
eugene2332
08.08.2010 14:48:18
Влад, пока что мы имеем неоспоримый факт. Есть ОСББ, существует уже много лет, держит на балансе котельную, генерирует тепло исключительно для членов ОСББ. Горгаз продает им газ, не требуя лицензии. Городские власти с претензиями на наличие лицензии дружной группой ушли в сад. Я не думаю, что если был бы какой повод придраться, то чиновники это так бы и оставили. Значит мы что-то не так понимаем и не до конца разобрались в лицензионных условиях.
Я к тому, что есть наши мысли, есть государственные бумаги, а есть реальные факты. Ты можешь внятно объяснить сей практический случай? Почему они могут, а мы нет? Ты ссылаешься на документ 2000 года разлива, ОСББ был создан после него.
Vladikus
08.08.2010 15:43:48
Я не против того, чтобы жить без лицензии. Есть схемы работы, позволяющие не получать лицензию (формально передать котельную в аренду лицензируемой организации, которая бы в т. ч. и обслуживала бы ее). Уверен в том что формально лицензия нужна, т. к. написав письмо с запросом, получил письмо от Мин ЖКХ за подписью замминистра. Написали что лицензировать деятельность по эксплуатации котельной с хозцелью - обязательно. лично мне будет всеравно, главное чтобы не я был руководителем :) а просто потребителем.
Vladikus
09.08.2010 06:28:23
eugene2332: Влад, пока что мы имеем неоспоримый факт. Есть ОСББ, существует уже много лет, держит...
Тут лежит полученный мною ответ от мин ЖКХ. http://letitbit.net/download/30612.30d9c3673e01c7e095560ead8/letter_MinZHKH.pdf.html
Nik_Chornyy
09.08.2010 13:45:23
Згідно Закону ОСББ є неприбутковою організацією і тому надавати послуги може по собівартості. Якщо передати газову дахову котельню іншій організації вони мають право отримувати прибуток і ці послуги будуть завжди дорожчі ніж в ОСББ.
Ні один приватний власник, який самостійно опалює своє житло газовим котлом, не отримує ліцензію на це опалення. Така ж сама ситуація і з двохконтурними котлами.