Svena
16.02.2013 20:00:12
Обоснование 1
Svena
16.02.2013 20:01:43
Обоснование 2
Svena
16.02.2013 20:03:17
Обоснование 3
Svena
17.02.2013 07:48:17
Обоснование
kld60
17.02.2013 09:49:55
САША ЖЭК пишет:
4,39 грн./м2 за послуги, що надаються ЖЕКом,
0,09 грн./м2 компенсацiя вивезення ТБО,
0,92 грн./м2 забезпечення охорони комплексу(зараз розраховується в залежностi вiд площi дiлянки). Всього тариф складе 5,40 грн./м2
Но компенсацiя вивезення ТБО и охорона, это тоже послуги що надаються ЖЕКом ( у нас прямих договоров с охраной и мусором нет-тем более в договорах с ЖЭК термин КОМПЕНСАЦИЯ отсутствует), потому, максимум на что может претендовать ЖЭК-это на 4,39 грн плюс оплата по счетчикам: вода, электрич. ГАЗ.
По поводу добудов и перебудов-я могу построить на своїм участке 5-этажный дом но последний кирпич не вложить и будет он находится десятилетиями в стадии незавершеного строительства. И вообще о каких пристройках на участках может идти речь, когда на основании «Свiдоцтва про вiдповiднiсть збудованого об’єкта, вiд 31.03.2009 р. » мы все живем в многоквартирному житловому будинку загальною площею 36367,8 кв м i маємо комплекс ГРОМАДСЬКО-адмiнiстративного та побутового призначення 849,6 кв м а останольные административные постройки на територии городка-незаконны.
До речi, в громадсько-адмiнiстративно - побутовий комплекс нас, громаду, для проведення зборiв пускати заборонено.
kld60
17.02.2013 09:51:53
Для OlegK:
То что Вы называете расколом в ИГ- да, сколько людей, столько и мнений. Часть ИГ во главе с ее бывшим председателем самоустранилась от выполнения своих общественных обязанностей и автоматически вышла из состава ИГ, создав кооператив, который занимается своими вопросами для того круга лиц которые, их поддерживает, а мы продолжаем инициировать те вопросы, которые до настоящего времени не решены - в первую очередь - приведение договоров в соответствие с законами Украины, заключение прямых договоров с РЭС
Кстати расчет за 1 м2 придумала не ИГ -смотрите Законы Украины
Деньги, собранные жителями городка, остаются под контролем ИГ. По остатку средств будет проведен отчет и решение по расходованию примет ближайшее общее собрание.
kld60
17.02.2013 09:54:17
ДЛЯ САШИ ЖЭК
Цытирую информацию сайта Областной госадминистрации Киевской области ( http://www.kyiv-obl.gov.ua):
На сьогоднiшнiй день затвердженi тарифи для населення яки проживають за мiстом на житлово-комунальнi послуги коливаються в межах
-на послуги з водопостачання вiд 2,64 грн. за м3 до 11,59 грн. за м3, середнiй по областi - 5,99 грн. м. куб.;
-на послуги з водовiдведення вiд 2,65 грн. за м3 до 14,89 грн. за м3, середнiй по областi - 7,15 грн. м. куб.;
Если брать по максимуму -26,48 грн (включая обслуживание систем подачи и водоотвода)
В нашем случае: вода и водоотвод 14.07+техническое обслуживание водi и водоотвода 99,73=113.8грн
Мы платим сумму в 4,3 раза большую максимума!!!!!!
Цитата сайта: http://www.kyiv-obl.gov.ua
у ч/благоустроєних будинках вiд 0,11 грн. за 1 м2 до 3,92 грн. за 1 м2, середнiй по областi -1,67 грн. 1 м2.
Если брать по максимуму -3,92 грн то и тут Саша ЖЭК впереди планеты всей со своїми 5.4 грн
Кстати ЖЭК, получая наши деньги, обязан часть средств выделять:
-На модернiзацiю житлового господарства
-На розвиток i реконструкцiю центральних систем водопостачання i водовiдведення
-На модернiзацiю систем теплозабезпечення житлових будинкiв
-На встановлення будинкових засобiв облiку споживання води i теплової енергiї
-На будiвництво i модернiзацiю об`єктiв у сферi благоустрою та iнженерного захисту територiй
и отчитыватся перед нами каждый год-лично я с 2009 года не видел ни одного отчета, куда «Аркада» использовала полученные от нас средства по вышеперечисленным пунктам.
Наверное все идет на аккумулирование средств. Покажите мне этот аккумулятор
Trang
17.02.2013 10:32:34
Саша-ЖЕК, есть вопрос по озеленению ул. Чумацкий шлях - пустыря между дорогой и забором. На улице несколько десятков домов, от каждого вы ежемесячно получаете оплату на озеленение, но на всей улице не посажено НИ ОДНОГО дерева! Мне конечно приятно, что вы создаете вокруг ЖЕКа парк - людям приятно работать для нас, я иногда проезжаю на машине и любуюсь зелеными насаждениями. Но хотелось бы чтобы из наших окон был тоже виден не только пустырь и возможная стройка второй очереди. Согласитесь, что как-то нехорошо получается. Я повторю - на всей улице ЖЕКом не посажено ни одного дерева.
OlegK
17.02.2013 15:23:39
Для kld 60
Не совсем корректно ссылаетесь. Это из серии - смотрите в Интернете. Законы Украины я могу смотреть очень много лет в режиме 24/7 и так их до конца не досмотрю, так как появится масса новых. Если Вас не затруднит, конкретизируйте, какие именно Законы Украины я должен посмотреть. Спасибо!
Svena
26.02.2013 10:17:12
OlegK :
17.02.13 / 17:23 Для kld 60
Если Вас не затруднит, конкретизируйте, какие именно Законы Украины я должен посмотреть. Спасибо!
Я помогу kld 60 ответить на этот вопрос.
Здесь выбраны самые интересные моменты.
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 1 червня 2011 р. N 869
ПОРЯДОК формування тарифiв на послуги з утримання будинкiв i споруд та прибудинкових територiй
Загальна частина
1. Цей Порядок визначає механiзм формування тарифiв на послуги з утримання будинкiв i споруд та прибудинкових територiй i поширюється на суб`єктiв господарювання всiх форм власностi, якi надають послуги (далi - виконавцi), суб`єктiв господарювання всiх форм власностi, що спецiалiзуються на виконаннi окремих послуг, на умовах субпiдрядних договорiв з виконавцями (далi - субпiдрядники), органи мiсцевого самоврядування, власникiв, орендарiв житлових будинкiв (гуртожиткiв), власникiв (наймачiв) квартир (житлових примiщень у гуртожитках), власникiв нежитлових примiщень у житлових будинках (гуртожитках).
2. Тариф на послуги з утримання будинкiв i споруд та прибудинкових територiй (далi - тариф на послуги) - вартiсть надання таких послуг, розрахована на основi економiчно обґрунтованих планованих (нормативних) витрат з урахуванням планового прибутку та податку на додану вартiсть.
Тариф на послуги розраховується окремо за кожним будинком залежно вiд запланованих кiлькiсних показникiв послуг, що фактично повиннi надаватися для забезпечення належного санiтарно-гiгiєнiчного, протипожежного, технiчного стану будинкiв i споруд та прибудинкових територiй з урахуванням перелiку послуг згiдно з додатком до цього Порядку.
З власниками (наймачами) квартир (житлових примiщень у гуртожитку) та власниками, орендарями нежитлових примiщень у житловому будинку (гуртожитку) укладається договiр про надання послуг з утримання будинкiв i споруд та прибудинкових територiй (далi - договiр про надання послуг).
Послуги надаються з урахуванням встановленого рiшенням органу мiсцевого самоврядування тарифу, його структури, перiодичностi та строкiв надання послуг. Копiя такого рiшення є невiд`ємною частиною договору про надання послуг.
Iнформацiя про перелiк послуг з утримання будинкiв i споруд та прибудинкових територiй, їх вартiсть, структуру тарифу, його змiну з обґрунтуванням її необхiдностi доводиться до вiдома споживачiв у порядку, затвердженому Мiнрегiоном.
3. Пiд час установлення тарифу на послуги необхiдно забезпечувати прозорiсть визначення вартостi усiх послуг з розрахунку на 1 кв. метр загальної площi квартири, житлового примiщення у гуртожитку та нежитлового примiщення у житловому будинку (гуртожитку).
Розрахунок нормативних витрат
5. Калькуляцiйною одиницею є 1 кв. метр загальної площi, що перебуває у власностi або наймi фiзичної чи юридичної особи.