Осокорки-6, дома 1,2,3 - ул. Гмыри 2,4,6 (Киевгорстрой)

Elena_I

Elena_I

31.10.2008 16:04:08

Прикольно, как это вам удалось выбрать такого председателем?
По закону председателем может быть только член ОСББ, а членом ОСББ только собственник квартиры.
Ну то таке, до всего этого ещё дожить надо, а вот с крышей то дело опять зависло. Субподрядчики опять куда-то "позникали", работа не закончена, гидроизоляцию на балконах так и не сделали:(. А завтра 1 ноября.

Цитувати

Elena_I

Elena_I

31.10.2008 16:32:04

in-west: Pravko, в своєму повідомленні від 30.10.08/23:54 ви згадали про "загальні збори співвласників...

Есть закон "Про об"єднання співвласників багатоквартирних будинків", там вся процедура создания чётко выписана. Точно не помню, но что-то в голове крутится, что собрание на котором создаётся ОСББ правомочно в случае присутствия не менее 2/3 собственников квартир.
А вот более интересный вопрос как заставить ЖЭК считаться с собственником дома т. е. с нами не создав ОСББ. Как такой коллективный собственник может выразить свою волю. Ну, что не желаю, например, чтоб мои помещения, построенные за мои деньги, какой-то левый ЖЕК сдавал в аренду без моего согласия и желаю, чтоб сдавал с моего разрешения и полученные средства использовал на содержание дома, как это происходит в нормальных ОСББ. Аномальные случаи я не рассматриваю, конечно. Даже в страшном сне не могу представить себе, что бы председатель угрожал члену ОСББ "закатать в асфальт", это элементарная уголовщина, тут просто в милицию заявление нужно писать, ст. 129 ККУ "Погроза вбивством" - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

Цитувати

Elena_I

Elena_I

31.10.2008 16:53:58

Всё-таки перепутала, должны присутствовать более половины собственников, а решение принимается двумя третями присутствующих, при этом уведомлены о проведении собрания должны быть все:
Стаття 6. Створення об`єднання. Скликання і проведення установчих зборів об`єднання
Об`єднання може бути створене в будинку будь-якої форми власності з числа тих, хто приватизував або придбав квартиру, а також власника будинку або його уповноваженої особи, власників жилих приміщень, а також власників нежилих приміщень.
Для створення об`єднання скликаються установчі збори.
Скликання установчих зборів здійснюється власником будинку або ініціативною групою, яка складається не менш як з трьох власників квартир або нежилих приміщень.
Повідомлення про проведення установчих зборів направляється власником будинку або ініціативною групою не менше ніж за 14 днів до дати проведення установчих зборів. Повідомлення направляється в письмовій формі і вручається кожному власнику під розписку або шляхом поштового відправлення (рекомендованим листом). У повідомленні про проведення установчих зборів зазначається, з чиєї ініціативи скликаються збори, місце і час проведення, проект порядку денного.
Час і місце проведення обираються зручними для більшості можливих учасників зборів.
Установчі збори веде голова зборів, який обирається більшістю голосів присутніх власників або їх уповноважених осіб.
У голосуванні беруть участь власники (їх уповноважені особи), які присутні на установчих зборах.
Кожний власник на установчих зборах має один голос, незалежно від площі та кількості квартир або приміщень, що перебувають у його власності.
Рішення приймається шляхом поіменного голосування. Рішення оформлюється особистим підписом кожного, хто проголосував, у протоколі із зазначенням результату голосування ("за" чи "проти").
Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше двох третин присутніх осіб, які мають право голосу.
Установчі збори правомочні, якщо на них присутні більше п`ятдесяти відсотків власників.
У разі відсутності кворуму ініціатор призначає нову дату, місце і час проведення установчих зборів. Новопризначені установчі збори можуть бути скликані не раніш як через 14 діб з дня зборів, що не відбулися.

Цитувати

Elena_I

Elena_I

31.10.2008 17:00:29

Pravko: Elena_I :
30.10.08 / 22:41 Що конкретно Ви пропонуєте, яким чином зупинити "бєзпрєдєл":)?

Загальна...

Проблема в тому, що на момент передачі на баланс ЖЄКу будинок є власністю КГС.

Цитувати

Pravko

Pravko

01.11.2008 15:56:46

Natalia_B: Я думаю, что для начала пусть дом примет ЖЭК и какой-то период его обслуживает (по...

Цілком можу з Вами погодитись. Однак, нині, в наших інтересах, конче необхідне вчинення договору про умови балансоутримання (наприклад, порядок доступу до різних мереж; порядок здачі в наїм службових квартир, підсобних приміщень; напрямки розподілу доходи в кошторисі, зокрема на зменшення видатків з утримання будинку тощо) між власником будинку та експлуатаційною організацію. Як це зробити? Я гадаю, що це можуть вирішити загальні збори співвласників будинку або най то буде ОСББ, створене нами, яке буде представляти нас. Пам`ятаймо, що ОСББ не виключає ЖЕК. Ці поняття ортогональні. Тому, на перших порах, як то кажуть, най буде ЖЕК, але, з яким у нас є договір, що визначає умови балансоутримання!

Але ворушитись треба вже зара, бо "отримати" назад будинок - це точно судова тяганина щонайменше на рік.
Щонайменше необхідно попередити Ковальську та КМБ, аби не вчиняли щодо нашого майна жодних дій без нашої волі у відповідних волевиявленнях.

Цитувати

Pravko

Pravko

01.11.2008 16:28:13

Elena_I:
Проблема в тому, що на момент передачі на баланс ЖЄКу будинок є власністю КГС.

Це неоднозначно...
Тут постає питання: коли виникає право спільної сумісної власності на будинок у співвласників ?

Цивільний закон визначає в положеннях ч.2 ст. 382 ЦК, що «ВЛАСНИКАМ КВАРТИР у дво- або багатоквартирному житловому будинку НАЛЕЖАТЬ НА ПРАВІ СПІЛЬНОЇ СУМІСНОЇ ВЛАСНОСТІ приміщення загального користування, опорні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання за межами або всередині квартири, яке обслуговує більше однієї квартири, а також споруди, будівлі, які призначені для забезпечення потреб усіх власників квартир, а також власників нежитлових приміщень, які розташовані у житловому будинку».

Це той випадок, коли цивільне право виникає, згідно ч. 3 ст. 11 ЦК, «... безпосередньо з актів цивільного законодавства». Відтак, я вже маю частку у праві спільної сумісної власності.

Акт про уведення будинку в експлуатацію, як я розумію, вже є. Бо мені ж акт про право власності на квартиру в об`єкті незавершеного будівництва не видали б... це би суперечило Тимчасовому положенню про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно... і рішенню КМВ для Києва... Таким чином, річ - будинок вже є, і право на нього, відповідно.

Отже, за логікою, є всі підстави вчиняти негаторний позов.

Щойно натрапив на дуже цікаву судову практику http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=va119600-07 ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! ЧИТАТИ ВСІМ !!!!! :)

Цитувати

Elena_I

Elena_I

01.11.2008 21:01:48

Негаторний позов можно подати щодо своєї власності, а щодо так званих службових квартир - це питання досить сумнівне, такі квартири, хоч фактично і збудовані за наші кошти, але формально КГС ніде не зобов"язався додаткові кв. м. житла, окрім закріплених за інвесторами квартир, передавати у спільну власність власників квартир. В той же час такі службові квартири не є спорудами, будівлями призначеними для забезпечення потреб усіх власників квартир. Згідно Розпорядження КМДА забудовник має передати саме експлуатуючій організації 2% від загальної житл. площі для службового використання. Відповідно, єдиний шлях отримати у розпорядження такі приміщення - самим створити експлуатуючу організацію і прийняти будинок на баланс, тобто створити ОСББ. Насправді, це зовсім непросто зробити без прямого сприяння забуновника, а в данному випадку місце матиме прямий спротив. Хоча нічого нереального за наявності бажанням власників немає. Все ж, якщо можно домогтися щоб тарифи ЖЕКу були помірними, то мабудь не варто зв"язуватися.

Цитувати

Pravko

Pravko

01.11.2008 21:10:15

Pravko: Відповіді щодо однокамерного склопакету, який відсутній на лоджії кухні, я так і...

в понеділок буду мати інформацію.

Цитувати

Pravko

Pravko

01.11.2008 21:35:57

Elena_I: Негаторний позов можно подати щодо своєї власності, а щодо так званих службових квартир...

Хочу зауважити, що питання, в першу чергу, стосувалось будинку в цілому, який хочуть "передати на баланс", що є протиправним актом. І якраз негаторний позов, з цією позиції, вчиняти можна, виходячи зі згаданих мною обґрунтувань. Сподіваюсь, що суд заборонить вчинення дій допоки ми не створимо ОСББ чи зберемо загальні збори співвласників, які визначать подальшу юридичну долю.
Дякую, Ви слушно нагадали, що 2% службових квартир мають перейти саме до експлуатаційної організації... Чув і про те, що після того, як квартири переходили до ЖЕКу, створені ОСББ після довготривалих судових тяганин досягали свого... Хотілось, би цих тяганин уникнути... одразу самим прийняти на баланс будинок, альбо знайти гарного балансоутримувача (якщо ми самі не захочемо тягти все це). А отже, тим паче треба ворушитись! :)
Щодо тарифів, то добровільно вони на зустріч не підуть... Муляр заявив, що їх діяльність геть нерентабельна :))))))) Звісно, у нас все вийде, якщо індивідуально або колективно внесемо оферти... а потім через суд в порядку досудового врегулювання спорів...

Але погодьтесь, спробувати зупинити передачу на баланс можна. Може все вийде, чи не так? :) Не можна ж здаватись! :)
В понеділок треба надіслати телеграму до КМБ та Ковальської про те, що ми створюємо ОСББ, а відтак най не передають НАШ будинок нікому! Хто до мене доєднається? Не зволікайте!

А що ви пропонуєте в контексті всього цього свавілля, Олено?

Цитувати

Pravko

Pravko

01.11.2008 22:12:08

може мені не треба за все це аж так сильно хвилюватись ?!!! :)))

Цитувати
<< 91 92 93 94 95 ... 211
Архів