deputat
24.04.2012 07:04:23
merdock:
Ув. Юрий, предполагаю, что вы юрист, о каком судебном споре идет речь? Если...
Доброго всем дня!
Никак не повлияет! В этом никто не заинтересован.
deputat
24.04.2012 07:25:19
natalyi: Хочу внести ясность. Создание ОСББ не повлечет за собой уменьшение тарифов. Жильци...
" Я рассматривала теоретически вариант объединения двух домов, но там много юредических моментов."
Ув.natalyi! Моментов действительно много, но для маленьких домов объединение в ассоциацию-действительно хороший ход для уменьшения административных расходов. И такие примеры есть! При этом у каждого дома должен оставаться свой бюджет и счёт, а не сливаться в общий с другими домами.
А вообще, ассоциация-это уже "высший пилотаж". Пока не хочется об этом и думать, т. к. можно и "взрыв мозга" получить. Это очень сложно!)))Но в будущем это можно будет обдумать и обговорить.
lena1984
24.04.2012 07:33:45
Добрый день!У кого то есть новости по поводу получения документов????????
pterik
24.04.2012 07:57:53
В двух словах: когда почините водослив?
=======================
В трех страницах текста:
Управителю Фонду фiнансування
будiвництва (виду А)
Об`єкта ПАТ «Трест «Пiвдензахiдтрансбуд»
За адресою: м. Буча, вул. Центральна, 33В
Т. В. О. Голови Правлiння Д. О. Ткаченко
Шановний Управитель.
Отримав вiд Вас повiдомлення, що 3 лютого 2012 року до Iнспекцiї державного архiтектурно-будiвельного контролю у Київськiй областi за № КС 14312017393 була надана Декларацiя про готовнiсть об`єкта до експлуатацiї – 166 квартирний житловий будинок в м. Буча по вул. Центральнiй, 33-в. В цьому повiдомленнi також вказана загальна площа Об`єкту iнвестування та надана пропозицiя про проведення остаточних розрахункiв.
Нагадую Вам, що пункт 5.5 Договору №04/Б викладений наступним образом «Управитель пiсля отримання вiд Забудовника даних щодо фактичної загальної площi об`єктiв iнвестування, отриманих вiд державних органiв, що здiйснюють технiчну iнвентаризацiю нерухомого майна, коригує загальну площу Об`єкта iнвестування та направляє письмове повiдомлення Довiрителю».
Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України № 461 вiд 13 квiтня «Питання прийняття в експлуатацiю закiнчених будiвництвом об`єктiв» в редакцiї iз змiнами i доповненнями, внесеними постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 грудня 2011 року N 1390, вiд 18 сiчня 2012 року № 43 затвердила Порядок прийняття в експлуатацiю закiнчених будiвництвом об`єктiв. Згiдно цiй постановi та офiцiйним поясненням, Декларацiя про готовнiсть об`єкта до експлуатацiї є документом дозвiльного характеру. Поданий Вами документ декларує про готовнiсть об`єкта, але не пiдтверджує, що об`єкт прийнятий до експлуатацiї. Визначений в цiй постановi сертифiкат є пiдтверджуючим документом. Його видає Iнспекцiя, яка видала дозвiл на виконання робiт. В даному випадку таким органом виступає Iнспекцiї державного архiтектурно-будiвельного контролю у Київськiй областi, як i зазначено в Вашому повiдомленнi. Повiдомте мене, чи був такий документ виданий Iнспекцiєю, та передайте менi для ознайомлення копiю цього документу.
Згiдно п.9 Постанови № 461 Кабiнету Мiнiстрiв «На об`єктi повиннi бути виконанi всi передбаченi проектною документацiєю згiдно iз державними будiвельними нормами, стандартами i правилами роботи, а також змонтоване i випробуване обладнання. »
Зi свого боку хочу повiдомити про наступне:
Згiдно вашого повiдомлення, Декларацiя про готовнiсть об`єкта до експлуатацiї була подана 3 лютого 2012 року.
В березнi 2012 року я був на об`єктi будування та зробив декiлька знiмкiв. Цi знiмки передаю Вам разом iз цим повiдомленням. На знiмках можна побачити, що система зливу дощової води не працює належним чином, а дощова (тала) вода лилася повз системи водовiдведення, текла по сходах та замерзла. Всi сходи були затопленi, починаючи з верхнього дев`ятого вниз до першого поверху. Ця ситуацiя була зафiксована в пiд`їздах 3 та 4 об`єкту будiвництва, в будинку за адресою м. Буча по вул. Центральнiй, 33-в.
На основi цих знiмкiв Ви можете зробити висновок, що система водовiдведення дощової (талої) води не функцiонує належним чином. Цi висновки можуть пiдтвердити декiлька свiдкiв, що купили квартири в цьому «житловому» будинку, були на будiвництвi у вказаний час, i якi є моїми майбутнiми сусiдами.
Хотiв би звернути Вашу увагу, що вiдповiдальна особа, що подала Декларацiю про готовнiсть об`єкта, порушила постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 квiтня 2011 р. N 461 в наступному мiсцi
«Менi вiдомо, що за подання не в повному обсязi та недостовiрних даних, зазначених у цьому повiдомленнi, та виконання пiдготовчих робiт з порушенням вимог, визначених проектною документацiєю, державними будiвельними нормами, стандартами i правилами, встановлена вiдповiдальнiсть вiдповiдно до закону».
pterik
24.04.2012 07:59:54
И ещё один пост, всё письмо не вошло в первый.
Если есть комментарии - пишите мне в личку или телефон (044) 383-67-22
===============================================
Прошу Вас вжити належних заходiв впливу на органiзацiю, що проводить будiвельнi роботи. Пропоную наказати посадову особу, що зчинила злочин, а мене та моїх сусiдiв проiнформувати щодо прийнятих заходiв. Прошу також провести повторну перевiрку зливної системи, усунути знайденi недолiки та скласти акт про такi дiї, опублiкувати акт у публiчному виданнi. Таким виданням може бути Iнтернет-сайт http://www.bu4a.kiev.ua, дiяльнiсть якого безпосередньо зв`язана з будуванням будинку в м. Буча по вул. Центральнiй, 33-в.
Згiдно Дозволу на виконання будiвельних робiт №103/04-03/07 вiд 10 жовтня 2007 року, виданого Київською Обласною Державною Адмiнiстрацiєю, Iнспекцiєю Державного архiтектурно-будiвельного контролю, будiвельнi роботи iз порушеннями проводить ДП «Будiвельне управлiння № 143», виконроб Дзiядевич П. В.
Наголошую на необхiдностi публiкацiї списку робiт, що були проведенi на об`єктi, та публiкацiї актiв, що пiдтверджують закiнчення цих робiт.
Пiд час будiвництва була змонтована велика кiлькiсть обладнання. Акти про їх випробування та пiдтвердження їх працездатностi згiдно норм та стандартiв, також мають бути опублiкованi.
В Вашому письмi на мою адресу № 06/190-571 вiд 28 лютого 2012 року було наголошене наступне:
«Слiд також пiдкреслити, що вiдповiдно до умов Договорiв та чинного законодавства України Управитель [Фонду фiнансування] не несе вiдповiдальностi за невиконання Забудовником умов та Зобов`язань щодо органiзацiї споруджень Об`єкту будiвництва» [будинок в м. Буча по вул. Центральнiй, 33-в].
Мене не влаштовує той факт, що будiвництво та здача будинку до експлуатацiї ведеться iз значними порушеннями, але Управитель Фонду фiнансування не вважає обов`язковим прослiдити та припинити такi факти порушень. Користуючись моїм правом Довiрителя Фонду фiнансування, я наголошую на публiкацiї в публiчних виданнях вищеозначених Актiв введення в експлуатацiю та Сертифiкату, виданого Iнспекцiєю Державного архiтектурно-будiвельного контролю.
На Iнтернет-сайтi http://www.bu4a.kiev.ua опублiкована Декларацiя про готовнiсть об`єкта до експлуатацiї та вiдеоролiк з iнформацiєю про те, що будинок вже побудований. Напевне, цi факти вiрнi, i їх не можна заперечувати. Але слово «побудований» в даному контекстi не означає «прийнятий в експлуатацiю».
Мої вимоги полягають у тому, що деякi будiвельнi роботи проведенi з порушеннями, акти про їх прийняття ще не опублiкованi. Також не опублiкований сертифiкат прийняття в експлуатацiю, що видається Iнспекцiєю державного архiтектурно-будiвельного контролю у Київськiй областi. Згiдно законодавства, цей сертифiкат Iнспекцiя повинна надати в десятидобовий строк, тому напевне сертифiкат уже переданий Управителю.
Як Довiритель фонду фiнансування наполягаю саме на публiкацiї цих документiв та надсилання завiрених копiй документiв на мою адресу, така вимога є моїм конституцiйним правом. Наголошую також, що мiсцем публiкацiї може бути Iнтернет-сайт http://www.bu4a.kiev.ua.
Якщо вказанi документи вже були опублiкованi, прошу повiдомити мене про мiсце їх публiкацiї та надiслати менi завiренi копiї документiв.
Не вiдхиляю Вашу пропозицiю про проведення остаточних розрахункiв, але наполягаю на проведеннi таких розрахункiв тiльки в тому випадку, коли на об`єктi будуть усуненi вказанi недолiки, проведено випробування обладнання, та вiдповiднi акти будуть опублiкованi. Нагадую, що система зливу дощової води входить до такого обладнання.
Довiритель Фонду фiнансування Махаєв В. Б.
24.04.2012
pterik
24.04.2012 08:06:56
Милые спорщики насчет ОСББ. Предлагаю взглянуть на ситуацию в "плохом" свете и сначала потребовать от Застройщика выполения его обязательств.
Тогда у нового ЖЕКА/ОСББ проблем будет поменьше.
Судя по ответу из Банка от Учредителя фонда, ему наши проблемы "до лампочки", и чинить слив проверять канализацию проверять отопление проверять электрику строители не будут.
Более дословно это выглядит так:
«Слiд також пiдкреслити, що вiдповiдно до умов Договорiв та чинного законодавства України Управитель [Фонду фiнансування] не несе вiдповiдальностi за невиконання Забудовником умов та Зобов`язань щодо органiзацiї споруджень Об`єкту будiвництва» [будинок в м. Буча по вул. Центральнiй, 33-в].
Подпись Главы правления Ткаченко, исполнитель Булденко Д. М.
Мой телефон для связи (044) 383-67-22
pterik
24.04.2012 08:12:48
Уважаемый пользователь "отдел-продаж". Можете ли Вы прокомментировать моё сообщение, и ответ работника банка господина Булденко? Очень хочется услышать Вас. Ведь Вашему отделу нужно ПРОДАВАТЬ качественные квартиры, а значит на ЭТИ проблемы у нас общая точка зрения.
Меня зовут Виталий, мои контакты можете увидеть выше. Но хотел бы услышать публичный ответ в первую очередь.
lena1984
24.04.2012 08:33:23
От Отдела-продаж ответа можно и не ждать!Если я правильно поняла Вы написали письмо на ФФС и они Вам ответили что за стройку они не отвечают!
А вот суд о котором говорил депутат, это как раз о том, что было затоплено дом или о том что дом был введен в эксплуатацию без не хватающих документов???а и не только 3,4 секцию затопило, я с первой, так у нас было тоже все во льду!
dron
24.04.2012 15:41:21
Добрый вечер всем!
Дело в том, что квартира у меня в кредите. Договор кредита был подписан пару месяцев назад. Плачу регулярно без опозданий.......
Сегодня звонили просили привести справку о доходах с места работы. (типа согласно пункта №3.1.1. по первому ихнему требованию). Но согласно пункта №3.1.1. он гласит что (должен) но при получении от них письма с уведомлением.
Вопрос состоит в том, что: Кому еще звонили у кого купленные квартиры в кредит???
это что каждых два месяца будут просить привести справку? а если я буду работать неофициально -тогда что...???
lena1984
24.04.2012 19:27:09
Мне еще в марте попросили справку чтоб я принесла когда буду оплачивать кредит, так я 10 апреля отдала!Это связано с оформлением право собственности, больше они не должны просить!